IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    ако ми трябва съвет по земеделската част, може ли да те питам?
    Със самото земеделие съм твърдо на "Вие", но това не пречи да ме питаш.
    Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
    Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
      Драга tnm,

ти нали се занимаваш основно с даване на акъли наляво и надясно?

Хвани някой отракан младеж или девойка с приличен външен вид и поведение, дай му/ѝ малко акъл кво да направи, той/тя да се разтича малко и да организира нещата, да направи семинара, да събере овациите и кинтите, и да ти даде полагаемите ти се 50% от приходите.

Ти само ще си лежиш на дивана вкъщи и ще събираш лайкове и положителни коментари за събитието.

Пфу!
      Аз ли да те уча как се правят нещата?
      Чак пък наляво и надясно.... Даването на акъл също е свързано с усилия, които аз всячески се старая избягвам. Прежалвам се само, ако ми поискат съвет
      Затова не пиша в сериозни теми, а предпочитам да си пия питието във Виртуалната Кръчма.
      Last edited by tnm; 04.05.2016, 12:32.
      Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
        Защото това е вид работа, пък аз съм най-мързеливият човек, когото познавам. Мразя да работя
        ако ми трябва съвет по земеделската част, може ли да те питам?
        препоръка е

Коментар

• Драга tnm,

ти нали се занимаваш основно с даване на акъли наляво и надясно?

Хвани някой отракан младеж или девойка с приличен външен вид и поведение, дай му/ѝ малко акъл кво да направи, той/тя да се разтича малко и да организира нещата, да направи семинара, да събере овациите и кинтите, и да ти даде полагаемите ти се 50% от приходите.

Ти само ще си лежиш на дивана вкъщи и ще събираш лайкове и положителни коментари за събитието.

Пфу!
          Аз ли да те уча как се правят нещата?
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

tnm,

от коментарите ти блика зле прикрит професионализъм и дълбоко познаване на темата.

Що не вземеш да организираш един семинар по темата за всички, които сме боси по въпросите за земеделието и европейските фондове, и да поумуваме имат ли те почва у нас и как да се възползваме от това?

По този начин може би чужденците няма да могат ударно да изкупят всичката българска земя, за която нашите деди са проливали кръвта си...
            Защото това е вид работа, пък аз съм най-мързеливият човек, когото познавам. Мразя да работя
            Мечо

Коментар

• За лихвите, процентите и още нещо...

За изчисляване на сегашна стойност на парични потоци (PV или present value) процентът се нарича дисконтов.

За изчисляване на бъдеща стойност на парични потоци (FV или future value) процентът е доходност.

Дисконтирам значи намалявам.
              Обаче, като се замислих малко, при сегашното състояние на нещата с тези отрицателни доходности по депозити и ДЦК-та, то навсякъде си е дисконтиране... може и да сте прави всъщност...
              Last edited by Kildirim_Bei; 04.05.2016, 09:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                Лихвен % за дисконтов фактор.

http://www.fcg.bg/bg/education/fm/page.asp?page=50
                не се ориентирах
                в линка ти 5% е доходността
                препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                  каква е тая лихва?
                  кредит или депозит?
                  Лихвен % за дисконтов фактор.

http://www.fcg.bg/bg/education/fm/page.asp?page=50
                  "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                    Дисконтирането на паричните потоци за бъдещ период показва настоящата им стойност?

Арендаторите определено не са глупави и плащат разумната аренда.

В примера на картинката са заложени доста оптимистично 5% лихва

за период от 20 години и 100 лв. годишна рента.

И получаваме 1 250 лв./дка. Нищо лично - ексела смЕта!
                    каква е тая лихва?
                    кредит или депозит?
                    препоръка е

Коментар

• Не разбирам от земеделие, но съм купил за един от АДСИЦ-те към 25 000 декара преди време.

Наследяването на земя е супер изгодно - само взимаш арендите....

Покупката (стига да намериш продавач - ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТРУДНО!) е добра

ДЪЛГОСРОЧНА ИНВЕСТИЦИЯ - за следващите поколения.

Покупка с цел обработка и получаване на субсидии - ДУПЕ ДА ТИ Е ЯКО!!

Коментар

• v_tin,

благодаря, че си направи труда да коментираш скромното ми мнение.

Явно мислим по един и същ начин... за справка виж коментара ми от 14:58 ч. днес.

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                          Икономически неефективно е да закупуваш земеделска земя с кредит, ако не мислиш после да я обработваш.
                          Дори според мен, тук въпросът с кредита въобще не трябва да е на дневен ред. Целта е да се направи читав проект по ПРСР, като срещу свои вложени 25 лв., ти да получиш 75 лв. европейско финасиране. Това е за закупуване на земеделска земя и техника за обработката й.
                          Стойността на направената инвестиция по никакъв начин не може да падне по 50% и дори да решиш да продаваш, ще си на печалба. Имам наблюдения при така наречените "слънчеви централи"
                          Опасявам се че в България това е силно не-пазарен вариант. Но ако стана депутат - обещавам да си помисля

Коментар

• Да сметнем и инвестиционната стойност на апартамент:

Приемам изключително оптимистично лихва 6%, месечен наем 250 еврака за двустаен

намален САМО с дължимия ДОД, не е приспаднат данък сгради и такса смет, амортизация

и ремонти за сметка на наемателите (), абе всички екстри за собственика!

И накрая ексела ми го говори - инвестиционната стойност на двустаен е 31 000 еврака!!

И как да не си купиш хАпартамент за 50 000 еврака за "инвестиция", а??
                            Attached Files

Коментар

Защо някой не си организира сам обработката на земята, като наеме добри специалисти, плаща им прилични заплати и прибира цялата печалба (плюс субсидиите) от всичко?

Що ви мързи да си организирате сами бизнеса бе, момчета, и съответно да си прибирате цялата печалба, и, евентуално да преглъщате някакви загуби, а?
                              Защото понякога загубите са доста големи, а добрият специалист е толкова добър че да може да те изклати, ако си стоиш в къщи и само следиш банковата сметка. Ако някой се интересува мога да му развия малко темата по въпроса с земеделска земя, инвестиране в чесън и в жито

Коментар

tnm,

от коментарите ти блика зле прикрит професионализъм и дълбоко познаване на темата.

Що не вземеш да организираш един семинар по темата за всички, които сме боси по въпросите за земеделието и европейските фондове, и да поумуваме имат ли те почва у нас и как да се възползваме от това?

По този начин може би чужденците няма да могат ударно да изкупят всичката българска земя, за която нашите деди са проливали кръвта си...
                                Баш си е явен ...

пп Преди време я питах по един казус.....Три страници документи ми цитира....
                                Почти нищо не разбрах....
                                УжасТ..Депресирах се ....

Коментар

Working...
                                X