IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
    А някога ще разберем ли на каква цена е продадена.......... ако я продадат. Щото те може и за 5 милиона да я продадат....... на неизвестен купувач.
    Това няма как да стане, нали ОСА трябва да го гласува.
    Айде моля ви се попречете малко, преди да пишете глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
      ....а търговските площи как се отдават там
      Не зная, но имай предвид, че там такива сгради има доста и конкуренцията за наематели е много сериозна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ST Разгледай мнение
        Доклкото знам, в района където е сградата наемите на офис площи са под 10 евро

....а търговските площи как се отдават там

Коментар

Честно да си кажа..........не съм се и замислял досега ...пък и не съм смятал така за тази сграда

До колкото знам в Бургас ....в Бургас Плаза Мол търговските площи са по около 40 евро на квадрат без ДДс за 1 етаж.....нагоре са по-малко ,но мисля,че минимума е 20евро....

А тази сграда на Цариградско......все пак е в София....и наистина е на хубаво място(минавал съм доста пъти покрай нея)......и мисля че за търговските площи там ....спокойно могат да се вземат поне 20 евро на квадрат.....както и за ресторантите.....Не ми е ясно Генчев и компания какво са правили до сега.....
          Доклкото знам, в района където е сградата наемите на офис площи са под 10 евро

Коментар

• Според мен сградата е чудесна, локацията е перфектна /там ще се обособи нещо като бизнес център с другите две сгради в строеж, метрото, на входа на София на най-големият булевард и т.н./ и има много потенциал. И колкото е хубаво всичко, толкова е кьопаво явно управлението и! Как може подобна сграда да няма наематели над 1 год. след Акт 16? Защо въобще са бързали с това актуване? Как може активите ти да носят само пасиви?
            Между другото някой ако сподели какви заеми с лихвите имат Бенча ще му бъда благодарен.

Коментар

• Честно да си кажа..........не съм се и замислял досега ...пък и не съм смятал така за тази сграда

До колкото знам в Бургас ....в Бургас Плаза Мол търговските площи са по около 40 евро на квадрат без ДДс за 1 етаж.....нагоре са по-малко ,но мисля,че минимума е 20евро....

А тази сграда на Цариградско......все пак е в София....и наистина е на хубаво място(минавал съм доста пъти покрай нея)......и мисля че за търговските площи там ....спокойно могат да се вземат поне 20 евро на квадрат.....както и за ресторантите.....Не ми е ясно Генчев и компания какво са правили до сега.....

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                е па той лева имал предвид, сметката съвсем друга стана, годините също
                А някога ще разберем ли на каква цена е продадена.......... ако я продадат. Щото те може и за 5 милиона да я продадат....... на неизвестен купувач.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                  Тя цената изглежда супер смешна......... обаче 20 години са много време......... освен това като включиш и лихвите, нещата съвсем не излизат.

Прекалено скъпа е тази сграда........ не знам кой какви сметки е правил....... но не излизат.
                  е па той лева имал предвид, сметката съвсем друга стана, годините също

Коментар

Ами как.....

:
                    Офис площите са 17 560 кв. м. клас А на 14 етажа.
                    Търговските площи са 2 етажа и са 6 182 кв. м.
                    Ресторантите, кафенета и терасите са с площ 1 906 кв. м. общо 25648квм

Общо 27мил евра са 52920000 млн лева.....делено на 240мес са 220500лв на мес.....делено на 25648 са точно 8.59 лв......

Горе евро ли съм написал.....ГРЕШКА

П.С.Сега като се замисля..........за търговските площи и за ресторантите е СУПЕР СМЕШНО НИСКА ЦЕНА......Ако менаджерите се замислят......възможно е да има много хляб в тази сграда......нищо,че е МНОГО скъпо построена дори и за периода си

Тя цената изглежда супер смешна......... обаче 20 години са много време......... освен това като включиш и лихвите, нещата съвсем не излизат.

