IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sunny.sn Разгледай мнение

Да.. подписах вече.. Иначе нямаше да ме допуснат до оглед на апартамент , който бях харесала... и бях готова да го купя - та затова подписах!
    но нали нямам всичките пари кеш .. веднага го дадоха на друг, който има пари кеш.. въпреки, че по първа съм аз...
    Лошото е ,че оттук насетне не ме интересува друг апартамент от тях... и съм се насочила към друга агенция! оттук и притеснението какво се случва .. обвързана ли съм сега с тази първата агенция "Х" Договора за посредничество е до намиране на имот и сключване на сделка. . няма срок !
    то човек чете не ,че не чете ... ама са така хитро измислени некои неща и клаузи,че как да им има доверие човек !
    Аз мисля, че няма нужда да се притесняваш. Няма как да те накарат да платиш комисионна за имот, който не влиза в тяхното портфолио и не са ти го показали те. Подписаният договор вероятно е стандартен и няма срок, но има дата и би трябвало да важи за конкретния имот, който си разглеждал/а. Вероятно има вписан адрес на въпросния имот на договора, нали?

Коментар

Да.. подписах вече.. Иначе нямаше да ме допуснат до оглед на апартамент , който бях харесала... и бях готова да го купя - та затова подписах!
      но нали нямам всичките пари кеш .. веднага го дадоха на друг, който има пари кеш.. въпреки, че по първа съм аз...
      Лошото е ,че оттук насетне не ме интересува друг апартамент от тях... и съм се насочила към друга агенция! оттук и притеснението какво се случва .. обвързана ли съм сега с тази първата агенция "Х" Договора за посредничество е до намиране на имот и сключване на сделка. . няма срок !
      то човек чете не ,че не чете ... ама са така хитро измислени некои неща и клаузи,че как да им има доверие човек !

подписвате без да четете и после помощ в форума търсите. адвокати немате ли си или скъпички ви се видят. то бива ама да подпишете договор без срок си е наивност.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

ти подписа ли вече или се информираш предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение

Би следвало в договора да се впише, че се дължи възнаграждение само след точно определена свършена работа, но аз не знам кой какви договори подписва
          Точно това пише ......

Коментар

Здравейте !
            Ще се радвам ако някой ми разясни- ако си подписал договор за посредничество с една фирма "Х"- като страна купувач, но после евентуално сам си намериш имот или отидеш в друга брокерска агенция "У". Въпроса е : Дължи ли се неустойка или обезщетение към първата агенция където си отишъл и подписал договор за посредничество за покупка -Но така или иначе фирма "Х" не са ти намерили имот... ти си намерил Сам* или си харесал (друг имот) в другата агенция "У" !
            ти подписа ли вече или се информираш предварително.

Коментар

• Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение

Би следвало в договора да се впишат номерата на имотите за които си получил информация от тях и си правил огледи. Иначе може да те съдят че си ги наел да ти намерят имот и не си им платил комисионна.
              Би следвало в договора да се впише, че се дължи възнаграждение само след точно определена свършена работа, но аз не знам кой какви договори подписва
              НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение

прочети си договора и ще си отговориш

мисля, че никой от форума не знае какво пише в твоя договор ........... или бъркам???
                Би следвало в договора да се впишат номерата на имотите за които си получил информация от тях и си правил огледи. Иначе може да те съдят че си ги наел да ти намерят имот и не си им платил комисионна.

Коментар

Здравейте !
                  Ще се радвам ако някой ми разясни- ако си подписал договор за посредничество с една фирма "Х"- като страна купувач, но после евентуално сам си намериш имот или отидеш в друга брокерска агенция "У". Въпроса е : Дължи ли се неустойка или обезщетение към първата агенция където си отишъл и подписал договор за посредничество за покупка -Но така или иначе фирма "Х" не са ти намерили имот... ти си намерил Сам* или си харесал (друг имот) в другата агенция "У" !
                  прочети си договора и ще си отговориш

мисля, че никой от форума не знае какво пише в твоя договор ........... или бъркам???
                  НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!

Коментар

• Здравейте !

Коментар

• Първоначално изпратено от bullbear Разгледай мнение
                      Не намерих по-подходяща тема да споделя неудолетвореност от работата на брокер на имотния пазар:
                      Както можете да се уверите и от снимката Жилището се рекламира, като 105 кв.
                      По телефона казват, че жилището е 90 кв. чиста площ, което е очаквано.
                      НО на място се оказва, че жилището е около 70 кв.м. чиста площ.
                      В последните 10 години не бях купувал жилище и бях останал с впечатлението че тези "ку*венски" номера са в историята.
                      Само ме разкараха 20 км. за да се разочаровам от квадратурата.
                      Някой друг имал ли е опит с promaxbg.com
                      карай без брокери на днешно време не са нужни.

Коментар

• По-скоро брокерите ще останат в историята, а номерата им ще пребъдат и някой ден със същите номера ще предлагат парцели на Марс Мисля си, че представят така квадратурата, за да излезе по- прилична сметката цена на кв. м...
                        Не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от bullbear Разгледай мнение
                          Не намерих по-подходяща тема да споделя неудолетвореност от работата на брокер на имотния пазар:
                          В последните 10 години не бях купувал жилище и бях останал с впечатлението че тези "ку*венски" номера са в историята.
                          Крайно време е този пазар да се регулира!
                          Тогава разни промаксчета ще пият кладенчова вода. Или ще си плащат глобите за подвеждане на клиентите.
                          И брокерските комисионни ще си дойдат на мястото, не като сега.

Коментар

• Не намерих по-подходяща тема да споделя неудолетвореност от работата на брокер на имотния пазар:
                            Attached Files
                            http://tekstove.info/browse.php?id=14422

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
                              За какво изобщо иде реч? Комисионата се дължи върху окончателната цена, а не върху някаква цена, която би могла да бъде при други условия. Брокерът иска да ти вземе комисиона на база преговори, което е някаква безсмислица. Въобще не изключвам двамата с купувача да те пързалят.
                              Освен това какво значи разсрочено плащане? Ти да не си банка? Защо ще носиш риск от непащане на следваща вноска? Каква ти е гаранцията? Купувачът ще ти ипотекира собствения ти имот ли?
                              Като е бил съгласен на разсрочка и е подписал, брокерът е в правото си да иска комисиона. Не е на база преговори.
                              Неприятно ми е да видя и продавач-мошеник. Айде за брокерите бях свикнал ...

Коментар

• За какво изобщо иде реч? Комисионата се дължи върху окончателната цена, а не върху някаква цена, която би могла да бъде при други условия. Брокерът иска да ти вземе комисиона на база преговори, което е някаква безсмислица. Въобще не изключвам двамата с купувача да те пързалят.
                                Освен това какво значи разсрочено плащане? Ти да не си банка? Защо ще носиш риск от непащане на следваща вноска? Каква ти е гаранцията? Купувачът ще ти ипотекира собствения ти имот ли?

Коментар

Working...
                                X