IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2015 за Пазара на НИ - в София Поскъпване и Ръст на броя сделки , в Провинцията ?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo
    Написах ти на лично квартала.

С ниска цена нямаше да мога да се преборя с другия съделител. Неговата стратегия беше да го вземе евтин и да го препродава. А моята стратегия беше да го взема и да го пусна за под наем.Не можахме нищо да постигне с преговори.

Теоретично, след един ремонт за 5 хил.лв, може 2г да ми носи наем и после да го продам за 40 000 евро. И ще има добра доходност. Аз обаче за сега не искам да се продава. Това ми е спомен от близък роднина, с когото съм се разбирал и който имаше високо мнение за мен!
    Значи двама наследници сте играли един срещу друг, така ли да разбирам?
    Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

Написах ти на лично квартала.

С ниска цена нямаше да мога да се преборя с другия съделител. Неговата стратегия беше да го вземе евтин и да го препродава. А моята стратегия беше да го взема и да го пусна за под наем.Не можахме нищо да постигне с преговори.

Теоретично, след един ремонт за 5 хил.лв, може 2г да ми носи наем и после да го продам за 40 000 евро. И ще има добра доходност. Аз обаче за сега не искам да се продава. Това ми е спомен от близък роднина, с когото съм се разбирал и който имаше високо мнение за мен!
      значи съм прав

Коментар

Търгът мина преди 31.12.2015.

54кв.м., ЕПК, двустаен / маломерен, с 2 балона, 2-ри етаж близо до метро. Платих 600 евро на квадрат. Аз имах 1/2 от този имот.

Платих около пазарната цена за 1/2 от жилището и съответно таксите ми бяха само 1/2, нямаше такса въвод, но от януари 2016 цените скочиха и такъв типа апартаменти вече вървят по-скъпо и няма оферти в сайтовете за имоти за този тип блокове.

Много съм впечатлен от културното и компетентно отношение на ЧСИ-то.
        Обясни ми детайлите, държа се възпитано и мъжкарски,
        значи си спечелил от ръста през 2016 година а не от търга.не каза кой квартал

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
          на БФБ акциите - и те.
          не става дума за БФБ. там е за много дребни инвеститори. ако имаш акции за 200К и ги разкараш ще бутнеш цената поне 10%

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
            Част в акции, част в имоти. Имота е ниско ликвиден.
            на БФБ акциите - и те.

Коментар

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
              Това в бг ли е?....Това ли е бъдещето на люкса в Прованса?

http://sales.bcpea.org/bg/properties/item177223.html
              Тия снимки с микроскоп правени.. та 60м2 за 3200лв май прави под 55лв/м2
              Честито на пуевенските ъпъри! Селото се оказа точно... в града

Коментар

Аз съм печелил търг при ЧСИ и видях как става.

Въпросният апартамент е стабилно строителство, функционален, без ремонт.....беше обявен евтино и предизвика голям интерес: 12 кандидата и 16 оферти.

Но хората си ценят парите и всички дадоха цена под пазарното и никой не наддаде.
                Аз дадох 2 високи оферти с цел да принудя другия съделител да се откаже и успях да го взема. Знаех, че другия съделител няма пари и иска да ме шантажира.

Ако не бях спечелил, мислех да купя сходен апартамент в друг квартал или двустаен ново строителство до метро.

А за големите направени апартаменти ново строителство често няма кандидати при ЧСИ заради високите цени. Малките апартаменти се търгуват по-лесно.

значи другите даваха малко а ти даде много и го взе. значи съм прав че отива на пазарна цена.само много скъпи имоти може да се купят на далавера.я кажи колко плати и кога и кой квартал и тип строителство и квадратура да видим дали си на далавера

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                  Има и други врътки, които не си засегнал.
                  Да се купи имот от ЧСИ евтино и после да се препродаде. Или да се пусне за под наем.

По принцип за под наем са хубави старите апартаменти, гарсионери, боксионери, които след като се оправят, носят висока доходност. Т.е. по-оптимални са, влагаш малко, а взимаш наем 250 - 300 -350 лв. Дори една гарсионера луксозно изпипана може да носи 350 лв. По-реалистично е 300 лв.
                  това за ефтино от ЧСИ забрави. кат се явят 10 мераклии да наддават и цената става пазарна

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
                    =
                    =
                    Конкретните Причини за Поскъпването в София..спр ТУК ...http://profit.bg/news/Zashto-imotite...id-152001.html

=
                    Имотите в София поскъпват от 2014 ..спр ТУК ...http://www.imoti.net/prices

Имотите Поскъпват от 2014 заради обърнатия Тренд , спр. ТУК...http://www.investor.bg/polls/view/606/
                    .............

