IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Нищо работа, на цената на схлупена къщурка в Слатина
    София - новият Париж.
    Ето и в Лондон са го закършили - http://www.investor.bg/po-sveta/453/...-imoti-214067/

Само София е нагоре.

Коментар

• На този линк можете да видите цените в някои от централните квартали в Париж:

http://abkasha.com/buy-paris-property-for-sale

А това ми е любимата реклама:
      RUE SERVANDONI - PARIS 6th
      Saint-Sulpice Pied-à-terre with views, 26 m2 - 695 000 €
      Цената на това малко копторче е 26730 Евро/м2.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнение
        Не намерих темата за провинцията, затова пускам тук.
        Провинциални имоти се предлагат без наем, само срещу обитаване и поддръжка - https://www.facebook.com/groups/1606318809652167/

Това във връзка с хм... поскъпването.
        поскъпването е само в няколко града....по другите места...видях линка, добих представа.
        време е да изринем малцинствената сган, дето изхранваме, за да може да тероризира възрастни и беззащитни бели хора!

Коментар

• Не намерих темата за провинцията, затова пускам тук.
          Провинциални имоти се предлагат без наем, само срещу обитаване и поддръжка - https://www.facebook.com/groups/1606318809652167/

Това във връзка с хм... поскъпването.

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
            1. Имаме 12 000 лв. печалба за 5 г.
            2. Имота е офериран на Е500 000.
            3. Купен е за $34 000.
            4. Имота е разделен.
            Въпросът е кой е прекалил в пещерата?
            може ли да ползвам жокер, "обади се на брокерица" или 'питай некой друг"?

п.п.
            между другото, точно такива сметки тпорчат яко рррръста
            тук са изнесени следните данни за един участник
            - преди месец - месец и нещо - 375 000 лв обща оценка на имотиту
            - преди 3-4 седмици - 450 000 лв пак обща
            - тия дни - 500 000Е само на единя имот!

е, има ли ръъъст или няма?!
            бппст, вади ексела момче, ама големия, че да може да го отрази!

като има и други активи, къде К8000 некъде, не знам какво са това, но и там очаквам ръст.
            Last edited by ratten; 29.03.2016, 15:03.
            препоръка е

Коментар

• Ей т'ва е задачка-закачка:

Първоначално изпратено от музовир Разгледай мнение
              Ти си разбирател, но кажи на неразбирателите за разделението на имот. Как от разделение на имот може да се спечели изключително много. В мой парцел със стара къща в процес на търпимост дето трябваше багера да я бутне, аз спечелих 12000лв. за 5 години. В момента целия имот е на офертна Е500 000, при положение, че съм го купил на $34 000 . Хайде смешните да смятат колко ми е капиталовата и колко възвръщаемостта от наеми, при положение, че новата само съм ремонтирал , без да давам дори кенефа от нея
              1. Имаме 12 000 лв. печалба за 5 г.
              2. Имота е офериран на Е500 000.
              3. Купен е за $34 000.
              4. Имота е разделен.
              Въпросът е кой е прекалил в пещерата?
              "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Ех, лелче.....

Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                Лелиното горкото, за съраняване на стойност или дори увеличаване на цената, не се иска дори да вземеш нито един наем бе леля. Нищо не си разбрало
                При ГеПеРе 8-10% за 20 години напред без наеми каква стойност ще съхраниш???

Данните досега сочат, че РРРРЪССССТА винаги е по-малък от ГеПеРе-то....

Дисконтираните чисти парични потоци са без аначение???

Аааааа - забра'йх! - Вие не работите с данни, а само със заклинания!

А и перспективата за народо-населението за 20 години напред е доста "добра"!

И там се чЕка голЕм "РРРРЪССССТ", нали??

Коментар

• БеПеСеТе-то , това не е Авто.мото

Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                  [ATTACH]6739[/ATTACH]

Ексела го сметнА - 100% истина!!

Около 10 000 км за година съм пътувал....
                  да не си объркал форума....шашардисан ми се виждаш
                  .
                  .
                  .

Коментар

• Първоначално изпратено от razbiratel Разгледай мнение
                    Тва верно ли така го сметна... Или се бъзикаш..? Честно
                    Ексела го сметнА - 100% истина!!

Около 10 000 км за година съм пътувал....
                    Attached Files
                    Last edited by bpst; 29.03.2016, 11:10.

