IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• има по силен план. разбирате се устно с купувача да пишете в нот.акт 50к и да даде на ръка 5 к. ем земаш 55к хем нема комисион

Коментар

• Задължително се консултирай с адвокат -да ти прегледа договорите с брокера и купувача преди да предприемеш нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнение
        На кой член в закон да се позова?
        Искам да съм 100% сигурен, сега съм на 70-80% сигурен.
        имаш ли договор с брокера или нямаш, в края на краищата. питате ама с недомлъвки , е как да получите отговор. Наивника не го слушай - за него тва са пари за семки.

Коментар

еби го брокера . аз ако сам ще смъкна на 50к . да не земе нищо, защо да набутвам купувача. напишете си анекс към договора.за да си сигурен дай да видим договора. пусни ми го на nradev@gmail.com

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
            Свършена работа за един брокер е финализиране на сделката т.е.нотариалната заверка. НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! Самият брокер НЕ е страна по предварителния договор с купувача т.е.не може да го атакува - ако продавача и купувача се разберат за смъкване на цената брокера или ще вземе 5000лв.сега или НИЩО/10 000/ в необозримо бъдеще.
            абе нали брокера има договор с възложителя - продавача. квото пише там - тва е. Ако пише 90% за брокера - толкоз е. Не го разбирам пича за какво пита - няма договор с брокера - еми да му го начука тогава, има договор - чете внимателно и ако може пак го чука.

Коментар

Свършена работа за един брокер е финализиране на сделката т.е.нотариалната заверка. НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! Самият брокер НЕ е страна по предварителния договор с купувача т.е.не може да го атакува - ако продавача и купувача се разберат за смъкване на цената брокера или ще вземе 5000лв.сега или НИЩО/10 000/ в необозримо бъдеще.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Доста странен договор.
                Нормален такъв би следвало да бъде например 5% + 50% от горницата над определена сума.
                Така както казваш обаче си си напълно ОК. Нека да бъде неговата и се разберете с купувача последната вноска да бъде след 64 години
                Наивник, твоето мнение много го ценя, следя те от самото начало на форума. Моля кажи защо съм напълно ОК, за да се досамоубедя

Коментар

• Доста странен договор.
                  Нормален такъв би следвало да бъде например 5% + 50% от горницата над определена сума.
                  Така както казваш обаче си си напълно ОК. Нека да бъде неговата и се разберете с купувача последната вноска да бъде след 64 години

Коментар

• Свършена работа за един брокер е финализиране на сделката т.е.нотариалната заверка. НИЩО НЕ Е СВЪРШИЛО ДО ОКОНЧАТЕЛНОТО ПОДПИСВАНЕ НА ДОКУМЕНТИТЕ! Самият брокер НЕ е страна по предварителния договор с купувача т.е.не може да го атакува - ако продавача и купувача се разберат за смъкване на цената брокера или ще вземе 5000лв.сега или НИЩО/10 000/ в необозримо бъдеще.

Коментар

Нищо не е вдигнал той, а разсроченото плащане.
                      Текущата цена си е останала ниска.

Тоест аз твърдя, че ако приключа сделката на 55 000 лв. сега, ще е същото като да я приключа на 60 000 лв. след Х месеца, или на 100 000 лв. след 5 години или на 1 000 000 лв. след 100 години.

Така че нито той е вдигнал цената, нито аз съм я намалил. Нека правим разлика между текуща и бъдеща стойност.
                      Ееее , той се е пазарил , значи той я е вдигнал. Аз пак не разбрах - икономически, юридически, финансов съвет ли искаш, или просто морална подкрепа? Ако е за морална подкрепа - ей го - имаш един глас за и два против.

ПП ама давай - цакай го, мразя ги. Не е морално и материално , ама да си е гледал договора га го е писал (за кво ги взима тез пари - ми той може дет са вика и истинския договор да е сбъркал)
                      Last edited by Pacho; 11.09.2014, 00:17.

Коментар

Задължително се консултирай с адвокат, но мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, моралната страна и как ще гледаш брокера като си го ощетил е друг въпрос. Да не ти пука - при мен пък стана обратното, моя брокер финализира сделката без пазарене, след като знаеше максимума за да прибере най-голямата възможна комисиона...но човек се учи от грешките си.
                        Хаха , ти явно мразиш брокерите повече от мене - ако брокера е балък и договора е калпав - заслужава си вестникарчето да го прецака , ама се съмнявам. Аз не разбирам - тука морална подкрепа ли търсиш Вестникарю или кво - кат можеш да го цакаш - цакай го - кво толкоз. Ооообаче не си прав .... и Конито не е права. Ма майната му на морала - вървете в съда и който си е написал по-добре домашното .... той ще е човека.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                          Ми той си е свършил работата - вдигнал е цената , сега ти искаш да я свалиш
                          Нищо не е вдигнал той, а разсроченото плащане.
                          Текущата цена си е останала ниска.

Тоест аз твърдя, че ако приключа сделката на 55 000 лв. сега, ще е същото като да я приключа на 60 000 лв. след Х месеца, или на 100 000 лв. след 5 години или на 1 000 000 лв. след 100 години.

Така че нито той е вдигнал цената, нито аз съм я намалил. Нека правим разлика между текуща и бъдеща стойност.

Коментар

Задължително се консултирай с адвокат, но мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, моралната страна и как ще гледаш брокера като си го ощетил е друг въпрос. Да не ти пука - при мен пък стана обратното, моя брокер финализира сделката без пазарене, след като знаеше максимума за да прибере най-голямата възможна комисиона...но човек се учи от грешките си.
                            Каква морална страна,бе,човек?!Той иска го го ощети материално.Просто нямам думи!Ако аз съм ти обещал някаква сума за свършена работа,пък ти платя само част от нея само морално ли ще се почистваш ощетен?!Или,когато е да пре...ш някой друг проблемът е морален,пък,когато те пре...т теб е материален,а?
                            Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, .
                              И аз така мисля. Сделката е една. Текущата цена е Х, цената с разсрочено плащане Х + лв.

Аз имам право да я приключа на текущата цена и едва след като има окончателна сделка се дели баницата.

Коментар

• Задължително се консултирай с адвокат, но мисля, че от юридическа гледна точка може да намалиш за предсрочно плащане, моралната страна и как ще гледаш брокера като си го ощетил е друг въпрос. Да не ти пука - при мен пък стана обратното, моя брокер финализира сделката без пазарене, след като знаеше максимума за да прибере най-голямата възможна комисиона...но човек се учи от грешките си.

Коментар

Working...
                                X