IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Справка номер 6 по формите на КФН защо не е попънена?
    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от репото
      хубаво е че сградата им на цариградско е на спирка на разширението на метрото от Младост 1 до Аерогарата

хубаво място са избрали за сграда
      Жалко само, че на практика няма продавачи на акции към днешна дата.

Коментар

• хубаво е че сградата им на цариградско е на спирка на разширението на метрото от Младост 1 до Аерогарата

хубаво място са избрали за сграда
        http://vbox7.com/play:6b57c30dca

Коментар

• тук явно само аз съм си акционер)

Коментар

• така е наистина, доста изостава от другите АДСИЦове. харесва ми портфейла на дружеството, според мен ако наистина най-лошото е зад нас, двете сгради в София ще привлекат доста висок интерес от инвеститори в имоти. Тази на Цариградско се превърна в нещо като символ на София, прави наистина голямо впечатление. Мен ме притеснява задлъжнялостта честно казано и не знам как ще се оправят при един негативен сценарий за развитие на кризата. дано са си направили сметката и да могат да поемат задълженията си поне година, дори и да нямат продажби

Коментар

• При положение, че P/B е 0,3 е нормално мениджмънта да си купува от акциите! Към момента 0,60 - 0,70 по прилягат на позицията!

Коментар

• Темата е отишла доста назад, как ще коментирате последните събития около компанията. Според вас позитивна за акционерите ли е новината, че част от мениджмънта на дружеството купува акции от пазара. Възможно ли е сделката да е просто прехвърляне между свързани лица. Акционер съм и се интересувам от мнението Ви. Предварително благодаря!

Коментар

• БенчМарк груп, е взел от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, въпреки че последното е на яка загуба за 2008 г. следните суми

Приходи по договор за обслужващо дружество с БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ
                  за 2008 г. общо 1 352 хил. лв.
                  за 2007 г. общо 2 938 хил. лв.

Печалбата на БенчМарк груп за 2008 г. е 1 593 хил. лв., а за 2007 г. е 3 852 хил. лв.

насладете се и на този отчет
                  http://free.hit.bg/sait1/benchmark_grup.pdf

В темата за ФПП и БРЕФ можете да видите колко са взели обслужващите там и бившите обслужватели в ЕЛАРГ

Коментар

• Открих, взели са кредит от NBG и ОББ

БЕНЧМАРК ФОНД ИМОТИ АДСИЦ МЕЖДИНЕН ФИНАНСОВ ОТЧЕТ КЪМ 30 ЮНИ 2009 Г.
                    .
                    СТРАНИЦА 21 ОТ 22

На 08.07.2008 г. БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ получи одобрение за финансиране на проектите
                    си. Финансирането ще се извършва по следната схема:
                    􀀗 за проект търговска и офис сграда с подземни гаражи, намиращ се на бул. „Цариградско
                    шосе” в гр. София – 67,5% от стойността на проекта или общо в размер до 16 278 000
                    евро;
                    􀀗 за проект Апартаментен хотел – четири звезди, намиращ се в курортен комплекс Боровец
                    – 65% от стойността на проекта или общо в размер до 6 572 000 евро;
                    􀀗 за проект офис сграда с магазин и подземни гаражи, намиращa се на ул. „Г.С.Раковски” в
                    гр. София – 65% от стойността на проекта или общо в размер до 2 150 000 евро.
                    Заемът с NBG Лондон e дългосрочен с падеж 2016 г. Обезпеченията по заема са самите
                    инвестиционни проекти.

Заемът с ОББ е с цел финансиране на плащанията по проектите във връзка с ДДС. Заемът е в
                    размер на 1 500 000 евро и падеж 2011 г. Обезпечение по заема са бъдещи вземания на
                    дружеството от продажби на инвестиционните проекти.
                    Усвояването по заемите се осъществява на траншове след представяне на разходооправдателни
                    документи по проектите в определените размери.
                    Дължимата лихва по договорите за заем е определена на:
                    􀀗 за договора с NBG Лондон – 3 месечен EURIBOR + 2,5 пункта;
                    􀀗 за договора с ОББ - 3 месечен EURIBOR + 2,2 пункта.

Коментар

• Сградата им на Цариградско шосе е завършена, отвън е изцяло остъклена и т.н.
                      кога е официалния пусков срок и има ли наематели/продажби
                      аз предполагам че имат, защото откъде пари за довършителните работи?

