Първоначално изпратено от BobyB
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква е цената на строителството за къща в София в момента?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеПрясна оферта за груб строеж - сто хиляди евро за 180 квадрата РЗП на 20 км от София. УжасТ!
Но поне 1000Е на м2 трябват, и то доста икономично и пресметнато. Всичко бая поскъпна напоследък.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнениеПрясна оферта за груб строеж - сто хиляди евро за 180 квадрата РЗП на 20 км от София. УжасТ!
щом строиш къща сега, значи имаш мноооооого пари (... и - ако искаш...)
ТОЛКОЗ...Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мажоритаря Разгледай мнениеВ зависимост от материалите, можеш да го докараш и до 2000-3000 Евро на квадрат, че и повече....
Медни покриви, стени облицовани с естествен камък от Бразилия, Глиц от естествен камък, бани от мрамор с имрегнации, махагонови или тикови дървени обшивки и т.н.....
Или с други думи задаваш грешния въпрос....
Правилното е... Имам Х пари... Какво бих могъл да построя с тях...
Коментар
-
Да споделя и аз актуална информация. Запитване до няколко строителни фирми за груб строеж на двуетажна къща, проектът е без мазе и към 200 кв.м. РЗП. Оферта под двеста евро на квадрат НЯМА, като има и доста над 300.Last edited by BONI; 08.05.2019, 14:47.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от minerals Разгледай мнениеКакво ви е мнението за сглобяемите къщи? Цените им в момента са доста високи.
Коментар
-
Първоначално изпратено от flashman Разгледай мнениеЗдравейте,
Следващата седмица ще купувам парцел в една от покрайнините на София (дай боже да мине всичко добре) и понеже парцела е с готов проект и виза за строеж (което е доста рядко чудо) и дори проекта ми хареса (РЗП 300кв) - ще търся строителна фирма да изпълни къщурката.
Изчетох всичките постове по темата и добих представа за цените на грубия строеж..но това което ме притеснява е че сега (2019та) в София толкова яко се строи, че се притеснявам как изобщо ще намеря фирма която да се заеме в близкия 1-2 месеца.
Звъннах на една фирма и човека ми каза че 2019-та им е запълнена.
Та.. някой може ли да ми прати мнение (може на лично) от фирма която е добра и ще може да започне по-скоро?
Видях из постовете на задните страници една фирма, която обезателно ще питам за оферта другата седмица, но искам да събера и още идеи.
И последен въпрос: Някой наясно ли е ако искам да променя одобрения проект и да добавя една тераса на 2рия етаж, колко време ще се чака в общината за одобрение на новодобавената тераса?
Благодаря!
Цената на довършителните работи е доста по-висока реално, а не както гледах табличката по-долу. Много внимавай, пълно е с лъжци и измамници - ще ти кажат, че най-скъпо е да излезат от земята например, ще ти вземат половината пари и си заминават. Тия знаят 1001-на измами. В съседната тема писах за тока - това, че минават жици на два метра от парцела не значи, че има ток за тебе. Дори само купуването на парцел е много сложно - парцели с много ниски и атрактивни цени са страшно подозрителни ... толкова от мене тук .. а трябва да изчетеш 1000 пъти по това което съм ти дал.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от хамстер Разгледай мнение
саче, ма верно ли от слама ги правят?
това да не са трите прасенца?
Коментар
-
Първоначално изпратено от flashman Разгледай мнениеЗдравейте,
Следващата седмица ще купувам парцел в една от покрайнините на София (дай боже да мине всичко добре) и понеже парцела е с готов проект и виза за строеж (което е доста рядко чудо) и дори проекта ми хареса (РЗП 300кв) - ще търся строителна фирма да изпълни къщурката.
Изчетох всичките постове по темата и добих представа за цените на грубия строеж..но това което ме притеснява е че сега (2019та) в София толкова яко се строи, че се притеснявам как изобщо ще намеря фирма която да се заеме в близкия 1-2 месеца.
Та.. някой може ли да ми прати мнение (може на лично) от фирма която е добра и ще може да започне по-скоро?
Видях из постовете на задните страници една фирма, която обезателно ще питам за оферта другата седмица, но искам да събера и още идеи.
И последен въпрос: Някой наясно ли е ако искам да променя одобрения проект и да добавя една тераса на 2рия етаж, колко време ще се чака в общината за одобрение на новодобавената тераса?
Благодаря!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бай Сачо Разгледай мнениеНе се занимавай с груб строеж. Разгледай фирмите, които изграждат къщи от масивно дърво и слама.
това да не са трите прасенца?
Коментар
-
Здравейте,
Благодаря!Last edited by X_Y; 07.04.2019, 23:06.
Коментар
Коментар