IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наследствени земи и имоти

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
    Имам чувството, че ни будалкаш.
    Защото ровя като хрътка ли ?
    Не ви будалкам, така че когато дирите имот, можете да проверявате следните неща:
    - АВ по име в съответните регистри. Пише и местожителството на купувача. Нотариалните актове са там. Дават заверение копия срещу пет лева.Но по пощата не става, иска се да отидете на място с УН.
    - Отдел за устройство на територия в общината - Където ще ви направят справка за ПУП /муп и такива подобни/, разрешително за строеж по име, от където ще разберете точните параметри на имота, ако не ги знаете. За копие от документа пак на място с УН. /Скоро няма да отида, но другия месец, ще се разходя да го взема това копие, че ми е нужно за семейния архив./
    - Кадастър - където ще ви дадат идентификатор и адрес, ако знаете парцел, квартал, местност.
    Можете да видите къде точно се намира в сайта на кадастъра, също и в гугъл мапс, че и снимки да видите на мястото, имота и тинтири-минтири.

Изобщо не се бъзикам, като казвам че съм го намерила. Толкова бързо се развиват нещата при мен, защото не мога място да си намеря като спя от зор какво се е случило. А това ме нахъсва, та чак и институциите ще пропищят от мен и моите въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от shusho Разгледай мнение
      Открих точните му координати. И то благодарение на това, че търсих разрешително за строеж. Сега ще търся дали е продаван или придобиван по давност, защото се води на някакви други хора.
      Пък да видим. Поне го открих. Работата е почти свършена и изяснена с единият от имотите.
      Имам чувството, че ни будалкаш.

Коментар

• Открих точните му координати. И то благодарение на това, че търсих разрешително за строеж. Сега ще търся дали е продаван или придобиван по давност, защото се води на някакви други хора.
        Пък да видим. Поне го открих. Работата е почти свършена и изяснена с единият от имотите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
          Да си чувала за придобиване на имот с давностно владение.
          Който е владял имота добросъвестно 5г или недобросъвестно 10г го придобива
          как точно става придобиването?
          НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• re

Първоначално изпратено от shusho Разгледай мнение
            Сега пак говорих с Ав и ми казаха, че няма никаква информация в старите имотни партиди преди 2005 г.
            Един вид имота е останал нищото. Ей така - изпарил се е . Ега ти и случая!
            Ровиш се в ненужни неща.

Да си чувала за придобиване на имот с давностно владение.
            Който е владял имота добросъвестно 5г или недобросъвестно 10г го придобива.

Вашите имоти явно ги е владял някой друг дълги години, а вие не сте се интересували.

Коментар

• Сега пак говорих с Ав и ми казаха, че няма никаква информация в старите имотни партиди преди 2005 г.
              Един вид имота е останал нищото. Ей така - изпарил се е . Ега ти и случая!

Коментар

Нали сте плащали данъци? Трябва да има партида на имота в данъчната служба.
                Как е придобит?- Описано е в НА- покупка, дарение и т.н.
                Имота е купен през 1970 г. Там пише партиден номер, но предполагам, че е стар.
                От тогава открих в нета, че е имало две кадастрални карти през 1985 и 1995.
                Нямам представа дали тази партида е със същия номер сега.
                Доколкото знам от майка ми данъка е бил 79 лева и стотинки, тя даже го е написала в едно писмо, а помнеше много числа.

Чудя се тази партида каква работа може да ми свърши и къде - в АВ или в данъчното?
                Пак повтарям партидния номер е от 1970 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                  Можеш ли да се добереш до данъчното удостоверение? То се издава по адрес на имота.
                  Говорих със служителка от местни данъци и такси и й изпратих по мейл документите. Тя се зае със случая, но тъй като това е данък , който най-вероятно е плащан до 1986 г. е трудно да се намерят данни. Чакам да ми върне отговор, защото каза, че ще провери и някакви данъчни декларации, но честно казано не се надявам да се намери нещо през данъка.

