IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имоти: границата от 1000 лева/кв. м. е премината

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
    Е, какъв друг начин, губеш Алианц или елмази, които не са де факто елмази?
    Хубу де - ти си залагай на панелките, дето скоро няма да има кой да живее в тях, аз ще залагам на моите все губещи инвестиции. Всеки си решава, демокрация така да се каже един вид.
    Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Dubai Разгледай мнение
      .... това повече прилича на крепостничество, отколкото на нещо друго!?
      Добре дошъл в "прекрасния" ЕС.
      Свиквай приятелю.
      От дивия капитализъм не може да очакваш да мисли за твоите "дребни" житейски проблеми. Батките трябва да печелят. Това е основния ИМ икономически закон.
      А още по-точно казано - прочети ми подписа.
      Ето ти и едно четиво интересно четиво от което може да ти избива студена пот всеки пък като си помислиш да теглиш ипотечен заем:
      Ипотеката – вечен наем или голяма загуба след промените
      Last edited by 77; 05.03.2016, 21:28.
      Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
        Тони право казва - страшните заплахи за пазарът на домовете са демографската катастрофа и гнусотнизацията на държавата - в бъдеще може и талибанизация да започне както е тръгнало. Хъхряк наеми не плаща - напротив - самонастанявайки се със себеподобните си на стотина триста метра от домът ти, може да му срине реалната цена с над 50%. Положението ти става страшно - хем домът ти вече не става за живот заради ромовите "етнически особености", хем не можеш да го продадеш по същата причина, хем бамката те дои, защото в края на краищата тя си иска парите... е, какво правиш?

Вярно е и че цените се надуват заради КТБ и спадът на лихвите по депозитите - защото телетата не могат да измислят друг начин да вложат парите си.
        Е, какъв друг начин, губеш Алианц или елмази, които не са де факто елмази?

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Хора разберете не може 30годишна панелка да се продава за 35-40Кевро! Или ново строителство в Пловдив да е 600-1000евро, като от 80квадрата 30кв.м. са общи части! Възмутен съм от тази наглост и от тъпотата на българина!
          Поздрави от Бате Ви Тони!
          Хахахахах, смешна история......пазара се определя от търсенето и предлагането ако не знаеш.Язък, че се пишеш инвестор на БФБ.

Коментар

• Тони право казва - страшните заплахи за пазарът на домовете са демографската катастрофа и гнусотнизацията на държавата - в бъдеще може и талибанизация да започне както е тръгнало. Хъхряк наеми не плаща - напротив - самонастанявайки се със себеподобните си на стотина триста метра от домът ти, може да му срине реалната цена с над 50%. Положението ти става страшно - хем домът ти вече не става за живот заради ромовите "етнически особености", хем не можеш да го продадеш по същата причина, хем бамката те дои, защото в края на краищата тя си иска парите... е, какво правиш?

Вярно е и че цените се надуват заради КТБ и спадът на лихвите по депозитите - защото телетата не могат да измислят друг начин да вложат парите си.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
              Dubai напълно не си прав, че заплатите били 1400-1500лева.Това е заплата за която не си заслужава да живееш в София.По-добре да живееш в провинцията със 700-800лева отколкото в София с 1500.ДА, основната причина е жилището.Веднга ти казвам от къде идва ценообразуването.Масата купувачи на имот в София продават нещо в провинцията и с 10 000-15 000евро начален капитал тръгват на оглед.Към тези 10-15К довбавят 5-10К от родата, свои спестявания от студентски бригади и т.н.Ето ти ги 20 000-30 000евро, а и с още 10 000-20 000 кредит люлино-дружбенския панел зовеНе гледай имотите с цена 1000евро на кв/м.Те просто не са за хора с 1500лева заплата!Масата квартали на София панелите са си по 600-800евро на кв/м.С тази заплата, ако държиш на София заминаваш там.
              Ще кажеш абе кой взема повече.Ми повечето юристи, инженери, лекари, архитекти, свободни професии вземат повече.Не говорим за хора с бизнес изобщо!
              Не забравяй че към хубавите квартали с цена около и над 1000евро кв/м се конкурираш и с масата софиянци, които продават панеляка на баба си дядо си на някой с 1500лева заплата за 40 000-50 000евро, добавят 10-15 свои и с още 25 -30 кредит вземат това което вероятно ти искаш-КЛАСИКАТА 80-90кв/м нова тухла в южен район на среден етаж, с южно изложение

