Първоначално изпратено от nradev
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Етажна собственост
Collapse
X
-
“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеНима?! Най-странното е че знам за какво говоря, а ти не. Но нека да не се караме, всеки си знае как си прави нещата. Аз моите си ги оглеждам изключително добре.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениемай не си виждал никога нот.акт“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениемай не си виждал никога нот.акт
добър отговор и точно на място...НЕ РАЗБИРАМ НИЩО ОТ ФУТБОЛ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнениеИмаш ли клауза в нотариалния акт за неплатените задължения? Ако нямаш, според мен задълженията са твои вече. Аз винаги включвам такива клаузи в нотариалните актове.Last edited by nradev; 15.11.2016, 18:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от brabusbg Разгледай мнениеЗдравейте,
имам следния казус. Купих си жилище! Етажната собственост се управлява от "професионален домоуправител". Предния собственик има задължения от 180лв (и не е в България вече) и съответно няма да ги плати. Та.. сега фирмата домоуправител иска от мен да заплатя тази сума, понеже парите се дължали на недвижим имот, не от физическо лице - дефакто който живее там, той придобива задълженията и на предния (както в случая не са платени).
Така ли е наистина - понеже според мен е абсурдно това?
Дайте съвет?
Коментар
-
Първоначално изпратено от brabusbg Разгледай мнениеЗа почистване и асансьор. Не са за ремонти! От една година бившия собственик е в Германия и не си е плащал ежемесечните сметки за почистване и асансьор.
Ако трябва да приложа бележки примерно от ток и вода (за да се видят че са нулеви) с което да им докажа че никой не е живял. Дали би свършило работа?
Е какво търси тогава, като са индивидуални разходи още повече.
Коя е тая фирма?
Иначе си имате нотариален акт, има си книга на собствениците, като впишат нов собственик на 5 май как ще му искат за януари?!
Направо да дишат прахоляка нейде, малоумна история, той не е чувал за тоя апартамент януари, ама той за ежемесечни разходи му иска пари през май.
Има малък момент, че за времето, в което няма никой се дължат 50 % такса за вход. Като за целта трябва писмено да е уведомен управителя, че следващия най-малко месец няма да има никой.
Но да искат пари, които виси стария собственик и то за режийни - смях в залата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
Между другото - за какво са тези разходи?
Ако трябва да приложа бележки примерно от ток и вода (за да се видят че са нулеви) с което да им докажа че никой не е живял. Дали би свършило работа?
Коментар
-
NQMAM KIRILICA NA KOMPA...IZTECHE MI FREE FLEKS TAIPA
mnogo hlopat v moq blok.kak da gi splasha
Koi
susedite
samo na tri etaja mi e bloka..polovinata apartamenti prazni
Trudna rabota..probvsy s dialog za nachalo
samo edin vhod e bloka 17 apartamenta samo ot koito 5 prazni i pak hlopat i kuche lae....govori s edin veche no ne stava...mojel da si hlopa mi vika
Ami mema kak
maizer oshte li e aresta....dushterq i v varna li e
ima kak ama sam trqbva da izmislq
shte si stroq kushta,,,shtom polizaite kato im zvunq ne idvat da nakarat susedite da pazqt tishini,,nqma da plashtam danuci...100% nezakona kushta shte si stroq daji i za parcela nqma da plashtam,,shtom policiqta ne si vurshi rabotata i bez razreshitelno za proekt .v rechica
Tochno taka
Bravo
12:13PMв Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ
Коментар
-
имам следния казус. Купих си жилище! Етажната собственост се управлява от "професионален домоуправител". Предния собственик има задължения от 180лв (и не е в България вече) и съответно няма да ги плати. Та.. сега фирмата домоуправител иска от мен да заплатя тази сума, понеже парите се дължали на недвижим имот, не от физическо лице - дефакто който живее там, той придобива задълженията и на предния (както в случая не са платени).
Дайте съвет?
Чл. 48. (1) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Ремонт, основно обновяване, реконструкция и преустройство на общите части или подмяна на общи инсталации и оборудване се извършва по решение на общото събрание на собствениците.
(3) (Изм. - ДВ, бр. 57 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 26 от 2016 г.) Разходите за ремонт, основно обновяване, реконструкция и преустройство на общите части, за които има прието решение на общото събрание на собствениците, се разпределят между собствениците на самостоятелни обекти съразмерно с притежаваните от тях идеални части от общите части на сградата.
На две места схемата е била една и съща - разходите до изповядване на сделката са за сметка на стария собственик, управителите си ги търсят от тях. Тъпичко си е щото новия им е на тепсия него да тормозят. Но пък си ги мързи да търсят явно стария.
Между другото - за какво са тези разходи?
Коментар
-
Дайте съвет?“Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”
Коментар
-
Здравейте,
Дайте съвет?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениедрън дрънпостове на LATINICA не чета
МОЛЯ пишете на БЪЛГАРСКИ
Коментар
-
Първоначално изпратено от rrado Разгледай мнениеСложи чипове на асансьора, а на въпросното лице не давай;
Обърни се към общината за съдействие, а именно, че лицето не изпълнява прието от ОС решение;
Обърни се към работодателя на лицето с официална кореспонденция;
Трябва и ти да си изряден като страна - документално и като действия;
В случай, че лицето има стари претенции, то трябва да се изслуша и да се стигне до работещо решение;
Обърни се към агенция за събиране на вземания;
Подавай жалби в общината/полцията за всяко провинение ... спиране с кола върху градинки, вдигане на шум, изхвърляне на боклук през процорците, пушене на трева, простиране откъм лицето на блока;
Лицето да премахне незаконно остъкляване;
Подай жалби в случай, че ти е известно за неправомерни ремонти ... бутане на стени, местене на врати, преместване на кухнята на балкона например;
Приемете работещ вътрешен правилник и т.н.
Коментар
Коментар