IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
    Тук някои си мислят, че няма договор за наем, .......
    ..........банкер-масон с който имахме интересни вечери когато се черпехме и т.н и т.н
    'баси - и баМкерите масони ли нЕмат евраци за панеляци???

'се пак лорда е на 85 - простено да му е......
    "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
      Да ти пошепна на ушенце - по амортизацията и ремонтите го отнася винаги наемодателя. А в страните с традиции за негова сметка са дори изгорелите крушки...
      Как прецени, като не си отдавал дори магарето на дядо си?
      7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
        Не се шегувам, защо да се шегувам. Това са съвсем обичайни неща.
        Амортизацията е съвсем друго. А и там понякога има изненадващи за наемателите моменти - напр. ако присъства текст за "грижата на добър стопанин".
        И наемателите, и наемодателите често не са наясно с правата и задълженията си. В страни с по-дълги традиции в отдаването и наемането е ясно кой какво и колко ще му струва, ако си спести някое задължение, и затова тям няма такъв хаос както в Бг.
        Да ти пошепна на ушенце - по амортизацията и ремонтите го отнася винаги наемодателя. А в страните с традиции за негова сметка са дори изгорелите крушки...

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
          +++++ Със свестен договор и келеш наемател дори не би трябвало ти да ходиш и разговаряш с него. А и като чета едва ли с обзавеждането и екстрите които предлагаш имаш вземане-даване с келеши.
          По-скоро едва ли има договори ...

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
            Тук някои си мислят, че няма договор за наем, няма никакви клаузи които да изпълняват наемателя и наемодателя. Колкото по-подробни договори правя и приемо-предавателни протоколи, винаги съм по-спокоен.
            Правил съм грешки и да допускам хора, без депозит и без предплата, с препоръка от комшия-един фадромист, една даскалка по английски, едно семейство дето държеше плод и зеленчук /тух не бях упоменал изрично колко хора могат да наемат имота/, един IT спец, който имаше специални изисквания само за едно помещение, семейство геодезисти, дето трябваше да им давам мои мебели, занаятчия ключар от който имах притеснения години след като се изнесе банкер-масон с който имахме интересни вечери когато се черпехме и т.н и т.н
            много ме разсмя, тоя път извънредно много
            препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
              Сега, първо ще говоря като клиент на т.нар. чорбаджии (наемодатели).

Аз съм ви един от най-лоялните клиенти през последните двадесетина години, а и сега. Не ми пука за платените наеми, и че с тях можех да си купя приличен/отличен апартамент навсякъде в милата ни Родина.

Сега бая народ ще наостри уши - къв ли е тоя извратеняк по отношение на недвижимата собственост?!?

Не, не съм някакъв идиот - просто имам навика преди да направя нещо, да взема калкулатора и да направя някои сметки (за разлика от мнозинството от народонаселението в нашата страна).

Ако вземем примера за 20-годишния ипотечен кредит, дето симпатягата е дал едни € 10 000 и е платил близо € 90 000 на банката, се получава следното в моя случай:

За € 100 000 щях да живея под наем 20 год., и то на прилични места навсякъде в милвата ни Родина. Нямаше да се притеснявам имам ли пари за следващата вноска, намалили ли са ми заплатата, едно или две деца да имам, да заведа ли жената някъде през отпуските, и въобще - щах да си живея живота. Както съм го и правил

На кредитополучателя щеше да му е побеляла/опадала косата без време, че то 20 години да се чудиш как да плащаш вноски по кредита, данъци, да освежаваш апартамента на всеки 5-7 години, и какво ли още не.
              Не, благодаря - този стрес съм си го спестил. Който иска да се нахендря на този вариант - воала!
              Всяка банка ще му отпусне ипотечен кредит, стига да покрива съответните критерии.

А пък аз ще си щракам с пръсти, чорбаджията ще си плаща данъците, ще го тормозя, че ако не ми боядиса апартамента на 5-тата година и не смени всички техники, че ще го напусна с 200 км в час, (плащам му едномесечния наем и го напускам на другия ден - ще си взема само дрехите) и въобще, както пише в ония пример: "Хей живот, здравей здравей!"

Мисля, че това ви е достатъчно.
              Правилно си забелязал че кат те изгонят от работа не мое се обслужва заема но защо си мислиш че ако си под наем кат те изгонят някой ще те търпи да не плащаш наем.И в двата случая си на улицата разликата е в първия не дължиш нищо.