за Закъснелите да Купят Пак ще има Шанс....през 2029 год.....вече се Примирих с този Факт
                    пак гладни брокери са се изказали

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                      Като имаш пари за губене - инвестирай в имоти. Купуваш НИ. Плащаш 2% нотариална такса по данъчна оценка и 3% на брокера от реалната стойност. Купул си добър НЕОБЗАВЕДЕН за 70К. Вече си дал 75К евро със сделката. Приемаме че е по БДС и нямаш боядисване, бани и т.н. за оправяне. Обзавеждаш го за 2К евро и го пускаш под наем. На апартамент с такава цена, максималният наем е около 250 евро ( малко в мечтите, ама нейсе).
                      Значи годишно печелиш около 3К евро (като махнеш данъците). Очакваш ръст 10% на година. Значи след две години РЪСТ . го продаваш АКО има на кого за 84К. От цялата далавера си спечелил 15К евро за две години.
                      ОБАЧЕ ако няма ъп, дори и цената да е толкова, след две години го продаваш и си на НУЛА печалба.
                      В същото време, някой който МААЛКО мисли купува злато за 70К. За последните две години се е вдигнало средно със 10%. Дори и при 5% ръст на година, за две години си 10К отгоре.
                      И идва въпросът: дали има смисъл да вкарвам пари в НИ и да се чудя на кого да го продам, ако ми трябват пари НА ЗАГУБА. Или да си купя злато, оставям го в сейф и то си вдига цената. АМА златото наистина не иска храна и вода.
                      Май вложението в НИ си е бая рисково (ремонти, ликвидност, наематели които си плащат сметките и не чупят), и с много малка доходност. Малко като камикадзе, влагаш пари и няма на кого да го проадеш на печалба. Дори от банков депозит си на НУЛА, а от НИ си на минус.
                      А простотията със 50% самоучастие и наемите да ми плащат кредитите следващите 15 години ВЪОБЩЕ не ми се коментира.
                      Има и други врътки, които не си засегнал.
                      Да се купи имот от ЧСИ евтино и после да се препродаде. Или да се пусне за под наем.

По принцип за под наем са хубави старите апартаменти, гарсионери, боксионери, които след като се оправят, носят висока доходност. Т.е. по-оптимални са, влагаш малко, а взимаш наем 250 - 300 -350 лв. Дори една гарсионера луксозно изпипана може да носи 350 лв. По-реалистично е 300 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                        Като имаш пари за губене - инвестирай в имоти. Купуваш НИ. Плащаш 2% нотариална такса по данъчна оценка и 3% на брокера от реалната стойност. Купул си добър НЕОБЗАВЕДЕН за 70К. Вече си дал 75К евро със сделката. Приемаме че е по БДС и нямаш боядисване, бани и т.н. за оправяне. Обзавеждаш го за 2К евро и го пускаш под наем. На апартамент с такава цена, максималният наем е около 250 евро ( малко в мечтите, ама нейсе).
                        Значи годишно печелиш около 3К евро (като махнеш данъците). Очакваш ръст 10% на година. Значи след две години РЪСТ . го продаваш АКО има на кого за 84К. От цялата далавера си спечелил 15К евро за две години.
                        ОБАЧЕ ако няма ъп, дори и цената да е толкова, след две години го продаваш и си на НУЛА печалба.
                        В същото време, някой който МААЛКО мисли купува злато за 70К. За последните две години се е вдигнало средно със 10%. Дори и при 5% ръст на година, за две години си 10К отгоре.
                        И идва въпросът: дали има смисъл да вкарвам пари в НИ и да се чудя на кого да го продам, ако ми трябват пари НА ЗАГУБА. Или да си купя злато, оставям го в сейф и то си вдига цената. АМА златото наистина не иска храна и вода.
                        Май вложението в НИ си е бая рисково (ремонти, ликвидност, наематели които си плащат сметките и не чупят), и с много малка доходност. Малко като камикадзе, влагаш пари и няма на кого да го проадеш на печалба. Дори от банков депозит си на НУЛА, а от НИ си на минус.
                        А простотията със 50% самоучастие и наемите да ми плащат кредитите следващите 15 години ВЪОБЩЕ не ми се коментира.
                        и местен данък 2.5% си забравил да споменеш. спечелил си 14 К ама си похарчил 7-8К за транзкционни разходи
                        Last edited by nradev; 20.06.2016, 16:12.

Коментар

точно заради ниска ликвидност на имота требе всичко в акции

Коментар

• Да беше дал друг пример, не със злато...
                            Някой купувал физическо 2011-12 г. сега е на минус. Докато този, купил да речем апартамент, пък бил той и в Люлин, най-вероятно сега е макар и леко на печалба.

Коментар

• Защо имотите в София поскъпват?

=
                              =
                              Конкретните Причини за Поскъпването в София..спр ТУК ...http://profit.bg/news/Zashto-imotite...id-152001.html

=
                              Имотите в София поскъпват от 2014 ..спр ТУК ...http://www.imoti.net/prices

Имотите Поскъпват от 2014 заради обърнатия Тренд , спр. ТУК...http://www.investor.bg/polls/view/606/
                              .............

за Закъснелите да Купят Пак ще има Шанс....през 2029 год.....вече се Примирих с този Факт
                              Last edited by skeptika; 20.06.2016, 14:30.
                              .
                              .
                              .

Коментар

Коментар

Working...
                                X