Справка номер 6 по формите на КФН защо не е попънена?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
така е наистина, доста изостава от другите АДСИЦове. харесва ми портфейла на дружеството, според мен ако наистина най-лошото е зад нас, двете сгради в София ще привлекат доста висок интерес от инвеститори в имоти. Тази на Цариградско се превърна в нещо като символ на София, прави наистина голямо впечатление. Мен ме притеснява задлъжнялостта честно казано и не знам как ще се оправят при един негативен сценарий за развитие на кризата. дано са си направили сметката и да могат да поемат задълженията си поне година, дори и да нямат продажби
Коментар
-
Темата е отишла доста назад, как ще коментирате последните събития около компанията. Според вас позитивна за акционерите ли е новината, че част от мениджмънта на дружеството купува акции от пазара. Възможно ли е сделката да е просто прехвърляне между свързани лица. Акционер съм и се интересувам от мнението Ви. Предварително благодаря!
Коментар
-
БенчМарк груп, е взел от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, въпреки че последното е на яка загуба за 2008 г. следните суми
Приходи по договор за обслужващо дружество с БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ
за 2008 г. общо 1 352 хил. лв.
за 2007 г. общо 2 938 хил. лв.
Печалбата на БенчМарк груп за 2008 г. е 1 593 хил. лв., а за 2007 г. е 3 852 хил. лв.
насладете се и на този отчет
http://free.hit.bg/sait1/benchmark_grup.pdf
В темата за ФПП и БРЕФ можете да видите колко са взели обслужващите там и бившите обслужватели в ЕЛАРГhttp://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Открих, взели са кредит от NBG и ОББ
БЕНЧМАРК ФОНД ИМОТИ АДСИЦ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ КЪМ 30 ЮНИ 2009 Г.
.
СТРАНИЦА 21 ОТ 22
На 08.07.2008 г. БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ получи одобрение за финансиране на проектите
си. Финансирането ще се извършва по следната схема:
за проект търговска и офис сграда с подземни гаражи, намиращ се на бул. „Цариградско
шосе” в гр. София – 67,5% от стойността на проекта или общо в размер до 16 278 000
евро;
за проект Апартаментен хотел – четири звезди, намиращ се в курортен комплекс Боровец
– 65% от стойността на проекта или общо в размер до 6 572 000 евро;
за проект офис сграда с магазин и подземни гаражи, намиращa се на ул. „Г.С.Раковски” в
гр. София – 65% от стойността на проекта или общо в размер до 2 150 000 евро.
Заемът с NBG Лондон e дългосрочен с падеж 2016 г. Обезпеченията по заема са самите
инвестиционни проекти.
Заемът с ОББ е с цел финансиране на плащанията по проектите във връзка с ДДС. Заемът е в
размер на 1 500 000 евро и падеж 2011 г. Обезпечение по заема са бъдещи вземания на
дружеството от продажби на инвестиционните проекти.
Усвояването по заемите се осъществява на траншове след представяне на разходооправдателни
документи по проектите в определените размери.
Дължимата лихва по договорите за заем е определена на:
за договора с NBG Лондон – 3 месечен EURIBOR + 2,5 пункта;
за договора с ОББ - 3 месечен EURIBOR + 2,2 пункта.http://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Сградата им на Цариградско шосе е завършена, отвън е изцяло остъклена и т.н.
кога е официалния пусков срок и има ли наематели/продажби
аз предполагам че имат, защото откъде пари за довършителните работи?
някой има ли повече информация?
май кризата свършва и тукhttp://vbox7.com/play:6b57c30dca
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoKoLoVAtila не се опитвам да представя нещо или нищо...
Ти от къде да знаеш,че на Цариградско е открито нещо,което е обявено за културен паметники.....да ли се строй там не се знае...та така де ще видим ам нещата не изглеждат....добре...
не е препоръка...
Коментар
-
Тук ще се търсят "кинти" на всяка цена , а истината е ОЧЕВАДНА...
Г-н Л.Б., като възпитаник на 14 ЕСПУ-СОФИЯ-ж.к."БАНИШОРА"-не се
отличавахте с някакъв УМСТВЕН потенциал-ТЕЖКО и горко на т.н.ИНВЕСТИТОРИ..
ТОВА НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ВЗИМАНЕ НА ИНВЕСТ. РЕШЕНИЕ....не е препоръка за покупко-продажба
Коментар
-
SoKoLoV
Atila не се опитвам да представя нещо или нищо...
Ти от къде да знаеш,че на Цариградско е открито нещо,което е обявено за културен паметники.....да ли се строй там не се знае...та така де ще видим ам нещата не изглеждат....добре...
не е препоръка...
Коментар
-
Нито един кандидат-купувач в търга на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ
04.06.2009 17:50 (6BMA / BMREIT)
До 14 ч. днес не е регистиран кандидат за участие в търга, организиран от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, поради което търгът е обявен за непроведен, съобщиха от дружеството чрез БФБ -СОфия.
БенчМарк фонд имоти АДСИЦ предложи на търг право на строеж на жилищен и хотелски комплекс в гр. Кюстендил. Началната цена без ДДС бе 1,25 млн. лв., депозитът за участие в търга бе 5% от сумата, или 62 500 лв., а тръжната документация струваше 200 лв.
Имотът е с площ от 32 055 кв. м и е отреден за изграждане на хотелска част, развлекателен и конферентен център и открит развлекателен комплекс с обща разгъната застроена площ от 29 630 кв. м.
„Стойността на проекта е 15 млн. евро и ще бъде финансиран със собствени средства от последното увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти, банкови кредити и средства от продажбата на апартаменти в процеса на строителство“, е записано в уеб страницата на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ за проекта в гр. Кюстендил.
Според неофициални източници една от причините за желанието за продажба, е че АДСИЦ-ът е затруднен да изпълни 5-годишния законов срок за реализирация на грубия строеж и затова ще пристъпи към продажба на проекта. Това става и под натиск от общината за по-бързо реализиране на проекта.
Финансовият отчет на дружеството за 2008 г. показва 5,94 млн. лв. загуба за 2008 г. и 28,2 млн. лв. нетекущи задължения към финансови институции. Поради загубата дивидент за 2008 г. не бе раздаден.
Като резултат за последните 12 месеца акциите на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ се понижиха със 76,11% до 0,43 лв. за акция.
http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=81533
И въпреки това съм оптимист тука и имам акции на дружеството
Коментар
-
Първоначално изпратено от SoKoLoVТука нещата станаха голям батак,май а .....верно ли е...
А и имат в рисковия си фонд от този ужас....намирисват яко на ще видим....
не е препоръка....
Бенча очевидно се фокусират върху основния си проект - на Цариграддско! Така и трябва в тази пазарна конюнктура - при недв. имоти! Залага се на най-добрия кон!
Защо им е вече проекта в Кюстендил? Не им трябва разбира се!!
Кюстендил беше интересен, при икономическата експанзия до преди 1.5-2 години... Спомням си тогава, че големите вериги магазини обичкаляха като чакали там да закупят терени за строеж на хипермаркети и прочее... Дори самият аз съм ходил в Кюстендил с подобна цел....само че през 2004 г..
А нали знаете, че тук мажоритара си купува акциите! Големите пакети преди 2 месеца ги пое самият той! А от това по-силен знак - НЯМА!
Притежавам малко акции на фонда! Купени са на 0.40, преди 2 месеца... Поради това, мнението ми не е препоръка за инвестиционни решения!
Коментар
Коментар