Има и още Лордиевич,ако,че не е сериозен рентиер,но и той прави едни 1500 лв. от наем.Работи и заплатата му и тя едни 1500 лв. ще продаде едната панелка ще сдобри малко негови парици,малко кредитче и ето ти един апартамент с наем от 800 еврака.След 10-тина годинки ще сдобри малко наемче,малко кредитче и ето ти и още един такъв.А,какви рентиери има само ум ще ви зайде,а и те завалиите се оглеждат за да си увеличат броя на имотите
              Явно не сте запознати с имотния пазар

Коментар

• Първоначално изпратено от nedev75 Разгледай мнение
                ...)Не гледай имотите с цена 1000евро на кв/м.Те просто не са за хора с 1500лева заплата!...
                Живата истина.

Коментар

• Dubai напълно не си прав, че заплатите били 1400-1500лева.Това е заплата за която не си заслужава да живееш в София.По-добре да живееш в провинцията със 700-800лева отколкото в София с 1500.ДА, основната причина е жилището.Веднга ти казвам от къде идва ценообразуването.Масата купувачи на имот в София продават нещо в провинцията и с 10 000-15 000евро начален капитал тръгват на оглед.Към тези 10-15К довбавят 5-10К от родата, свои спестявания от студентски бригади и т.н.Ето ти ги 20 000-30 000евро, а и с още 10 000-20 000 кредит люлино-дружбенския панел зовеНе гледай имотите с цена 1000евро на кв/м.Те просто не са за хора с 1500лева заплата!Масата квартали на София панелите са си по 600-800евро на кв/м.С тази заплата, ако държиш на София заминаваш там.
                  Ще кажеш абе кой взема повече.Ми повечето юристи, инженери, лекари, архитекти, свободни професии вземат повече.Не говорим за хора с бизнес изобщо!
                  Не забравяй че към хубавите квартали с цена около и над 1000евро кв/м се конкурираш и с масата софиянци, които продават панеляка на баба си дядо си на някой с 1500лева заплата за 40 000-50 000евро, добавят 10-15 свои и с още 25 -30 кредит вземат това което вероятно ти искаш-КЛАСИКАТА 80-90кв/м нова тухла в южен район на среден етаж, с южно изложение
                  Last edited by nedev75; 05.03.2016, 19:34.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                    .....Имаме интересни симптоми за идващия край - при ипотечен в момента оценителя на банката оценява имот, обявен примерно за 50 000 офертна цена, на около 30 000 и банката отпуска заем на офчицата в най-добрия случай до 80% от тая оценка......може и да ми е стара информацията но така мисля, че е и в момента.
                    Един оценител ми казА!! - вЕрно е!!
                    БаМките са яко набълбукани с имотчета на 1 000 - 1 200 еврака!!
                    И си ги стискат, че да не реализират загуби от активите, които всъщност са ПАСИВИ!!
                    Имотчетата са АКТИВ за строителя/инвеститора само!
                    За скептичните са ПАСИВ с ДеДеСЕ и ГеПеРе, но БЕЗ комисион....
                    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• добре си го казАл

Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
                      Остават ти вариантите под наем или при родителите.
                      Имаш избор.
                      или при Граф Лордиевич фон Слатенбург

или "Жорко , спиш ли мама " ....https://www.youtube.com/watch?v=ffv2AlsxjQA

може и така : ...https://www.youtube.com/watch?v=94Mfl8qoXr0
                      .
                      .
                      .

Коментар

Е да, нали търсене и предлагане. Каква е логиката да се срещнат на цена 2000лева кв.м, след като заплатата е 1400 лева. ...
                        Остават ти вариантите под наем или при родителите.
                        Имаш избор.

