Първоначално изпратено от Minka
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се купува ли или да не се купува?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Тони виждам разбираш ги нещата.Би ли отговорил на следните въпроси
1.Ще расте ли населението на страните от Западна и Северна Европа?
2.Ако приемем че ще расте увеличението за кои етнически групи ще бъде?
3.Какъв ще е етническият състав в отделните страни в смисъл примерно в Австрия колко ще са австрийците колко ще са белите гастари и колко ше са негри азиатци турци?
4.Ще се стигне ли до колапс на социалните системи на страните ?
5.Кой ще произвежда?
6.Каква ще е преобладаващата религия в отделните страни?
7.Ще дойдат ли руснаци македонци молдовци да се заселят във България?
8.Ще дойдат ли млади хора от Европа бели и
от Южна Америка по нашите земи?
9.Как ще се живее във България и на Запад
10.Какъв ще бъде релефа на Европа същият или друг?
11.Как ще се отразят климатичните изменения?
12.Ще има ли война в Европа и ще се измени ли политическата карта на Европа?
Когато някой ми даде точен отговор на поставените въпроси ще знам за колко дали и къде да купя кога да купя и за колко да купя.А остава и един голям въпрос дали след 25-30г ще съм жив и дали тогава ще ми трябва изобщо жилище.Децата порастват и отлитат от дома.Те си имат свой живот.Не може да се бъркаш и да даваш съвети.А предполагам и че никой няма да ти ги иска.
Той знае само кога ше Фръкне чичовата ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение
Не е необходимо човек да е специалист в области като статистика или да се занимава с демография, за да прави свои изводи за бъдещето на страната, ако нещата се развиват както до сега. Милиардите държавни заеми ЕДВА ЛИ ще се опрощават както в Гърция /по редица причини/.
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнениеАко и мнението ми да е обезкуражаващо, шансовете за болшинството от младите в тая страна - се сриват постоянно. Дано съм лош пророк в това отношение, но няма база за оптимизъм. Младите отчитат тия неща доста по-добре от мен и вече нищо не ги спира. Животът си е техен!
Да са здрави и щастливи!
Първоначално изпратено от безимeн Разгледай мнение/помня, че преди 5-6 години в тоя форум една дама отправи сериозен упрек към мен... Вероятно имаше предвид моето поколение, но упрекът си беше към мен, в смисъл - "Виновен СИ за това, че НИ провалихте живота!" - и това беше казано съвсем сериозно... Посипах си главата с пепел! Поех вината на цяло едно поколение... Нали все някой трябва да бъде виновен!/
Е, мога ли да соча правилният път на хората, ако по условие съм виновен? ))
Кой ти беше стария ник?Last edited by maverik; 04.02.2018, 17:36.
Коментар
-
Ха ха кретенов радвай се на увеличението на населението в Германия....ха ха ха .Дано се напълни с такива душици като тебе дано всички българи кат тебе да емигрират и тая годи на още повече негри араби афганци пакистанци и индийци да дойдат у германия да се увеличите.Шефа негър юрка ли те яко а ?
Коментар
-
Според мене би било прекалено спекулативно да се продаде с надежда че ще паднат. А и да паднат, пак ще се качат. И изобщо, пазарът там не е много ликвиден че да се мисли в тази насока.
Първоначално изпратено от Minka Разгледай мнение
Дали са надценени в момента не мога да кажа, продават се и се купуват. АЗ не бих влязъл сега, скъпо ми е.
Знам, че качествени в момента на пазара няма, обсъждали сме го вече кои са качествени и кои не са. Това което споделих е, че дори в така наречения луксозен сегмент има корекции и то значителни. Говоря не само за апартаментите, но и за магазините. Важното е да можеш да чакаш с години правилния момент за влизане, като при акциите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИмам предвид, смяташ ли, че са надценени в момента и че ще падат?
Знам, че качествени в момента на пазара няма, обсъждали сме го вече кои са качествени и кои не са. Това което споделих е, че дори в така наречения луксозен сегмент има корекции и то значителни. Говоря не само за апартаментите, но и за магазините. Важното е да можеш да чакаш с години правилния момент за влизане, като при акциите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Точно ти като любител на мангустите в страна с рязко намаляващо население ли задаваш тия въпроси ?
Ами виж точка по точка къде е България, дано вденеш защо в нея не става - а на Запад ставаLast edited by national power; 04.02.2018, 16:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Точно ти като любител на мангустите в страна с рязко намаляващо население ли задаваш тия въпроси ?
Ами виж точка по точка къде е България, дано вденеш защо в нея не става - а на Запад става
Коментар
-
Тони виждам разбираш ги нещата.Би ли отговорил на следните въпроси
3.Какъв ще е етническият състав в отделните страни в смисъл примерно в Австрия колко ще са австрийците колко ще са белите гастари и колко ше са негри азиатци турци?
5.Кой ще произвежда?
Когато някой ми даде точен отговор на поставените въпроси ще знам за колко дали и къде да купя кога да купя и за колко да купя.А остава и един голям въпрос дали след 25-30г ще съм жив и дали тогава ще ми трябва изобщо жилище.Децата порастват и отлитат от дома.Те си имат свой живот.Не може да се бъркаш и да даваш съвети.А предполагам и че никой няма да ти ги иска.
Ами виж точка по точка къде е България, дано вденеш защо в нея не става - а на Запад става
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеНека отговоря на въпроса на Иво и през друга перспектива.
