IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ооокеееей, първо - Христос воскресе на всички!

А сега да си продължим темата - с математиката.
    ROI - що е то? Имате капитал, искате той да расте. И го влагате, като се интересувате колко процента ще получавате годишно - т.е. Return Of Investment. Някои в банки, някои в акции, някои в злата и т.н. Но тук сме в раздела за имоти - затова да претеглим нещата в тая светлина. Смятам за редно да се гледа по този начин дори и на имот за собствено ползване, отделно и изключвам самоучастията за да не изкривяваме картинката с deus ex machina.
    Такааа, сценарият е следният - вие, банката, имота, наемателите (и парите им). Ако вие ще си ползвате имота,вашият предполагаем наем се използва вместо парите на наемателите при пресмятането.

БГ имота при 80 000 кредит:
    1. 191609
    Немския при идеален 1.4%:
    2. 98019
    И при по-масовия 2.3%:
    3. 110823Е

Наем при 1. е около 400Е месечно (оптимистично) при вноска 532.
    Наем при 2/3 е около 650Е месечно (реални данни) при вноски съответно 272 и 307.

Съответно доходността по опростената формулка наем*12/капитал:
    1. 400*12/191609 = 2.5%
    2. 650*12/98019= 7.9%
    3. 650*12/110823= 7%

Накратко немският сценарий предлага ТРИ ПЪТИ по-висока доходност.
    Да разгледаме другия интересен компонент - комфорта с вноските по кредита за 30 години (360 вноски).

1. 532-400=132Е довнасяне месечно
    2. 272-650=-378 тук вече имаме остатък вместо нужда да се довнася
    3. 307-650=-343 също остатък, с 10% разлика

Накратко 132Е са сума, достатъчна един човек да се храни добре в София в рамките на месец. 378Е са сума, достатъчна на един човек да се храни добре, облича и плаща карта за транспорт в Германия в рамките на месец. За София сумата я плащате на банката, за Германия си я прибирате в джоба. Или разделяте имота и живеете в едната част, докато имате квартиранти в другата, ако нямате отделно жилище (според особеностите на самия имот).

На белите - честито! На тия които могат да смятат - надявах се да ви е било полезно

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      няма ли начин да ограничавате нетрезвите потребители да пишат по темите?
      Докато имотите поскъпват, може би ти ги проверяваш с дрегер мишо

Коментар

няма ли начин да ограничавате нетрезвите потребители да пишат по темите?
        Има - ще трябва да духат на.... алкомера!!
        "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt
          Не съм и срещала случай брокер да се изписва в женски род
          Ето - пише се брокер-ица...

Но никовете на скептичните птичи лордове никой не може да систематизира!!

Даже и модераторите не могат!

Коментар

• няма ли начин да ограничавате нетрезвите потребители да пишат по темите?
            препоръка е

Коментар

е до скоро се представяше за брокерица, даже пола беше сменил
              Не се притеснявай, пишем от агенция за проучване, аутсорсинг и иновации където пола днес е един, утре друг.Важен е тренда и движението на имотния пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                Аз не съм брокер
                Явно си забравил предисторията на ника, ама те не са един или два та да ги помниш всичките, па и на половинка пещерска си поне

Мисля, че "брокер" вече се ползва като нарицателно за войнствена простотия, нахалство, ниско образование и общо безхаберие.

Коментар

Затова писах на редкретена, че заглавието е абсурдно. А това, че на лузърите им се привиждат брокери на всеки ъгъл си е техен проблем. Аз не съм брокер, Бонвиван и Скептика също не са, но те упорито и тъпо пишат за брокери на НИ. Явно имат голям комплекс с подобни люде, щото като пари нищо не предлагат, а искат всичко в имотите. Собствениците са големите раздавачи на карти, те определят дали да си продадат имота на някой гащник или да не. Това подлудява кретена и подобни, те не могат да понесат факта, че някой ще ги отсвири заради малките им възможности.
                  е до скоро се представяше за брокерица, даже пола беше сменил
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Integer Разгледай мнение
                    А сакън бе - брокер ли ме изкара... Не ме интерусват ипотеките в България, Германияи Европа – мога да си коментирам заглавието на темата щото ми харесва !
                    И ето с мултикултурните факти аз потвърдих че не-белите могат да смятат добре ...
                    Моите примери включваха и Афганистанската столица което не е в Африка , второ в Германия все още мнозинството са бели и по твоите примери тамошните ипотеки са с по добри условия .т.е. и там бели -пък смятат добре ?
                    Обърквам се – всички ли бели не смятат добре ? В Германия станха ли вече мнозинство небелите – много бързо бе, прогнозите за плюс 500 хил – до 1 милион на година бяха че след 10 години коренните германци ще са малцинство.
                    Ако целта на темата е финансово образователна – защо белите са намесени в заглавието ? Или не смееш да напишеш 'белите българи' не смятат добре защото вече явно не е политкоректно Виж да се плюе по белите въобще сега може, политкоректно е и безопасно най вече.
                    Затова писах на редкретена, че заглавието е абсурдно. А това, че на лузърите им се привиждат брокери на всеки ъгъл си е техен проблем. Аз не съм брокер, Бонвиван и Скептика също не са, но те упорито и тъпо пишат за брокери на НИ. Явно имат голям комплекс с подобни люде, щото като пари нищо не предлагат, а искат всичко в имотите. Собствениците са големите раздавачи на карти, те определят дали да си продадат имота на някой гащник или да не. Това подлудява кретена и подобни, те не могат да понесат факта, че някой ще ги отсвири заради малките им възможности.

