IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Белите не могат да смятат

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Е, чакай сега, не е честно да сравняваме нещо при различни условия. Едното е България, другото е в Германия ...
    Да си чувал за ЕС и правата за свободно движение на хора и капитали?
    Третото е Гърция, вече си купих жилище за старини с джобните. Което в момента е дадено и под наем, да не седи празно де

Коментар

• power grid,

човек трябва да знае и две, и двеста...

На теб като ти трябват поне $ 20 000 000 да се заселиш някъде и да си гледаш кефа, недей пречи, моля, на човека да си живее с € 120 000 там, където си е пожелал и така, както му е кеф на него и семейството му.

Кво те бърка неговия път в живота?
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
        Ей ся погледнах в пенсионния си фонд - единия е на мин. 90 бона, другия - на 30. Отимистичните им прогнози са за +30%, ама карай.
        Кат дойде време за пенсия, с право да си ги изтегля. Как мислиш, дали за 120 хиляди ЕВРО ще имам проблем да се заселя където си искам на старини - и да си карам на държавната немска пенция + огризката от НОИ?
        А очила сложи ли?Само толкова малко?Разочароваш.А със 120000 евро не ми ясно къде ще се заселиш по света.И за Сибир няма да ти стигнат

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          Ей ся погледнах в пенсионния си фонд - единия е на мин. 90 бона, другия - на 30. Отимистичните им прогнози са за +30%, ама карай.
          Кат дойде време за пенсия, с право да си ги изтегля. Как мислиш, дали за 120 хиляди ЕВРО ще имам проблем да се заселя където си искам на старини - и да си карам на държавната немска пенция + огризката от НОИ?
          Е, чакай сега, не е честно да сравняваме нещо при различни условия. Едното е България, другото е в Германия ...

Коментар

• Това втория ник ли ти е..Незнам , но ти ще си със спестявания под цената на едно средно жилище в Германия и Италия..Освен да се върнеш в БГ на стариниСравнявай се със средното ниво в страната където работиш , а не с БГ
            Kildirim_Bei, освен да си сложиш въжето преди мизерията след 60г.
            Last edited by Kiro; 03.05.2016, 13:19.

Коментар

• За пенсиите, НОИ, пенсионните фондове и каквото още друго се сетите

Момчета и момичета,

наближавам петдесетте и като гледам колко набори си заминаха за вечните ловни полета, хич не ми пука каква ще ми е пенсията.

Така като гледам, ако трябва да мисля за пенсия, ще трябва да работя нон-стоп още поне 20 години.

20 години... вие представяте ли си кво е това... и колко неща могат да се случат за

240 месеца,
              или за 1 029 седмици,
              или за 7 200 дни,
              или за 172 800 часа,
              или за 10 368 000 минути,
              или за 622 080 001 секунди....

Баси! Хич няма кво да го мисля, че цифрите взеха да стават големи...
              Квото е писано, ще стане - няма кво да го мислим чак толкова, нали?

Животът е това, което се случва, докато си правим планове. /Джон Ленън/

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                Kildirim_Bei, живота е пълен със трудности и препятствия.Няма да си все млад и здрав.Добре е когато имаш сили и младост да мислиш за инвестиции и спестявания,,
                Не си единствен , който не мисли за старини, защо според тебе толкова хора се стремят към собствено жилище, наистина ли се сметаш за най умен

Коментар

• На нас няма какво да ни доказваш , докажи се пред себе си и спечели пари, изглежда не можеш да го правиш и философстваш срещу инвестициите в имоти.Защо мислиш пък , че ние се интересуваме от твоето мнение и досаждаш

Коментар

• Kiro,

щях да съм комплексар, ако се засягах от разни мнения, включително от твоето.
                    Но до сега няма мнение, което да ме е засегнало с нещо.

Живеем в свободна (уж) държава, и всеки може да изразява мнение.
                    Но моите мнения са обосновани (прочети, моля, моите 5-6 поста в дискусията от вчера насам), а повечето останали такива са само приказки.

