Първоначално изпратено от val/she
Разгледай мнение
Не ви будалкам, така че когато дирите имот, можете да проверявате следните неща:
- АВ по име в съответните регистри. Пише и местожителството на купувача. Нотариалните актове са там. Дават заверение копия срещу пет лева.Но по пощата не става, иска се да отидете на място с УН.
- Отдел за устройство на територия в общината - Където ще ви направят справка за ПУП /муп и такива подобни/, разрешително за строеж по име, от където ще разберете точните параметри на имота, ако не ги знаете. За копие от документа пак на място с УН. /Скоро няма да отида, но другия месец, ще се разходя да го взема това копие, че ми е нужно за семейния архив./
- Кадастър - където ще ви дадат идентификатор и адрес, ако знаете парцел, квартал, местност.
Можете да видите къде точно се намира в сайта на кадастъра, също и в гугъл мапс, че и снимки да видите на мястото, имота и тинтири-минтири.
Изобщо не се бъзикам, като казвам че съм го намерила. Толкова бързо се развиват нещата при мен, защото не мога място да си намеря като спя от зор какво се е случило. А това ме нахъсва, та чак и институциите ще пропищят от мен и моите въпроси.
Коментар