IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
    това тема за горублянския авто пазар ли е или за имотиту
    от ваште автомобили тука не мога да прочета как се дигат цените на панелите
    Aми така е, щото понижителите могат да си позволят само стара кола, но не и имот Хахахаха
    Имот на 700м. Добре, че не съм Gastarbeiter!

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
      Ай' с'я лельо напиши как ще съхраниш стойността.

Примерно - купувам двустаен в "Младост" с кеш ....... еврака и кредит .......... еврака с ГеПеРе ......%.

Харча за ремонт/довършителни работи/ и обзавеждане ........ еврака.

Наема ще бъде ........ еврака месечно, а Дисконтирания чист паричен поток за ...... години е при норма .....%.

Данъка за имота е ...... еврака, а ДОД е 10% върху 90% от получените наеми.

Риска от липса на наемател е .....%, за неплатени сметки е ....% и за нанесени вреди и изхабяване в имота - ....%.

Действай!
      Лелиното горкото, за съраняване на стойност или дори увеличаване на цената, не се иска дори да вземеш нито един наем бе леля. Нищо не си разбрало

Коментар

За колата имам готов отговор:

За моята формирах едно екселче, зареждам го с данни и резулатата
        е приблизително 0.40 лв./км общо разходи - добавяме 50% печалба и
        се получава някъде 0.60 лв./км ако я отдавам под наем...
        Ти поне си правиш сметката - признал съм те. Не се бъзикам.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
          Ъхъ

Обаче българинът от масовите комплекси в СФ кара все коли втора употреба за около 5 хил.лв, тук там за 10 000 лв.

Кара я докато може, после я продава за 1000 лв или я предава за скрап.
          Има разни момчета дето пари нямат, но карат разни стари BMW или Мерцедес за 4000 лв. И го дават тежко, тежко.

Скъпи и мощни коли имат много малък процент от хората.
          Ма ясно ми е като бял ден - то и на тях им не е лесно. Ребати петлета колкото щеш. То и сноб не можеш да го наречеш такова - сноб може да бъде единствено персона с покритие.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
            Виж сега, основната разлика е, че постоянно ни говорите как трябва да си съхраним парите, и че вие сте единствените хора, които знаят как да стане това.
            Истината е, че брокерът е гладен. Няма сделки и това е.

Неуместно е да се сравнява имот с кола. Колата я карам за удоволствие. Колата я карам за да се придвижа от т.А до т.Б. Колата я купувам с ясното съзнание, че ще поевтинява. Колата я купувам за да я продам утре и да си купя нова с парите, които изкарвам с мозък. По тази причина не ме интересува, че гумите ми са почти колкото четири наема, че данъкът е колкото един наем и т.н.

Не е съизмеримо сравнението. Но в духа на форума можем да сравняваме кучешка радост с луканка, вестник с тоалетна хартия и т.н.

Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.
            Е, тогава приеми че купувам имоти щото ми е кеф. Кеф ми е да имам имот еди къде си, на еди кое си място. И изобщо не ме интересува колко ще извадя. Като доход. Нали вече вадя, ще извадя още. Колкото - толкова. Парите които съм дал са колкото за 2 скъпи коли. Има и по зле от мен - правят си къщи в провинцията за суми които надминават софийските имоти. Сантимент, кеф. Може би.
            Хвърлям си парите на вятъра, кеф ми е, правя го. Вие не се учете от мен - пресмятайте хубаво и чакайте да падне процента по кредита и ГПР-то, да се вдигне наема, а имотите да поевтинеят.
            Като поевтинеят ще ви пиша на лични къде да ви изпратя по един скоч.
            А като отдам още един - пак ще ви пратя по една кутия шоколадови бонбони.
            Да сме живи - това е най-важното!

Коментар

• това тема за горублянския авто пазар ли е или за имотиту
              от ваште автомобили тука не мога да прочета как се дигат цените на панелите
              препоръка е

Коментар

....Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.....
                За колата имам готов отговор:

За моята формирах едно екселче, зареждам го с данни и резулатата
                е приблизително 0.40 лв./км общо разходи - добавяме 50% печалба и
                се получава някъде 0.60 лв./км ако я отдавам под наем...
                "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

Виж сега, основната разлика е, че постоянно ни говорите как трябва да си съхраним парите, и че вие сте единствените хора, които знаят как да стане това.

Неуместно е да се сравнява имот с кола. Колата я карам за удоволствие. Колата я карам за да се придвижа от т.А до т.Б. Колата я купувам с ясното съзнание, че ще поевтинява. Колата я купувам за да я продам утре и да си купя нова с парите, които изкарвам с мозък. По тази причина не ме интересува, че гумите ми са почти колкото четири наема, че данъкът е колкото един наем и т.н.

Не е съизмеримо сравнението. Но в духа на форума можем да сравняваме кучешка радост с луканка, вестник с тоалетна хартия и т.н.

Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.
                  Ъхъ

Обаче българинът от масовите комплекси в СФ кара все коли втора употреба за около 5 хил.лв, тук там за 10 000 лв.

Кара я докато може, после я продава за 1000 лв или я предава за скрап.
                  Има разни момчета дето пари нямат, но карат разни стари BMW или Мерцедес за 4000 лв. И го дават тежко, тежко.

