IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
    Прав си, Oldy, сгрешил съм.

Трябваше да извадя първоначалната инвестиция, т.е. доходността няма да е +661.10%, а +561.10%.

Тогава C.A.G.R. ще бъде 13.11%.
    Мммммм, грешно Твърде много неща поправи Срещу пари дали ще е по-различно! Аз, например, в момента го правя без пари

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
      Защо точно да е трудно да се прави, че не се сещам? Сравняваш условия - лесно е да се види кои и защо са по-добри. Какво по-точно би ме тласнало в лапите на българска банка?
      Е ти нали беше богат са банка и то българска..

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
        за ипотечен - има банки с 5 - 5,9 ГПР, извън по-специални и под тези
        В сравнение с доста европейски страни, остават по-високи, но еднозначно сравнение е трудно да се прави
        Защо точно да е трудно да се прави, че не се сещам? Сравняваш условия - лесно е да се види кои и защо са по-добри. Какво по-точно би ме тласнало в лапите на българска банка?

Коментар

• 4i40,

за без пари само толкова.
          Ако си плащаш, няма да има грешки, щото всичко се проверява по три пъти, и не само от мен самия
          Last edited by Kildirim_Bei; 08.05.2016, 21:55.
          Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
          ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Прав си, Oldy, сгрешил съм.

Трябваше да извадя първоначалната инвестиция, т.е. доходността няма да е +661.10%, а +561.10%.

С това само покача, че заглавието на темата е вярно....

Белите затова са бели....За да им водят черните сметките....

Коментар

• Прав си, Oldy, сгрешил съм.

Коментар

За периода от 2002 до сега, т.е. за 14 години, ти си постигнал +661.10% доходност от твоята инвестиция. Това прави 14.44% C.A.G.R. (Compound Annual Growth Rate) или средногодишно нарастване на капиталовата част от печалбата от инвестицията.
                Ммммммм, грешно

Коментар

• Не се нервирай излишно, Съни. Вредно е за кожата

Не ме интересува въобще как интерпретираш мен и моя път в живота. Както вече поясних, те са си лично мои, и коментари от трети лица не ме вълнуват.

Важното е, че дискусията придоби човешки вид - с мнения, основани на някакви поне елементарни сметки, факти и данни... и не се състои, както преди, само от празни приказки, хвалби и лични заяждания...

Коментар

Съни,

ти започна да се заяждаш с мен, мила... да не цитирам кво си писала по мой адрес...
                    сърди се на себе си, моля.

А недвижимите имоти си заслужават инвестицията само и единствено ако сами изплатят сумата, дадена за тях, в разумен период от време.
                    Разберете го всички това веднъж завинаги.
                    ....
                    Не ми приписвай собствените си грехове
                    Никога не се заяждам, а споделям или не дадена теза, обяснявам и защо.
                    Това, че съпоставих две твои мнения и същностното им противоречие
                    и не ти се е харесало, съжалявам, нищо лично )

Закупуването на недвижим имот за лично ползване не бива да се разглежда единствено с финансовите критерии за инвестиция. Да имаш семеен дом трудно се остойностява в хартии
                    Закупуването за инвестиция чрез заемен капитал е друга работа. Смяташ си бъдещата стойност на парите и си правиш сметката ...
                    Можеш и американски 10г бондове да си купиш, но трябва да включиш фактора "Тръмп", който наскоро обясни ползата от един фалит на Америка

Коментар

Ето, сега стана интелигентна дискусията....
                      като вкарахме малко сметки в играта

Обаче, Лорде, ако беше взел 20-годишен кредит да купиш апартамент тогава, печалбата ти щеше да намалее доста. Лихвите по кредитите бяха дебели тогава

Наемите щяха да ти пооправят сметките малко, но печалбата от инвестицията ти щеше да е може би макс 250% примерно.

Не знам всички данни за инвестицията ти, и числото 250% може да не е точно, но мисля, че е близо до реалността.

Ако беше направил 250% печалба за 14 години (при положение, че днес вече си си изплатил кредита някакси), тогава C.A.G.R. щеше да ти е само 6.76%, т.е. близо до, да кажем годишен депозит в банка (ако банката все още не е фалирала).
                      какви 250%. те лихвите 2000 година беха 18-20%

Коментар

• v_tin,

тая схема я правят по целия свят, че и в Булгаристан даже

Не е лоша схемата, но тя, както и всичко, което ни заобикаля на тоя свят, крие рискове.
                        Ако са калкулирани рисковете - ОК, работи схемата... ама ако не са калкулирани, често се случва да се озъби някой и в този случай
                        Last edited by Kildirim_Bei; 08.05.2016, 13:12.

Коментар

Ето, сега стана интелигентна дискусията....

Обаче, Лорде, ако беше взел 20-годишен кредит да купиш апартамент тогава, печалбата ти щеше да намалее доста. Лихвите по кредитите бяха дебели тогава
                          Ако беше направил 250% печалба за 14 години (при положение, че днес вече си си изплатил кредита някакси), тогава C.A.G.R. щеше да ти е само 6.76%, т.е. близо до, да кажем годишен депозит в банка (ако банката все още не е фалирала).
                          Не те знам къде живееш, но в германия доста турци по този начин се препитават- купуват с кредит голям имот и го дават под наем, последно видях един учител беше направил тази схема в бремерхафен- сграда с 8-9 апартамента купена с кредит и се дава под наем. Разбира се това което си написал си важи, но ако залагаш на непрекъснато нарастване на имотите/което е факт/ при всички случай си на печалба.

Коментар

• Ето, сега стана интелигентна дискусията....

Наемите щяха да ти пооправят сметките малко, но печалбата от инвестицията ти щеше да е може би макс 250% примерно.

Не знам всички данни за инвестицията ти, и числото 250% може да не е точно, но мисля, че е близо до реалността.

Коментар

Лорде,

благодаря за информацията.
                              Предполагам, става въпрос за един имот.

ОК, нека да видим какво говорят числата.

Да предположим, че си го купил на днешната дата през 2002 г.
                              Фиксинга на БНБ за щатския долар тогава е бил 2.1521 лв. за долар.
                              Значи $17 000 тогава са били еквивалентни на € 18 706.

За периода от 2002 до сега, т.е. за 14 години, ти си постигнал +687.43% доходност от твоята инвестиция. Това прави 14.76% C.A.G.R. (Compound Annual Growth Rate) или средногодишно нарастване на капиталовата част от печалбата от инвестицията.

А ако имаш и допълнителни приходи от нея, например от наеми, доходността ще се качи още.

Поздравления!
                              Благодаря, отдавал съм част от имота в продължение на 7 години, в момента продължавам да извършвам ремонтни дейности с цел по-нататъшно оптимално използване на инвестицията.

Коментар

• Лорде,

благодаря за информацията.
                                Предполагам, става въпрос за един имот.

ОК, нека да видим какво говорят числата.

Да предположим, че си го купил на 08.02.2002 г.
                                Фиксинга на БНБ за щатския долар тогава е бил 2.23779 лв. за долар.
                                Значи $17 000 тогава са били еквивалентни на € 19 451.

За периода от 2002 до сега, т.е. за 14 години, ти си постигнал +661.10% доходност от твоята инвестиция. Това прави 14.44% C.A.G.R. (Compound Annual Growth Rate) или средногодишно нарастване на капиталовата част от печалбата от инвестицията.

А ако имаш и допълнителни приходи от нея, например от наеми, доходността ще се качи още.

Поздравления!
                                Last edited by Kildirim_Bei; 08.05.2016, 11:35.

Коментар

Working...
                                X