IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наследствени земи и имоти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• По-долу са ти отговорили какво да правиш.
    Дело.
    Възможни изходи - Вие откупувате другите дялове, Другите откупуват Вашият дял или търг.
    Разходи - по делото, /адвокати, такси, оценка на имота и т.н./
    Времетраене - зависи може и доста години да се проточи.

Съвет - като нямаш достъп до имота, пусни на другите собственици покана за изплащане на наем от тях за твоята част. Вариант е препоръчано писмо /но не се знае дали съда ще го приеме - около 90% е сигурно./. Като получат тази покана може да се стреснат и да поискат доброволна делба. Ако не поискат, в съда ще изкараш малко пари.
    Консултирай се с адвокат.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
      Явна фактическа грешка е съществуващото несъответствието между геодезично заснетите на терена трайни топографски елементи и/или действителната ситуация и нейното отразяването им върху плана. Възможно е дори да не е направено такова замерване.
      Ако става въпрос за земеделски имот съм по в час. Там може да се изиска установяване на явна фактическа грешка и преработване на кадастрална карта.
      Със ЗУТ обаче не съм много на "ти" Вероятно горното важи и за този закон.
      оплетен е малко казуса, преди време /отдавна/ уж са били ниви, после са делили земите наново, сега е в границите на селото и в регулация.
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
        на мен си ми прилича на явна грешка, то е парче от 50 квадрата без излаз от никъде забито между 2 други парцела.
        мисля, че е в кадастрална.
        Явна фактическа грешка е съществуващото несъответствието между геодезично заснетите на терена трайни топографски елементи и/или действителната ситуация и нейното отразяването им върху плана. Възможно е дори да не е направено такова замерване.
        Ако става въпрос за земеделски имот съм по в час. Там може да се изиска установяване на явна фактическа грешка и преработване на кадастрална карта.
        Със ЗУТ обаче не съм много на "ти" Вероятно горното важи и за този закон.
        Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
        Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
          Тцъ. Общината компенсира при явна фактическа грешка.
          Имота в кадастрална карта ли е или в карта на възстановената собственост?
          на мен си ми прилича на явна грешка, то е парче от 50 квадрата без излаз от никъде забито между 2 други парцела.
          мисля, че е в кадастрална.
          препоръка е

Коментар

те са отделни парцелите. това парче дето попада е един клин, между нашия и тоя на съседите. а триъгълника е останал след някакви преразпределения преди години, той е на предни собственици някакви.

има ли вариант общината, след като не са ги компенсирали навремето да ги обезщетят сега?
            такова нещо си мислех.
            Тцъ. Общината компенсира при явна фактическа грешка.
            Имота в кадастрална карта ли е или в карта на възстановената собственост?
            Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
            Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
              Имаш идеална част от парцел а това за адвокатите означава много.Собственик си на нещо което незнаеш точно къде е и без съгласието на другия собственик не можеш нищо да направиш с имота.Единствено дело за принудителна делба може да промени нещата.Но там рискуваш и ще ти трябва много як адвокат и много кинта за почерпки
              те са отделни парцелите. това парче дето попада е един клин, между нашия и тоя на съседите. а триъгълника е останал след някакви преразпределения преди години, той е на предни собственици някакви.

има ли вариант общината, след като не са ги компенсирали навремето да ги обезщетят сега?
              такова нещо си мислех.
              препоръка е

Коментар

извинявам се, че ползвам тази тема.

имаме парцел в регулация в който попада чужда част, около 50 квадрата, без излаз от никъде и е само това парче на други собственици.
                в общината казват, че трябва да го купим преди да издадат виза за строеж.
                парчето се води общинско, но с неудовлетворени претенции към собствениците/ някакви хора/
                намерихме ги, но те не искат да го продадат ))
                какво може да се прави нататък?
                Имаш идеална част от парцел а това за адвокатите означава много.Собственик си на нещо което незнаеш точно къде е и без съгласието на другия собственик не можеш нищо да направиш с имота.Единствено дело за принудителна делба може да промени нещата.Но там рискуваш и ще ти трябва много як адвокат и много кинта за почерпки

Коментар

• извинявам се, че ползвам тази тема.

