Първоначално изпратено от sunny.sn
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Имам проблем с посредника при сделка за имоти, за комисиона
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от sunny.sn Разгледай мнение
Да.. подписах вече.. Иначе нямаше да ме допуснат до оглед на апартамент , който бях харесала... и бях готова да го купя - та затова подписах!
но нали нямам всичките пари кеш .. веднага го дадоха на друг, който има пари кеш.. въпреки, че по първа съм аз...
Лошото е ,че оттук насетне не ме интересува друг апартамент от тях... и съм се насочила към друга агенция! оттук и притеснението какво се случва .. обвързана ли съм сега с тази първата агенция "Х" Договора за посредничество е до намиране на имот и сключване на сделка. . няма срок !
то човек чете не ,че не чете ... ама са така хитро измислени некои неща и клаузи,че как да им има доверие човек !
подписвате без да четете и после помощ в форума търсите. адвокати немате ли си или скъпички ви се видят. то бива ама да подпишете договор без срок си е наивност.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение
ти подписа ли вече или се информираш предварително.
но нали нямам всичките пари кеш .. веднага го дадоха на друг, който има пари кеш.. въпреки, че по първа съм аз...
Лошото е ,че оттук насетне не ме интересува друг апартамент от тях... и съм се насочила към друга агенция! оттук и притеснението какво се случва .. обвързана ли съм сега с тази първата агенция "Х" Договора за посредничество е до намиране на имот и сключване на сделка. . няма срок !
то човек чете не ,че не чете ... ама са така хитро измислени некои неща и клаузи,че как да им има доверие човек !
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
Би следвало в договора да се впише, че се дължи възнаграждение само след точно определена свършена работа, но аз не знам кой какви договори подписва
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny.sn Разгледай мнениеЗдравейте !
Ще се радвам ако някой ми разясни- ако си подписал договор за посредничество с една фирма "Х"- като страна купувач, но после евентуално сам си намериш имот или отидеш в друга брокерска агенция "У". Въпроса е : Дължи ли се неустойка или обезщетение към първата агенция където си отишъл и подписал договор за посредничество за покупка -Но така или иначе фирма "Х" не са ти намерили имот... ти си намерил Сам* или си харесал (друг имот) в другата агенция "У" !
Коментар
-
Първоначално изпратено от Krum Sokolov Разгледай мнение
Би следвало в договора да се впишат номерата на имотите за които си получил информация от тях и си правил огледи. Иначе може да те съдят че си ги наел да ти намерят имот и не си им платил комисионна.НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнение
прочети си договора и ще си отговориш
мисля, че никой от форума не знае какво пише в твоя договор ........... или бъркам???
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunny.sn Разгледай мнениеЗдравейте !
Ще се радвам ако някой ми разясни- ако си подписал договор за посредничество с една фирма "Х"- като страна купувач, но после евентуално сам си намериш имот или отидеш в друга брокерска агенция "У". Въпроса е : Дължи ли се неустойка или обезщетение към първата агенция където си отишъл и подписал договор за посредничество за покупка -Но така или иначе фирма "Х" не са ти намерили имот... ти си намерил Сам* или си харесал (друг имот) в другата агенция "У" !
мисля, че никой от форума не знае какво пише в твоя договор ........... или бъркам???НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Здравейте !
Коментар
-
Първоначално изпратено от bullbear Разгледай мнениеНе намерих по-подходяща тема да споделя неудолетвореност от работата на брокер на имотния пазар:
Както можете да се уверите и от снимката Жилището се рекламира, като 105 кв.
По телефона казват, че жилището е 90 кв. чиста площ, което е очаквано.
НО на място се оказва, че жилището е около 70 кв.м. чиста площ.
В последните 10 години не бях купувал жилище и бях останал с впечатлението че тези "ку*венски" номера са в историята.
Само ме разкараха 20 км. за да се разочаровам от квадратурата.
Някой друг имал ли е опит с promaxbg.com
Коментар
-
Първоначално изпратено от bullbear Разгледай мнениеНе намерих по-подходяща тема да споделя неудолетвореност от работата на брокер на имотния пазар:
В последните 10 години не бях купувал жилище и бях останал с впечатлението че тези "ку*венски" номера са в историята.
Тогава разни промаксчета ще пият кладенчова вода. Или ще си плащат глобите за подвеждане на клиентите.
И брокерските комисионни ще си дойдат на мястото, не като сега.
Коментар
-
Не намерих по-подходяща тема да споделя неудолетвореност от работата на брокер на имотния пазар:
Коментар
-
Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнениеЗа какво изобщо иде реч? Комисионата се дължи върху окончателната цена, а не върху някаква цена, която би могла да бъде при други условия. Брокерът иска да ти вземе комисиона на база преговори, което е някаква безсмислица. Въобще не изключвам двамата с купувача да те пързалят.
Освен това какво значи разсрочено плащане? Ти да не си банка? Защо ще носиш риск от непащане на следваща вноска? Каква ти е гаранцията? Купувачът ще ти ипотекира собствения ти имот ли?
Неприятно ми е да видя и продавач-мошеник. Айде за брокерите бях свикнал ...
Коментар
-
За какво изобщо иде реч? Комисионата се дължи върху окончателната цена, а не върху някаква цена, която би могла да бъде при други условия. Брокерът иска да ти вземе комисиона на база преговори, което е някаква безсмислица. Въобще не изключвам двамата с купувача да те пързалят.
Освен това какво значи разсрочено плащане? Ти да не си банка? Защо ще носиш риск от непащане на следваща вноска? Каква ти е гаранцията? Купувачът ще ти ипотекира собствения ти имот ли?
Коментар
Коментар