Коментар

Нямаме противоречия с теб бре...ясно ми е.. Явно хващам последните коментари, че и аз да кажа нещо пробвам.. "разбирател" съм се кръстил на ужким, нямам никакви претенции за покритие...Майтап да става... Тука всеки нещо споделя, другите си го цедят както могат..
                      Лека...
                      Ти си разбирател, но кажи на неразбирателите за разделението на имот. Как от разделение на имот може да се спечели изключително много. В мой парцел със стара къща в процес на търпимост дето трябваше багера да я бутне, аз спечелих 12000лв. за 5 години. В момента целия имот е на офертна Е500 000, при положение, че съм го купил на $34 000 . Хайде смешните да смятат колко ми е капиталовата и колко възвръщаемостта от наеми, при положение, че новата само съм ремонтирал , без да давам дори кенефа от нея
                      Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                        Разбирателю, съпоставих и така намесих колата (но не всяка една, а наистина кола от горен клас) като покупка за да придам образност на тезата си че всеки може да загуби или спечели само толкова колкото може да си позволи. Едни кола, други имот. Други и кола и имот, а трети по повече от едно и от двете.
                        Аргументите съм ги дал в изреченията след колата, няма да се повтарям.
                        И понеже не всеки може да си позволи да купи имот в условията на променяща се, неясна пазарна среда, а условията и обстоятелствата не са еднакви за всички ( има разлика кеш или с кредит определено) с много АКО в банковата, финансовата сфера, се отприщва едно нормално чувство на негативизъм към идеята и тези които я защитават. Идеята че имота рано или късно ти носи доход и/или капиталова печалба, а може и двете. Че имота е дългосрочна инвестиция когато се купува като такава. Изключваме първи дом. Че макар да има спадове както стана и у нас, повтарям, не само у нас, после има ръст, особено и изключително в населени места където има бизнес, капитали и с една дума развитие.
                        И че далеч не само добрите финансови показатели на преобладаващата част от населението определят ръста, спада и ценовите тенденции. Важни са, политиката на банките изключително много, но те у нас не са добри в момента. И затова има лек ръст в столицата и още няколко града. Ако всичко беше наред ръста щеше да е да речем 15% поне вече 2 години, както е в доста европейски градове и столици - Стокхолм например, Истанбул. Между другото средната работна заплата сравнена със стандарта и цените в Истанбул не е хич за завиждане. Масовия турчин взема около 3-5 хил лири. А цените на жилищата в Истанбул къде са. Вчера имаше инфо за това за 2015 година в една статия тук в инвестора.
                        Но не е и все пак ръст има. Според мен, ако според другите няма, ок, може така да ми се е сторило. Но аз съм купил и си спомням как купувах през 1998 един панел и един познат който ми помогна да си прекарам багажа ми рече - ти луд ли си, как можа да дадеш 11 млн. лева за този бетонен ковчег.
                        Спирам да коментирам. Ясно ти е по-нататък.
                        Нямаме противоречия с теб бре...ясно ми е.. Явно хващам последните коментари, че и аз да кажа нещо пробвам.. "разбирател" съм се кръстил на ужким, нямам никакви претенции за покритие...Майтап да става... Тука всеки нещо споделя, другите си го цедят както могат..
                        Лека...

Коментар

• Истината е, че българина масово инвестира в имот за жалост на лузърите на които им трябва само ковчег. То и роднините им ги поглеждат само с око на смъртници де, ама те такава роля са си харесали
                          Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

Тцъ, зеленчуков пазар е... Таквиз са страстите... Ама нищо, той пазара според публиката, нали знаеш ... Явно таквиз са "разбирателите"...
                            Някой ден, може и да се върне нивото, надеждата умира с жътваря...
                            Разбирателю, съпоставих и така намесих колата (но не всяка една, а наистина кола от горен клас) като покупка за да придам образност на тезата си че всеки може да загуби или спечели само толкова колкото може да си позволи. Едни кола, други имот. Други и кола и имот, а трети по повече от едно и от двете.
                            Аргументите съм ги дал в изреченията след колата, няма да се повтарям.
                            И понеже не всеки може да си позволи да купи имот в условията на променяща се, неясна пазарна среда, а условията и обстоятелствата не са еднакви за всички ( има разлика кеш или с кредит определено) с много АКО в банковата, финансовата сфера, се отприщва едно нормално чувство на негативизъм към идеята и тези които я защитават. Идеята че имота рано или късно ти носи доход и/или капиталова печалба, а може и двете. Че имота е дългосрочна инвестиция когато се купува като такава. Изключваме първи дом. Че макар да има спадове както стана и у нас, повтарям, не само у нас, после има ръст, особено и изключително в населени места където има бизнес, капитали и с една дума развитие.
                            И че далеч не само добрите финансови показатели на преобладаващата част от населението определят ръста, спада и ценовите тенденции. Важни са, политиката на банките изключително много, но те у нас не са добри в момента. И затова има лек ръст в столицата и още няколко града. Ако всичко беше наред ръста щеше да е да речем 15% поне вече 2 години, както е в доста европейски градове и столици - Стокхолм например, Истанбул. Между другото средната работна заплата сравнена със стандарта и цените в Истанбул не е хич за завиждане. Масовия турчин взема около 3-5 хил лири. А цените на жилищата в Истанбул къде са. Вчера имаше инфо за това за 2015 година в една статия тук в инвестора.
                            Но не е и все пак ръст има. Според мен, ако според другите няма, ок, може така да ми се е сторило. Но аз съм купил и си спомням как купувах през 1998 един панел и един познат който ми помогна да си прекарам багажа ми рече - ти луд ли си, как можа да дадеш 11 млн. лева за този бетонен ковчег.
                            Спирам да коментирам. Ясно ти е по-нататък.
                            Last edited by bulgarian lev; 28.03.2016, 22:59.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                              За колата имам готов отговор:

За моята формирах едно екселче, зареждам го с данни и резулатата
                              е приблизително 0.40 лв./км общо разходи - добавяме 50% печалба и
                              се получава някъде 0.60 лв./км ако я отдавам под наем...
                              Тва верно ли така го сметна... Или се бъзикаш..? Честно

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                                това тема за горублянския авто пазар ли е или за имотиту
                                от ваште автомобили тука не мога да прочета как се дигат цените на панелите
                                Тцъ, зеленчуков пазар е... Таквиз са страстите... Ама нищо, той пазара според публиката, нали знаеш ... Явно таквиз са "разбирателите"...
                                Някой ден, може и да се върне нивото, надеждата умира с жътваря...

Коментар

Working...
                                X