IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
    Така е, също и им е ясно кога имотите са нагоре и кога надолу. И приемат факта. И си купуват основно жилище, на децата, ваканционно и т.н. С пари, не с приказки.
    Не се занимават с квартиранти ли каза? Пич, има хора на които не едно жилище, а цялата сграда е тяхна и се отдава под наем. Не знаех че отдаването под наем е унизително.
    А за продавалника, той е затова. Новичък, неползван беше. Дори не беше го фиксирал за пода и водата собственика му. Беше започнал ремонт на банята. Но не ми харесваше. Да го изхвърля? Така поне съм услужил на някой сиромах.
    Не съм дал оня с лайната, мисли, нали имаш между ушите.
    Нали правиш разлика между цяла сграда и гарсониера?
    И не казвам, че е унизително, а че не се занимават с квартиранти. Правиш ли разликата?

разковничето е тук:

Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
    ...
    невъзможността да прави пари по по-сложен, но много по-доходен начин.
    ...
    Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

Коментар

• Господа, оставям ви и аз да поспорите, пишете, понижавайте имотите. Дано успеете да ги понижите.
      Не ги повишавам аз, скептика или лорда, нито другите които отбелязват този факт. Повишавате ги вие и не можете да го осъзнаете. Без да го желаете.
      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
        За имането имат, но се разглеждат като ЖИЛИЩЕ/ИМОТ основно, ваканционно и т.н. Не се занимават с квартиранти и продажба на кенефи в продавалника.
        Така е, също и им е ясно кога имотите са нагоре и кога надолу. И приемат факта. И си купуват основно жилище, на децата, ваканционно и т.н. С пари, не с приказки.
        Не се занимават с квартиранти ли каза? Пич, има хора на които не едно жилище, а цялата сграда е тяхна и се отдава под наем. Не знаех че отдаването под наем е унизително.
        А за продавалника, той е затова. Новичък, неползван беше. Дори не беше го фиксирал за пода и водата собственика му. Беше започнал ремонт на банята. Но не ми харесваше. Да го изхвърля? Така поне съм услужил на някой сиромах.
        Не съм дал оня с лайната, мисли, нали имаш между ушите.

Коментар

Само бих добавил че хората с пари обикновено имат и имоти. И други неща разбира се. Те към кой Хомо принадлежат?
          За имането имат, но се разглеждат като ЖИЛИЩЕ/ИМОТ основно, ваканционно и т.н. Не се занимават с квартиранти и продажба на кенефи в продавалника.

Коментар

И у нас го има, но е върху печалбата. 10%. Важи 5 години след като си придобил жилището. Но само ако си продал на печалба, доколкото ми е известно.
            Нц,важи за второ и всяко следващо
            За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
              Аз моите не смея да ги продавам, че ще ми е съвестно за някой пребил се с тях.
              Aз мисля,че все пак съм направил добро.Вместо да кара лятни пистарки камък,той ще кара зимни с грайфер пак на камък.При това кмисиона ми беше 100% макар и останал в семейството.Пък и сняг почти нямаше
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнение
                ............От 1 май 2016 г. В Китай се въвежда 5% данък, когато собственикът продава жилище, което е купил преди по-малко от две години от момента, в който искат да го продаде. Мярката цели да се ограничат спекулативните сделки на пазара и да бъдат защитени онези купувачи, които реално имат нужда от жилище.
                В градове, като Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шенчжен, 5% данък ще се плаща от продавача независимо кога е придобил имота. Това е свързано с бързия темп на поскъпване на имотите в тези мегаполиси.........

скоро и у нас?
                И у нас го има, но е върху печалбата. 10%. Важи 5 години след като си придобил жилището. Но само ако си продал на печалба, доколкото ми е известно.

Коментар

• Сега в Китай,

............От 1 май 2016 г. В Китай се въвежда 5% данък, когато собственикът продава жилище, което е купил преди по-малко от две години от момента, в който искат да го продаде. Мярката цели да се ограничат спекулативните сделки на пазара и да бъдат защитени онези купувачи, които реално имат нужда от жилище.
                  В градове, като Пекин, Шанхай, Гуанджоу и Шенчжен, 5% данък ще се плаща от продавача независимо кога е придобил имота. Това е свързано с бързия темп на поскъпване на имотите в тези мегаполиси.........

скоро и у нас?
                  "Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                    Това говори за икономическото състояние на „клиентите“.
                    Гледам, тук някои лансират упорито идеята, че е най-добре свободния кеш да бъде превърнат в стационарно позиционирани тухли/панели. Не се лъжете - парите дават свобода и мобилност, няма по-универсално нещо от парите, те са „свобода“. Човекът с пари е хомо сапиенс........човекът с пари в имоти но без пари е роб на собственото си тесногръдо мислене и невъзможността да прави пари по по-сложен, но много по-доходен начин. Хомо хабилис......те не биха продали, защото не знаят какво да правят с парите.
                    Това е вярно само за хората с оскъден паричен ресурс. Те по принцип са и най-консервативни по отношение на мобилност и изобщо всякакви промени. Но за останалите извън тази категория горното не важи.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                      Гледам, тук някоса?лансират упорито идеята, че е най-добре свободния кеш да бъде превърнат в стационарно позиционирани тухли/панели. Не се лъжете - парите дават свобода и мобилност, няма по-универсално нещо от парите, те са „свобода“. Човекът с пари е хомо сапиенс........човекът с пари в имоти но без пари е роб на собственото си тесногръдо мислене и невъзможността да прави пари по по-сложен, но много по-доходен начин. Хомо хабилис......те не биха продали, защото не знаят какво да правят с парите.
                      Само бих добавил че хората с пари обикновено имат и имоти. И други неща разбира се. Те към кой Хомо принадлежат?

Коментар

• Първоначално изпратено от пасъм Разгледай мнение
                        Не ставаш за брокер

Коментар

• А аз си мислех,че съм голямата работа защото се намери идиот който да купи старите ми зимни гуми,които бяха с голям грайфер но като камък

Коментар

• Първоначално изпратено от emos Разгледай мнение
                            А аз си мислех,че съм голямата работа защото се намери идиот който да купи старите ми зимни гуми,които бяха с голям грайфер но като камък
                            Да не е бил Лефчо, с парите от стария паркет и кенефа?

Коментар

• А аз си мислех,че съм голямата работа защото се намери идиот който да купи старите ми зимни гуми,които бяха с голям грайфер но като камък

Коментар

При ремонта обявих в OLX старата тоалетна чиния, моноблок с казанче, стара мивка и стария паркет - бях го сортирал в чували по запазения. Беше към 18 кв. На 2 рия ден го отнесоха по 7 лева на квадрат го бях писал. Чинията и мивката - 100 за двете. Дойде един пич и даде 250 лв за всичко. Беше доволен.
                                Гледам, тук някои лансират упорито идеята, че е най-добре свободния кеш да бъде превърнат в стационарно позиционирани тухли/панели. Не се лъжете - парите дават свобода и мобилност, няма по-универсално нещо от парите, те са „свобода“. Човекът с пари е хомо сапиенс........човекът с пари в имоти но без пари е роб на собственото си тесногръдо мислене и невъзможността да прави пари по по-сложен, но много по-доходен начин. Хомо хабилис......те не биха продали, защото не знаят какво да правят с парите.
                                Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

Working...
                                X