Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеАми да, грешиш пич.
В предния ми пост за пореден път сложих линк към новината с инфо и относно това.
Даже го пише в подзаглавието|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеКак ще е старо инфото? Поправете ме ако греша, но до момента от фонда не бяха
споменавали конкретни срокове за край на довършителните работи.
В предния ми пост за пореден път сложих линк към новината с инфо и относно това.
Даже го пише в подзаглавието
Коментар
-
Първоначално изпратено от glory Разгледай мнениемалко ново /старо/ инфо от днешната преса - в-к "Пари"
Европейският парламент купува бизнес център в София за 8.2 млн. EUR
До края на годината трябва да бъде финализирана сделката с Европейския парламент за продажбата на 7-етажния бизнес център на ул. Г. С. Раковски в София, съобщи Веселин Генчев, изпълнителен директор на Фонд имоти АДЦИС ... Прехвърлянето на собствеността на сградата ще стане, след като тя има разрешение за ползване, което се очаква да бъде получено до края на годината.
...
споменавали конкретни срокове за край на довършителните работи.|^^^^^пиво^^^^\\|""\\_,_
|___________||__|___|)
(@)(@)""*|(@)(@)**(@)
Коментар
-
малко ново /старо/ инфо от днешната преса - в-к "Пари"
Европейският парламент купува бизнес център в София за 8.2 млн. EUR
До края на годината трябва да бъде финализирана сделката с Европейския парламент за продажбата на 7-етажния бизнес център на ул. Г. С. Раковски в София, съобщи Веселин Генчев, изпълнителен директор на Фонд имоти АДЦИС. В нея трябва да се помещава българското представителство на Европейската комисия. В момента в сградата се извършват довършителни работи. Прехвърлянето на собствеността на сградата ще стане, след като тя има разрешение за ползване, което се очаква да бъде получено до края на годината.
Цената, на която се продава бизнес сградата, е 8.2 млн. EUR, като в нея обаче се включват и довършителни работи. Първоначално беше обявена цена от 9 млн. EUR, но по-късно е намалена.
Бизнес сградата е с площ около 2523 кв. м, с офиси, приемни помещения и подземен паркинг. 80% от собствеността върху имота на ул. Раковски ще е на Европейския парламент, а останалите са обезщетение на частно лице, собственик на земята. Европейската комисия на годишни вноски ще възстанови 60% от сумата, която ще плати парламентът.
Коментар
-
Първоначално изпратено от първи стъпки Разгледай мнениеВсеки ден минавам оттам, до преди около 2 седмици се работеше усилено по метрото - имаше поне 5-6 крана, Цариградско бе сериозно стеснено, огромен изкоп. В момента всичко е завършено, шосето си е нормално и работите са приключили. Това обаче според мен не може да бъде оправдание за липсата на наематели. Има един друг фонд с подобна сграда на околовръстното в София до която няма да има метро поне още 2-3 год. и са си я дали под наем на 100%. Даже се изнесоха те самите от нея, тъй като са сметнали, че наемът, който получават е по-висок от всички разходи по пренасянето им.Last edited by tony1975; 19.10.2011, 18:49.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Itrade Разгледай мнениеМнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
[QUOTE=equal;
Просто лихва - мечта, но и за мен е странно това препиране с продажбата месец и нещо след като кредитите са били предоговорени. А липсата е наематели за момента е обяснима със строежа на метростанцията, която е на неповече от 100-200 метра от сградата. Предполагам, че доскоро там е имало един огромен трап, някой от Сф може да каже как е в момента.
.[/QUOTE]
Всеки ден минавам оттам, до преди около 2 седмици се работеше усилено по метрото - имаше поне 5-6 крана, Цариградско бе сериозно стеснено, огромен изкоп. В момента всичко е завършено, шосето си е нормално и работите са приключили. Това обаче според мен не може да бъде оправдание за липсата на наематели. Има един друг фонд с подобна сграда на околовръстното в София до която няма да има метро поне още 2-3 год. и са си я дали под наем на 100%. Даже се изнесоха те самите от нея, тъй като са сметнали, че наемът, който получават е по-висок от всички разходи по пренасянето им.
Коментар
-
Първоначално изпратено от equal Разгледай мнениеЗа престуктурирането на кредитите не беше изнесена подробно инфо. В бюлетина на инвестора излезе ето това
http://www.investor.bg/files/bulleti...ecf02a603d.pdf
Кредитите са от 2008 г., съответно в отчета за 2008 г. четем следното
.
Относно така нареченият търг, аз не мисля, че избързват. В документите изрично е записано, че те не се задължават да продадат сградата на най-добрата оферта. Според мен няма да има никакъв ефект от него, просто опипват почвата с оглед пускането на метрото през пролетта, както е напредналия стадий на строеж на бизнес сградите в непосредстева близост до тяхната. Все пак е нещо добро, като се има предвид очевидно нулевите усилия и работа от тяхна страна.Last edited by първи стъпки; 18.10.2011, 22:46.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеТоку що излезе официално съобщение от БФБ, че и Азис иска да снима клип в някоя от сградите, щял плаща на акционерите в ......
Коментар
-
Първоначално изпратено от bate Goiko Разгледай мнениеТоку що излезе официално съобщение от БФБ, че и Азис иска да снима клип в някоя от сградите, щял плаща на акционерите в ......
Коментар
-
Току що излезе официално съобщение от БФБ, че и Азис иска да снима клип в някоя от сградите, щял плаща на акционерите в ......Last edited by bate Goiko; 18.10.2011, 22:19.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Antonov86 Разгледай мнениеПо-интересното е дали Фондът е отчел някакъв приход от това, че Кака Глория си е снимала клипа в нашата сграда или в графата приходи пак ще видим 0
В тази връзка да ви поздравя и аз : http://vbox7.com/play:377455ebLast edited by Alan10; 18.10.2011, 21:33.
Коментар
Коментар