Първоначално изпратено от ratten
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеАй' с'я лельо напиши как ще съхраниш стойността.
Примерно - купувам двустаен в "Младост" с кеш ....... еврака и кредит .......... еврака с ГеПеРе ......%.
Харча за ремонт/довършителни работи/ и обзавеждане ........ еврака.
Наема ще бъде ........ еврака месечно, а Дисконтирания чист паричен поток за ...... години е при норма .....%.
Данъка за имота е ...... еврака, а ДОД е 10% върху 90% от получените наеми.
Риска от липса на наемател е .....%, за неплатени сметки е ....% и за нанесени вреди и изхабяване в имота - ....%.
Действай!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеЗа колата имам готов отговор:
За моята формирах едно екселче, зареждам го с данни и резулатата
е приблизително 0.40 лв./км общо разходи - добавяме 50% печалба и
се получава някъде 0.60 лв./км ако я отдавам под наем...Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнениеЪхъ
Обаче българинът от масовите комплекси в СФ кара все коли втора употреба за около 5 хил.лв, тук там за 10 000 лв.
Кара я докато може, после я продава за 1000 лв или я предава за скрап.
Има разни момчета дето пари нямат, но карат разни стари BMW или Мерцедес за 4000 лв. И го дават тежко, тежко.
Скъпи и мощни коли имат много малък процент от хората.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеВиж сега, основната разлика е, че постоянно ни говорите как трябва да си съхраним парите, и че вие сте единствените хора, които знаят как да стане това.
Истината е, че брокерът е гладен. Няма сделки и това е.
Неуместно е да се сравнява имот с кола. Колата я карам за удоволствие. Колата я карам за да се придвижа от т.А до т.Б. Колата я купувам с ясното съзнание, че ще поевтинява. Колата я купувам за да я продам утре и да си купя нова с парите, които изкарвам с мозък. По тази причина не ме интересува, че гумите ми са почти колкото четири наема, че данъкът е колкото един наем и т.н.
Не е съизмеримо сравнението. Но в духа на форума можем да сравняваме кучешка радост с луканка, вестник с тоалетна хартия и т.н.
Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.
Хвърлям си парите на вятъра, кеф ми е, правя го. Вие не се учете от мен - пресмятайте хубаво и чакайте да падне процента по кредита и ГПР-то, да се вдигне наема, а имотите да поевтинеят.
Като поевтинеят ще ви пиша на лични къде да ви изпратя по един скоч.
А като отдам още един - пак ще ви пратя по една кутия шоколадови бонбони.
Да сме живи - това е най-важното!Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение....Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.....
За моята формирах едно екселче, зареждам го с данни и резулатата
е приблизително 0.40 лв./км общо разходи - добавяме 50% печалба и
се получава някъде 0.60 лв./км ако я отдавам под наем..."Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеВиж сега, основната разлика е, че постоянно ни говорите как трябва да си съхраним парите, и че вие сте единствените хора, които знаят как да стане това.
Неуместно е да се сравнява имот с кола. Колата я карам за удоволствие. Колата я карам за да се придвижа от т.А до т.Б. Колата я купувам с ясното съзнание, че ще поевтинява. Колата я купувам за да я продам утре и да си купя нова с парите, които изкарвам с мозък. По тази причина не ме интересува, че гумите ми са почти колкото четири наема, че данъкът е колкото един наем и т.н.
Не е съизмеримо сравнението. Но в духа на форума можем да сравняваме кучешка радост с луканка, вестник с тоалетна хартия и т.н.
Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.
Обаче българинът от масовите комплекси в СФ кара все коли втора употреба за около 5 хил.лв, тук там за 10 000 лв.
Кара я докато може, после я продава за 1000 лв или я предава за скрап.
Има разни момчета дето пари нямат, но карат разни стари BMW или Мерцедес за 4000 лв. И го дават тежко, тежко.
Скъпи и мощни коли имат много малък процент от хората.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнениеПокупката на имот е значителна придобивка и изисква доста средства, това е вярно. Съизмерима е може би единствено с покупката на висок клас автомобил - за обикновения потребител говоря, не за тези които притежават самолет или яхта. Последните са хора с едър бизнес и придвижването им бързо е изключително важно.
Но автомобила - да вземем пример за цена от 70000 лв. Колко е застраховката на този автомобил, колко е една гума, колко изобщо е поддръжката на този автомобил. В Бг няма качествени горива, риска дизелов двигател от последните генерации да скапеш помпа, дюзи, по-лошо бутала и пр е висок. Колко струва този автомобил след 5 години? А след 10?
