IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    Като не ти харесват условията с разсроченото плащане , отказваш сделката.....
    После се отказваш и от брокито .....
    Вече съм взел 9% първо плащане по предварителен договор с разсрочено плащане.

Мисля, че брокера ще се образова, че цената е била 60 000, защото е разсрочено, тоест на база на разсрочката е повишението, а не че го е заработил, както си мечтае.

Ако беше еднократно щеше да си е 55 000, както и ще стане.

Коментар

• Като не ти харесват условията с разсроченото плащане , отказваш сделката.....
      После се отказваш и от брокито .....

Коментар

• Много странни сметки правиш, колега Вестникар!
        Не защитавам брокера, а и смятам тази договорка за "горницата" за много рискова, защото поставя всички страни в сделката в положение на балъци сутрин и мошеници вечер. Значи ти предлагаш нещо, което оценяваш на 50 000 лева, но брокера се надъхва да изкара повече и води клиент. Клиентът ви минава и двамата по най- стария начин на пазара- вади кеша и ви го размахва под носа.Ти си готов на всякакви долни номера, да скараш приятели например...Но може и да си намериш майстора! Напр. на Явлена договорите с купувача са мн. добре изпипани. А ако аз съм брокера и се опиташ да ме лезнеш, мога без комисионна да работя, но да намеря на клиета по-добра оферта. А клиентът в момента е цар...и жилища много...
        Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от вестникаря Разгледай мнение
          Здравейте
          имам проблем с посредника при сделка за имоти,
          Ето това не го разбрах „намери купувач, като направи работите да са на разсрочено плащане”. Нали имате предварителен договор, предполагам в него не пише нищо за разсрочено плащане, а както си го описал за комисионната. Решението за продажба на имота на обект Х е твое не на посредника. Прочети си договорите /допускам че си подписал два различни/ и в тях ще намериш решението.

Коментар

Имам договор за получаване на пари след време, тоест разсрочено плащане. Ако направят предварително плащане цената се променя и става по-ниска. Нали се сещаш, че парите днес, са по ценни от парите утре.

Какво като в договора пише 60 000 лв. след време. Това за мен е равнозначно на 55 000 лв. сега.

Поздрави
            Това не е съвсем вярно. И аз така мислех, и след това направих грешни инвестиции и занулих. така че това разсрочено плащане може ида ти спаси парите...
            Например ако ги вземеш веднага и си купиш апартамент в София например в Младост, представи си че стане заметресение по 8 ма степен по скалата на рихтер с епицентър Дружба, е ще изгубиш инвестицията си.
            Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

Имам договор за получаване на пари след време, тоест разсрочено плащане. Ако направят предварително плащане цената се променя и става по-ниска. Нали се сещаш, че парите днес, са по ценни от парите утре.

Какво като в договора пише 60 000 лв. след време. Това за мен е равнозначно на 55 000 лв. сега.

Поздрави

Ми чудесно, само че дължиш 10 бона. Ти ако искаш си го промени към 50 001, пак дължиш 10 бона щото посредника реално ти е намерил купувача и сте сключили вече договора на 60 000.

Коментар

• Първоначално изпратено от pu10 Разгледай мнение
                Потаен си щото осъзнаваш че искаш да измамиш посредника ли?
                Имаш ли договор? имаш. Имаш ли сделка? Имаш. Тогава плащай според параметрите на сделката и указаното в договора. Като те влече да променяш условия - си е за твоя сметка, брокера си е свършил работата и ти си бил съгласен с резултата.

ПП: не обичам брокери, но в случая клиента е по-голямо говно и от тях!

Поздрави

Коментар

Засега не искам да ми се вижда името и пак така, първо да си пререгистрирам компа и може да го кача в нета и да пратя линк на ЛС.

Благодаря ви момчета за помощта.

Той договорът даже не е конфиденциален, голям майтап е.
                  Потаен си щото осъзнаваш че искаш да измамиш посредника ли?
                  Имаш ли договор? имаш. Имаш ли сделка? Имаш. Тогава плащай според параметрите на сделката и указаното в договора. Като те влече да променяш условия - си е за твоя сметка, брокера си е свършил работата и ти си бил съгласен с резултата.

ПП: не обичам брокери, но в случая клиента е по-голямо говно и от тях!