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                          Фалитът на КТБ даде старт на това ново ценово безумие,...Може да се окаже само Началото на OFчето със Зеле по цветанвасилевски
                          Не. Това е краят на офчето безумие. А задържането на високите цени е дело и на офцете, които са си „повервали“ и най-вече на банките. Те нямат интерес от срив на цените, защото ще сринат себе си. Но само отлагат кончината. Имаме интересни симптоми за идващия край - при ипотечен в момента оценителя на банката оценява имот, обявен примерно за 50 000 офертна цена, на около 30 000 и банката отпуска заем на офчицата в най-добрия случай до 80% от тая оценка......може и да ми е стара информацията но така мисля, че е и в момента.
                          Наблюдавам пазара/офертите в три града, към които имам интерес и искам да кажа нещо на местните брокери. Много страшна комбинация е некадърност+алчност+простотия+неграмотност.....
                          Скептик, не забравяй, че някой трябва да плати на банките депозитите и лошите кредити. Останалото са приказки край огъня........
                          Last edited by darkside; 05.03.2016, 19:02.
                          Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Не бързай с Оптимизма

Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                            Със слухове от рода на „една жена каза“, „кеша води до загуби“, статии и писане по форумите от заинтересовани лица, които много добре знаят, че новия балон ще се спука скоро и затова бързат да зарибят максимален брой шарани.

Фалитът на КТБ даде старт на това ново ценово безумие
                            ,

особено безумно за старото панелно и всякакво друго строителство. Във всяка държава цените на имотите са обвързани с доходите на средния гражданин, в смисъл има някакво съотношение, логика. Тук засега няма.
                            Сиреч, балон.
                            Фалитът на КТБ даде старт на това ново ценово безумие,...Може да се окаже само Началото на OFчето със Зеле по цветанвасилевски
                            .
                            .
                            .

Коментар

Е да, нали търсене и предлагане. Каква е логиката да се срещнат на цена 2000лева кв.м, след като заплатата е 1400 лева. При на всичко - мисля, че 1500 лева заплата е висока и се чувствам късметлия с такива доходи на фона на другите ми колеги.
                              Аз с отличен успех - не виждам как мога да събера 25 000 лева за начална вноска и след това ипотека. Пък и това ли е логиката на живота - да живея като скот 20 години, за да ди купя 50 квадрата апартамент?
                              Не я схващам как работи тая икономика. Само ще кажа, че от чисто човешка перспектива - единствения смисъл цените да са в евро (при условие, че всеки в България получава в лева) е - да не се чувстват хората толко наебани - щото едно е 1000 да пише, друго е 2000. Сложи в лева цените и абсурда се вижда - заплати по 1500, а цени на апартамент от 80 000 нагоре. Ми то е откровенно невъзможно да имаш дори 1 дете и да си купиш апартамент!? Така ли трябва да е по икономическите закони?
                              Явно да...ама това повече прилича на крепостничество, отколкото на нещо друго!?
                              Прав си. Наистина тук са абсурдни нещата. В Берлин в квартал „Марцан“
                              с 20/40 немски заплати можеш да си купиш добро жилище 50/70 кв.м. - чист, спретнат район, градинки, реновирана сграда.
                              Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• мисля че тук двама умни българи(нямам в предвид водещите) са го обяснили доста добре!

Part 1 Имотният пазар в България - преди и сега

Part 2 Имотният пазар в България - преди и сега

Мога да ви разкажа и за моя приятел Я., който се ожени и 2008г реши че ТРЯБВА да има собствено жилище в Сф и го купи през една улица от циганската махала. Лихвите разбира се се покачиха неимоверно(той беше и от тарикатите изтегли в швейцарска валута) и той не спираше да ми се оплаква как още 25год. ще трябва да връща всеки месец по един лаптоп(1000лв) на банката. Добре че съпругата му бе добър анестезиолог работещ на 2-3места за да се оправят. Е обаче на Коледа се видяхме, разделят се мамка й и украинка, та сега апартамента остава на банката....

Мога да ви разкажа и за друг приятел С., който си купи ново сроителство до Гребната база в Пловдив с 30год ипотека и макар че и дваматта с жена му имаха добри професии със общ доход около 3К пак учеше децата си да се обличат дебело у дома, за да пестят от ток!?!? Мислеше и в Лондон да ходи да работи за да го изплати, ама се отказа. Е миналата година ме хвана да пишем молба до банката за намаляване на лихвите, че плащал много е остават му още 25години от този кошмар, дето се вика не остана!

Хора разберете не може 30годишна панелка да се продава за 35-40Кевро! Или ново строителство в Пловдив да е 600-1000евро, като от 80квадрата 30кв.м. са общи части! Възмутен съм от тази наглост и от тъпотата на българина!
                                Поздрави от Бате Ви Тони!
                                Last edited by tony1975; 05.03.2016, 18:12.

Коментар

Working...
                                X