Първоначално изпратено от tea_cup
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Покупка на собствено жилище?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от tea_cup Разгледай мнениеБошке, не предполагах, че още има хора, които смятат апартамента и колата за условие за брак, ама на - имало
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнение.... Така възпитавам и дъщеря ми, да не вярва на разни търчи-лъжи бъдещи успешни бизнесмени. "Я покажи какво имаш сега, пък после с корема ще ми е лесно да знам с кой и къде да съм......."
Не ли по-добре да преценим хората, според възможностите им, не според моментното състояние? Не вярвам да си бил landlord цял живот, но въпреки това - в момента си стигнал до там, нали#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеНе си я намерил досега поради чергарския начин на живот. Извинявай, но това в повечето случаи е горчивата истина.
Всъност, дори в момента имам собствен апартамент...празен...във Видин. Честно казано дори не го смятам, за нещо, но както ѝ да е. Ако идеята е да се върна в най-бедното място в Европа, и да намеря жена, която ще ми се радва на апартамента - не, благодаря.
пс. Генерализирането, че всички търсят сигурност е голям тъч. Жените с които съм бил, до сега - не търсеха сигурност, а точно обратното. Гъз път да види. Но това, може би, е поради материалното положение в което се намираха..Last edited by vankata23; 14.03.2015, 22:35.#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеКаква стабилност е един апартамент със 100-200 хиляди лева ипотека и кола на лизинг без пукнат лев в банковата сметка? Това не е стабилност, а точно обратното!
От моя личен опит бих споделил следното: До 40 дни очаквам заличаване на ипотека в която съм участник и веднага след заличаването смятам да сключа договор за втора ипотека за друг имот, ако не ми мине котка път.
Ипотеката е прекрасна сделка, ако имаш възможност да я учредиш за даден имот, без да разчиташ на наследства, стига да си достатъчно надежден за банката. Това което съм си харесал, кредитния инспектор ми сподели, че ще съдейства без проблем...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеДали! От опит знам, че всички жени търсят сигурност, не празни приказки за мобилност и развиващ се бизнес. Така възпитавам и дъщеря ми, да не вярва на разни търчи-лъжи бъдещи успешни бизнесмени. "Я покажи какво имаш сега, пък после с корема ще ми е лесно да знам с кой и къде да съм......."
Аз междо другото съм решил синовете ми да ги уча максимално да бягат от такива материалистки като дъщеря ти Дори да имаш нещо е по добре да го скриеш от бъдещата ти жена за да разберш истински ли те обича или просто се е влюбила в някоя твоя вещ! Инвеститорите лесно много да крият материалното си положение, като не показват извлеченията си от банката и брокерската къщаLast edited by MZ/X; 14.03.2015, 22:25.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеТова са пълни глупости! Най-лошо е ако си намериш жена, която те е избрала по колата и жилището. Ако живееш под наем е много по голям шансът да намериш жена, която те обича теб, а не вещите ти!
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеБлгадорая за съвета, мисля, че наистина така е най-добре.
А за жената- ще гледам да я изборам да е сходна на мен - къща в прегдрадията и далеч от родителите!
Може да искате и двамата да живеете в предградията, но в предградието на Лондон или Ню-Йорк Когато имаш деца ще разбереш, че близостта на бабите и дядовците не винаги е чак толкова лошо нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бедният landlord Разгледай мнениеНе си я намерил досега поради чергарския начин на живот. Извинявай, но това в повечето случаи е горчивата истина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеБлгадорая за съвета, мисля, че наистина така е най-добре.
А за жената- ще гледам да я изборам да е сходна на мен - къща в прегдрадията и далеч от родителите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от MZ/X Разгледай мнениеТова е най-умното нещо което може да направиш! Не взимай подобно решение без жената на живота ти и преди да искате да имате деца. До тогава живота може да те духне в хиляда посоки, включително и в чужбина!
Напълно е възможно бъдещата ти жена да има жилище или да не харесва жилището което си купил и т.н. Ако ти предстои промяната на семейното положение, най-рационалното е да решиш този въпрос с бъдещата ти съпруга!
Купуване на скъпо жилище също не е гаранция, че ще хареса на бъдещата ти жена. Възможно е да иска да живее в центъра или в къща в предградията. Може да иска да живее близко до родителите си и т.н.
А за жената- ще гледам да я изборам да е сходна на мен - къща в прегдрадията и далеч от родителите!#dagoduhatbednite
Коментар
-
Първоначално изпратено от vankata23 Разгледай мнениеСмятам, че може би е най-добре, да изчакам, да видя как ще се стекат обстоятелствата и може би, когато се оженя - тогава ще мисля за апартамент.
Напълно е възможно бъдещата ти жена да има жилище или да не харесва жилището което си купил и т.н. Ако ти предстои промяната на семейното положение, най-рационалното е да решиш този въпрос с бъдещата ти съпруга!
Купуване на скъпо жилище също не е гаранция, че ще хареса на бъдещата ти жена. Възможно е да иска да живее в центъра или в къща в предградията. Може да иска да живее близко до родителите си и т.н.
Коментар
-
Ако искаш да направиш нещо в живота - по-добре е да увеличиш капитала си - бизнес, или др... отколкото да затваряш пари в имот!
Имот винаги можеш да купиш стига да си завъртял колелото и имаш доходи и печеливш бизнес!Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Не можем да очакваме нашият живот да протече както на родителите ни, днес динамиката е друга. Надолу се писа - строили три-четириетажни къщи, да има за децата, обаче децата не искат да живеят живота на родителите си и става напрежение. Така че всеки да си живее своя живот, както е според собствените му разбирания.
Коментар
Коментар