Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Белите не могат да смятат
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеДрага tnm,
ти нали се занимаваш основно с даване на акъли наляво и надясно?
Хвани някой отракан младеж или девойка с приличен външен вид и поведение, дай му/ѝ малко акъл кво да направи, той/тя да се разтича малко и да организира нещата, да направи семинара, да събере овациите и кинтите, и да ти даде полагаемите ти се 50% от приходите.
Ти само ще си лежиш на дивана вкъщи и ще събираш лайкове и положителни коментари за събитието.
Пфу!
Аз ли да те уча как се правят нещата?
Затова не пиша в сериозни теми, а предпочитам да си пия питието във Виртуалната Кръчма.Last edited by tnm; 04.05.2016, 12:32.Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеЗащото това е вид работа, пък аз съм най-мързеливият човек, когото познавам. Мразя да работяпрепоръка е
Коментар
-
Драга tnm,
ти нали се занимаваш основно с даване на акъли наляво и надясно?
Хвани някой отракан младеж или девойка с приличен външен вид и поведение, дай му/ѝ малко акъл кво да направи, той/тя да се разтича малко и да организира нещата, да направи семинара, да събере овациите и кинтите, и да ти даде полагаемите ти се 50% от приходите.
Ти само ще си лежиш на дивана вкъщи и ще събираш лайкове и положителни коментари за събитието.
Пфу!
Аз ли да те уча как се правят нещата?Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеtnm,
от коментарите ти блика зле прикрит професионализъм и дълбоко познаване на темата.
Що не вземеш да организираш един семинар по темата за всички, които сме боси по въпросите за земеделието и европейските фондове, и да поумуваме имат ли те почва у нас и как да се възползваме от това?
По този начин може би чужденците няма да могат ударно да изкупят всичката българска земя, за която нашите деди са проливали кръвта си...Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
Мечо
Коментар
-
За лихвите, процентите и още нещо...
За изчисляване на сегашна стойност на парични потоци (PV или present value) процентът се нарича дисконтов.
За изчисляване на бъдеща стойност на парични потоци (FV или future value) процентът е доходност.
Дисконтирам значи намалявам.
Обаче, като се замислих малко, при сегашното състояние на нещата с тези отрицателни доходности по депозити и ДЦК-та, то навсякъде си е дисконтиране... може и да сте прави всъщност...Last edited by Kildirim_Bei; 04.05.2016, 09:02.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
в линка ти 5% е доходносттапрепоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениекаква е тая лихва?
кредит или депозит?
http://www.fcg.bg/bg/education/fm/page.asp?page=50"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеДисконтирането на паричните потоци за бъдещ период показва настоящата им стойност?
Арендаторите определено не са глупави и плащат разумната аренда.
В примера на картинката са заложени доста оптимистично 5% лихва
за период от 20 години и 100 лв. годишна рента.
И получаваме 1 250 лв./дка. Нищо лично - ексела смЕта!
кредит или депозит?препоръка е
Коментар
-
Не разбирам от земеделие, но съм купил за един от АДСИЦ-те към 25 000 декара преди време.
Наследяването на земя е супер изгодно - само взимаш арендите....
Покупката (стига да намериш продавач - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО!) е добра
ДЪЛГОСРОЧНА ИНВЕСТИЦИЯ - за следващите поколения.
Покупка с цел обработка и получаване на субсидии - ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО!!"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнениеИкономически неефективно е да закупуваш земеделска земя с кредит, ако не мислиш после да я обработваш.
Дори според мен, тук въпросът с кредита въобще не трябва да е на дневен ред. Целта е да се направи читав проект по ПРСР, като срещу свои вложени 25 лв., ти да получиш 75 лв. европейско финасиране. Това е за закупуване на земеделска земя и техника за обработката й.
Стойността на направената инвестиция по никакъв начин не може да падне по 50% и дори да решиш да продаваш, ще си на печалба. Имам наблюдения при така наречените "слънчеви централи"
Коментар
-
Да сметнем и инвестиционната стойност на апартамент:
Приемам изключително оптимистично лихва 6%, месечен наем 250 еврака за двустаен
намален САМО с дължимия ДОД, не е приспаднат данък сгради и такса смет, амортизация
и ремонти за сметка на наемателите (), абе всички екстри за собственика!
И накрая ексела ми го говори - инвестиционната стойност на двустаен е 31 000 еврака!!
И как да не си купиш хАпартамент за 50 000 еврака за "инвестиция", а??"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеЗащо някой не си организира сам обработката на земята, като наеме добри специалисти, плаща им прилични заплати и прибира цялата печалба (плюс субсидиите) от всичко?
Що ви мързи да си организирате сами бизнеса бе, момчета, и съответно да си прибирате цялата печалба, и, евентуално да преглъщате някакви загуби, а?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеtnm,
от коментарите ти блика зле прикрит професионализъм и дълбоко познаване на темата.
Що не вземеш да организираш един семинар по темата за всички, които сме боси по въпросите за земеделието и европейските фондове, и да поумуваме имат ли те почва у нас и как да се възползваме от това?
По този начин може би чужденците няма да могат ударно да изкупят всичката българска земя, за която нашите деди са проливали кръвта си...
пп Преди време я питах по един казус.....Три страници документи ми цитира....
Почти нищо не разбрах....
УжасТ..Депресирах се ....
Коментар
Коментар