IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Защо "Пак"?
    С кой друг твой ник не съм те разбрала? С този ти - за първи път днес те виждам и чета.
    Покрай ...фамилиарниченето ти, съвсем си зарязал тезата ти доколко е удачно придобиването на недвижим имот, развита и в спора ти с Киро.
    Валидността й, май, се крепи на това дали имаш наследство или не
    Т.е. дали имаш някъде, все пак, недвижим имот

Впрочем, мотивът за високата мобилност на трудовия пазар, също не е особено удачен. Отивайки на ново място, ти наемаш, но можеш да отдадеш собствеността си, докато отсъстваш...
    +1
    препоръка е

Коментар

Впрочем, мотивът за високата мобилност на трудовия пазар, също не е особено удачен. Отивайки на ново място, ти наемаш, но можеш да отдадеш собствеността си, докато отсъстваш...
      Зависи от състоянието на въпросния пазар на старото и новото място. Ако като цяло е зле - няма и кой да наеме.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
        каквот и да купиш с кредит все е икономически неефективно при настоящите пазарни лихви
        зависи от нормата на печалба, ако е инвестиция, зависи и от кредитните условия
        И за лично ползване на имот/апартамент при добър подбор на място и лихви, ползите и вредите могат да са съпоставими с наемането им.
        При форсмажорни обстоятелства - все го губиш имота- било то, защото не можеш да платиш кредита или ... пък наема.
        При нас остава все още утежняващ фактор, обаче, липсата на Закон за "фалит" на физически лица.
        Иначе, за лихвите,много банки подобриха условията и нивата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
          Съни,

нещо не си разбрала пак, моето момиче.
          Тези имотчета са по наследство. Не съм давал пари за тях, но произхождам от свястно семейство и предците ми са се погрижили за това-онова.
          В ония пост исках да кажа, че каквото и да стане, никога няма да остана на улицата.
          Тва е.
          Защо "Пак"?
          С кой друг твой ник не съм те разбрала? С този ти - за първи път днес те виждам и чета.
          Покрай ...фамилиарниченето ти, съвсем си зарязал тезата ти доколко е удачно придобиването на недвижим имот, развита и в спора ти с Киро.
          Валидността й, май, се крепи на това дали имаш наследство или не
          Т.е. дали имаш някъде, все пак, недвижим имот

Коментар

Предполагам, нямаш предвид, че е икономически неефективно закупуването на земеделска земя с кредит, ако ...лично не я обработваш. Така или иначе, все някой ще я обработва... Просто, в единия случай получаваш наем - ... рента. На тази база се развиват не малко фондове за земя.
            Всичко е въпрос на сравнително добра оценка на условията и даденостите.

Темата за субсидирането е добра и полезна, доколкото е време и българите да се ...възползват от "сбърканата" политика на ЕС за икономическо развитие, чрез субсидиране ...някои родни отрасли и култури ще станат неефективни, но това е част от цената.

Но, нямат място за сравнение двата начина на придобиване
            каквот и да купиш с кредит все е икономически неефективно при настоящите пазарни лихви

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
              Икономически неефективно е да закупуваш земеделска земя с кредит, ако не мислиш после да я обработваш.
              Дори според мен, тук въпросът с кредита въобще не трябва да е на дневен ред. Целта е да се направи читав проект по ПРСР, като срещу свои вложени 25 лв., ти да получиш 75 лв. европейско финасиране. Това е за закупуване на земеделска земя и техника за обработката й.
              Стойността на направената инвестиция по никакъв начин не може да падне по 50% и дори да решиш да продаваш, ще си на печалба. Имам наблюдения при така наречените "слънчеви централи"
              Предполагам, нямаш предвид, че е икономически неефективно закупуването на земеделска земя с кредит, ако ...лично не я обработваш. Така или иначе, все някой ще я обработва... Просто, в единия случай получаваш наем - ... рента. На тази база се развиват не малко фондове за земя.
              Всичко е въпрос на сравнително добра оценка на условията и даденостите.

Темата за субсидирането е добра и полезна, доколкото е време и българите да се ...възползват от "сбърканата" политика на ЕС за икономическо развитие, чрез субсидиране ...някои родни отрасли и култури ще станат неефективни, но това е част от цената.

Но, нямат място за сравнение двата начина на придобиване

Коментар

• Съни,

нещо не си разбрала пак, моето момиче.
                Тези имотчета са по наследство. Не съм давал пари за тях, но произхождам от свястно семейство и предците ми са се погрижили за това-онова.
                В ония пост исках да кажа, че каквото и да стане, никога няма да остана на улицата.
                Тва е.
                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                  А, забравих най-важната причина, поради която нямам никакво желание и намерение да придобивам каквато и да е недвижима собственост за в бъдеще.