Коментар

Амортизацията е съвсем друго. А и там понякога има изненадващи за наемателите моменти - напр. ако присъства текст за "грижата на добър стопанин".
                И наемателите, и наемодателите често не са наясно с правата и задълженията си. В страни с по-дълги традиции в отдаването и наемането е ясно кой какво и колко ще му струва, ако си спести някое задължение, и затова тям няма такъв хаос както в Бг.
                Тук някои си мислят, че няма договор за наем, няма никакви клаузи които да изпълняват наемателя и наемодателя. Колкото по-подробни договори правя и приемо-предавателни протоколи, винаги съм по-спокоен.
                Правил съм грешки и да допускам хора, без депозит и без предплата, с препоръка от комшия-един фадромист, една даскалка по английски, едно семейство дето държеше плод и зеленчук /тух не бях упоменал изрично колко хора могат да наемат имота/, един IT спец, който имаше специални изисквания само за едно помещение, семейство геодезисти, дето трябваше да им давам мои мебели, занаятчия ключар от който имах притеснения години след като се изнесе банкер-масон с който имахме интересни вечери когато се черпехме и т.н и т.н
                7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                  Сигурно се шегуваш...... значи и амортизацията, и наема...... браво!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                    Уважавам мнението ти. Благодарение на такива като теб живея. Имам достатъчно бройки имоти с които рентиерствам.

За две неща според мен не си прав. Първото е, че ако нямаш пари и за ипотечната вноска и за наемната си на улицата.
                    Второто, че сигурно досега си "случвал на хазяй" Имам доста наематели, а през дългите години рентиерство съм се запознал със стотици наематели и с всички съм се разделил с добро. НИКОЙ НЕ МЕ Е ТОРМОЗИЛ ДА БОЯДИСВАМ.
                    Ще боядисам разбира се ( нали двуставн се боядисва за един ден и за 300лв, но на боядисаното ще се радват други наематели.

Просто такъв тормоз е невъзможен спрямо мен. Ще изхвърчи на улицата след 31 дни:-)))

И обратното, сигурно съм "мека Мара", но с добра приказка съм монтирал два климатика за 4000 лв на наематели. Нито съм имал задължение, нито каквото и да било. Просто жест от мен, който разбира се остава като бъдещ + на имота.
                    +++++ Със свестен договор и келеш наемател дори не би трябвало ти да ходиш и разговаряш с него. А и като чета едва ли с обзавеждането и екстрите които предлагаш имаш вземане-даване с келеши.
                    Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Бонвиван,

позволи ми да ти противореча, но в моята схема няма нито едно слабо място.
                      Една стотинка да нямам в джоба и не съм там, където съм роден, отивам си на стоп до родното ми място и там ме чакат два апартамента - единия в суперцентър, а другия - в широк такъв.

В момента не наемодателите, а наемателите са в силна позиция.
                      Не го забравяй.
                      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                        Така е. В общи линии имота се сдава във вид в който е приет с отчитане на на обичайното изхабяване и амортизация. Договорите за наем аз си ги пиша и там е описано, че всяка промяна става с писмено разрешение. Демек наемателите не могат да пребоядисват без мое писмено разрешения. Дори за забиване на пирон за окачване на картина ме питат:-)
                        Никога не отказвам разбира се, но питат.
                        Особено на Флоримонт не им давай да забиват пирон в никакъв случай, особено на междинните стени. То е картон навсякъде, но да не падне стената ми е мисълта. На Паскал му излезе 200 евро/кв. до подпаркетно и шпакловка.
                        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

По принцип... апартамент се издава във вида, в който е приет Влязал си на боядисано, боядисваш преди да излезеш.
                          Някъде в другите имотни теми писах за това, че в края на миналата година търсих нови наематели. Предишните бяха боядисали всяка стена в различен цвят, трапезарията - в червено. Казах им, че искам всичко бяло, както е било когато са влезли. Боядисаха. Огледах всичко приспаднах каквото имаше от депозита и по-голямата част им го върнах.
                          Сигурно се шегуваш...... значи и амортизацията, и наема...... браво!
                          Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

По принцип... апартамент се издава във вида, в който е приет Влязал си на боядисано, боядисваш преди да излезеш.
                            Някъде в другите имотни теми писах за това, че в края на миналата година търсих нови наематели. Предишните бяха боядисали всяка стена в различен цвят, трапезарията - в червено. Казах им, че искам всичко бяло, както е било когато са влезли. Боядисаха. Огледах всичко приспаднах каквото имаше от депозита и по-голямата част им го върнах.
                            Така е. В общи линии имота се сдава във вид в който е приет с отчитане на на обичайното изхабяване и амортизация. Договорите за наем аз си ги пиша и там е описано, че всяка промяна става с писмено разрешение. Демек наемателите не могат да пребоядисват без мое писмено разрешения. Дори за забиване на пирон за окачване на картина ме питат:-)
                            Никога не отказвам разбира се, но питат.
                            Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• По принцип... апартамент се издава във вида, в който е приет Влязал си на боядисано, боядисваш преди да излезеш.

Коментар

• Излитам с 300 км/ч

Бонвиван,

блогодаря за коментара ти.
                                Да, случвал съм на наемодатели, и са ми боядисвали апартамента.
                                Защото не са имали никога проблеми с мен. Някои почти са плакали, когато съм ги напускал слез 3 години примерно, че даже ми намаляваха наема през този период, щото плащах в долари, пък долара яко скачаше в края на деветдесетте и началото на новия век.

Пък ти като ми дадеш предизвестието, ще излетя с 300 от апартаментчето ти, и на следващия месец ще те поканя на гости в по-хубав апартамант от тоя, дето ми го беше дал.
                                Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
                                ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

Working...
                                X