IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнение
    Той е допуснал грешка при написването на договора и подписването му. Която едва сега бива видна. Първо той няма мотивация да се приключи сделката по-рано (едната грешка), втората, оставил е да има точка, при която не получава нищо.

С две думи пълно шоу. Аз имам пълното право да приключа сделката. Искам да му защитя интереса и се боря отстъпката да е в рамките на пазарно нормалното. И вече се чудя защо се боря да му защитя интереса.....
    Какво значи той е допуснал грешка?Ти не си ли го подписвал този договор?Ако си го подписал,значи си се съгласил с всички условия.Демек грешка си допуснал ти,че си подписал подобен договор.Всъщност ти не се опитваш да му запазиш интереса,а се опитваш да го изиграеш,като го лишиш от печалбата,която си е изработил.Ти искаш да промениш условията на сделката,като се съгласиш на по-ниска цена и това трябва да е за твоя сметка..Не съм юрист,но ми се струва,че посредникът ще има всички основания да те съди,ако го прецакаш.Дали ще го направи е друг въпрос - риска си остава за теб.Дано успеете да се разберете.
    Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• "Аз му обяснявам, че той работи за горницата, и ако цената се вдигне (както постигна със разсрочване), повишението е 100% за него. Но и при намаление то е 100% за него. "

Ми той си е свършил работата - вдигнал е цената , сега ти искаш да я свалиш - сваляй си я за твоя сметка, тва е.
      Абе аман от лакомия , що не си го продаде сам. Те и посредниците не са стока. Що не вземете да са сбиете - два боклука по-малко.

ПП интересно ми е каква е била нотариалната такса на договора ти с посредника. не съм наясно как са сметнали материалния интерес в тоя случай, просто любопитствам.
      Last edited by Pacho; 11.09.2014, 00:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
        защото единственият който е поел риск е посредникът ти.,а не ти.
        Той е допуснал грешка при написването на договора и подписването му. Която едва сега бива видна. Първо той няма мотивация да се приключи сделката по-рано (едната грешка), втората, оставил е да има точка, при която не получава нищо.

С две думи пълно шоу. Аз имам пълното право да приключа сделката. Искам да му защитя интереса и се боря отстъпката да е в рамките на пазарно нормалното. И вече се чудя защо се боря да му защитя интереса.....

Коментар

• Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнение
          Договорил съм да си получи парите накрая, защото не знаех дали ще има окончателно плащане. Все пък първото бе за под 10%.

Не ми се отстъпва от "долницата", защото е долница, и е логично намалението да засегне само горницата.

Все пак той сам е решил да играе за тази ветровита "горница", съответно да печели или губи 100% от движението на цената в горния диапазон. Нещо като търговия на ливъридж.

Банката губи ли когато ви даде репо и акциите ви поевтиняват? Не, защото тя е гарантирана от големия процент обезпечение. Но и не печели когато вие печелите, акциите ви поскъпват.

Или при FOREX-а банката губи ли когато вие губите? Не, защото щом парите ви намаленият до определен % ви затваря. Но и не печели когато курсът тръгне във вашата посока и удвоите и утроите залога си.

Защо аз да губя, когато сделката намалява. Естествено е да губи, този който играе в горния диапазон. Или да печели.

Ако посредника беше подходил стандартно, щеше да сложи 5% за сумата до 50 000 лв. и нарастващ процент над тази сума, примерно половината половината от горницата. А той от лакомия решил да играе за цялата горница.
          Сравненията ти си изключително неудачни, защото единственият който е поел риск е посредникът ти.,а не ти.Посредникът е поел риска да получи не твърда комисиона,а тоа което си договори над твоята цена.Можело е и нищо отгоре да не договори и да не вземе нищо.Да,ама той си е договорил 10 бона отгоре и сега ти искаш да му ги намалиш.На какво основание?!
          Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Офффф, договор с посредника имаш ли? Май имаш (щото ако нямаше да си го шунтирал досега)- квото пише там това е . Мразя посредниците, ама в случая не си прав - лакомия е твоето , освен на посредника де - ама там си се знае априори.

