Първоначално изпратено от markov
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с кредит, въпреки добро обезпечение
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнениеТвоето решение се казва "София комерс кредит". Имат един жабок на емблемата, няма как ди ги объркаш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavi_l Разгледай мнениеЗдравейте, с лошо ЦКР съм, заради което не ми се отпуска в момента кредит.
Коментар
-
Ми нормално , човек трябва да си плаща за грешките.
Казваш че имаш добър доход , сигурна заетост пък не си си плащал заемите.....ми и аз да съм банкер и аз ще ти кажа да си гледаш работата....
На банкера работа е да им върнеш парите с лихва в срок както е по договор ..не да се правят на агенция по недвижими имоти и да си бият главите с продаването на обезпечение.....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеСамо на рекламите дават 50К без обезпечение.
Или на "специални" лица...
Без никакво обезпечение - само превод на заплата. Трябва да е над 2кНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Това мога и да го направя,но ЦКР-то няма да е чисто. Гледат 5 години назад,а не само актуалното състояние. Трябва много да ги убеждавам,че проблема който съм имал,е приключил и няма да изпадна пак в такива закъснения. Ако е било преди 2-3 години,иди дойде,ама като е било близките месеци пак те гледат накриво. Въпроса ми е,къде е ролята на това обезпечение в цялата схема,като него го гледат последно и за тях едва ли не не е фактор? Аз ако съм с чисто ЦКР,щях ли да ипотекирам имот,всички дават потребителски кредити до 50К вече и без ипотеки и глупости
Коментар
-
Първоначално изпратено от slavi_l Разгледай мнениеОчуден съм как предлагаш примерно имот с оценка 100 000лв, и искаш 50 000лв( по ЦКР задълженията ми са 16 000), и това обезпечение въобще не ги трогва. Ако бях с чисто ЦКР и 100 000 обезпечение , дават 80 000,а сега и 50 не искат.
погасяваш задължението, получаваш чисто ЦКР и готово.
За друг начин не се сещам."Инвестирането" в НИ с кредит е "чиста пИчалба" или "отрицателна доходност"!!
Коментар
-
Проблема реално е в ЦКР-то,защото всички като видят че съм имал забавяния и казват Не. Нямам проблем с приходите и работата, професията ми е такава,че кадрите са кът,и ако не съм на това място, веднага мога да почна на друго, с не по-малко възнаграждение. Т.е. това е отправната ми точка и минимума в момента. Очуден съм как предлагаш примерно имот с оценка 100 000лв, и искаш 50 000лв( по ЦКР задълженията ми са 16 000), и това обезпечение въобще не ги трогва. Ако бях с чисто ЦКР и 100 000 обезпечение , дават 80 000,а сега и 50 не искат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bpst Разгледай мнениеПроблема на кредитите не е обезпечението, а възможността
на кредитоплучателя да плаща редовно!
Не може да станеш съдлъжник с лошо ЦКР.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеИнтересното е, че човек с тежко кредитно досие /неплатежоспособност/ е получил одобрение от само една банка, както и ти с твоя проект, който е авангарден
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеНашите банкови "мениджъри", като отидеш при тях, дори с добро ЦКР и с тройно обезпечение, те гледат като умряла риба и не разбират нито от пазари, нито от продукти. Толкова ... трудно мислещо съсловие, изобщо, не бях си представял, че съществува но, факт: не иде реч за консервативност, а за силно закърнели мозъчни функции. Иначе, като вземеш да обсъждаш кредитни лимити, лихви и т.н., се правят, че разбират всички. В моя конкретен случай, от 18 обходени банки, изобщо, реагира една-единствена и то, понеже с проекта ми се запозна уважаван в бранша кредитен инспектор който, макар и бивш, ми даде препоръка при кого да ида и какви вълшебни думички да кажа. Лично преживяно.
А твоят случай е дори по-тежък, т.к. търсиш рефинансиране на стари задължения от...работа. Съчувствам ти, друже. Потърси контакт с хора от бранша, след работа, и ги попитай, какво , вероятно, пропускаш, когато обясняваш на /поредния/ "умен човек с власт". Кавичките са специално да укажат, че поне едното от двете твърдения силно куца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от emos Разгледай мнениеА нищо чудно въпросната банка все още да работи с методите от преди двайсетина години.Та за това да ти отпуска кредит
Само дето главният им мениджър у Шопско - онзи, с оцъкления поглед - може да се мръщи, ако чете тези редове.
- Да си се мръщи, щом не е преценил правилно тогава...
Коментар
Коментар