Защо, по дяволите се купуват? Не носят и лев доходност, но на тях не правим сметка.
А на имота - колко, 3% чисти след разходи, риск, данъци или повече? И би могъл дори след 10 години да носи Някакъв Доход - на вас или децата ви.
Вярно, има и други начини да вложиш парите си. Но точно тези вложили парите си и умножавайки ги по един или друг начин имат по няколко имота...и коли им се намират.
Те как мислят, глупави ли са? Не са ли разпределили яйцата правилно? Говоря за яйцата и кошниците.
В заключение ще споделя че не вярвам на частта от хората които говорят за понижение. Изключвам тези пишещи в тези форуми - тях не ги познавам добре. Но голяма част говорят за поевтиняване, но всъщност биха купили и много купуват. Защото не са убедени в това което говорят. Говорят го защото не им харесва, но сега или в един момент купуват. Вярвайте ми така е, имам лични наблюдения.
Ако решим да говорим за кола, от която ще се вадят пари тогава можем да говорим и за застраховки, разходи за гуми, гориво и т.н.Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнениеТи много искаш. Преди време бях питал как става тая работа, ама не ми отговориха.
Кат направих малко сметки ми казаха, че с бакалски сметки не се купувал и отдавал НИ.
Това била тънка работа и не за всеки
ТОЙ е само един!
Аз го улесних - само да попълни точките и да напише крайния резултат...
А ние ще полеем: http://www.beerbar.org/bg/documents/manifest.htm"Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеАй' с'я лельо напиши как ще съхраниш стойността.
Примерно - купувам двустаен в "Младост" с кеш ....... еврака и кредит .......... еврака с ГеПеРе ......%.
Наема ще бъде ........ еврака месечно, а Дисконтирания чист паричен поток за ...... години е при норма .....%.
Риска от липса на наемател е .....%, за неплатени сметки е ....% и за нанесени вреди и изхабяване в имота - ....%.
Действай!Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Действай!
Но автомобила - да вземем пример за цена от 70000 лв. Колко е застраховката на този автомобил, колко е една гума, колко изобщо е поддръжката на този автомобил. В Бг няма качествени горива, риска дизелов двигател от последните генерации да скапеш помпа, дюзи, по-лошо бутала и пр е висок. Колко струва този автомобил след 5 години? А след 10?
Защо, по дяволите се купуват? Не носят и лев доходност, но на тях не правим сметка.
А на имота - колко, 3% чисти след разходи, риск, данъци или повече? И би могъл дори след 10 години да носи Някакъв Доход - на вас или децата ви.
Вярно, има и други начини да вложиш парите си. Но точно тези вложили парите си и умножавайки ги по един или друг начин имат по няколко имота...и коли им се намират.
Те как мислят, глупави ли са? Не са ли разпределили яйцата правилно? Говоря за яйцата и кошниците.
В заключение ще споделя че не вярвам на частта от хората които говорят за понижение. Изключвам тези пишещи в тези форуми - тях не ги познавам добре. Но голяма част говорят за поевтиняване, но всъщност биха купили и много купуват. Защото не са убедени в това което говорят. Говорят го защото не им харесва, но сега или в един момент купуват. Вярвайте ми така е, имам лични наблюдения.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Разбираш от инвестиции леля.....
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеХаха, хахо на леля , ти явно не разбираш от инвестиции леля, целта е да съхраниш стойност, дори да я увеличиш, не да я губиш, ако ще да е в ако леля а не да се дуеш с това дет го нямаш
Действай!Last edited by bpst; 28.03.2016, 15:25."Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Babbitt Разгледай мнениеХаха, хахо на леля , ти явно не разбираш от инвестиции леля, целта е да съхраниш стойност, дори да я увеличиш, не да я губиш, ако ще да е в ако леля а не да се дуеш с това дет го нямаш
Баламите не са свършили, но го научиха по трудния начин. Вече няма кой да ви се връзва.
Та какво викаш, съхраняваш стойност кат пътуваш гратис и поемаш кучешка радост? Кат няма комисион така е
п.п.
Сега сериозно. Вземи си разшири мирогледа. Има къде, къде по-успешни инвестиции от НИ. Но за тая работа трябва между ушите да има нещо.Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
Първоначално изпратено от pumpkinАко целта в живота е да купиш гарсониера в люлин и да я даваш под наем каквато е на там бибитка ли, мимитка ли, минетка и там каквото е... какво да ти кажа. Не, че и ти не си същия де.
Тааа тоя с новия голф вече си е купил втори и трети, а гащникът ще се вози гратис по рейсовете като ходи на огледи... Ей такива работи
Коментар
Коментар