IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

2015 за Пазара на НИ - в София Поскъпване и Ръст на броя сделки , в Провинцията ?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
    Масовият човек със заплатка 600/700 лева няма как да участва в имотния пазар, вярвай ми, не и при тези цени. Иначе, не съжалявай, че (твоите имотни приятели) си ги черпил, това е част от пътя ти. Много от тях едва ли са добре днес...вече няма откъде да вадят....
    Абе, знаех си, че мислиш върху този сегмент. Лошото или доброто е, че те винаги вадят едни пари от нафталина и купуват не какво и да е, а ИМОТ.
    7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
      Лесно разкривам че раттен, а и ти щом поддържаш отговора му се хващате за думата, не следвате логика или приемственост в отговора. Не знам защо, но би могло да е защото няма какво да кажете.
      Нека да мине изпитателния срок не от 6, а от 9 месеца. И после купуваш. Но не намираш на цената на която ти се иска. Това исках да кажа. Причините да ги оставим.
      И аз нямам повече какво да попитам.
      Не се усещаш какви глупости пишеш Като получаваш адекватната заплата на място - можеш да купуваш и имотите на същото място. Навсякъде цените са според доходите - освен в балонизирания, но вече мъртъв БГ пазар на имоти.

Коментар

• Първоначално изпратено от skeptika Разгледай мнение
        има един принцип при правенето на пари:

когато и маймуните разберат за далавера....това е Преборяване на маймуните !

всичко е един Пясъчен часовник ...., "Рубиконът" се обръща когато Никой не вярва в това

Читай ...Адам Смит....поможет ...http://www.easibulgaria.org/books/gwatney/g_9.htm
        Точно така, маймуните научиха от теб как да си „спасят“ парите....завинаги.
        И стига с това „чети този, чети онзи“....ти глава нямаш ли?
        Last edited by darkside; 12.06.2016, 23:26.
        Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

всичко е един Пясъчен часовник ...., "Рубиконът" се обръща когато Никой не вярва в това

Читай ...Адам Смит....поможет ...http://www.easibulgaria.org/books/gwatney/g_9.htm
          прав си. точно в момента преброяваме маймуните

Коментар

• Първоначално изпратено от land_lord31 Разгледай мнение
            Не ти се сърдя, аз съм си персонаж. Но позволи и теб да те използвам като персонаж......Такива като Дарки, олицетворяват пазара не с равновесие на търсене и предлагане, а със собствения си празен джоб. Дарки, много хора приличат на бедни. През 90-те съм черпил цели компании такива хрантутняци, дето се се оплакваха, че нямат кинти. После забелязах, че тези персонажи с годиин не похващат работа, а преминаха 30, дори някои от тях 40. Почнах да си задавам въпроси, тия хора от какво живеят и кой ги храни освен балъчонки като мен дето от време на време ги черпят? След това като задълбах в съдбата на всеки един от тези неудачници, почти всички се оказаха с невероятни резерви от имоти, преки роднини в чужбина или огромни провизии от село. Разни такива неща, които аз нямах още тогава.
            Така може да ти се стори и на теб , че масовият човек със заплатка от 6-700лева няма да може да участва в имотния пазар, но дълбоко се лъжеш за начина от къде какво вадят обикновени хора във всеки областен град.
            Масовият човек със заплатка 600/700 лева няма как да участва в имотния пазар, вярвай ми, не и при тези цени. Иначе, не съжалявай, че (твоите имотни приятели) си ги черпил, това е част от пътя ти. Много от тях едва ли са добре днес...вече няма откъде да вадят....
            Last edited by darkside; 12.06.2016, 23:20.
            Спадът и нормализирането на цените на имотите е неизбежен резултат от спекулативното поскъпване.

Коментар

• Скептико, да подценяваш опонента си винаги е грешно. Грешната страна е абстракция. Ти не знаеш на чия страна си. Всичко е пари. Понякога много пари. И интереси. Т.е. няма страна.

Коментар

и как този принцип се вписва в горният пост

Коментар

• "Обратното броене " ....започна

Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                  ....а в тази статия дето пусна днес за вътрешната миграция, пише ли колко хора са заменили живота в София със живот в чужбина? Щото там е ключа от палатката, хората от малките градове отиват към София,

а от там след година - две в чужбина.

.
                  .
                  .