Иво 30години, 30 години Ивайло...знаеш ли кога беше 1988г.? Видин гонеше 100 000 души а Лом го следваше, дали хората живеещи в "приказния" соц са знаели че ги чака събуждане от розовия сън в който работиш-неработиш все ти даваха заплата? Дали са знаели че следват години на безработица в които частниците ще се гаврят с тях на МРЗ и дори няма да им отчитат осигурителен стаж? Дали са очаквали хиперинфлацията, обезлюдяването на градове и региони? Едва ли са знаели, че повечето болници в малките градчета ще затворят или че ще дойде време в което циганите смело ще тормозят изнасилват и ограбват, застаряващото ни население?
След 15-20г. може да искаш да живееш в Австрия/Германия, за да си по-близо до детето докато учи или в малко градче/селце в нашата провинция и да тичаш с внуците и кучето по двора!
30години са много дълъг период пълен с неизвестни в една от най-застаряващите и обезлюдяващи се страни! Помисли си добре!
Успех!
5.Кой ще произвежда?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvoP Разгледай мнениеМного Благодаря за на всички, които се включиха е темата! За мен беше полезно да събере мненията на хора, които малко или повече имат познания в сферата. Изборът разбира се, ще направя сам за себе си! Успех на всички!
В момента целият сетъп на национално, европейско, че и световно ниво е да подкарат хората като теб към покупка на НИ (на завишени цени) и към теглене на кредит било то скромен или нескромен. Цялата система работи срещу теб.. съжалявам да го кажа но е така.. От една страна помпането на определени банки, бизнеси и тн на национално ниво закрепи глинените крака, на които е икономиката (световната), а от друга ниските лихви по депозитите и откровените мераци да се сложат ръце на парите на хората (кипър и гърция са експерименти) ..
Понеже тук сме инвеститорски форум щеше да е лесно да ти кажем - вложи ги в акции, валути , метали и бизнес и ще си ок, но и това не е хич лесно особено ако не си с опит. Мераклии да трошат чуждите пари има бол, но малко са наистина успешните.
Това, че все още сте под наем, че и с дете + че можете да спестявате говори, че не сте обсебени от мисълта да си купите апартамент на всяка цена сега и веднага, което е също много важно... защото в противен случай вече щяхте да сте на нож с жена ти , защото не сте в свое(на банката) жилище.
За мен най-големият проблем е сигурността на парите (спестените), защото отвсякъде виждаме как в държавата ни няма закони за ШИШИ, трибуквените, КОЙ, Георгиу и тн и тн... хора които в крайна сметка концетрират огромен финансов ресурс в голямата си част зает ...по-скоро даден от страна на банкерите ... точно твоите, моите ... нашите пари, които сме им оставили на 0-0.4% лихва.. Този риск в момента е силен фактор в полза на влагането на тия пари в нещо.
При тебе обаче ще се получи 30% собствени 70% кредит... казваш 40% имате заделени, НО включил ли си в тази сметка разходите за ремонт и обзавеждане, защото там винаги излизат едни много големи непредвидени разходи..много лесно се лъже човек малко по-скъпа кухня, по-качествени уреди, хубави мебели...в крайна сметка го правиш за себе си и хоп отиват поще 20-30Клв над бюджета... а ако жилището е по-голямо отиват в евро.
затова като казваш имаме 40% заделени сметни и какви разходи ще имаш докато влезеш да обитаваш.
Другият съществен проблем е с какво се занимавате и как си изкарвате парите със съпругата. Според някои колеги тук 60-70% от банката е ок, НО ако примем че лайното удари вентилатора (което всъщност притеснява спестителите)... ти вече няма да си спестител , а кредитополучател... и ще те удари много по-сериозно... няма го филма удряме спестителите, а тия с кредитите щракат с пръсти.... тогава може да се окаже, че тия 60% кредит от банката ще ти дойдат много нанагорно ..ако си на някаква работа , която е критично зависима от ръст в икономиката, финанси и тн...
няма еднозначен отговор на въпроса ти.
ако си обсебен от идеята за собствено жилище купи си.. пари се изкарват, но купи нещо компактно дето се вика с компромис, но пък да ти е леко откъм дългово бреме... за човек, който е свикнал да спестява и да има пари в разположение... това от спестител да станеш задължен си е психологическо бреме и всеки го приема по различен начин. Познавам хора, които ако не дължат пари се чустват прецакани, защото живеят с мисълта, че парите на другите работят за тях имам и познати , които имат активи в бизнес при това ликвидни за стотин хиляди лева, но се подтискат от задължения 20-30К ... всеки е различен.
каквото и да ти кажем ти си решаваш, НО има една грешка, която е много важно !!! да се опиташ да минимизираш - НЕ СЕ ИЗХВЪРЛЯЙ ... това ни е заложено май генетично
Поздрави и успех
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Колибар Разгледай мнение
Имаш късмет, че НИ в момента са най-горещия актив, а кеша го нагрява все повече, щото в банките не го искат. Пожелавам ти да купиш и да се похвалиш със собствено жилище. Чувството да притежаваж собствено жилище е неописуемо и непознато за всички включили се в темата чергари.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvoP Разгледай мнениеМного Благодаря за на всички, които се включиха е темата! За мен беше полезно да събере мненията на хора, които има малко или повече имат познания в сферата. Изборът разбира се, ще направя сам за себе си! Успех на всички!
- 1 like
Коментар
-
Много Благодаря за на всички, които се включиха е темата! За мен беше полезно да събере мненията на хора, които малко или повече имат познания в сферата. Изборът разбира се, ще направя сам за себе си! Успех на всички!Last edited by IvoP; 04.02.2018, 12:48.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнениеТемата трябва да е озаглавена да се заробя , ли с кредит за 20, 30 години, а не да да се купува ли или да не се купува. За да купиш трябва да разполагаш със собствени средства.В случая с кредита банката е собственик докато не направиш и последната вноска.
Коментар
Коментар