Коментар

Не. Никакво егн не намерих.Единствено имотната партида не съм проверявала. Дали може да има нещо там. Тъй като съм от София моля служителите от АВ в Балчик да ми правят справка по номера на актове, но явно им писвам с въпросите си. Ама не мога да бия път всеки път като се сетя какво да проверя. Искам да ми кажат има ли това, което търся в документите им и тогава да отида да си го взема. Този път им давам точни номера и години, но явно ставам много нагла. С едно нежелание ми правят справка.
                    Ама карай де, докато ме напсуват ще питам.
                    Нали сте плащали данъци? Трябва да има партида на имота в данъчната служба.
                    Как е придобит?- Описано е в НА- покупка, дарение и т.н.

Коментар

Значи пише така: "На парт. книга №249, стр. 406" - това е горе вдясно на нот. акт. , съответно печат с платената такса и номер на квитанция.

По-надолу пише: "Нотариален акт № 419, том 1, дела 392/1970 г"

Отзад на нот. акт има описани 5 приложения:
                      стар нот. акт,
                      у-ние за пазарна цена,
                      данъчно у-ение,
                      у-ине от ДСК,
                      служ. бележка от съд. изпълнител

Никъде в нот. акт няма писани егн-та. Единствено три имена. Няма и координати, а само квадрати.
                      Има и номер на ак за път, но като проверих се оказа нот. акт за продажба и то продавачката е продала на други лица друга част от имота си. Тоест излиза, че Еленка е продала 400 квадрата на моя дядо и 1500 квадрата на други лица от нейния имот от 6 дка.

Дефакто нищо друго няма като данни. Нищо.

Нямам представа как са плащани, но като проверих в общината за плащан данък на егн-тата на двамата ми дядовци , не откриха нищо. Това беше преди да открия нот. акт.
                      Можеш ли да се добереш до данъчното удостоверение? То се издава по адрес на имота.
                      Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                      Мечо

Коментар

Не. Никакво егн не намерих.Единствено имотната партида не съм проверявала. Дали може да има нещо там. Тъй като съм от София моля служителите от АВ в Балчик да ми правят справка по номера на актове, но явно им писвам с въпросите си. Ама не мога да бия път всеки път като се сетя какво да проверя. Искам да ми кажат има ли това, което търся в документите им и тогава да отида да си го взема. Този път им давам точни номера и години, но явно ставам много нагла. С едно нежелание ми правят справка.
                        По телефона?!
                        Е, няма да стане.

Коментар

Горе- вдясно, е номера на Нотариалния акт.
                          Не се ли добра до ЕГН-то на Еленка? Така ще можеш да проследиш движението по интересуващите те имоти, ако има такова.

Коментар

Значи пише така: "На парт. книга №249, стр. 406" - това е горе вдясно на нот. акт. , съответно печат с платената такса и номер на квитанция.

стар нот. акт,
                            у-ние за пазарна цена,
                            данъчно у-ение,
                            у-ине от ДСК,

Никъде в нот. акт няма писани егн-та. Единствено три имена. Няма и координати, а само квадрати.
                            Има и номер на ак за път, но като проверих се оказа нот. акт за продажба и то продавачката е продала на други лица друга част от имота си. Тоест излиза, че Еленка е продала 400 квадрата на моя дядо и 1500 квадрата на други лица от нейния имот от 6 дка.

Нямам представа как са плащани, но като проверих в общината за плащан данък на егн-тата на двамата ми дядовци , не откриха нищо. Това беше преди да открия нот. акт.
                            Горе- вдясно, е номера на Нотариалния акт.
                            Не се ли добра до ЕГН-то на Еленка? Така ще можеш да проследиш движението по интересуващите те имоти, ако има такова.

Коментар

• А какво трябва да съдържа една стара имотна партида от 1970 г.?
                              Има ли шанс там да намеря данни за имота точно къде се е намирал?
                              Ако открия къде се е намирал преди съм сигурна, че чрез справка на кадастралните карти от преди и сега ще мога да установя точното му местонахождение и съответно чия собственост е в момента. От там и да разбера как е бил придобит. Съответно , ако има нещо нередно, предполагам, че ще може да се върне на нас.
                              Но има ли начин през старата имотна партида от 1970 да науча координатите?

Коментар

Вероятно говориш за номера на нотариалния акт.

По ЕГН ли са плащани данъците?

стар нот. акт,
                                у-ние за пазарна цена,
                                данъчно у-ение,
                                у-ине от ДСК,

Коментар

Working...
                                X