Коментар

Аз не отричам ръста. Аз твърдя, че е изкуствено медийно предизвикан. Нулевите лихви по депозитите плюс насаждания страх от нов фалит на банки могат да подведат доста цървули да си погребат парите....но може и да е за добро, защото в един момент липсата на тези пари ще катализира обратния процес.....Аз твърдя, че огромния брой коптори за продан, които скоро ще се наложи да бъдат продавани, за да бъдат продавани ще се наложи да поевтинеят като всяка стока, която трябва да може да се продава, сиреч жилищата за непретенциозни и бедни трябва да са достъпни иначе има оферти, но не и пазар. Лорда пресмята една стойност на къщата си, но на въпроса „можеш ли да ги вземеш утре тези пари“ мълчи ....и ще мълчи, защото всичко е виртуално....имотите са еквивалент на пари, но не са пари, докато хартийките не ти влязат по сметката.
                    Пазара на наемите - за него идат добри времена, но само ако такива като лорда не му разкажат играта от алчност. Защо го казвам: защото като видят търсене, и те като продавачите на коптори ослепяват и вдигат цените и ще блокират и тоя пазар.
                    Ти ми каза за наемите в Плевен (пример за блокиран пазар на продажбите) и поразгледах цените и съм озадачен.....по-скъпо е от София! Тези там са изперкали, не знам причината! И нямат представа от луксозен имот....странен град е това. Съдейки по броя гледания (1000/3000) някои обяви са на над 2 години, сигурно и повече.
                    Лорде, нищо лично, използвах те като персонаж, иначе си много остроумен.....
                    Не ти се сърдя, аз съм си персонаж. Но позволи и теб да те използвам като персонаж......Такива като Дарки, олицетворяват пазара не с равновесие на търсене и предлагане, а със собствения си празен джоб. Дарки, много хора приличат на бедни. През 90-те съм черпил цели компании такива хрантутняци, дето се се оплакваха, че нямат кинти. После забелязах, че тези персонажи с годиин не похващат работа, а преминаха 30, дори някои от тях 40. Почнах да си задавам въпроси, тия хора от какво живеят и кой ги храни освен балъчонки като мен дето от време на време ги черпят? След това като задълбах в съдбата на всеки един от тези неудачници, почти всички се оказаха с невероятни резерви от имоти, преки роднини в чужбина или огромни провизии от село. Разни такива неща, които аз нямах още тогава.
                    Така може да ти се стори и на теб , че масовият човек със заплатка от 6-700лева няма да може да участва в имотния пазар, но дълбоко се лъжеш за начина от къде какво вадят обикновени хора във всеки областен град.
                    7 Reasons to Own A Homehttp://www.investor.bg/users/index/20139/

Коментар

Пазарите никога не са спирали..защото винаги е имало хора като теб (т.е. на Грешната страна)!

в едно си прав ....Вътр миграция ще намали атрактивността на имотите в провинцията...но няма да ги направи равни на Нула !

Прилив на евтина работна ръка в София (термин твой) ..задейства "Спиралата" Нагоре ,

т.е. откриват се нови работни места....Инвестира се...които пък задействат и заплатите Нагоре

Трябва да Започнеш да Опитваш да Полагаш Усилия за подобряване

Поне на икономическата си грамотност ....

Финансовата не е за теб
                      нема угодия за такива като вас
                      ....а в тази статия дето пусна днес за вътрешната миграция, пише ли колко хора са заменили живота в София със живот в чужбина? Щото там е ключа от палатката, хората от малките градове отиват към София, а от та след година - две в чужбина.

Коментар

• докато съществуваш....ще приказваш нелепости

Първоначално изпратено от darkside Разгледай мнение
                        .Прилив на толкова хора означава и евтина работна ръка! Сиреч, не ръст на заплати, а в най-добрия случай застой.
                        Много е ниско нивото в отбора на повишителите....с малки изключения.
                        Пазарите никога не са спирали..защото винаги е имало хора като теб (т.е. на Грешната страна)!

в едно си прав ....Вътр миграция ще намали атрактивността на имотите в провинцията...но няма да ги направи равни на Нула !

Прилив на евтина работна ръка в София (термин твой) ..задейства "Спиралата" Нагоре ,

т.е. откриват се нови работни места....Инвестира се...които пък задействат и заплатите Нагоре

Трябва да Започнеш да Опитваш да Полагаш Усилия за подобряване

Поне на икономическата си грамотност ....

