IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодно ли е закупуването на имот през 2016?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
    .
    .
    .
    Деветдесет процента (90 %) от търговията, а понякога дори и повече,
    се основава на инвеститорските емоции.

това е Основополагащо....Страх и Алчност...това Движи Пазарите , в т.ч. и Имотните !!

Ми те го и донора Тревълбой с рулетката в темата например
    Аз нямам против 90% от народа да ми спонсорира сделките.

Коментар

• Скептик,

числата никога не лъжат, за разлика от думите... стига да можеш да разбереш какво ти казват.

А ще разбереш какво ти казват само и единствено ако не си бягал от часовете по математика и физика и си си писал сам домашните по тези предмети.

Аз затова говоря само с цифри и формули.

Приказки не можеш да вложиш в банката, приятелю.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• За да не се мъчите

ще постна един линк за кредитите и всеобщата задлъжнялост.

Сметките са към средата на поста.

https://www.linkedin.com/pulse/защо-...mp-reader-card

Коментар

• Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
          tea_cup, прав си. Затова написах, че тази инвестиция е свързана с ограничения и лишения. Донякаде.

Мога да коментиам само София и СФ окръг.
          Има добър первоз на премливи цени от градчетата около Сф: Своге, Годеч, Елин Пелин, Костенец, Самоков, Пирдоп, Етрополе, Ихтиман, Костинброд, Драгоман, Сливница и т.н. До повечето има и ЖП превоз.

Подгумер, Гниляне, Войняговци, Локорско, Кривина, Враждебна, Казичене, Бусманци, Видните, Трънската, Абдовица, Миленков, Лозен, Герман, Горубляне, Бистрица, Иваняне, Мировяне, Житен, Тербич, Мировяне, Балша, Кътина, Нови Искър...

с новата магистрала Струма населенитето на Голямо и Мало Бучино, Божурище, Хераково, че дори и Перник и Радомир са си в Сф...

Които следи мисълта ми, че разбере, че аз лично бих заложил на евтин сигурен собствен имот, който ще ме ощети спрямо локация, но така е възможно без риск след години да имам мечтаният имот с мечтаната локация.
          Аз съм съгласна с теб, но това го виждам като подходящ вариант за хора или с много малки, или с вече пораснали деца.

Коментар

• „Пазарът на имоти е като ситуацията тук - много никове и пет човека зад тях....“

(Darkside....а не Костолани)
            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• нямам претенцията да давам хубави примери

Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
              skeptika, хубави примери даваш.

Съгласен съм с теб. Хората са си го казали: яж, пии и си носи новите дрехи.

Никой не си е занесъл пари на онзи свят.
              .
              споделям Прост Емпиричен Опит..главата ми стига само до Приемане на Поговорките...

който не спазва Поговорките....задължително става Главен Герой в някоя поговорка...

а в Истинските разговори за Пари винаги се ползват Поговорки ....иначе ставаме "кой е по по най"

в Поговорките няма Числа....за това не лъжат
              .
              .
              .

Коментар

• tea_cup, прав си. Затова написах, че тази инвестиция е свързана с ограничения и лишения. Донякаде.

Мога да коментиам само София и СФ окръг.
                Има добър первоз на премливи цени от градчетата около Сф: Своге, Годеч, Елин Пелин, Костенец, Самоков, Пирдоп, Етрополе, Ихтиман, Костинброд, Драгоман, Сливница и т.н. До повечето има и ЖП превоз.

Подгумер, Гниляне, Войняговци, Локорско, Кривина, Враждебна, Казичене, Бусманци, Видните, Трънската, Абдовица, Миленков, Лозен, Герман, Горубляне, Бистрица, Иваняне, Мировяне, Житен, Тербич, Мировяне, Балша, Кътина, Нови Искър...

с новата магистрала Струма населенитето на Голямо и Мало Бучино, Божурище, Хераково, че дори и Перник и Радомир са си в Сф...

Които следи мисълта ми, че разбере, че аз лично бих заложил на евтин сигурен собствен имот, който ще ме ощети спрямо локация, но така е възможно без риск след години да имам мечтаният имот с мечтаната локация.
                Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• skeptika, хубави примери даваш. Съгласен съм с теб. Хората са си го казали: яж, пии и си носи новите дрехи. Никой не си е занесъл пари на онзи свят.