имаме парцел в регулация в който попада чужда част, около 50 квадрата, без излаз от никъде и е само това парче на други собственици.
                  в общината казват, че трябва да го купим преди да издадат виза за строеж.
                  парчето се води общинско, но с неудовлетворени претенции към собствениците/ някакви хора/
                  намерихме ги, но те не искат да го продадат ))
                  какво може да се прави нататък?
                  препоръка е

Коментар

• ако е декларирано след 1998 година го има в компютъра

Коментар

• Първоначално изпратено от shusho Разгледай мнение
                      Не е за София, а за Балчик.
                      Опитах по съседи, но не намират нищо. Абсолютно нищо. Все едно такива хора няма, нито собственика, нито съседите.
                      Сега писах до някаква служителка в Местните данъци, ако може да ми открие удостоверение за данъчна оценка от 1970 или евентуално някаква справка за плащан данък до 1986 г. Да видим какво ще излезе.

едва ли имат време да ровят архива.ако въобще се пази

Коментар

• Не е за София, а за Балчик.
                        Опитах по съседи, но не намират нищо. Абсолютно нищо. Все едно такива хора няма, нито собственика, нито съседите.
                        Сега писах до някаква служителка в Местните данъци, ако може да ми открие удостоверение за данъчна оценка от 1970 или евентуално някаква справка за плащан данък до 1986 г. Да видим какво ще излезе.

Коментар

Открих един от имотите. Става въпрос за лозе. Обаче няма данни за парцела, пише само колко квадрата е. За да ми направят справка в АВ им трябва скица на имота с координати, но СГКК не го откриват по имена на собственик и съседи. Дайте ми съвет къде и какво да търся? Евентуално ад пиша до общината ?!!?
                          Некоректно задаваш въпроса. Щом си открила нещо значи имаш нужната информация. координатите би трябвало по съседите да ги изкараш /като нямаш скица/, ако съседите имат скица и са вписани. Връщам се в началото намери си родата първо. Като пишеш че е в квадрати е на колко декара е направи си сметка колко пари ще струва. Вярно и на мястото на БНБ преди това е било блато. А и предполагам по писанията ти става дума за София окръг, а не София. Да общината ти е възможно решение.

Коментар

• Открих един от имотите. Става въпрос за лозе. Обаче няма данни за парцела, пише само колко квадрата е. За да ми направят справка в АВ им трябва скица на имота с координати, но СГКК не го откриват по имена на собственик и съседи. Дайте ми съвет къде и какво да търся? Евентуално ад пиша до общината ?!!?

Коментар

• Пак се връщам на нещо казано в началото. Първо си намери родата. Защото ако не друго поне вече ще ги познаваш.

Коментар

Знам, че към момента нищо не може да бъде върнато.
                                Искам да знам какво е имало.
                                А майка ми навремето, преди 20 години не е имала възможност да се занимае. Но преди десетина години се свърза с някакви братовчеди на дядо, които й обяснявали как "още няма нищо ново" по въпроса, докато накрая й затваряли телефона. Нямам техни координати. това по въпроса за единия род.

За другия имот пък, няма документи да е бил собственсот на дядо ми, но пък бил по давност придобит от някакъв друг човек.

Аз искам да разбера какви са случаите. Че не може нищо да се вземе, не може, а и не това търся.

Яд ме е, че навремето като ми говореше майка ми, аз само проверих в ИКАР и това беше. А може да се окаже права жената, че някой за нещо я е ощетил.
                                Малко вероятно, но не е невъзможно. Ако разбера нещо подобно ще търся сметка, не да ми плащат, а да го има черно на бяло, че Пенчо, Станчо неправомерно нещо й е взел.
                                Тя толкова се мъчи, десетилетия наред, и ако някой някъде се е възползвал и я е ощетил - ще го гоня до дупка, ако ще да й е взел и 5 стинки и пет лева, все тая.

Искам да знам.
                                Да ти кажа нещо по твоите премеждия.

Има региони в България, където земята не е скъпа и не се търси, никой не иска да я купи (напр. в Предбалкана). Отделно, когато са много наследници и не е имало делба, земята е възстановена на вашите прадядовци и прабаби и така си стои в поземлената комисия. И никой не може да ви ощети, защото не е поделено.

Много пари отиват за транспортни разходи, за документи и скици. Така че ако питаш мен, насочи енергията си другаде и не рови старите глупости.

Да вземем следния пример, вие сте 6 наследника, но един от тях не може да бъде открит и тогава нищо не правите, защото няма делба и нищо не може да се продаде. Отделно стари удостоверения за наследници, стари завещания и стари нотариални актове (които не фигурират в службите по вписванията) не ги признават никъде.

Живей си живота и не рови.

Коментар

Working...
                                X