Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Инвестицията "ГАРАЖ"
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
аз работя с кръчмарски сметки, ирр не ми върши работа, камо ли дисконт от 5%, бих сложил дисконт, 2% максиум. Ето ти гаража 20 бона, 1440 наем на година си е 7% както и да го гледам. не знам защо ти е толкова важно за колко години се изплаща, след като амортизацията му е ниска и след 15 години, когато се е изплатил, всеки наем е чиста печалба, хехе
Ако взема твоя пример гараж - 20 000, наем на година 1440, дисконт 2%, гаражът ще се изплати не за 15 год., а за 17 год.
Иначе си прав, че когато се е изплатил, всеки наем е чиста печалба.Last edited by Kildirim_Bei; 20.10.2017, 14:26.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
Сметнал съм наема при IRR (присъща възвръщаемост) на проекта = 5% год.
Пак ще си проверя сметките.
...и като NPV (нетна сегашна стойност) да го смятам, при 5% дисконт, пак сметката е така.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
като си намериш гараж (не паркомясто) за тия пари ми пусни ЛС, ще почерпя ако стане сделката, наскоро един живущ от блоковете в които съм купувал гаражи ми предложи 15К, аз ми се изсмях и го отпратих да събира още пари. Сега за 35К може да ме накара да се замисля, но за по-малко им показвам пътя... Иде време когато кв.м. гараж ще е по-скъп от кв.м. апартамент. Само още след няколко години да направят цяла София на зони, да навлезнат електрическите автомобили по-масово и да забранят продажбите на коли с ДВГ. В някой европейски градове вече забраниха достъпа в центъра на дизелови МПС и ефектите се виждат. За БГ се иска още малко повече време.
Бърза сметка (без капиталови печалби/загуби):
1. гараж - €15 000, изисквана доходност от инвестицията - 5% год., период на изплащане на инвестицията - 15 год.
Месечен наем: €118.62 (никъв празен месец за 15 год.)
2. гараж - €20 000, изисквана доходност от инвестицията - 5% год., период на изплащане на инвестицията - 15 год.
Месечен наем: €158.16 (никъв празен месец за 15 год.)
3. гараж - €25 000, изисквана доходност от инвестицията - 5% год., период на изплащане на инвестицията - 15 год.
Месечен наем: €197.70 (никъв празен месец за 15 год.)
Приеми тези сметки като подарък от мен - да си ги имаш предвид при следващи преговори.
Те сигурно и купувачите правят сметки.
Разгледах некви обяви за гаражи под наем в София, на хубави места. Малко оферти има около и над €100, което прави цена на гаража (при горните параметри) точно €12 645.Last edited by Kildirim_Bei; 20.10.2017, 13:20.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеАко един "ГАРАЖ", както е озаглавена темата, струва €10 000 днес, при 5% очаквана год. доходност, се изплаща за 15 год. (без празен месец) с наем в размер на €79. Вие си правете сметките.
Говорим само да се изплати (капиталови печалби/загуби не са включени в сметката).
Коментар
-
Първоначално изпратено от obafeme Разгледай мнение
явно аз не мога да смятам, тъй като при твоя пример се получава друга, по-висока доходност. 5% от 20000 е 1000 лева, делено на 12 не прави 79 евра. Отделно при 79 евра не се ли изплаща за 11 години и нещо?
Пак ще си проверя сметките.
...и като NPV (нетна сегашна стойност) да го смятам, при 5% дисконт, пак сметката е така.Last edited by Kildirim_Bei; 20.10.2017, 12:45.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеАко един "ГАРАЖ", както е озаглавена темата, струва €10 000 днес, при 5% очаквана год. доходност, се изплаща за 15 год. (без празен месец) с наем в размер на €79. Вие си правете сметките.
Говорим само да се изплати (капиталови печалби/загуби не са включени в сметката).
Коментар
-
Ако един "ГАРАЖ", както е озаглавена темата, струва €10 000 днес, при 5% очаквана год. доходност, се изплаща за 15 год. (без празен месец) с наем в размер на €79. Вие си правете сметките.
Говорим само да се изплати (капиталови печалби/загуби не са включени в сметката).Last edited by Kildirim_Bei; 20.10.2017, 11:23.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от cupwinner Разгледай мнение
никъде не съм писал, че не отдавам. Писах, че не си заслужава усилието. С горните три точки съм съгласен. Тия дето пукат гуми не са селяндурите, селяндурите са тези които паркират върху чужда собственост, обозначена със знак и надпис "ГАРАЖ НЕ ПАРКИРАЙ!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениегараж в населен квартал е много добра инвестиция.
1. няма или почти няма разходи за ремонти след наемател.
2. няма или почти няма амортизация на обзавеждане.
3. по-лесно да го изкараш от колкото да го изнесеш с жена и деца на улицата ако не плаща.
в манастирски ливади едно време се бяха лигавили да не си купуват подземни гаражи в никкми комплекса по 6К евра... после виха до небесата, че не можели да влизат и гарират по улиците на комплекса... а в манастирските е една малка лудница с паркирането.
такива като купата дето чакат да продават без да отдават е пълна глупост...освен ако не е купил някъде до поляна с место бол за паркиране.
иначе в 'хубавите' квартали и 200 кинта месечно може да се вземе за гараж не човека да си пази колата, а просто да може да паркира до дома си без да се конкурира с разни селяндури дето пукат гуми и тн...
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ferry Разгледай мнение
ами не го пускай това с условията и няма да се коментира като не ти стиска за 60лв да си спокоен, притеснявай се безплатно
Коментар
-
Първоначално изпратено от new_investor Разгледай мнение
Хотел Оливс е в Дианабад само, ако четеш обявите на брокерите. И 30лв за паркомясто, както съм писал са при много условия, няма какво да го коментираме.
Коментар
Коментар