Финансовата не е за теб
                        нема угодия за такива като вас
                        .
                        .
                        .

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
                          Лесно разкривам че раттен, а и ти щом поддържаш отговора му се хващате за думата, не следвате логика или приемственост в отговора. Не знам защо, но би могло да е защото няма какво да кажете.
                          Нека да мине изпитателния срок не от 6, а от 9 месеца. И после купуваш. Но не намираш на цената на която ти се иска. Това исках да кажа. Причините да ги оставим.
                          малко са тия дет ще имат пари да купят. даже са малко и тия дет имат 10-20% самоучастие за кредит. и поне още 5% транзакционни разходи

Коментар

Аз не отричам ръста. Аз твърдя, че е изкуствено медийно предизвикан. Нулевите лихви по депозитите плюс насаждания страх от нов фалит на банки могат да подведат доста цървули да си погребат парите....но може и да е за добро, защото в един момент липсата на тези пари ще катализира обратния процес.....Аз твърдя, че огромния брой коптори за продан, които скоро ще се наложи да бъдат продавани, за да бъдат продавани ще се наложи да поевтинеят като всяка стока, която трябва да може да се продава, сиреч жилищата за непретенциозни и бедни трябва да са достъпни иначе има оферти, но не и пазар. Лорда пресмята една стойност на къщата си, но на въпроса „можеш ли да ги вземеш утре тези пари“ мълчи ....и ще мълчи, защото всичко е виртуално....имотите са еквивалент на пари, но не са пари, докато хартийките не ти влязат по сметката.
                            Пазара на наемите - за него идат добри времена, но само ако такива като лорда не му разкажат играта от алчност. Защо го казвам: защото като видят търсене, и те като продавачите на коптори ослепяват и вдигат цените и ще блокират и тоя пазар.
                            Ти ми каза за наемите в Плевен (пример за блокиран пазар на продажбите) и поразгледах цените и съм озадачен.....по-скъпо е от София! Тези там са изперкали, не знам причината! И нямат представа от луксозен имот....странен град е това. Съдейки по броя гледания (1000/3000) някои обяви са на над 2 години, сигурно и повече.
                            Лорде, нищо лично, използвах те като персонаж, иначе си много остроумен.....
                            Да, така е за Плевен. От две години има обяви, непродадени. Но има жилища които с обявяването се продават. Зависи много къде и какво е. Повярвай. Наблюдения отблизо. Не съм брокер. Но като цяло пазара е никакъв. Наемите - казах ти, добри предложения са малко като цена и качество. Но наскоро контактувайки с познати разбрах за няколко човека купили и отдали добре на подходящи места. Едното е улица Одеса, близо до едновремешната градска баня в близост до Медицинското училище и същевременно срещу Ортопедията. Другото е също близо - под хотел Балкан в тихите малки улички в района между Стоматологията и хотела. Иди виж хостела който се строи срещу медицинския. Отдаването е добро сред определени среди. Специфика на местния пзар на наеми, който не всеки познава.
                            И друго - младо семейство лекари от Свищов наскоро купиха жилище защото и двамата се преместиха да работят и специализират. Купиха старо в района зад кино Освобождение - 65 квадрата за 60 К лева. И е за ремонт. Учудих се защо са се спрели на него от толкова богат избор, но нямах възможност да поговоря с тях. Все пак познавам техен приятел.
                            Last edited by bulgarian lev; 12.06.2016, 20:01.
                            Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

Именно! Това е като отиването в чужбина.
                              Левче, Ратън е отговорил, какво да добавя.....
                              Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

остави го да си пише...той Не Пречи ....Приходите на хотелиерите от нощувки нарастват до 38 млн. лв. през април

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...-april-218673/

това ,че някой не си е преценил възможноситте не означава че хотел е Губеща инвестиция
                                Приходи - разходи = печалба.
                                Брой нощувки/брой места= друго,
                                [Печалба*(брой печеливши/брой общо)]=трето
                                => Остава откр
                                ит въпросът, има ли смисъл да си поредният, построил хотел.
                                Такива работи.
                                Last edited by Pyramid; 12.06.2016, 19:03.

Коментар

Working...
                                X