IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имоти: границата от 1000 лева/кв. м. е премината

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dubai Разгледай мнение
    Е да, нали търсене и предлагане. Каква е логиката да се срещнат на цена 2000лева кв.м, след като заплатата е 1400 лева. При на всичко - мисля, че 1500 лева заплата е висока и се чувствам късметлия с такива доходи на фона на другите ми колеги.
    Аз с отличен успех - не виждам как мога да събера 25 000 лева за начална вноска и след това ипотека. Пък и това ли е логиката на живота - да живея като скот 20 години, за да ди купя 50 квадрата апартамент?
    Не я схващам как работи тая икономика. Само ще кажа, че от чисто човешка перспектива - единствения смисъл цените да са в евро (при условие, че всеки в България получава в лева) е - да не се чувстват хората толко наебани - щото едно е 1000 да пише, друго е 2000. Сложи в лева цените и абсурда се вижда - заплати по 1500, а цени на апартамент от 80 000 нагоре. Ми то е откровенно невъзможно да имаш дори 1 дете и да си купиш апартамент!? Така ли трябва да е по икономическите закони?
    Явно да...ама това повече прилича на крепостничество, отколкото на нещо друго!?
    Виж сега,,,,,,,,,,,
    Те нещата са не много сложни.
    Щом си се позиционирал на доста добра заплата
    значи можеш да и ползваш благините!!!!
    Не им се вързвай тука на ганювците с дисагите.
    Всичко е въпрос на сметки, а те не са толкоз сложни.
    Ако можеш да жювееш в жилище под наем и то само на
    1 или 1,5% от обявената му стоиност годишен наем,
    въобще по никъф начин не си заслужава да го плащаш.
    Особено пък да се вързваш на ипотека с 25-30 годишен срок.
    Докато го изплатиш ще ти окапят зъбите и косата !!!
    Пък кредитното число сигурно ще е над 3 поне щото,,,,,,
    Та не ги слушай разни малоумни фатмаци,,,,,
    Познавам хора дето се излъгаха в 2007-2008 г. да купят
    с ипотека жилища и от тогава плащат по около 1000 лефа
    на банката месечно и то за гарсонера или двистайно жилище.
    Де КИРО на кирия !!?????

Last edited by reda1; 05.03.2016, 17:35.
    ПАРИТЕТНОТО 1,00000 ела здравей !!!:):):):):):):)

Коментар

Е да, нали търсене и предлагане. Каква е логиката да се срещнат на цена 2000лева кв.м, след като заплатата е 1400 лева. При на всичко - мисля, че 1500 лева заплата е висока и се чувствам късметлия с такива доходи на фона на другите ми колеги.
      Аз с отличен успех - не виждам как мога да събера 25 000 лева за начална вноска и след това ипотека. Пък и това ли е логиката на живота - да живея като скот 20 години, за да ди купя 50 квадрата апартамент?
      Не я схващам как работи тая икономика. Само ще кажа, че от чисто човешка перспектива - единствения смисъл цените да са в евро (при условие, че всеки в България получава в лева) е - да не се чувстват хората толко наебани - щото едно е 1000 да пише, друго е 2000. Сложи в лева цените и абсурда се вижда - заплати по 1500, а цени на апартамент от 80 000 нагоре. Ми то е откровенно невъзможно да имаш дори 1 дете и да си купиш апартамент!? Така ли трябва да е по икономическите закони?
      ее, изчакай малко де, нидей бърза да купуваш сега.
      поживей малко на квартира при мене или при лорда едно 10-12 години така да избием ГПР-то, па тогава жовот и здраве купувай и ти.

Коментар

Не го разбирам тоя пазар на имоти. Как въобще работи тоя пазар??
        Със слухове от рода на „една жена каза“, „кеша води до загуби“, статии и писане по форумите от заинтересовани лица, които много добре знаят, че новия балон ще се спука скоро и затова бързат да зарибят максимален брой шарани. Фалитът на КТБ даде старт на това ново ценово безумие, особено безумно за старото панелно и всякакво друго строителство. Във всяка държава цените на имотите са обвързани с доходите на средния гражданин, в смисъл има някакво съотношение, логика. Тук засега няма.
        Сиреч, балон.
        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
          И да поздравя скептичния Лорд - успя успешно да увеличи броя на олигофренските имотни теми с още една.
          Тя си е от гардероба със скелетите - последно 08.02.2010 10:33...
          "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Не ти разбирам чуденето - цената се стабилизира там където се срещат очакванията на продавачи и купувачи и тъй като цените са доста стабилни от години не можем да говорим за временна спекулация. А защо са там е комплексен въпрос, но най-вече заради основния собственик на НИ - банките.

Не разбирам и защо очакваш млад човек с ниска заплата да има готови пари... Пазарът не е съобразен с доходите на току що завършилите, а и за да вземеш нещо с ипотека не се иска много кеш.