Коментар

• Нека и аз да си кажа мнението. Обаче то е на база непълна информация.
                    Доколкото се разбира, продавачът е казал на брокера че колкото договори отгоре на 50к е за него. Ако това е обвързано с договор може да се счита също, че продавачът няма право да договаря цена, ако цената е поне 50к, което означава, че ако цената е 100к няма право да се договаря за по-ниска. Може така да се погледне, защото брокерът от 50к до 55к ще вземе по-малко ако цената е 50к. И ако брокерът от своя страна има и договор с купувача за 100к брокерът си е вързал гащите и може да направи много поразии. Разбира се най-важното е как е формулирано и дефинирано това, че брокерът взема горница над 50к за толкова колкото договори. Защото един договор с купувача го бетонира, за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                      тука нещо не е наред. вместо нормалните 2.5% се договарч некава горница. после се договаря имот на лизинг баси юристите новатори
                      не, нещо...а няколко неща ))
                      зарежи ги пазарните % за брокерска услуга, договорили са си някакъв си техен договор - нормална практика - предлагаш - приема се
                      от приказките на ....'вестникаря'... вероятно се познават и на чашка са се договорили
                      (после казва, са облекли договорката в договор)
                      Само дето, 'вестникарят' 9 пъти повтаря, от "10 мнения", че има разлика между текуща и бъдеща стойност, но дума не е обелил, а това дали са го засегнали в договора - етапите на плащане (100% или ...) -
                      - за цената на стоката му
                      - и за цената на услугата
                      Ако не са - следва тепърва договаряне

По ....полу-...приказките, които поднася е прав(ако ....няма друго договорено) една стока става собственост, когато някой плати напълно цената й.
                      (да не разтягаме локуми за различни видове лизинг че съвсем ще изтрещят нещата кой къв ще е от страните...)) )

Коментар

• тука нещо не е наред. вместо нормалните 2.5% се договарч некава горница. после се договаря имот на лизинг баси юристите новатори

Коментар

• колега, дано радев или адвоката с който ще се консултираш има повече търпение от мен - ма нема такива - даговорихме са за туй , па после с другия за онуй , па нам си кво. Съдът работи с документи. Успех
                          ПП И за къФ срок е разсрочено плащането?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pacho Разгледай мнение
                            ба да го прати договора на Нрадев ей тук на лично или на мен ако не съм го разсърдил с виждането ми относно морала и е ОК - договора с брокера.

ПП ти па Радев , баси изверга си , ама ако е такъв договора - брокера си го е заслужил
                            Засега не искам да ми се вижда името и пак така, първо да си пререгистрирам компа и може да го кача в нета и да пратя линк на ЛС.

Благодаря ви момчета за помощта.

Той договорът даже не е конфиденциален, голям майтап е.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
                              еби го брокера . аз ако сам ще смъкна на 50к . да не земе нищо, защо да набутвам купувача. напишете си анекс към договора.за да си сигурен дай да видим договора. пусни ми го на nradev@gmail.com
                              Благодаря, трябва да пререгистрирам компа, да направя фалшив мейл и т.н., затова просто потвърждавам, че клаузите са следните

"Договорихме се да предлага мой недвижим имот, като аз искам 50 000 лв., а каквото договори отгоре, е за него. Ако сумата е до 50 000 лв., той ще получи 5% комисионна. Ако е над 50 000 лв., ще получи цялата горница. Съответно ако договорената цена е 50 000,01 лв., той ще получи само 1 ст. Леко шантав договор, но си е такъв." Е договорихме се на 60 000 с разсрочено плащане. Според мен по текуща цена, не е 60 000 лв., а отдолу

Освен това договорът няма клауза за конфиденциалност и ще взема да го покажа на купувача, който му е приятел и ще му дърпа ушите, че щави приятеля си ...

Искам сделката да се приключи по текуща стойност, а не по някаква си бъдеща (60 000 лв.).

Утре може да пререгистрирам компа и да ти пратя договора.

Поздрави

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
                                Задължително се консултирай с адвокат -да ти прегледа договорите с брокера и купувача преди да предприемеш нещо.
                                ба да го прати договора на Нрадев ей тук на лично или на мен ако не съм го разсърдил с виждането ми относно морала и е ОК - договора с брокера.

ПП ти па Радев , баси изверга си , ама ако е такъв договора - брокера си го е заслужил

Коментар

Working...
                                X