If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Unicredit Bank Austria AG е увеличила дела си в Бенчмарк Фонд Имоти АДСИЦ до над 5%, като сетълментът на сделката е през миналата седмица, показват данни на Централен депозитар.
В последните седмици голяма сделка се сключи на 28 юни 2010 г., чийто сетълмент (промяната в собствеността) е именно през миналата седмица. Сделката е за 860 000 акции при цена от 31 ст./бр., или за общо 3,68%.
Знам с много висока степен на сигурност, че ОББ и NBG няма да направят кредита изискуем, а ще го преструкторират докато има надежда, че дружеството ще разреши ликвидните си проблеми. Това което стана с черепа и неговите компании е в резултат, че обяви несъстоятелност при Моста и тръгна с рогата срещу кредиторите. Затова от ОББ започнаха да изискват обезпеченията и да запорират другигте му дружества.... Докато от BMREIT се държат диалогично и предсказуемо, кредитът няма да стане изисукем, а ще бъде преструкториран. Така че мениджмънта на БМРЕИТ има поне още няколко месеца глътка въздух....
Е това не ми харесва на публичните дружества - собственикът не знае какво се случва с капитала му, а управляват разни дето може да имат, а може да нямат акции.
Не купуват, защото според мен нямат кеш.
Другия момент е, че ако нещо ще става, ще е търговия с вътрешна информация..
Не само нямат кеш, но даже са се поовъртяли в кредитчета, според мен. Може би последните силици хвърлиха да излапат пакета на Ландсбанки на 14 ст.
Това за инсайдърството е най-лесното за решаване
А дали не продава някой от тях купили на 14 ст. По-скоро мисля че не. Надали упражнението ще е за 2-3 ст. профит. По-скоро продават спекуланти които ще гонят други ракети или пък някой на който му трябва кеш за Коледа
Не купуват, защото според мен нямат кеш.
Другия момент е, че ако нещо ще става, ще е търговия с вътрешна информация..
Ако ги е страх за инсайд трейдинг- могат да го правят от името на някой друг (камофлаж)...
Интересно ми е и кой взе пакета на ландсбанки и дали сега не кешира профита или част от него? Въобще много въпроси около реит-а има. Основният обаче е как ще се справят с ликвидната криза, че ОББ и NBG токувиж са направили упражнението с компаниите на черепа.
И на мен ми е странно защо Бояджиев, Генчев, фондовете на УД Бенчмарк не обират предлагането от клиентите на посредника. Дали пък нещо лошо не очаква АДСИЦ-а, дали пък кредиторите скоро няма да искат да вземат обезпеченията? При всички положения обаче ликвидационната стойност на активите на Бенчмарк ФИ АДСИЦ е минимум 80 млн.лева. Общият размер на задълженията тук е 52 млн.лева, т.е. за обикновените акционери остава да си разделят по 28 млн.лева (съвсем груби и консервативни сметки), или повече от лев на акция се пада. Така че рискът си заслужава... Разбира се ще иска и чакане за таз ракета.
само не ми е ясно, защо бенчмарк продават акции на фонда през последните дни
Какво значи "бенчмарк продава"?
Така може да се каже само ако го правят за собствена сметка.
Ако просто ги виждаш като страна насреща.... нали се сещаш че имат стотици клиенти със стотици стратегии?!
Мисля че цената на акция в момента си заслужава по-големия риск. Аз съм холд.
Коментар