Работя сериозно от близо 25 години и съм сменял работите като носни кърпички - работил съм в десетина фирми, като никоя от тях не е била държавна. Най-дългия период, който съм изкарал в дадена фирма е бил 5-6 години. Обикновено карам около 2-3 години някъде. Като видя, че няма развитие - дим да ме няма

Работил съм и в Пловдив, и в София, и съм бил някое време и в чужбина, като не съм мил чинии, а съм работил винаги това, което съм учил - плащали са ми квартира и съм имал служебен автомобил).

За къв ... ми е някакъв апартамент да се чудя кво да го правя, като си намеря работа някъде извън населеното място, където съм в момента? Да не ми е изпила чавка мозъка? Не.

А колкото до това кви пари се изкарвали от наеми, това малко ме вълнува. Аз не съм алчен, колкото пари ми трябват за каквото и да било, мога да си ги изкарам легално без да разчитам на добрите намерения на наемателите да си плащат редовно наемите и сметките. Тва е.

Живота си е мой - нито на родителите ми, нито на роднините, нито на жените около мен, нито на децата, нито на разните шефове и патрони. Лично мой си е, един е само, и ще го живея така, както намеря за добре.
                  Свободна душа Фрии стайл ...
                  Почти извисяване на духа над материализма
                  ...Ако не бях прочела предния ти пост, в който ...разиграваш ако си притиснат от материална обусловеност как си грабваш шапката, помахваш на хазяина и "По пътя" ....стигаш до родния дом - един в идеалния център, друг в широкия такъв ...някъде си ...в материалния свят на недвижимостите

Коментар

• Скептика пак направи неуспешен опит да ме засегне с нещо.

За аристократичните семейства в България може да се говори малко. 138-годишната история на третата Българска държава просто не позволява наличието на силно изразени аристократични традиции, а оттам и на истинска аристокрация, за каквато той вероятно е чел по книгите, или по-скоро в нета - не знам колко книги има вкъщи той и каква тематика покриват.

По този повод ще цитирам реплика на незабравимия Тодор Колев (лека му пръст) от филма "Опасен чар":
                    "Всички сме от село."

От линка с мисли на любимия на Скептика Костолани, ми допадна само едно нещо:
                    Не трябва да бъдеш богат, а независим.

Аз това съм го постигнал - за него не знам и не ме интересува, честно казано.

А икономиката, че не е точна наука - не е. Това всеки, който разбира от икономика, го знае добре. Аз разбирам от икономика.

Точни науки са математиката, физиката, химията... Там се работи само с числа, формули, аксиоми, теореми, леми, следствия и други подобни неща.
                    Тези науки, както разбрах от друга тема в Инвестора, не са силната страна на Скептика. Той затова обича да си служи само с думи.
                    Last edited by Kildirim_Bei; 08.05.2016, 04:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                      това са Пазарите .....Чети от най-големия.... Андре Костолани и се учИ ...неразумностите ги може всеки

обърни внимаине на Първия съвет на Костолани..независимо че не си от буржоазно семейство ...

http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...4&df=8&dflid=3

Инвестор също има Принос по темата
                      ....http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-nauka-100994/

тайната е в Подзаглавието....Философия , Социология , Психология.....числата са за глу****те
                      Докато спекулантът оперира на борсата, спечелените пари са пари назаем.

ето един цитат.важи за Лорда. човека иска да каже че докато не си продал не си спечелил

Коментар

• ако Пазарите се движеха по Учебник-такива като теб щяха да са милЮнери

Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                        Симпатягите от Учебника по Финансови Пазари трябва да си оправят дефиницията за дисконтов фактор, която в момента изглежда така:
                        .
                        това са Пазарите .....Чети от най-големия.... Андре Костолани и се учИ ...неразумностите ги може всеки

обърни внимаине на Първия съвет на Костолани..независимо че не си от буржоазно семейство ...

http://borsi.dir.bg/_wm/library/item...4&df=8&dflid=3

Инвестор също има Принос по темата
                        ....http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-nauka-100994/

тайната е в Подзаглавието....Философия , Социология , Психология.....числата са за глу****те
                        .
                        .
                        .

Коментар

• няма да оспорвате помагалото на бпст!
                          той оценява активи за милиони с него
                          препоръка е

Коментар

• Симпатягите от Учебника по Финансови Пазари трябва да си оправят дефиницията за дисконтов фактор, която в момента изглежда така:

http://www.fcg.bg/bg/education/fm/page.asp?page=50

Това, което трябва да се направи с първото изречение от текста, е просто да се изтрият последните 21 символа от него, които представляват израза " и бъдещата стойност ".
                            Last edited by Kildirim_Bei; 07.05.2016, 08:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                              Лихвен % за дисконтов фактор.

http://www.fcg.bg/bg/education/fm/page.asp?page=50
                              казва се изискуема норма на възвращаемост

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                                Със самото земеделие съм твърдо на "Вие", но това не пречи да ме питаш.
                                добре, благодаря))
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X