Коментар

• И да поздравя скептичния Лорд - успя успешно да увеличи броя на олигофренските имотни теми с още една.

Коментар

...а и за да вземеш нещо с ипотека не се иска много кеш.
                Тъй де - само доста ГеПеРе следва...

Ама и баМките са хора - и за тЕх трЕбе лЕб!!

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                  Нямам думи - мисля че инвестицията в жилище или покупката на такова за живеене не е разумно и икономически оправдано решение!!!

С това съм напълно съгласен. Страшно малко са имотите, които стават за инвестиция, относно живеенето всичко зависи от конкретните ти очаквания и предпочитания. Някои хора се чувстват по-добре в собствено жилище, а за други това е вид закрепостяване към град или държава.

А че не е разумно... покупката на скъпа кола е дори по-неразумна, но често подобна покупка е емоционално или психологически обусловена.

Коментар

Как въобще работи тоя пазар??
                    Не ти разбирам чуденето - цената се стабилизира там където се срещат очакванията на продавачи и купувачи и тъй като цените са доста стабилни от години не можем да говорим за временна спекулация. А защо са там е комплексен въпрос, но най-вече заради основния собственик на НИ - банките.

Не разбирам и защо очакваш млад човек с ниска заплата да има готови пари... Пазарът не е съобразен с доходите на току що завършилите, а и за да вземеш нещо с ипотека не се иска много кеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
                      Нямам думи - мисля че инвестицията в жилище или покупката на такова за живеене не е разумно и икономически оправдано решение!!!
                      За инвестиция зависи къде е имота, може и да има смисъл.
                      За живеене, обаче да не си купиш, при положение, че може да го позволиш, не е оправдано.

Коментар

Не го разбирам тоя пазар на имоти. Регистрирах се тука - да ви питам, ако има някой дето верно го разбира - да ми го обясни. Преди една година завърших магистър в СУ. Кандидатствах за работа на много места - и ми предлагат заплати от сота на 1200-1400 лева. А в жилищата - говори се за цени от 1000 ЕВРО!? на квадратен метър. Е как аджеба да си купя жилище - сега работя за 1400 лева с бонуси докъм 1500 ги докарвам. От къде да ги изкарам тия 90 000 лева за 45 квадрата апартамент?! Въобще как се смятат тия цени на апартаментите - имат ли нещо общо с заплатите на хората или ей така - кой кфото му е кеф и апартаменти могат да купуват само бизнесмени, корумпирани държавни служители, програмисти и емигранти? Другите под наем до живот? Как въобще работи тоя пазар??
                        +11111111111111111111
                        и аз се лутам в тази дилема. Ние сме най-бързо стапящата се нация в Европа и на едно от първите места в света. Решиха да санират панелките - вярно популизъм, но ше удължат живота им 20-30години. Отвратителна инфрастура навсякъде. Банките са бъкани с лоши ипотеки.
                        И пак в Пловдив ми строят 10-15 комплекса и ми искат между 600-1000евро?!?! Те може да си г искат тия цени, но при себестойност 250-300евро мисля че е безумие и балон! Говорим за 300хиляден град от който по данни на НСИ 80-90хиляди са мургавели......
                        Last edited by tony1975; 05.03.2016, 14:18.

Коментар

• Не го разбирам тоя пазар на имоти. Регистрирах се тука - да ви питам, ако има някой дето верно го разбира - да ми го обясни. Преди една година завърших магистър в СУ. Кандидатствах за работа на много места - и ми предлагат заплати от сота на 1200-1400 лева. А в жилищата - говори се за цени от 1000 ЕВРО!? на квадратен метър. Е как аджеба да си купя жилище - сега работя за 1400 лева с бонуси докъм 1500 ги докарвам. От къде да ги изкарам тия 90 000 лева за 45 квадрата апартамент?! Въобще как се смятат тия цени на апартаментите - имат ли нещо общо с заплатите на хората или ей така - кой кфото му е кеф и апартаменти могат да купуват само бизнесмени, корумпирани държавни служители, програмисти и емигранти? Другите под наем до живот? Как въобще работи тоя пазар??

Коментар

• 08.02.2010 10:33

'баси!!

Скелетите излизат от гардероба!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение
                              Какво става Гергане, къде се изгуби, къде са ти 200-те евро??? Толкова чаках твоята прогноза да се сбъдне, ама не дочаках
                              какво? сериозно ли? няма да има 200е/км?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Герган Петков Разгледай мнение
                                Много точен анализ dessoboy! Поздравления! Наблюдателен си. Имотите ще паднат под себестойност за ужас на тези, на които им се налага да ги продават. Както не беше нормално панелки да струват по 1000 евро, така и сега няма да е нормално да струват хубави жилища по 200 евро, но и в двата случаи обстоятелствата го позволяват да се случи.
                                Какво става Гергане, къде се изгуби, къде са ти 200-те евро??? Толкова чаках твоята прогноза да се сбъдне, ама не дочаках

Коментар

Working...
                                X