Приказки не можеш да вложиш в банката, колега.

Коментар

• Kildirim_Bei, ти си поредния комплексар дошъл тук да избива комплекси..Като всеки да си гледа в канчето , защо проповядваш тук и все пишеш едно и също...Живей както искаш и не досаждай на другите с идеите си- не си уникален, има много по- добри , а и по лоши от теб- милиарди са..

Коментар

• Благодаря ти от сърце за коментара, analog

Това ми е кредо откакто се помня. Само за известен период от живота си гледах да угаждам на целия свят около мен, но разбрах след десетина години угаждане на всички, че тва не е възможно. Квото и да правех, все имаше някой недоволен. Както и да е, макар и късно - усетих се, че така не трябва да се прави. И спрях.

Хич не ми пука кой кво мисли за мен. Като не ми плаща сметките, да си затваря устата.

В настоящия момент ми пука кво мисли за мен само шефа ми - щото той ми плаща заплатата понастоящем. Така е било винаги - вършел съм си работата както трябва, че дори съм правел и повече, отколкото са искали от мен.

Затова мога да отида и да се видя с колегите навсякъде, където съм работил. А има места, които съм напускал на момента, и после съм ходел да си взимам само оформените документи за прекратяване на трудовото ми правоотношение (и последната заплата съм си получавал, естествено).

Така че, нека всеки си гледа в неговото канче и да си решава неговите проблеми. Най не обичам някой да ми прави сметка какво правя и защо го правя.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Живота си е мой - нито на родителите ми, нито на роднините, нито на жените около мен, нито на децата, нито на разните шефове и патрони. Лично мой си е, един е само, и ще го живея така, както намеря за добре.

Прекрасно е че навреме си разбрал какво искаш. Прекалено много хора доброволно и на млада възраст се закрепостяват, щото това се очаквало да направят. Оттам нататък трагедии. А защо си ограничаваш кръгозора с БГ не мога и да гадая.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Kildirim_Bei, живота е пълен със трудности и препятствия.Няма да си все млад и здрав.Добре е когато имаш сили и младост да мислиш за инвестиции и спестявания,,
                            Не си единствен , който не мисли за старини, защо според тебе толкова хора се стремят към собствено жилище, наистина ли се сметаш за най умен
                            Много хора живеят безотговорно мислейки само за кефа си.Като остареят олеле майко скапана държава.Държавата им е длъжна

Коментар

• Kildirim_Bei, живота е пълен със трудности и препятствия.Няма да си все млад и здрав.Добре е когато имаш сили и младост да мислиш за инвестиции и спестявания,,

Коментар

• Забравих нещо важно

А, забравих най-важната причина, поради която нямам никакво желание и намерение да придобивам каквато и да е недвижима собственост за в бъдеще.

Работя сериозно от близо 25 години и съм сменял работите като носни кърпички - работил съм в десетина фирми, като никоя от тях не е била държавна. Най-дългия период, който съм изкарал в дадена фирма е бил 5-6 години. Обикновено карам около 2-3 години някъде. Като видя, че няма развитие - дим да ме няма

Работил съм и в Пловдив, и в София, и съм бил някое време и в чужбина, като не съм мил чинии, а съм работил винаги това, което съм учил - плащали са ми квартира и съм имал служебен автомобил).

За къв ... ми е някакъв апартамент да се чудя кво да го правя, като си намеря работа някъде извън населеното място, където съм в момента? Да не ми е изпила чавка мозъка? Не.

А колкото до това кви пари се изкарвали от наеми, това малко ме вълнува. Аз не съм алчен, колкото пари ми трябват за каквото и да било, мога да си ги изкарам легално без да разчитам на добрите намерения на наемателите да си плащат редовно наемите и сметките. Тва е.

Живота си е мой - нито на родителите ми, нито на роднините, нито на жените около мен, нито на децата, нито на разните шефове и патрони. Лично мой си е, един е само, и ще го живея така, както намеря за добре.

Коментар

Working...
                                X