IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хм......сипах си едно мъничко питиенце......и си мисля.....

По-долу прочетох ,че според отчета сградата е излязла около 27млн евро.....за РЗП 35000кв.м........или излиза около 770 евро на кв.м .....отдаваемите площи са около 73процента от цялата сграда.....................Нещо скъпичко е излязло това строителство.......а и фирмата изпълнител.....забравих и името имаше още пари да взема....няколко милиона маи.....и си трае.....Ми как няма ......и на мен да ми дадат обект да го строя за 770евра на квадрат......и аз ще си трая ......Как ли е извършен конкурса за изпълнител на сградата........Не знам....вие сте акционери.....вие си правете сметките

Не е препорйка за покупко-продажба на ЦК

Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
      100 лева на година на квадрат при 100% заетост............ 100% от времето, за 20 години....... с 0% разходи, но без лихвите, ако е взет кредит за покупката.
      Много обобщено....100лв на година са 4.26 евро на кв.м месечно..нещо малко ми се вижда....пък и за ресторант е смешна наемна цена.За офисите не мога да кажа..

но ако заложа това което казваш....при 80%заетост на офиси търговси площи.......100% на ресторантите........и то притях на двойна цена на кв.м....излизат постъпления около 1.2млн евро ...на година

Ако има кредит.,трябва да се заложи лихвата ...всеки може да смята

Не е препоръка за покупко продажба на ЦК

Просто малки сметки

Коментар

100 лева на година на квадрат при 100% заетост............ 100% от времето, за 20 години....... с 0% разходи, но без лихвите, ако е взет кредит за покупката.

Аз обаче друга сметка си правя........... 25 милиона евро по 6 прави 160 милиона евро....... нали така....... това са 320 милиона лева........... ей ти го на Кремиковци........ чесно казано ако бях голям инвеститор щях да си купя Кремиковци, вместо 6 такива сгради....... които я се изплатят някога........ я не.......... а в Кремиковци метала чака........ огромно количество при това......... а и то да беше само метал..........
        Колко жалко наистина, че не си голям инвеститор. ... Кремиковци имаше спешна нужда от такива. Затова пък всички големи го зарязаха.... Форумни изпълнители - бол !

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
          Колко наемна цена залагаш на кв.м.........,стана ми интересно.Идея си нямам какви са цените в района

Аз обаче друга сметка си правя........... 25 милиона евро по 6 прави 160 милиона евро....... нали така....... това са 320 милиона лева........... ей ти го на Кремиковци........ чесно казано ако бях голям инвеститор щях да си купя Кремиковци, вместо 6 такива сгради....... които я се изплатят някога........ я не.......... а в Кремиковци метала чака........ огромно количество при това......... а и то да беше само метал..........
          Last edited by Xman1; 18.10.2011, 13:32.

Коментар

• Първоначално изпратено от mecka_stryvnica Разгледай мнение
            Като при цкб

Там нещата са по-други....Нали не сравняваш двете акции...........Ама има тема за ЦКБ

Коментар

До кат си хортуваме тук.....цената се хързулнала с 11проц..........
              Като при цкб

Коментар

Сметнах го.......... цената май е височка. Сградата не може да се изплати за 20 години, при цена 25 милиона Евро, без банковата лихва........ ако евентуално е купена на кредит....... нещата отиват у криеча със сигурност.

Колко наемна цена залагаш на кв.м.........,стана ми интересно.Идея си нямам какви са цените в района

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  E ти коментира вече цената, коректно или не...
                  иначе за твое инфо:
                  Офис площите са 17 560 кв. м. клас А на 14 етажа.
                  Търговските площи са 2 етажа и са 6 182 кв. м.
                  Ресторантите, кафенета и терасите са с площ 1 906 кв. м.
                  Сметнах го.......... цената май е височка. Сградата не може да се изплати за 20 години, при цена 25 милиона Евро, без банковата лихва........ ако евентуално е купена на кредит....... нещата отиват у криеча със сигурност.

Е вие може да получите различни цифри.......... малко оптимизъм какво ли не прави.......

Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                  Ами колко излиза 6,5 дка парцел, СМР с РЗП 35000 м2, минимум около 2 години строителство........
                  Ти на парцел с тази площ можеш да вдигнеш няколко сгради като въпросната.
                  Last edited by Xman1; 18.10.2011, 13:16.

Коментар

• Ами колко излиза 6,5 дка парцел, СМР с РЗП 35000 м2, минимум около 2 години строителство........

Коментар

• До кат си хортуваме тук.....цената се хързулнала с 11проц..........

Коментар

Сметач, за колко години е това 8%. Наемите само за 1 год. ли ще смяташ. ?

8% годишна доходност.....естествено ,че не е за 1г...казах го ориентировъяно.....въпрос на договор е как да се изменя цената на наема във времето

Коментар

Ако ми кажеш наемна цена на кв.м за района ще го сметна...а ,че не си разбрал как се прави тази сметка.....
                          Сметач, за колко години е това 8%. Наемите само за 1 год. ли ще смяташ. ?

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
                            Ами ако я напълнят с наематели , може и над 30 мил е да и вземат , но под 25 няма смисъл да я дават ако могат да устискат на кредитите.
                            Ако е пълна докрай с наематели тези 20% са ти бонус.......залага се 80% запйлване на сградата .естествено от ресторанта не можеш да вземеш само 80%...или кафенето. на половина..затова там 100%

Коментар

и колко ги сметна, че нне ти е много ясна сметката?

Ако ми кажеш наемна цена на кв.м за района ще го сметна...а ,че не си разбрал как се прави тази сметка.....

Коментар

Еми според мен си решил задачата вече....Заложи отдаваемост 80% от офисите 80% от търговските площи и 100% ресторанти и кафенета.Само трябва да се разбере приблизително наемна цена на сградите наоколо на кв.м за същите площи.Заложи наемна доходност около........8%...примерно годишно...........и може да се сметне колко пари може да струва сградата приблизително
                                Ами ако я напълнят с наематели , може и над 30 мил е да и вземат , но под 25 няма смисъл да я дават ако могат да устискат на кредитите.

Коментар

Working...
                                X