някой има ли повече информация?

май кризата свършва и тук

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                        Atila не се опитвам да представя нещо или нищо...
                        Ти от къде да знаеш,че на Цариградско е открито нещо,което е обявено за културен паметники.....да ли се строй там не се знае...та така де ще видим ам нещата не изглеждат....добре...

не е препоръка...
                        То аз, като гледам комлекса е пред завършване..

Коментар

• Тук ще се търсят "кинти" на всяка цена , а истината е ОЧЕВАДНА...
                          Г-н Л.Б., като възпитаник на 14 ЕСПУ-СОФИЯ-ж.к."БАНИШОРА"-не се
                          отличавахте с някакъв УМСТВЕН потенциал-ТЕЖКО и горко на т.н.ИНВЕСТИТОРИ..
                          ТОВА НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ВЗИМАНЕ НА ИНВЕСТ. РЕШЕНИЕ....
                          не е препоръка за покупко-продажба

Коментар

• Atila не се опитвам да представя нещо или нищо...
                            Ти от къде да знаеш,че на Цариградско е открито нещо,което е обявено за културен паметники.....да ли се строй там не се знае...та така де ще видим ам нещата не изглеждат....добре...

не е препоръка...

Коментар

• Нито един кандидат-купувач в търга на БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ
                              04.06.2009 17:50 (6BMA / BMREIT)

До 14 ч. днес не е регистиран кандидат за участие в търга, организиран от БенчМарк Фонд Имоти АДСИЦ, поради което търгът е обявен за непроведен, съобщиха от дружеството чрез БФБ -СОфия.

БенчМарк фонд имоти АДСИЦ предложи на търг право на строеж на жилищен и хотелски комплекс в гр. Кюстендил. Началната цена без ДДС бе 1,25 млн. лв., депозитът за участие в търга бе 5% от сумата, или 62 500 лв., а тръжната документация струваше 200 лв.

Имотът е с площ от 32 055 кв. м и е отреден за изграждане на хотелска част, развлекателен и конферентен център и открит развлекателен комплекс с обща разгъната застроена площ от 29 630 кв. м.

„Стойността на проекта е 15 млн. евро и ще бъде финансиран със собствени средства от последното увеличение на капитала на БенчМарк Фонд Имоти, банкови кредити и средства от продажбата на апартаменти в процеса на строителство“, е записано в уеб страницата на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ за проекта в гр. Кюстендил.

Според неофициални източници една от причините за желанието за продажба, е че АДСИЦ-ът е затруднен да изпълни 5-годишния законов срок за реализирация на грубия строеж и затова ще пристъпи към продажба на проекта. Това става и под натиск от общината за по-бързо реализиране на проекта.

Финансовият отчет на дружеството за 2008 г. показва 5,94 млн. лв. загуба за 2008 г. и 28,2 млн. лв. нетекущи задължения към финансови институции. Поради загубата дивидент за 2008 г. не бе раздаден.

Като резултат за последните 12 месеца акциите на БенчМарк Фонд имоти АДСИЦ се понижиха със 76,11% до 0,43 лв. за акция.

http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=81533

И въпреки това съм оптимист тука и имам акции на дружеството

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV
                                Тука нещата станаха голям батак,май а .....верно ли е...
                                А и имат в рисковия си фонд от този ужас....намирисват яко на ще видим....

не е препоръка....
                                Въобще не е толкова зле положението, колкото го изкарвате!!!!!

Бенча очевидно се фокусират върху основния си проект - на Цариграддско! Така и трябва в тази пазарна конюнктура - при недв. имоти! Залага се на най-добрия кон!

Защо им е вече проекта в Кюстендил? Не им трябва разбира се!!
                                Кюстендил беше интересен, при икономическата експанзия до преди 1.5-2 години... Спомням си тогава, че големите вериги магазини обичкаляха като чакали там да закупят терени за строеж на хипермаркети и прочее... Дори самият аз съм ходил в Кюстендил с подобна цел....само че през 2004 г..

А нали знаете, че тук мажоритара си купува акциите! Големите пакети преди 2 месеца ги пое самият той! А от това по-силен знак - НЯМА!

Притежавам малко акции на фонда! Купени са на 0.40, преди 2 месеца... Поради това, мнението ми не е препоръка за инвестиционни решения!

Коментар

Working...
                                X