IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Re: Личното ми мнение

Първоначално изпратено от KaraVinov
    Първоначално изпратено от val/she
    Само малка корекция.
    Емигрантски пари в НИ почти НЯМА. Има гурбетчийски такива.
    Емигрантите, които познавам, а те не са никак малко ПРОДАДАХА имотите си тук.
    Приносът им към бг се изразява с връчване на дубликат на някоя от кредитните им карти на родителите им
    .
    Имат пари в НИ, но се таят ;-)
    вал,
    съгласен съм с теб - много точно разграничение на хората! умница си ти!

Коментар

Само малка корекция.
      Приносът им към бг се изразява с връчване на дубликат на някоя от кредитните им карти на родителите им.
      Имат пари в НИ, но се таят ;-)

Коментар

Първоначално изпратено от PeterLD
        Личното ми мнение е, че след като един от трите основни фактори за надуването цените на НИ - "кредитния бум", вторият фактор "интереса на чужди инвеститори" също доста се е свил като влияние - идва ред и на третия фактор - "гурбетчийските пари".
        За никого не е тайна, че голяма част от нашите емигранти, които изкарат някой лев повече бързат да купят НИ тук ... но тук вече имаме препокриване с първия фактор (кредитния бум), тъй като доста от тях не чакат да изкарат цялата сума за имота, а направо теглят кредит ... но все пак съм склонен да го класирам като отделен основен фактор за бързото повишение на цените на НИ последните години.

Тъй, че от тук нататък - трябва да се съсредоточаваме върху развитието на тези три фактора и от там да правим изводи за цените на НИ.

Някой, ако може да добави друг основен фактор за ускорения растеж на цените на НИ или да елиминира някой от моите - нека да се изкаже.
        Само малка корекция.
        Приносът им към бг се изразява с връчване на дубликат на някоя от кредитните им карти на родителите им.
        Има логика. Аз мисля, че "гурбетчийския фактор" е първият като проявление (преди другите два) и затова той първи започна да губи влияние, тъй като другите два - едва последните 15-16 месеца усетихме сериозно, че се разклащат ... Тъй, че имаш право.

С една дума - и трите основни източника на финансиране на "бума на НИ" на практика в момента са в стадий на замръзване за неизвестен период от време. Интересно е само да анализираме кога и как този финансов фактор ще се прояви на реалния сектор (цените на НИ) .

Коментар

Първоначално изпратено от PeterLD
          Личното ми мнение е, че след като един от трите основни фактори за надуването цените на НИ - "кредитния бум", вторият фактор "интереса на чужди инвеститори" също доста се е свил като влияние - идва ред и на третия фактор - "гурбетчийските пари".
          За никого не е тайна, че голяма част от нашите емигранти, които изкарат някой лев повече бързат да купят НИ тук ... но тук вече имаме препокриване с първия фактор (кредитния бум), тъй като доста от тях не чакат да изкарат цялата сума за имота, а направо теглят кредит ... но все пак съм склонен да го класирам като отделен основен фактор за бързото повишение на цените на НИ последните години.

Тъй, че от тук нататък - трябва да се съсредоточаваме върху развитието на тези три фактора и от там да правим изводи за цените на НИ.

Някой, ако може да добави друг основен фактор за ускорения растеж на цените на НИ или да елиминира някой от моите - нека да се изкаже.
          Само малка корекция.

Коментар

• Личното ми мнение

Коментар

• Това е все пак обмяна на мнения.Не съм се засегнал. Това ми е аргумента за високите цени във Варна. Иначе лично аз имам интерес да паднат СПЕЦИАЛНО във Варна.
              За мен най-добре е еднофамилна къща,но заради образованието на децата, живея в центъра.

Първоначално изпратено от Kosto
              Master, не се засягай! Обсъждахме точно, как МОЖЕ да бъде. Това са твои думи.

"Обяснявам че Варна може да се разраства само в посока Аксаково/Шумен"

Щом си пътувал, тогава знаеш как МОЖЕ да бъде....
              Естествено че приятелите строители гледат къде по-голямата "далавера" и не им се слуша за ниско строителство, камо ли върху относително евтини парцели, а и без инфраструктура...И мои приятели изтипосаха един блок насред полето към Шкорпиловци, но сега идват запъхтяни и ме питат за мнението ми, колко ще трае кризата....

