IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ходих на Общото им събрание и мога да се изкажа само негативно за съжаление.Накратко:Гласуваха си увеличение на % на управляващото дружество.Дивидент за тая год също няма да видим-имали много разходи.Т.е до лятото на 2007 пари не чакайте.Най рано лятото на 2008(СЛЕД 2 ГОД) ще има пари ако евентуално спазят сроковете за Боровец-което ме съмнява.А и дори да има 2008 сметнах стойността му и се оказа около 30ст на акциа или 20%.По -сигурно е в банков депозит(2 год) с натрупване при 8% лихва.Да не говорим че стоиността на проекта "цариградско" е ско4ил незнайно з-то на 14,5 млн евро!!!!(това пише в документите който ни раздадоха).Също и "цариградско"можело и с кредит да се строи ,з-то събраните пари сега отивали за Боровец.Т.е офис-сградата може доста над 14,5млневро да излезе............Да не говорим че и скоро няма да я има............................Афектиран съм и се извинявам за правописните грешки.После ще продължа с коментара си и с др.негативни неща.АЗ излязох от позицията с мин загуба.

Коментар

• Струва ми се че нямат опит със стройтелството. Мислят че първоначалните процедури като узаконяване не проекта, получаване на суперфиция и т.н. отнемат дни, а не месеци та може и години. А като гледам сроковете за Боровец, се чудя кой би се вързал че ще ги изпълнят.

Това не ми харесва при тях. Нещо не правят реални разчети ми се струва.

Коментар

• ZASHTOTO SA SMOTANIACI......UZ BESHE 1 APRIL ,POSLE MAI....AMA NE SA KAZALI KOIA GODINA!!!

Коментар

• Вчера минах покрай парцелна на цариградско. Гледам не са почнали да строят още. А щяха на 1 юни да почват. Някой има ли инфо защо се бавят?

Коментар

• Реализацията на софийския проект предполага постепенно усвояване на средствата във времето (мисля, че са на фаза конкурс за изпълнител на строителството). Междувременно проектът в Боровец би могъл много по-бързо да "завърти" вече набраният капитал (вместо да дреме в банка - все пак говорим за финансови специалисти, а не за дребни вложители) - покупка на терена, проектиране ... Разбира се че ще продават на зелено, никой уважаващ себе си строителен предприемач не чака да завърши обекта, че да почне да разкешва.

Така, докато станат необходими за проекта в София, парите от увеличението ще генерират един приличен доход за акционерите.
            Къде е ползата за мениджмънта?
            1. Те са и едни от крупните акционери.
            2. Добрите резултати ще улеснят много пласирането на варантите - финансов проект вече на път.

Изобщо нещата са професионални и изпипани. На участниците - Честито!

Коментар

• Ясно е ,че имат пари но те са за софийския проект.Както мислят да ги правят успоредно(с този в Боровец).......явно трябва да се разчита и на продажби на зелено.....Може би на общото събрание към края на месеца ще стане ясно...........

Коментар

• Имат над 20 млн. лева в депозити.

Коментар

• А може ли някой да ми обясни какви са тези 14% за продажба от търг. им център в Пловдив.И има ли нещо общо проекта им в Боровец с това което се рекламира на сайта им.(за банера там става въпрос).И как мислят да го осъществят без набиране на капитал.Предварително благодаря.!!

Коментар

• Първоначално изпратено от algo
                    Гледах отчета на BMREIT за първото тримесечие. Всичко изглежда добре до графата "Други финасови разходи" които са 306 000, при приходи от наеми 345 000. Аз не намерих обяснения за каво става дума.
                    Някой знае ли нещо? (Дано не е някакво източване)
                    това са разходи по пласиране на емисията!

Коментар

• Гледах отчета на BMREIT за първото тримесечие. Всичко изглежда добре до графата "Други финасови разходи" които са 306 000, при приходи от наеми 345 000. Аз не намерих обяснения за каво става дума.
                      Някой знае ли нещо? (Дано не е някакво източване)

Коментар

• Пък аз подочух, че британски фондове проявяват интерес към Бенчнмарк, но им пречи липсата на подходящ инструмент. Дали това не е стъпка в тази посока?
                        Дерзайте момчета!

Коментар

• За да разбуля мистерията, вижте това:

БенчМарк Фонд Имоти не предвижда ново увеличение на капитала в близко бъдеще...

Законът за публичното предлагане на ценни книжа дава възможност на публичните дружества да издават варанти. Варантите са ценни книги, които изразяват правото за записване на определен брой ценни книжа по предварително определена или определяема емисионна стойност до изтичането на определен срок. Проекто-измененията в устава на БенчМарк Фонд Имоти предвиждат овластяване на съвета на директорите да издава ценни книжа, включително варанти, в размер до 300 000 000 лева, в рамките на една година. В случай, че притежателите на една или повече емисии варанти пожелаят те да бъдат упражнени, нормално е да се предвиди по-гъвкава процедура, по която да стане това, а именно: съветът на директорите да вземе решение за издаването на акции, които да се запишат само от притежателите на варанти съгласно съответните разпоредби на ЗППЦК. В тези случаи размерът на емисията би могъл по необходимост да достигне или дори да надхвърли 1 000 000 000, особено ако решението на съвета на директорите предвижда срещу един варант да се записват повече на брой акции от увеличението.

Това проекто-решение на ОСА не е във връзка с предстоящ конкретен проект, а предвиждане на правна възможност и в близко бъдеще не се предвижда ново увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ.

връзката е: http://www.benchmark.bg/bg/index.php...hmark&sub=news

Коментар

• Явно не е грешка. Нулите са чинно отделени по трички.

Коментар

• Дали не са написали една нула в повече?
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Какво ще кажете за тази точка, включена в дневния ред за общото събрание на Бенчмарк

"Упълномощаване на СД да увеличава капитала на дружеството под условие, в случай, че са изпълнени предпоставките и изискванията на чл. 113, ал. 2, т. 2 от ЗППЦК в размер до 1 000 000 000 лева"

Преди време усилено се говореше за 100-те милиона на ELARG че са голямо изхвърляне. Какво ли ще бъде сега с това записано число 1 млрд. Макар че може да е само идея за идните векове.

P.S. Имам акции тук.

Коментар

Working...
                                X