ехалкакво ,pазтоваpване
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
Q10
-
Първоначално изпратено от Tuhuliтака е наистина, доста изостава от другите АДСИЦове. харесва ми портфейла на дружеството, според мен ако наистина най-лошото е зад нас, двете сгради в София ще привлекат доста висок интерес от инвеститори в имоти. Тази на Цариградско се превърна в нещо като символ на София, прави наистина голямо впечатление. Мен ме притеснява задлъжнялостта честно казано и не знам как ще се оправят при един негативен сценарий за развитие на кризата. дано са си направили сметката и да могат да поемат задълженията си поне година, дори и да нямат продажби
Коментар
-
ОК
На четири вноски ще бъде изплащана сумата, с която Община Кюстендил ще си върне правото на строеж върху бившия плувен комплекс. Това стана ясно по време на пресконференция, дадена от председателя на Общинския съвет, Васил Иванов, предаде репортер на радио „Фокус” – Кюстендил. Ако общинските съветници приемат докладната записка на кмета Петър Паунов, общината ще си възвърне правото на строеж върху терена, който е общинска собственост. Сумата, която трябва да се заплати, е 791 000 лева. Тя е със 100 хиляди лева по-малко от сумата, платена от фирмата, придобила преди години правото на строеж. При положително решение на общинските съветници сумата ще бъде изплатена на четири вноски – три вноски по 200 хиляди лева и една от 191 хиляди лева.
Коментар
-
така е наистина, доста изостава от другите АДСИЦове. харесва ми портфейла на дружеството, според мен ако наистина най-лошото е зад нас, двете сгради в София ще привлекат доста висок интерес от инвеститори в имоти. Тази на Цариградско се превърна в нещо като символ на София, прави наистина голямо впечатление. Мен ме притеснява задлъжнялостта честно казано и не знам как ще се оправят при един негативен сценарий за развитие на кризата. дано са си направили сметката и да могат да поемат задълженията си поне година, дори и да нямат продажби
Коментар
-
Темата е отишла доста назад, как ще коментирате последните събития около компанията. Според вас позитивна за акционерите ли е новината, че част от мениджмънта на дружеството купува акции от пазара. Възможно ли е сделката да е просто прехвърляне между свързани лица. Акционер съм и се интересувам от мнението Ви. Предварително благодаря!
Коментар
-
БенчМарк груп, е взел от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, въпреки че последното е на яка загуба за 2008 г. следните суми
Приходи по договор за обслужващо дружество с БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ
за 2008 г. общо 1 352 хил. лв.
за 2007 г. общо 2 938 хил. лв.
Печалбата на БенчМарк груп за 2008 г. е 1 593 хил. лв., а за 2007 г. е 3 852 хил. лв.
насладете се и на този отчет
http://free.hit.bg/sait1/benchmark_grup.pdf
В темата за ФПП и БРЕФ можете да видите колко са взели обслужващите там и бившите обслужватели в ЕЛАРГhttp://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Открих, взели са кредит от NBG и ОББ
БЕНЧМАРК ФОНД ИМОТИ АДСИЦ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ КЪМ 30 ЮНИ 2009 Г.
.
СТРАНИЦА 21 ОТ 22
На 08.07.2008 г. БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ получи одобрение за финансиране на проектите
си. Финансирането ще се извършва по следната схема:
за проект търговска и офис сграда с подземни гаражи, намиращ се на бул. „Цариградско
шосе” в гр. София – 67,5% от стойността на проекта или общо в размер до 16 278 000
евро;
за проект Апартаментен хотел – четири звезди, намиращ се в курортен комплекс Боровец
– 65% от стойността на проекта или общо в размер до 6 572 000 евро;
за проект офис сграда с магазин и подземни гаражи, намиращa се на ул. „Г.С.Раковски” в
гр. София – 65% от стойността на проекта или общо в размер до 2 150 000 евро.
Заемът с NBG Лондон e дългосрочен с падеж 2016 г. Обезпеченията по заема са самите
инвестиционни проекти.
Заемът с ОББ е с цел финансиране на плащанията по проектите във връзка с ДДС. Заемът е в
размер на 1 500 000 евро и падеж 2011 г. Обезпечение по заема са бъдещи вземания на
дружеството от продажби на инвестиционните проекти.
Усвояването по заемите се осъществява на траншове след представяне на разходооправдателни
документи по проектите в определените размери.
Дължимата лихва по договорите за заем е определена на:
за договора с NBG Лондон – 3 месечен EURIBOR + 2,5 пункта;
за договора с ОББ - 3 месечен EURIBOR + 2,2 пункта.http://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Сградата им на Цариградско шосе е завършена, отвън е изцяло остъклена и т.н.
кога е официалния пусков срок и има ли наематели/продажби
аз предполагам че имат, защото откъде пари за довършителните работи?
някой има ли повече информация?
май кризата свършва и тукhttp://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoKoLoVAtila не се опитвам да представя нещо или нищо...
Ти от къде да знаеш,че на Цариградско е открито нещо,което е обявено за културен паметники.....да ли се строй там не се знае...та така де ще видим ам нещата не изглеждат....добре...
не е препоръка...
Коментар
-
Тук ще се търсят "кинти" на всяка цена , а истината е ОЧЕВАДНА...
Г-н Л.Б., като възпитаник на 14 ЕСПУ-СОФИЯ-ж.к."БАНИШОРА"-не се
отличавахте с някакъв УМСТВЕН потенциал-ТЕЖКО и горко на т.н.ИНВЕСТИТОРИ..
ТОВА НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ВЗИМАНЕ НА ИНВЕСТ. РЕШЕНИЕ....не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
Коментар