Скъпи и мощни коли имат много малък процент от хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                    Покупката на имот е значителна придобивка и изисква доста средства, това е вярно. Съизмерима е може би единствено с покупката на висок клас автомобил - за обикновения потребител говоря, не за тези които притежават самолет или яхта. Последните са хора с едър бизнес и придвижването им бързо е изключително важно.
                    Но автомобила - да вземем пример за цена от 70000 лв. Колко е застраховката на този автомобил, колко е една гума, колко изобщо е поддръжката на този автомобил. В Бг няма качествени горива, риска дизелов двигател от последните генерации да скапеш помпа, дюзи, по-лошо бутала и пр е висок. Колко струва този автомобил след 5 години? А след 10?
                    Защо, по дяволите се купуват? Не носят и лев доходност, но на тях не правим сметка.
                    А на имота - колко, 3% чисти след разходи, риск, данъци или повече? И би могъл дори след 10 години да носи Някакъв Доход - на вас или децата ви.
                    Вярно, има и други начини да вложиш парите си. Но точно тези вложили парите си и умножавайки ги по един или друг начин имат по няколко имота...и коли им се намират.
                    Те как мислят, глупави ли са? Не са ли разпределили яйцата правилно? Говоря за яйцата и кошниците.
                    В заключение ще споделя че не вярвам на частта от хората които говорят за понижение. Изключвам тези пишещи в тези форуми - тях не ги познавам добре. Но голяма част говорят за поевтиняване, но всъщност биха купили и много купуват. Защото не са убедени в това което говорят. Говорят го защото не им харесва, но сега или в един момент купуват. Вярвайте ми така е, имам лични наблюдения.

Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

Ти много искаш. Преди време бях питал как става тая работа, ама не ми отговориха.
                      Кат направих малко сметки ми казаха, че с бакалски сметки не се купувал и отдавал НИ.
                      Това била тънка работа и не за всеки
                      Не всеки може да бъде скептичен лорд на музите от вира!
                      ТОЙ е само един!
                      Аз го улесних - само да попълни точките и да напише крайния резултат...
                      А ние ще полеем: http://www.beerbar.org/bg/documents/manifest.htm

Коментар

Примерно - купувам двустаен в "Младост" с кеш ....... еврака и кредит .......... еврака с ГеПеРе ......%.

Наема ще бъде ........ еврака месечно, а Дисконтирания чист паричен поток за ...... години е при норма .....%.

Риска от липса на наемател е .....%, за неплатени сметки е ....% и за нанесени вреди и изхабяване в имота - ....%.

Действай!
                        Ти много искаш. Преди време бях питал как става тая работа, ама не ми отговориха. Кат направих малко сметки ми казаха, че с бакалски сметки не се купувал и отдавал НИ. Това била тънка работа и не за всеки

Коментар

Действай!
                          Покупката на имот е значителна придобивка и изисква доста средства, това е вярно. Съизмерима е може би единствено с покупката на висок клас автомобил - за обикновения потребител говоря, не за тези които притежават самолет или яхта. Последните са хора с едър бизнес и придвижването им бързо е изключително важно.
                          Но автомобила - да вземем пример за цена от 70000 лв. Колко е застраховката на този автомобил, колко е една гума, колко изобщо е поддръжката на този автомобил. В Бг няма качествени горива, риска дизелов двигател от последните генерации да скапеш помпа, дюзи, по-лошо бутала и пр е висок. Колко струва този автомобил след 5 години? А след 10?
                          Защо, по дяволите се купуват? Не носят и лев доходност, но на тях не правим сметка.
                          А на имота - колко, 3% чисти след разходи, риск, данъци или повече? И би могъл дори след 10 години да носи Някакъв Доход - на вас или децата ви.
                          Вярно, има и други начини да вложиш парите си. Но точно тези вложили парите си и умножавайки ги по един или друг начин имат по няколко имота...и коли им се намират.
                          Те как мислят, глупави ли са? Не са ли разпределили яйцата правилно? Говоря за яйцата и кошниците.
                          В заключение ще споделя че не вярвам на частта от хората които говорят за понижение. Изключвам тези пишещи в тези форуми - тях не ги познавам добре. Но голяма част говорят за поевтиняване, но всъщност биха купили и много купуват. Защото не са убедени в това което говорят. Говорят го защото не им харесва, но сега или в един момент купуват. Вярвайте ми така е, имам лични наблюдения.

Коментар

• Разбираш от инвестиции леля.....

Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                            Хаха, хахо на леля , ти явно не разбираш от инвестиции леля, целта е да съхраниш стойност, дори да я увеличиш, не да я губиш, ако ще да е в ако леля а не да се дуеш с това дет го нямаш

Действай!
                            Last edited by bpst; 28.03.2016, 15:25.

Коментар

• Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнение
                              Хаха, хахо на леля , ти явно не разбираш от инвестиции леля, целта е да съхраниш стойност, дори да я увеличиш, не да я губиш, ако ще да е в ако леля а не да се дуеш с това дет го нямаш
                              Ти пък като си съхранило. И какво си съхранило?
                              Баламите не са свършили, но го научиха по трудния начин. Вече няма кой да ви се връзва.
                              Та какво викаш, съхраняваш стойност кат пътуваш гратис и поемаш кучешка радост? Кат няма комисион така е

п.п.
                              Сега сериозно. Вземи си разшири мирогледа. Има къде, къде по-успешни инвестиции от НИ. Но за тая работа трябва между ушите да има нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin
                                Ако целта в живота е да купиш гарсониера в люлин и да я даваш под наем каквато е на там бибитка ли, мимитка ли, минетка и там каквото е... какво да ти кажа. Не, че и ти не си същия де.
                                Тааа тоя с новия голф вече си е купил втори и трети, а гащникът ще се вози гратис по рейсовете като ходи на огледи... Ей такива работи

Коментар

Working...
                                X