Коментар

• МолимЕ брокериците да си пишете в имотните теми - тук ще има

смЕтане и требе да имате поне истински осми клас!!

Не като за шофьорска книжка в Червен брЕг и Горно Павликене!!

Коментар

• Излезе ми във сураттефтера
                        Comments

Corine Sageot

Corine Sageot Здравейте,
                        Обръщам се към всички хора в нужда за тяхната споделена дам парични заеми на € 2000 до € 1.000.000 на никого в състояние да го изплати с лихва от 3% на година, и време 1 до 20 години, в зависимост от размера на исканата сума.
                        Аз го правя в следните области:
                        - Финансов заем
                        - Кредитен Real Estate
                        Готовото инвестиционна
                        - Auto Loan
                        - Консолидиране на дълг
                        - Придобиване на кредит
                        - Лична заем
                        - Вие се заби
                        ако сте наистина в нужда, моля свържете се с мен за повече информация.
                        Моля, свържете се с мен по пощата: finance_globale@yahoo.fr
                        Благодаря ви за разбирането

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                          Ще помоля брокерчетата като теб да учите математика - а не да ми спамите темата с Африка и да разчитате на неграмотни клиенти. Инак ще ги стрелят по улиците, както се случи с банкерите вече.

А сакън бе - брокер ли ме изкара... Не ме интерусват ипотеките в България, Германияи Европа – мога да си коментирам заглавието на темата щото ми харесва !
                          И ето с мултикултурните факти аз потвърдих че не-белите могат да смятат добре ...
                          Моите примери включваха и Афганистанската столица което не е в Африка , второ в Германия все още мнозинството са бели и по твоите примери тамошните ипотеки са с по добри условия .т.е. и там бели -пък смятат добре ?
                          Обърквам се – всички ли бели не смятат добре ? В Германия станха ли вече мнозинство небелите – много бързо бе, прогнозите за плюс 500 хил – до 1 милион на година бяха че след 10 години коренните германци ще са малцинство.
                          Ако целта на темата е финансово образователна – защо белите са намесени в заглавието ? Или не смееш да напишеш 'белите българи' не смятат добре защото вече явно не е политкоректно Виж да се плюе по белите въобще сега може, политкоректно е и безопасно най вече.

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
                            Като са на 5.65% как все става да взимате между 8 и 12% ГПР?
                            Иди в банката, ще ти обяснят как се смятат горниците над теоретичните 5.65%. Виждам и че не забелязваш разминаването с по-скъпите ипотеки в евра (хахахаха), току-виж в банката откриеш че имаш едни 2% при левовите още за плащане
                            От 5,65% а не 5,65. ама те на рекламата не казват че за да земеш на минимума им куп условия. примерно вноската да е по-малко от 25% от дохода. за доход признават само заплата на която се осигуряваш, ако земаш част на ръка не се признава, наеми дивиденти хонорари и тем подобни също не се признават.Демект 5,65 за първокласни клиенти ама те са много малко. освен това дори за тех ГПР не е 5,65 защото има и допълнителни разходи като таксички и застаховки

Коментар

А, като муньото гаст арбайтер цитира сайта моите пари, не чете ли, че левовите ипотеки са на 5,65%?http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...7d66566f65d16/
                              Като са на 5.65% как все става да взимате между 8 и 12% ГПР?
                              Иди в банката, ще ти обяснят как се смятат горниците над теоретичните 5.65%. Виждам и че не забелязваш разминаването с по-скъпите ипотеки в евра (хахахаха), току-виж в банката откриеш че имаш едни 2% при левовите още за плащане
                              Last edited by redcretin; 30.04.2016, 20:56.

Коментар

• А, като муньото гаст арбайтер цитира сайта моите пари, не чете ли, че левовите ипотеки са на 5,65%?http://www.moitepari.bg/Spravochnik/...7d66566f65d16/

Коментар

Working...
                                X