Коментар

• Първоначално изпратено от nns Разгледай мнение
              Ти си прав за себе си , агента си гледа приходите, пробвай нещо средно - отстъпи 3000 лева за предсрочното плащане , дай 1500 лева от твоите пари и 1500 за сметка на посредника. Важно е как си уговорил плащането на комисионната - при какво плащане от клиента ще платиш комисионната. Когато се работи на висок процент /като при вас/ нормално комисионна се плаща при постъпили поне 50% от цената , никога под 30%
              Договорил съм да си получи парите накрая, защото не знаех дали ще има окончателно плащане. Все пък първото бе за под 10%.

Не ми се отстъпва от "долницата", защото е долница, и е логично намалението да засегне само горницата.

Все пак той сам е решил да играе за тази ветровита "горница", съответно да печели или губи 100% от движението на цената в горния диапазон. Нещо като търговия на ливъридж.

Банката губи ли когато ви даде репо и акциите ви поевтиняват? Не, защото тя е гарантирана от големия процент обезпечение. Но и не печели когато вие печелите, акциите ви поскъпват.

Или при FOREX-а банката губи ли когато вие губите? Не, защото щом парите ви намаленият до определен % ви затваря. Но и не печели когато курсът тръгне във вашата посока и удвоите и утроите залога си.

Защо аз да губя, когато сделката намалява. Естествено е да губи, този който играе в горния диапазон. Или да печели.

Ако посредника беше подходил стандартно, щеше да сложи 5% за сумата до 50 000 лв. и нарастващ процент над тази сума, примерно половината половината от горницата. А той от лакомия решил да играе за цялата горница.
              Last edited by вестникаря; 10.09.2014, 22:05.

Коментар

• Ти си прав за себе си , агента си гледа приходите, пробвай нещо средно - отстъпи 3000 лева за предсрочното плащане , дай 1500 лева от твоите пари и 1500 за сметка на посредника. Важно е как си уговорил плащането на комисионната - при какво плащане от клиента ще платиш комисионната. Когато се работи на висок процент /като при вас/ нормално комисионна се плаща при постъпили поне 50% от цената , никога под 30%

Коментар

• Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона

Здравейте
                  имам проблем с посредника при сделка за имоти,
                  ще ви опиша ситуацията с цялата точност
                  Договорихме се да предлага мой недвижим имот, като аз искам 50 000 лв., а каквото договори отгоре, е за него. Ако сумата е до 50 000 лв., той ще получи 5% комисионна. Ако е над 50 000 лв., ще получи цялата горница. Съответно ако договорената цена е 50 000,01 лв., той ще получи само 1 ст. Леко шантав договор, но си е такъв.

Той намери купувач, като направи работите да са на разсрочено плащане, като настояваше, че не правим отстъпка от договорената цена от 60 000 лв. „Аз си викам, ми добре, здраве да е“. Кандидат купувача искаше да знае каква ще е цената при еднократно плащане, обаче ми беше казано да не отстъпвам от цената.

Сега купувачът е платил на предварителен договор едва 5 000 лв. и иска останалите 55 000 лв. да ги плати предсрочно, като аз съм съгласен да отстъпя, защото парите днес са по-ценни от парите утре (докато лихвите са положителни най-малкото). Освен това се намалява риска и нещо да се обърка, било то война, чума, лична трагедия и т.н., не дай боже.

И аз съм готов да отстъпя от тези 55 000 лв. и да намаля сделката да не е за общо 60 000 лв.

Посредникът обаче реве, че ако отстъпя от цената и тя стане примерно 55 000 лв., то тези 5 000 лв. трябвало да са за моя сметка ?!?!?

Аз му обяснявам, че той работи за горницата, и ако цената се вдигне (както постигна със разсрочване), повишението е 100% за него. Но и при намаление то е 100% за него.

Това е въпросът ми. Колко трябва да е неговата комисионна ако отстъпим от 60 000 лв. до 55 000 лв. Според мен трябва да е 5 000 лв., но искам да чуя и вашето мнение.

Предварително благодаря
                Working...
                X