Вече не издържам, при последния проливен дъжд покрива пак протече, явно и моите майстори не са си свършили работата. Сега пак трещи и вали и ми иде да се гръмна, казвайте какво да правя?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Етажна собственост
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеами спри да плащаш таксите на входа,и така докато избиеш парите за ремонта
Не се оплаквам от етажа, имам гледка и е светло, по скоро трябва да се намери генерално решение на проблема.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеХайде сега, някой да ми каже как да си взема парите за ремонт на покрива. Направих ремонта без решение на общо събрание, защото положението беше трагично. Аз съм на последния етаж в стара кооперация, първоначално се появи теч в банята, но като протече и в другите стаи нямах време да чакам защото нямаме домоуправител, предишния почина, повечето апартаменти се дават под наем и след няколко неуспешни опита да се съберем за избор на нов, направих ремнота на своя глава. Сега не искат да ми върнат парите, още нямаме домоуправител и съм в патова ситуация. Някакъв съвет!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mammita Разгледай мнениеОтпише ги тези пари. Няма да ги видиш никога. Ние заради подобни инциденти като търсихме жилище с мъжът ми, изрично не искахме да е на последен етаж тъпкмо поради това, че всеки, който живее по-надолу казва, на мен не ми тече и не ми е спешно. При родителите ми го имаше този проблем и от последния етаж се молеха на всички докато им плуваха домовете във вода. Накрая и те теглиха кредит, за да направят ремонт за тяхна сметка. Сега още си изплащат кредита.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеХайде сега, някой да ми каже как да си взема парите за ремонт на покрива. Направих ремонта без решение на общо събрание, защото положението беше трагично. Аз съм на последния етаж в стара кооперация, първоначално се появи теч в банята, но като протече и в другите стаи нямах време да чакам защото нямаме домоуправител, предишния почина, повечето апартаменти се дават под наем и след няколко неуспешни опита да се съберем за избор на нов, направих ремнота на своя глава. Сега не искат да ми върнат парите, още нямаме домоуправител и съм в патова ситуация. Някакъв съвет!
Коментар
-
етажна собственост
Разпоредбата на чл. 195 от Закона за устройство на територията /ЗУТ/ задължава собствениците на строежи да ги поддържат в техническо състояние, отговарящо на съществените изисквания по чл. 169, ал. 1 - 3.
При аварии или други обстоятелства, застрашаващи строежите с увреждане или разрушаване – собствениците трябва да предприемат незабавни действия за тяхното предотвратяване или за отстраняване на причинените увреждания и възстановяване на обекта.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от LUBIMEC 13 Разгледай мнениеПри неотложна нужда е трябвало да се обърнете към районния кмет, който да разпореди извършването на неотложния ремонт, съответно да е по-лесно да си претендирате сумата от останалите етажни собственици.
В случай, че не почнат веднага, поне да се състави протокол, ако трябва и снимков материал, да се разпише от съседи, от представител на района и като са хитряги във входа накрая съд, ако не искат да платят. Защо сте без управител е друга тема. Като няма, правите част от входа свикване на събрание, на него се избира и тогава решават какво правите с пари от касата. Тя ми е интересно като е починал човека какво се случва с нея?
Коментар
-
При неотложна нужда е трябвало да се обърнете към районния кмет, който да разпореди извършването на неотложния ремонт, съответно да е по-лесно да си претендирате сумата от останалите етажни собственици.
Коментар
-
етажна собственост
чл.48, ал.6 от Закона за управление на етажната собственост /ЗУЕС/
Всеки собственик може да извърши със собствени средства, материали и/или труд необходим ремонт на общи части на сградата/ покрив/ без решение на общото събрание. Разходите за извършване на ремонта, направени от собственик за негова сметка, с решение на общото събрание се възстановяват или се прихващат от дължимите от него вноски по чл. 50 след представяне на документи, удостоверяващи плащанията и чл.48, ал.7 от ЗУЕС - Ако разходите, извършени от собственик, не бъдат възстановени по реда на ал. 6, той има право да предяви иск срещу останалите собственици.
Коментар
-
Първоначално изпратено от orchis Разгледай мнениеБез да направите общо събрание няма да стане. Общото събрание може да вземе решение и да покрие разходите за ремонта, макар да е направен със задна дата. За подобни разходи трябва да се гласуват с 67% ИЧ.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Коментар
-
Хайде сега, някой да ми каже как да си взема парите за ремонт на покрива. Направих ремонта без решение на общо събрание, защото положението беше трагично. Аз съм на последния етаж в стара кооперация, първоначално се появи теч в банята, но като протече и в другите стаи нямах време да чакам защото нямаме домоуправител, предишния почина, повечето апартаменти се дават под наем и след няколко неуспешни опита да се съберем за избор на нов, направих ремнота на своя глава. Сега не искат да ми върнат парите, още нямаме домоуправител и съм в патова ситуация. Някакъв съвет!
Коментар
Коментар