Първоначално изпратено от dikobraz
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Етажна собственост
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dikobraz Разгледай мнениеДа питам и аз,
Какво бихте направили, ако ток стълби от 3 лв месечно и редовно изведнъж скочи на 18 лв за август.
Светъл отпускарски месец.
Стъмва се след 20.00 часа. Няма заклинени бутони и постоянно светещи забравени лампи.
Изправна инсталация
Когато въпросния крадец си включи печката, бушона пада и въпросния крадец гори /в смисъл, че не може да краде/. След седмица, ще се развърже сам.
Аз съм сложил бушон 1 ампер, тъй като при мен стана така преди две години.
Това беше и причината да откача осветлението от апартаментите и да го направя с клетки /от ключа в апартамента не може да се пусне стълбищното осветление/.
Попаднах на уникален майстор, който така ми направи инсталацията, че откакто е направена нямам нито един дефект.постове на LATINICA не чета
МОЛЯ пишете на БЪЛГАРСКИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от dikobraz Разгледай мнениеДа питам и аз,
Какво бихте направили, ако ток стълби от 3 лв месечно и редовно изведнъж скочи на 18 лв за август.
Светъл отпускарски месец.
Стъмва се след 20.00 часа. Няма заклинени бутони и постоянно светещи забравени лампи.
Изправна инсталация
С една добра сопа ще го "попитам"...
Някой е варил компоти в мазето нощем... На общия ток..Last edited by Manyface God"; 04.10.2016, 10:55.The strongest stand last.
Коментар
-
Първоначално изпратено от rrado Разгледай мнениеАз като един изстрадал домоуправител след години течове и разправии, включително преминаване на 3-4 бригади професионалисти през последните 6-7 години ... какво направих:
Направих си покрива сам. С един познат ... бригада от двама непрофесионалисти. Организирах материали, сечива и т.н. Купих всичко за около 250 лв. и една събота и неделя го оправихме.
250 кв. метра покрив на панелка, като основно сме ремонтирали към 30-40 кв. на 3 места, от където преценихме на око че тече.
Мислех това лято да го направя целия покрив на чисто, но на съседите не им се работи ... /много са силни в даването на съвети и отстояването на права, но за пари и работа не ги тъпси/, а аз сам не искам да се занимавам.
Това се случи ноември 2015. от тогава, една капчица теч не е имало.
Течна гума.
И при нас е така, дават съвети, а не бачкат.
Има един келеш дето само драска по стените, които сме боядисвали. И един габровски селянин. който постоянно дава селски съвети и цепи всяка стотинка.
Мен например мръсното ме дразни и редовно чистя разни боклуци по общите части, просто така ми харесва, да е чисто и да няма вехтории,
Коментар
-
Първоначално изпратено от toto 2 Разгледай мнениеКолеги ,как да накарам една "м*рша" да плати, за ремонта на дограмата от 24 апартамента само тя не плаща ,това за даването на ЧСИ ,ми се вижда много тромаво и ще натоваря входа с разходи по делото ...Дайте съвет
Обърни се към общината за съдействие, а именно, че лицето не изпълнява прието от ОС решение;
Обърни се към работодателя на лицето с официална кореспонденция;
Трябва и ти да си изряден като страна - документално и като действия;
В случай, че лицето има стари претенции, то трябва да се изслуша и да се стигне до работещо решение;
Обърни се към агенция за събиране на вземания;
Подавай жалби в общината/полцията за всяко провинение ... спиране с кола върху градинки, вдигане на шум, изхвърляне на боклук през процорците, пушене на трева, простиране откъм лицето на блока;
Лицето да премахне незаконно остъкляване;
Подай жалби в случай, че ти е известно за неправомерни ремонти ... бутане на стени, местене на врати, преместване на кухнята на балкона например;
Приемете работещ вътрешен правилник и т.н.Last edited by rrado; 03.10.2016, 15:48.постове на LATINICA не чета
МОЛЯ пишете на БЪЛГАРСКИ
Коментар
-
Аз като един изстрадал домоуправител след години течове и разправии, включително преминаване на 3-4 бригади професионалисти през последните 6-7 години ... какво направих:
Направих си покрива сам. С един познат ... бригада от двама непрофесионалисти. Организирах материали, сечива и т.н. Купих всичко за около 250 лв. и една събота и неделя го оправихме.
250 кв. метра покрив на панелка, като основно сме ремонтирали към 30-40 кв. на 3 места, от където преценихме на око че тече.
Мислех това лято да го направя целия покрив на чисто, но на съседите не им се работи ... /много са силни в даването на съвети и отстояването на права, но за пари и работа не ги тъпси/, а аз сам не искам да се занимавам.
Това се случи ноември 2015. от тогава, една капчица теч не е имало.
Течна гума.постове на LATINICA не чета
МОЛЯ пишете на БЪЛГАРСКИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от _1912_ Разгледай мнениеима ли някакво развитие по случая?
Сега обаче треперя като след седмица завали какво ще се случи..
Коментар
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеВече не издържам, при последния проливен дъжд покрива пак протече, явно и моите майстори не са си свършили работата. Сега пак трещи и вали и ми иде да се гръмна, казвайте какво да правя?НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
chimney , дори и без да имате в момента домоуправител, Законът за етажната собсвеност си важи и съседите трябва да го спазят и да си заплатят нещата.
Раздел II.
Права и задължения на собствениците, ползвателите и обитателите на самостоятелни обекти или на части от тях
Чл. 6. (1) Собствениците са длъжни да:
..
9. (изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) заплащат разходите за ремонт, реконструкция, преустройство, основен ремонт и основно обновяване на общите части на сградата, подмяна на общи инсталации или оборудване и вноските, определени за фонд "Ремонт и обновяване", съразмерно с притежаваните идеални части;
Нали пазиш документи за разходите?
Освен това, не отлагайте изборът на нов домоуправител. Ако никой в блока не иска, вижте варианти с професионалните. Когато са на самотек нещата винаги следват много проблеми.
Коментар
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеВече не издържам, при последния проливен дъжд покрива пак протече, явно и моите майстори не са си свършили работата. Сега пак трещи и вали и ми иде да се гръмна, казвайте какво да правя?
Коментар
-
Първоначално изпратено от chimney Разгледай мнениеВече не издържам, при последния проливен дъжд покрива пак протече, явно и моите майстори не са си свършили работата. Сега пак трещи и вали и ми иде да се гръмна, казвайте какво да правя?
Коментар
-
извикайте първо тях, но трябва да дойдат когато вали за да видят на място...
Коментар
-
Коментар
Коментар