IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БенчМарк Бизнес Център в клип на Глория

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
      Ами да, грешиш пич.
      В предния ми пост за пореден път сложих линк към новината с инфо и относно това.
      Даже го пише в подзаглавието
      Мда, ВГ го казал още в края на август.
      |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
      |___________||__|___|)
      (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
        Как ще е старо инфото? Поправете ме ако греша, но до момента от фонда не бяха
        споменавали конкретни срокове за край на довършителните работи.
        Ами да, грешиш пич.
        В предния ми пост за пореден път сложих линк към новината с инфо и относно това.
        Даже го пише в подзаглавието

Коментар

• Ако беше така от бенчмарк досега да са окосили като ливада т.е да оберат акциите на миноритарите от пазара
          Искреността е много скъп подарък. Не го очаквайте от евтини хора!

Коментар

• Първоначално изпратено от glory Разгледай мнение
            малко ново /старо/ инфо от днешната преса - в-к "Пари"
            Европейският парламент купува бизнес център в София за 8.2 млн. EUR

До края на годината трябва да бъде финализирана сделката с Европейския парламент за продажбата на 7-етажния бизнес център на ул. Г. С. Раковски в София, съобщи Веселин Генчев, изпълнителен директор на Фонд имоти АДЦИС ... Прехвърлянето на собствеността на сградата ще стане, след като тя има разрешение за ползване, което се очаква да бъде получено до края на годината.
            ...
            Как ще е старо инфото? Поправете ме ако греша, но до момента от фонда не бяха
            споменавали конкретни срокове за край на довършителните работи.
            |^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
            |___________||__|___|)
            (@)(@)""*|(@)(@)**(@)

Коментар

• малко ново /старо/ инфо от днешната преса - в-к "Пари"
              Европейският парламент купува бизнес център в София за 8.2 млн. EUR

До края на годината трябва да бъде финализирана сделката с Европейския парламент за продажбата на 7-етажния бизнес център на ул. Г. С. Раковски в София, съобщи Веселин Генчев, изпълнителен директор на Фонд имоти АДЦИС. В нея трябва да се помещава българското представителство на Европейската комисия. В момента в сградата се извършват довършителни работи. Прехвърлянето на собствеността на сградата ще стане, след като тя има разрешение за ползване, което се очаква да бъде получено до края на годината.

Цената, на която се продава бизнес сградата, е 8.2 млн. EUR, като в нея обаче се включват и довършителни работи. Първоначално беше обявена цена от 9 млн. EUR, но по-късно е намалена.

Бизнес сградата е с площ около 2523 кв. м, с офиси, приемни помещения и подземен паркинг. 80% от собствеността върху имота на ул. Раковски ще е на Европейския парламент, а останалите са обезщетение на частно лице, собственик на земята. Европейската комисия на годишни вноски ще възстанови 60% от сумата, която ще плати парламентът.

Коментар

• Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнение
                Всеки ден минавам оттам, до преди около 2 седмици се работеше усилено по метрото - имаше поне 5-6 крана, Цариградско бе сериозно стеснено, огромен изкоп. В момента всичко е завършено, шосето си е нормално и работите са приключили. Това обаче според мен не може да бъде оправдание за липсата на наематели. Има един друг фонд с подобна сграда на околовръстното в София до която няма да има метро поне още 2-3 год. и са си я дали под наем на 100%. Даже се изнесоха те самите от нея, тъй като са сметнали, че наемът, който получават е по-висок от всички разходи по пренасянето им.
                да да знаем го фонда
                Last edited by tony1975; 19.10.2011, 18:49.

Коментар

• Първоначално изпратено от Itrade Разгледай мнение
                  Поздрав за акционерите: http://www.youtube.com/watch?v=-OA3IVqMTDo
                  Ама не е лоша сградата
                  Ееееее! Най накрая малко маркетинг!
                  Мнението не е препоръка за сделки!

Коментар

• [QUOTE=equal;

Просто лихва - мечта, но и за мен е странно това препиране с продажбата месец и нещо след като кредитите са били предоговорени. А липсата е наематели за момента е обяснима със строежа на метростанцията, която е на неповече от 100-200 метра от сградата. Предполагам, че доскоро там е имало един огромен трап, някой от Сф може да каже как е в момента.
                    .[/QUOTE]

Всеки ден минавам оттам, до преди около 2 седмици се работеше усилено по метрото - имаше поне 5-6 крана, Цариградско бе сериозно стеснено, огромен изкоп. В момента всичко е завършено, шосето си е нормално и работите са приключили. Това обаче според мен не може да бъде оправдание за липсата на наематели. Има един друг фонд с подобна сграда на околовръстното в София до която няма да има метро поне още 2-3 год. и са си я дали под наем на 100%. Даже се изнесоха те самите от нея, тъй като са сметнали, че наемът, който получават е по-висок от всички разходи по пренасянето им.

Коментар

• Първоначално изпратено от equal Разгледай мнение
                      За престуктурирането на кредитите не беше изнесена подробно инфо. В бюлетина на инвестора излезе ето това
                      http://www.investor.bg/files/bulleti...ecf02a603d.pdf

Кредитите са от 2008 г., съответно в отчета за 2008 г. четем следното
                      .
                      Благодаря на equal, както и на Батя за пояснението. Това с преструктурирането го бях чел, но не знаех размера на самият кредит. Учудвам се от за мен новината, че Мтел са имали намерения към сградата и след това са се отказали. Каква е тази поредна глупост, възможно ли е по подобна съдбоносна сделка за фонда да е нямало предварителен договор, къде са неустойките по него и в какъв размер са били те?
                      Относно така нареченият търг, аз не мисля, че избързват. В документите изрично е записано, че те не се задължават да продадат сградата на най-добрата оферта. Според мен няма да има никакъв ефект от него, просто опипват почвата с оглед пускането на метрото през пролетта, както е напредналия стадий на строеж на бизнес сградите в непосредстева близост до тяхната. Все пак е нещо добро, като се има предвид очевидно нулевите усилия и работа от тяхна страна.
                      Last edited by първи стъпки; 18.10.2011, 22:46.

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                        Току що излезе официално съобщение от БФБ, че и Азис иска да снима клип в някоя от сградите, щял плаща на акционерите в ......
                        в.....долари?

Коментар

• Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнение
                          Току що излезе официално съобщение от БФБ, че и Азис иска да снима клип в някоя от сградите, щял плаща на акционерите в ......
                          Да, а зад него във врата му тежко ще диша св.Нагъзаки....да се свети името Му !

Коментар

• Току що излезе официално съобщение от БФБ, че и Азис иска да снима клип в някоя от сградите, щял плаща на акционерите в ......
                            Last edited by bate Goiko; 18.10.2011, 22:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от Antonov86 Разгледай мнение
                              По-интересното е дали Фондът е отчел някакъв приход от това, че Кака Глория си е снимала клипа в нашата сграда или в графата приходи пак ще видим 0
                              То май във вашата сграда само ниско бюджетни чалга клипчета ще се снимат. Но поне е някаква утеха за егото ви. Дори ви предлагам за мото на сградата : "По чалга клиповете ще ни познаете"

В тази връзка да ви поздравя и аз : http://vbox7.com/play:377455eb
                              Last edited by Alan10; 18.10.2011, 21:33.

Коментар

• По-интересното е дали Фондът е отчел някакъв приход от това, че Кака Глория си е снимала клипа в нашата сграда или в графата приходи пак ще видим 0

Коментар

Working...
                                X