Ако има благодарни наследници, може и с добро да те споменават. Например, аз често благославям един мой далечен далновиден прародител, който всяка есен след като е прибрал реколтата и преброил жълтиците е сядал с молив в кръчмата и си е правил сметка: колко жълтици да задели за да купи още нови ниви.

Толкова добре се справял, че след години изкупил доста ниви и не останали такива, които да се продават в селото му и в околните села. Започнал да купува и в Новоселска община ( днешно Елин Пелин, Равно поле, Нови Хан, Лесново, Доганово и т.н.)

Та същият обичал да казва: ако ще се продава имот то с парите трябва да се купят два нови имота.

Е как да не не се уча от предшественика си и да не го споменавам с добро.
                  Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.

Коментар

• Не е толкова до престиж живеенето близо до работа, градина, училище и аптека. В България животът в малко населено място е ограничаващ и ти трябват поне два пъти повече пари, за да наваксаш. Представете си, че имате две деца в ученическа възраст, които учат в София - как ще ходят на училище през зимата, как ще се прибират до селцето в София-област. Да не говорим за извънучилищни занимания.
                    Имам познати, които са в тази ситуация, виждам как дори единият родител да не работи, а да е посветен изцяло на разноса на децата по училища и занятия, накрая пак се оказва, че детето е с ограничена социална среда и назад от съучениците си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение
                      Поиграх си да ви дам и формулата, да почнете да смятате дали е изгодно да се инвестира в недвижимости или не.

n e броя на годините или месеците, през които ще притежавате/използвате нещото, което е предмет на инвестицията.
                      Ако смятате в месеци, трябва и очакваната възвръщаемост (r) да се приведе към месечна база, и съответно да се смятат приходите и разходите на същата база. В такъв случай, n ще е равно на броя месеци от придобиването до освобождаването от нещото, което е предмет на инвестицията.

Ето я и формулата:
                      +1

Коментар

• Да приемем, че даден човек или семейство идват в даден град, има/имат работа там, но няма кеша за мечтаният дом. Живота е компромис.

Аз лично бих направил компромис с локация, квадратура, качество и т.н. но имота да е мой, а не да играя хазарт с банката.

Не мога да разбера манията на хората без възможностти да се набалбукват с ипотеки на жилища в центъра. Да кажем около София има малки китни селца, кварталидори и градчета, където и имотите са на по-приемлива цена и наемите също. Неудобство е времето за път до работа и обратно, но повярвайте ми, по неудобно е ако ЧСИ те изгони от имота. Вярно, за някои не е престижно да имат такъв НИ, но да кажем след 10-15-20 години евтин наем или живот в евтино жилище, въпросното семейство може да е събрало кеша за мечтаният имот с желаната локация.

Коментар

• Иначе НИ винаги е изгодно да се купува

Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
                          Сметки си трябват, но още по-важни са парите. Ако някой няма кеша ипотеката си е самопогребване. Нима някой може да предвиди дали в бъдещите 20 години ще е здрав и ще може да работи за да изплаща вноските.

Иначе НИ винаги е изгодно да се купува.
                          прав си..и в единия и в другия случай

никой Нищо не може да предвиди за 20 год напред .......освен Финала

ето ти дилема :

- имаш КЕШ , но не Купуваш .....пада ти саксия от XII етаж , на главата стискаш босилека и умираш като Наемател ..а парите ги харчи Друг

- нямаш КЕШ , не теглиш кредит..плащаш 20 год Наем (т.е. ипотеката на Собственика) ...озлобяваш се от преебуш***та и стискаш босилека....като Наемател

в тези държави Нe мислят като теб...а Живеят в Сегашно време .....http://www.globalpropertyguide.com/E...e-meter-prices

празните приказки никога не свършват
                          .
                          .
                          .

Коментар

• Правилен коментар, Бонвиван.

Прав си, че НИ е добра ДЪЛГОСРОЧНА инвестиция, ако имаш кинтите.
                            Но ако ги нямаш, както и ти отбеляза, ипотечния кредит с малко самоучастие си е живо загробване.

Коментар

• Сметки си трябват, но още по-важни са парите. Ако някой няма кеша ипотеката си е самопогребване. Нима някой може да предвиди дали в бъдещите 20 години ще е здрав и ще може да работи за да изплаща вноските.

Иначе НИ винаги е изгодно да се купува.

Коментар

• Спряха празните приказки, гледам....

Сигурно народа вече прави яки сметки

...да се продължи дискусията

Коментар

Working...
                                X