Прекалено скъпа е тази сграда........ не знам кой какви сметки е правил....... но не излизат.

Освен това ние разглеждаме идеализирани варианти, ти ако я отдаваш тази сграда под наем, ще имаш и разходи....... ще търсиш наематели, ще си плащаш, заплата......... и тн. и тн.
                    Last edited by Xman1; 18.10.2011, 15:17.

Коментар

Абсолутно правилна забележка......Себестойност е ........ама пак ми се вижда много
                      ....Преди малко сметнах друго....Ако фонда си я даде сградата под наем на 100% и я избива 20г......то трябва да я даде по8.6 евро на квадрат.....
                      На чужда питка няма как да и е нормална себестойността , и с тая извратена / за " емблематична" вероянто са им я пробутали/ форма - доста изхабени площи. Ама средната цена не е висока за 20г , а пък и тя идеята не е да я събориш сградата след 12-13 г , а да я продадеш на 8-9г. като е натъпкана с наематели и разработена. Да не я купи някой вътрешен на нагласена цена с тоя измислен конкурс

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                        Абе Бобане, как го смяташ това?!?!
                        имаш към 25 000 кв. м отдаваеми площи... прихода на година по твоята цена идва 2.58 млн. евро... и?

Ами как.....

:
                        Офис площите са 17 560 кв. м. клас А на 14 етажа.
                        Търговските площи са 2 етажа и са 6 182 кв. м.
                        Ресторантите, кафенета и терасите са с площ 1 906 кв. м. общо 25648квм

Общо 27мил евра са 52920000 млн лева.....делено на 240мес са 220500лв на мес.....делено на 25648 са точно 8.59 лв......

Горе евро ли съм написал.....ГРЕШКА

П.С.Сега като се замисля..........за търговските площи и за ресторантите е СУПЕР СМЕШНО НИСКА ЦЕНА......Ако менаджерите се замислят......възможно е да има много хляб в тази сграда......нищо,че е МНОГО скъпо построена дори и за периода си
                        Last edited by BOBAN1; 18.10.2011, 15:02.

Коментар

• Наздраве......., но за мен е малко рано...........Капитализирани лихви вече няколко години, които се претеглят разбира се, А16 над 1 година....... Освен това тогава бяха високи цените на СМР..........

Коментар

Абсолутно правилна забележка......Себестойност е ........ама пак ми се вижда много

....Преди малко сметнах друго....Ако фонда си я даде сградата под наем на 100% и я избива 20г......то трябва да я даде по8.6 евро на квадрат.....
                            Абе Бобане, как го смяташ това?!?!
                            имаш към 25 000 кв. м отдаваеми площи... прихода на година по твоята цена идва 2.58 млн. евро... и?

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                              Цитираната цена не е ли себестойност на обекта? Ако е така включва и цената на парцела, а не е просто да се раздели цената на квадратурата. Т.е. строителя не е строил на 770 Евро/м2

Коментар

Хм......сипах си едно мъничко питиенце......и си мисля.....

По-долу прочетох ,че според отчета сградата е излязла около 27млн евро.....за РЗП 35000кв.м........или излиза около 770 евро на кв.м .....отдаваемите площи са около 73процента от цялата сграда.....................Нещо скъпичко е излязло това строителство.......а и фирмата изпълнител.....забравих и името имаше още пари да взема....няколко милиона маи.....и си трае.....Ми как няма ......и на мен да ми дадат обект да го строя за 770евра на квадрат......и аз ще си трая ......Как ли е извършен конкурса за изпълнител на сградата........Не знам....вие сте акционери.....вие си правете сметките

Не е препорйка за покупко-продажба на ЦК
                                Наздраве
                                Цитираната цена не е ли себестойност на обекта? Ако е така включва и цената на парцела, а не е просто да се раздели цената на квадратурата. Т.е. строителя не е строил на 770 Евро/м2

Коментар

Working...
                                X