Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Фонд Имоти АДСИЦ (FUES / BMREIT)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от AlekoKonstantinov Разгледай мнениеОтново пуснаха Боровец за продажба."застроена площ от 2692,56 кв.м и РЗП 19474,91 кв.м., построени в степен на завършеност Акт Образец 14 и поземлен имот по кадастралната карта с площ 9001 кв.м. за 3 000 000 /три милиона/ евро, без ДДС." Според вас справедлива ли е такава цена или е силно подценена?
Ако ме питате какво трябва да направим дребните, това е :
1. Всички, които имат сметки в обслужващата банка да ги закрият с основание - " ограбване на дребните акционери във Фонд Имоти "
Преди много години си закривах сметка в ЦКБ и казвам на фронтофиската - основание " ограбване на дебните акционери в ЗХБГ"...Горката хич не ме разбра, но направо и се смени физиономията и писа - прехвърляне на средства.
2. Изпращане на писма до всички големи хотелски вериги за продажбата. Може да изглежда наивно, но не си мислете, че се знае за тази продажба.
Ако банката и генчев искаха да има реален търг, щяха да пуснат платени обяви в телевизиите и вестниците.
пп Аз вече споменах на един с излишни милиони, но само бегло, без излишен ентусиазъм. Умните и богатите помнят....
Коментар
-
Отново пуснаха Боровец за продажба."застроена площ от 2692,56 кв.м и РЗП 19474,91 кв.м., построени в степен на завършеност Акт Образец 14 и поземлен имот по кадастралната карта с площ 9001 кв.м. за 3 000 000 /три милиона/ евро, без ДДС." Според вас справедлива ли е такава цена или е силно подценена?
Коментар
-
В долен Лозенец къща на 2 ет и половина от близо 250 м2 се продава за 1 млн Е.
Отваряш офертите в Симеоново и Драгалевци и гледаш къщи по 300-400 м2 за 3 млн Е.
В Боровец, където няма свободно място за гроб се продава РЗП от близо 20 000 м2 и 10000 м2 земя за 3 млн Е и нямало кандидати....
Мирише, та чак вони около генчев и банката.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеАко миноритарите продължават да дремят ще им отнесат сиренцето подобаващо,както се случи със сградата на Европейския парламент на Раковска
Доказано във времето,договорено под масата. А някой кара Ламборджини
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеАко миноритарите продължават да дремят ще им отнесат сиренцето подобаващо,както се случи със сградата на Европейския парламент на Раковска
Доказано във времето,договорено под масата. А някой кара Ламборджини
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от beta181 Разгледай мнение
Дали ОББ не могат да продадат ски-скокчето, след като се провали търгът за сградата в Боровец? Дали пък това не е краят на бенчмакр фонд имоти, или пък с увеличение на капитала и помощ от ОББ ски-скокчето може да се върне в патримониума на дружеството?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от AlekoKonstantinov Разгледай мнениеИнтересни неща се случват с този фонд. На официалният сайт на дружеството може доста да се порови, това което на мен ми направи впечатление е, че е имало заем от ОББ до октомври 2024 и след като срока свършва - в същия месец обявяват хотела в Боровец за продажба (На официалния им сайт е обявен търга). Едва ли е случайност, въпроса който изниква е дали банката има потенциален интерес да придобие сградата? Има движения последните 2 месеца и трябва да се разбере откъде са ...
Коментар
-
Интересни неща се случват с този фонд. На официалният сайт на дружеството може доста да се порови, това което на мен ми направи впечатление е, че е имало заем от ОББ до октомври 2024 и след като срока свършва - в същия месец обявяват хотела в Боровец за продажба (На официалния им сайт е обявен търга). Едва ли е случайност, въпроса който изниква е дали банката има потенциален интерес да придобие сградата? Има движения последните 2 месеца и трябва да се разбере откъде са ...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнениеТова, че от обслужващата банка са купили 50 К акции, може да предизвика следните размисли...
1. Клиент на банката, който не е бил в БГ 20 г, но е участвал в дружеството на цени 1.5 - 2 лв, се шокирал от сегашната цена и решил да осредни с цени 30-40 пъти по евтино....( съмнително...)
2. Самата банка има желание да притежава акции на дружеството. Ако е така може да се очакват следващи покупки на сериозни пакети с една цел - придобиване на пакет, с който да може да обяви изкупуване на мажоритарен дял - примерно да изкупи доброзорно акциите на Генчев и сие, а от там и на доста акционери с 1-2% от акциите. Така ще придобие активите, без да трябва да прави гимнастики и отписвания на вземания и всякакви затормозяващи врътки.
3. Ако инфото от метрото е вярно, че ЧЕЗ се изнасят от сградата, може да се получи доста голяма дупка в бюджета на фирмата, която обслужва заема и за банката това ще е златна възможност да придобие сградата ....
Така Банката ще придобие Сградата и Боровец накуп...
Предстоят интересни времена и може да се очаква раздвижване по позицията...
А дано, но ...пак дано...
пп Имам акции и не давам съвети за каквото и да е ....
Коментар
-
Това, че от обслужващата банка са купили 50 К акции, може да предизвика следните размисли...
1. Клиент на банката, който не е бил в БГ 20 г, но е участвал в дружеството на цени 1.5 - 2 лв, се шокирал от сегашната цена и решил да осредни с цени 30-40 пъти по евтино....( съмнително...)
2. Самата банка има желание да притежава акции на дружеството. Ако е така може да се очакват следващи покупки на сериозни пакети с една цел - придобиване на пакет, с който да може да обяви изкупуване на мажоритарен дял - примерно да изкупи доброзорно акциите на Генчев и сие, а от там и на доста акционери с 1-2% от акциите. Така ще придобие активите, без да трябва да прави гимнастики и отписвания на вземания и всякакви затормозяващи врътки.
3. Ако инфото от метрото е вярно, че ЧЕЗ се изнасят от сградата, може да се получи доста голяма дупка в бюджета на фирмата, която обслужва заема и за банката това ще е златна възможност да придобие сградата ....
Така Банката ще придобие Сградата и Боровец накуп...
Предстоят интересни времена и може да се очаква раздвижване по позицията...
А дано, но ...пак дано...
пп Имам акции и не давам съвети за каквото и да е ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
Всъщност са доста по- малко .
Има 1 контролирана сделка за около 400000 акции и за да се постигнат съответните договорени нива се правят няколко подготвителни .
Наистина интересна е последната сделка - купувача е банка и нивото от което почна аукциона на времето беше знаково.
Всички се надяваме на положителни новини - но ги знае Генчев и сие. Той решава..
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
от началото на годината от пазара са обрани 600 000 бройки
Има 1 контролирана сделка за около 400000 акции и за да се постигнат съответните договорени нива се правят няколко подготвителни .
Наистина интересна е последната сделка - купувача е банка и нивото от което почна аукциона на времето беше знаково.
Всички се надяваме на положителни новини - но ги знае Генчев и сие. Той решава..
Коментар
Коментар