IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо имотите в София и още ще поскъпват

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Панели

А случайно да ви се струва, че панелните блокове са адски грозни?
    Мен лично ме интересува на какво прилича сградата в която живея и не ми се слушат чалгите на съседите ми ........ Сори, ама панелните квартали са си гадни гета.

Коментар

• нови апратаменти

Negramoten,"незнам" не се ли пише отделно?)

Коментар

• нови апратаменти

Ще си позволя да пейстна какво съм писал за да ти спестя писането на още глупости по мой адрес.

07.03 18:45 Negramoten: Защо имотите в София и още ще поскъпват
        Да, доста от новите сгради, дано не се разбира колко точно. А при панелките поне за знае, че панелите имат над 120 години живот. И единственото което може да се разруши е сглобката им, ако корозира заварката. При един поддържан блок, на който фугите между панелите се запълват е много по сигурен от това да играеш на ТОТО (както е написал Симо преди малко).
        При поставяне на външна топлоизолация проблема с фугите на панелките се решава както и проблема с топлопреминаването.

Коментар

• нови апратаменти

недоволен, ако ми прочетеш всичките коментари ще разбереш, че точно това казвам!
          Незнам защо не правите разлика между ПАНЕЛ и ПАНЕЛНО ЖИЛИЩЕ !!!

Коментар

• нови апратаменти

Negramoten,този път се изказа неподготвен.Проблема при панелните жилища не е бетона,а заварките.Заварката,първо: трябва да бъде направена качествено и второ: да няма допир с въздуха,защото тогава се окислява и става трошлива.Поради тази причина на панелното строителство му дават живот някъде около 50-60 години.И затова ЕПК-то е най-здравото строителство,защото няма заварки.
            Разбира се,панелния блок може да изкара и 120 години,ако заварките са качествени и добре изолирани.
            Но както знаеме и по времето на Тодор Живков се строеше некачествено и ударно и освен това панелките не се поддържат, за съжаление.

Коментар

• нови апратаменти

А статията е написана от Imoti.net
              Все едно аз да продавам химикалки по 20 лв., които ми излизат по 2 лв. и да напиша, че реалната цена е не повече от 3 лв.

Лошото е, че се манипулират хората.

Коментар

• нови апратаменти

E da sega kato mi kaza se setih za fizikata, a pomnya kak sum polival plo4a kato maluk na selo. Priznah, 4e si dobre informiran- ti sam kazvash i davash za primer Hilton, ama sega pove4e ne iskam da si tormozya mozu4nata kletka s takava informaciq. Uspeh !

Коментар

• нови апратаменти

Земеделската земя има потенциал. Както и някои курортни селища.

Коментар

• нови апратаменти

А какво ще кажете затова, 4е "само Варшава е цени по-ниски от тези в София". Според мен авторите на поредната манипулативна статия е трябвало да пропуснат този аргумент, защото в него в полза на тяхната недоизказана теза е само думичката "само". Значи София е почти еднаква с Варшава. Иначе съм съгласен с другите колеги, 4е някои имоти тепърва ще поскъпват в пъти, но това не са масовите апартаменти в София, били те панелки, ЕПК или ново строителство.

Коментар

• нови апратаменти

Т.A.D. Над 5 трябва да е със сигурност .. ако си спомняш в училището по физика учихме че водата от 0 до 4 градуса е доста особена. 25 може би са множко и се налага да се мокри.

Коментар

• нови апратаменти

Софиянец, 120, че и повече години е живота на ПАНЕЛИТЕ !
                        Бетона придобива якост над 100 години. Една плоча на 100 години ще е много по здрава от същата на 2!
                        След това започва бавно да му намаляват якостните характеристики.
                        Затова и ЕПК е най-здравото строителство. Друг е проблема че 20 см дърво изолират по-добре от 2 метра бетон. Но цената на експандиралия полистирол (XPS) или както ти си го чувал "Fibran" непрекъснато пада. 4-5 см. от него са напълно достатъчни дори и върху алуминиева стена.

Най хувавото на новите блокчета (освен това че са нови) е че някой ги строят по 4-5 етажа. И това че имат място за портиер.
                        Не искам да поставям всички под един капак, сигурен съм, че има и съвестни и знаещи строители, които си подбират добавките като строят зимата и не пестят пари от арматура. (Както знаем бетона на хотел Хилтън е изливан зимата, но с качествени добавки).

А за евтини апартаменти... Тази цена е реална, но за 2020-та година. И при демографското положение на страната ни дори и тогава незнам дали ще е реална.
                        За сега нямам нужда от нов апартамент, дори се чудя дали да не продам един. Но смятам да рискувам още малко. Тази масова заблуда, че ще поскъпват още ме блазни да се полакомя.

Коментар

• нови апратаменти

OKI, nesto takova mi govoreha, no maj 4uh 0-20 gradusa, no NZ, kato resha da si kupuvam shte oburna pove4e vnimanie na tezi raboti...

Коментар

• нови апратаменти

Под 5 градуса по целзии неможе да се излива бетон без добавки.
                            Когато се излива лятото, тъй като реакцията е екзотермична (т.е. се отделя топлина) и бетона са напуква. Тогава трябва да се облива с вода на определени интервали.
                            Най добре е да се излива при 15-25 градуса

Коментар

• нови апратаменти

Negramoten prav si, ama za betona sum pital-po dobre e na studeno da se izliva(zabravih pri4inite), a za shuplite i drugite ne6ta si MNOGO prav...

Коментар

• нови апратаменти

Новото винаги е хубаво, особено нов апартамент. Да вземем един 3-стаен за 65-70К евра. Представлява един голям хангар с 2 прегради - едната я броим за коридор, а през другата минават тръбите за кухненския бокс. Още 2 малки спални, колкото да сложиш едно легло и един гардероб, баня/тоалетна и при късмет мокро помещение. В 2 стайните - още по-добре. Идеално за млади хора без деца например, иначе спиш в кухнята (трапезарията/хола) за да може да спи детето ти в отделна стая. Поклон пред архитектурните гении ... С други думи, младото семейство трябва да се бръкне с едни 65к юро, като за начало. Айде да им е сладък живота :-)

Коментар

Working...
                                X