If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имоти в Гърция - сега ли му е времето или да се изчака?
Сега съм взел едно апартаментче70кв до морето в Неомуданя за 150 евра .... По евтинко ми е да карам зимата там, до мен има фурна плодзеленчук и 4 ри рибни магазина а и сладкарница за баклави и сладки и 10 тавернички... Нека да ми е кофти
И котара си купи на халкидики, на първа линия до морето 2 декара и 45 км до Солун , на май почвам къщичката, мисля ако е дал бог да остарявам на топло и красиво. Маслинки палмички,имам три в двора , рибка калмарки октоподче и узаки.....Калимера.
И котара си купи на халкидики, на първа линия до морето 2 декара и 45 км до Солун , на май почвам къщичката, мисля ако е дал бог да остарявам на топло и красиво. Маслинки палмички,имам три в двора , рибка калмарки октоподче и узаки.....Калимера.
Да не е в предградията, циганския квартал или със избушени прозорци и врати, защото в Солун най-евтиното не пада под 285Е/м3 бруто.
И кво търсиш там, там не се говори руски, няма и пияни дебели рускини, не ми е ясно ....
Там не е и за пияни софийски бакшиши Така че не ходи.
Център, до Операта. Може да се обитава - и ако го калкулирам като теб на КУБИК - би било над 285Е, но на КВАДРАТ е по-малко.
А, сетил се още един - чакай да падат, още чакай
А в БГ не пада нищо щото няма сделки, полегнали са на дъното и чакат. ЧСИтата.
ПП: в Атина не е много смислено мястото, ама щом те влече... аз споделих за сделката си в Солун на цена чисто 157Е/м2, бруто малко под 200Е/м2 с всичко уредено около комисиони, прехвърляния, партиди и прочие. С данъците схемата е по-сложна и по-ИЗГОДНА за чужденци отколкото за постоянно живущи.
Да не е в предградията, циганския квартал или със избушени прозорци и врати, защото в Солун най-евтиното не пада под 285Е/м3 бруто.
И кво търсиш там, там не се говори руски, няма и пияни дебели рускини, не ми е ясно ....
„Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот”
Kaжи барем, кога си купил в Солун, че са 1000 страници в темата за "поскъпването на имотите", а търсачката не казва на коя е и се налага разглеждане една по една!
Kaжи барем, кога си купил в Солун, че са 1000 страници в темата за "поскъпването на имотите", а търсачката не казва на коя е и се налага разглеждане една по една!
пролетта или лятото, дето мина
но, не съм виждал конкетности ))
Светкал съм много пъти, тръгваш по мненията на профила - и търсиш.
Светкал съм много пъти, тръгваш по мненията на профила - и търсиш.
Най-кофтито е езиковата бариера, освен в банките никой няма да говори друго освен гръцки Така че охарчването за посредници е неизбежно. Мога да ти препоръчам едни за Солун само. Защо Солун - заради удобното им летище и това че за ремонти може да си викнеш БГ фирми от Сандански
ПП: другото кофти е че откарва поне 2 месеца докато прехвърлиш всичко на свое име. Т.е. ще ходиш няколко пъти на място, доста неща просто не може да стават от разстояние.
ПП: в Атина не е много смислено мястото, ама щом те влече... аз споделих за сделката си в Солун на цена чисто 157Е/м2, бруто малко под 200Е/м2 с всичко уредено около комисиони, прехвърляния, партиди и прочие. С данъците схемата е по-сложна и по-ИЗГОДНА за чужденци отколкото за постоянно живущи.
ми светни ме на лични какъв е реда или тук на всички ако решиш.
1. къде /сайт/ ги гледаш? огледи прави ли?
2. такси
3. данъци
4. друго
Гледам всички инвеститори още спят че да споделя аз какво научих от първа ръка дето се вика.
От миналата година се облагат всички имоти а не само един.
Да поясня - много гърци имат цели блокове - 10-20 апартамента и плащаха данък само за 1 - демек некви си 100 евра.
Сега плащат за всички при това след основното = демек след първо е двоен данъка.
Или 0,2% от данъчна оценка 60-70к евра нищо че се продават по 20.
Говори се че от/след 3-тото ще стане 5-торен - може и да е влязло в сила.
Сега ще проучват хората дали е станало/кога ще стане - това ще натисне цените още надолу.
Апартаментите са стари 70-80година - но по БГ стандартите са си направо в отлично състояние, и входове и самите апартаменти с вани(даже и джакузита), оборудвани кухни тип СОЦ-а - 1.5метра шкафчета с мивка и стари плочки. Стаите са навсякъде с идеален паркет, поне половината нямат нужда и от елементарно циклене и лакиране
За наемите - всички са по 200 евра, за по малко НИКОЙ не дава.
Преди 3-4 години за толкова си вземаш гарсониера, хол - 3,5х4,5 с тераса, бокс + баня и тоалетна и килер/гардеробна 2х3,5 метра обикновено преустроено на спалня, сега за толкова + 2 спални от 3х3.5м(преди такива апартаменти бяха по 400-500 евро наем) че и повече квадрати. И "зимата" доста хора не плащат, имат закон че не могат да ги гонят и 3-4месеца не плащат и на пролет наемат нов
браво, че си отделил време да споделиш.
ако наистина вдигнат значително данъка след 3-то жилище, ще стане още по-интересно за купуване. дръж ни в течение ако, не ти пречи.
Гледам всички инвеститори още спят че да споделя аз какво научих от първа ръка дето се вика.
От миналата година се облагат всички имоти а не само един.
Да поясня - много гърци имат цели блокове - 10-20 апартамента и плащаха данък само за 1 - демек некви си 100 евра.
Сега плащат за всички при това след основното = демек след първо е двоен данъка.
Или 0,2% от данъчна оценка 60-70к евра нищо че се продават по 20.
Говори се че от/след 3-тото ще стане 5-торен - може и да е влязло в сила.
Сега ще проучват хората дали е станало/кога ще стане - това ще натисне цените още надолу.
Апартаментите са стари 70-80година - но по БГ стандартите са си направо в отлично състояние, и входове и самите апартаменти с вани(даже и джакузита), оборудвани кухни тип СОЦ-а - 1.5метра шкафчета с мивка и стари плочки. Стаите са навсякъде с идеален паркет, поне половината нямат нужда и от елементарно циклене и лакиране
За наемите - всички са по 200 евра, за по малко НИКОЙ не дава.
Преди 3-4 години за толкова си вземаш гарсониера, хол - 3,5х4,5 с тераса, бокс + баня и тоалетна и килер/гардеробна 2х3,5 метра обикновено преустроено на спалня, сега за толкова + 2 спални от 3х3.5м(преди такива апартаменти бяха по 400-500 евро наем) че и повече квадрати. И "зимата" доста хора не плащат, имат закон че не могат да ги гонят и 3-4месеца не плащат и на пролет наемат нов
Ами това не се случи, защото банките останаха стабилни, а те се насраха. Ако знаеш , че може да не си видиш парите и не можеш да теглиш големи суми от банките ще продаваш квото имаш за колкото пари ти кажат. Стабилни сме за момента, тъй като в България политиците не се наемат да решават проблеми и да взимат решения, това ни помага и можем да се радваме, че са толкова некадърни.
Колко си прост СаШШШее - стабилен си защото Тиквата така ти казва а ти му ВерВаШШ
Коментар