има по силен план. разбирате се устно с купувача да пишете в нот.акт 50к и да даде на ръка 5 к. ем земаш 55к хем нема комисион
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнениеНа кой член в закон да се позова?
Искам да съм 100% сигурен, сега съм на 70-80% сигурен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнениеНа кой член в закон да се позова?
еби го брокера . аз ако сам ще смъкна на 50к . да не земе нищо, защо да набутвам купувача. напишете си анекс към договора.за да си сигурен дай да видим договора. пусни ми го на nradev@gmail.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеСвършена работа за един брокер е финализиране на сделката т.е.нотариалната заверка. НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! Самият брокер НЕ е страна по предварителния договор с купувача т.е.не може да го атакува - ако продавача и купувача се разберат за смъкване на цената брокера или ще вземе 5000лв.сега или НИЩО/10 000/ в необозримо бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеСвършена работа за един брокер е финализиране на сделката т.е.нотариалната заверка. НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! Самият брокер НЕ е страна по предварителния договор с купувача т.е.не може да го атакува - ако продавача и купувача се разберат за смъкване на цената брокера или ще вземе 5000лв.сега или НИЩО/10 000/ в необозримо бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнениеДоста странен договор.
Нормален такъв би следвало да бъде например 5% + 50% от горницата над определена сума.
Така както казваш обаче си си напълно ОК. Нека да бъде неговата и се разберете с купувача последната вноска да бъде след 64 години
Коментар
-
Свършена работа за един брокер е финализиране на сделката т.е.нотариалната заверка. НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! Самият брокер НЕ е страна по предварителния договор с купувача т.е.не може да го атакува - ако продавача и купувача се разберат за смъкване на цената брокера или ще вземе 5000лв.сега или НИЩО/10 000/ в необозримо бъдеще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнениеНищо не е вдигнал той, а разсроченото плащане.
Текущата цена си е останала ниска.
Тоест аз твърдя, че ако приключа сделката на 55 000 лв. сега, ще е същото като да я приключа на 60 000 лв. след Х месеца, или на 100 000 лв. след 5 години или на 1 000 000 лв. след 100 години.
Така че нито той е вдигнал цената, нито аз съм я намалил. Нека правим разлика между текуща и бъдеща стойност.
ПП ама давай - цакай го, мразя ги. Не е морално и материално , ама да си е гледал договора га го е писал (за кво ги взима тез пари - ми той може дет са вика и истинския договор да е сбъркал)Last edited by Pacho; 11.09.2014, 00:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеЗадължително се консултирай с адвокат, но мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, моралната страна и как ще гледаш брокера като си го ощетил е друг въпрос. Да не ти пука - при мен пък стана обратното, моя брокер финализира сделката без пазарене, след като знаеше максимума за да прибере най-голямата възможна комисиона...но човек се учи от грешките си.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнениеМи той си е свършил работата - вдигнал е цената , сега ти искаш да я свалиш
Текущата цена си е останала ниска.
Тоест аз твърдя, че ако приключа сделката на 55 000 лв. сега, ще е същото като да я приключа на 60 000 лв. след Х месеца, или на 100 000 лв. след 5 години или на 1 000 000 лв. след 100 години.
Така че нито той е вдигнал цената, нито аз съм я намалил. Нека правим разлика между текуща и бъдеща стойност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениеЗадължително се консултирай с адвокат, но мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, моралната страна и как ще гледаш брокера като си го ощетил е друг въпрос. Да не ти пука - при мен пък стана обратното, моя брокер финализира сделката без пазарене, след като знаеше максимума за да прибере най-голямата възможна комисиона...но човек се учи от грешките си.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kony Разгледай мнениемисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, .
Аз имам право да я приключа на текущата цена и едва след като има окончателна сделка се дели баницата.
Коментар
-
Задължително се консултирай с адвокат, но мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, моралната страна и как ще гледаш брокера като си го ощетил е друг въпрос. Да не ти пука - при мен пък стана обратното, моя брокер финализира сделката без пазарене, след като знаеше максимума за да прибере най-голямата възможна комисиона...но човек се учи от грешките си.
Коментар
Коментар