Коментар

• Master, не се засягай! Обсъждахме точно, как МОЖЕ да бъде. Това са твои думи.

"Обяснявам че Варна може да се разраства само в посока Аксаково/Шумен"

Щом си пътувал, тогава знаеш как МОЖЕ да бъде....
                Естествено че приятелите строители гледат къде по-голямата "далавера" и не им се слуша за ниско строителство, камо ли върху относително евтини парцели, а и без инфраструктура...И мои приятели изтипосаха един блок насред полето към Шкорпиловци, но сега идват запъхтяни и ме питат за мнението ми, колко ще трае кризата....

Коментар

• По ника ми си личи че съм пътувал по корабите.Не вярвам някой от форума да е бил в повече страни от мен.Не се хваля.Обсъждаме бг и как е тук,а не как трябва/може да бъде.
                  А за строителството,не е мое мнение а е на приятели-строители.

Първоначално изпратено от Kosto
                  Първоначално изпратено от master of the seven seas
                  Къде видя терен за строителство в тези посоки? Не говорим за хижи,а за големи блокове.Ще копаеш в хълма,ще го преместиш или ще строиш наколни жилища(баща ми направи една малка вила така,иначе беше много скъпо изравняването).

Първоначално изпратено от Negramoten
                  Обяснявам че Варна може да се разраства само в посока Аксаково/Шумен. Поради това цените в града са високи и няма парцели.
                  И какво пречи да се разраства към Каменар, Куманово и Кичево? Или пък Звездица, та чак в Шумен ме пращаш?
                  А защо пред теб въпроса е: големи блокове или хижи? От България излизал ли си? Невероятно, но в някои държави има асфалт, канализация и ток, до обикновени къщи, в каквито живее по-голямата част от населението.

Коментар

• Първоначално изпратено от Unreal Estate
                    Първоначално изпратено от marandi
                    КметЯ, за къде бави Морската градина, колко блокчета могат да се наместят там
                    Ами то има наместени и обслужват "обществения интерес" (каквото и да значи това).
                    ЖК Морска градина звучи яко, налЕ?
                    А какво ще кажеш за ЖК Първа буна и ЖК Втора Буна
                    Със сигурност ще си на първа линия.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi
                      Ами то има наместени и обслужват "обществения интерес" (каквото и да значи това).
                      А какво ще кажеш за ЖК Първа буна и ЖК Втора Буна

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
                            Къде видя терен за строителство в тези посоки? Не говорим за хижи,а за големи блокове.Ще копаеш в хълма,ще го преместиш или ще строиш наколни жилища(баща ми направи една малка вила така,иначе беше много скъпо изравняването).
                            Първо, на хълмове се строи, явно не си обикалял изобщо и не си виждал такова нещо. Хайде скокни до Балчик, на 50 км ти е и виж.

Второ, като говориш на къде ще се разраства града, то се предполага че трябва да се изгради и инфраструктура, прави се план, казва се тук ще е новия квартал, има възможност за водоснабдяване и се строи, а не да отидеш по магистралата в Шумен и да казваш тук ще се разширява Варна, по тази логика в София нямаше да има нови квартали като "Манастирски ливади" и "Малинова долина", а щеше да се разширява в Пловдив...

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas

Първоначално изпратено от Negramoten
                              Обяснявам че Варна може да се разраства само в посока Аксаково/Шумен. Поради това цените в града са високи и няма парцели.
                              И какво пречи да се разраства към Каменар, Куманово и Кичево? Или пък Звездица, та чак в Шумен ме пращаш?
                              А защо пред теб въпроса е: големи блокове или хижи? От България излизал ли си? Невероятно, но в някои държави има асфалт, канализация и ток, до обикновени къщи, в каквито живее по-голямата част от населението.

Коментар

• Ей, всеки си защитава някаква теза и сам си противоречи ама продължава. Нали българия е загубила 20% от населението си. Имаше го някъде из другите теми. и следващото поколение деца ще бъдат 50-50 бели мургави. За какво растене ми говорите, че и блокове щели да се строят. То и сега има разни вилни селища празни наоколо. Бъдещето е концентрация в старите централни части на градовете. Нещо като гета но за бели. И все по-скъпи ще стават

Коментар

Working...
                                X