If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Къде видя терен за строителство в тези посоки? Не говорим за хижи,а за големи блокове.Ще копаеш в хълма,ще го преместиш или ще строиш наколни жилища(баща ми направи една малка вила така,иначе беше много скъпо изравняването).
Първоначално изпратено от Negramoten
Първоначално изпратено от master of the seven seas
Обяснявам че Варна може да се разраства само в посока Аксаково/Шумен. Поради това цените в града са високи и няма парцели.
И какво пречи да се разраства към Каменар, Куманово и Кичево? Или пък Звездица, та чак в Шумен ме пращаш?
Обяснявам че Варна може да се разраства само в посока Аксаково/Шумен. Поради това цените в града са високи и няма парцели.
Моля те иди и виж терена който предлагаш и тогава пиши.Комуникации ще се създадат,но около Варна няма равно. Как да строиш по малки хълмове??? Проблема е че не останаха парцели.А София е в поле. Доколкото знам В. Търново има същия проблем.
Кажете друг голям град в БГ който няма къде да се разраства?????
Какво ти пречат хълмовете? На времето са били много модерни, виж тепетата на Пловдив, Габрово, Велико Търново, Балчик, Вакарел и т.н.
Варна ще се разраства на юг т.е. в посока Бургас. Това е много по-рационално, а защо ТИМ не строял...ами..доста неуспешни техни проекти има, така, че не очаквам и тук кой знае каква далновидност.
Моля те иди и виж терена който предлагаш и тогава пиши.Комуникации ще се създадат,но около Варна няма равно. Как да строиш по малки хълмове??? Проблема е че не останаха парцели.А София е в поле. Доколкото знам В. Търново има същия проблем.
Какво ти пречат хълмовете? На времето са били много модерни, виж тепетата на Пловдив, Габрово, Велико Търново, Балчик, Вакарел и т.н.
Защо само навремето? Красиво е, когато всичко е в гора наоколо и скали. Габрово имат перманентен проблем с водозахранването, по тая причина не представлява грам интерес за мИня.
Днес се сетих за следното:под влияние на финансовата криза и под обещания за работа на власт имащи политици,много български граждани се завърнаха от чужбина.Следствие-жилищната база ще се понапълни.ИЗВОДИ: 1 По-малко празни жилища-по-високи наеми.По -малко жилища за продажби -по-високи цени.
2Но пък голяма част от завърналите се са нискообразовани и с ниска клалификация и са от малки градове и села-т.е може и да не окажат влияние на цените на имоти. 3Манталитета ни е да си купим имот-т.е много от тях може и да са си купили имот в голям град-остава гладен в БГи го продава-Т.е увеличава се предлагане то, а от там и цената на долу. МОЛЯ ЗА ВАЩИТЕ ВИЖДАНИЯ ПО ТОЗИ КАЗУС.
Коментар
Negramoten
Какво да му гледам на терена? Кой терен? Около езерото? Звездица, Боровец, Крушките? Какво им има? Просто нямат добри комуникации и инфраструктура. Иначе прекрасни места. Общата болест у нас... И Щутгарт е само хълмове. И какво от това?
За нивите и вилите е вярно.А и Варна НЯМА на къде да расте. То и сега за Аксаково(единствената посока за растеж) се кара 3 града : на 40мин е от :
1. Варна ако си с автобус.
2. Шумен ако си с кола.
3. София ако си със самолет.
10 мин от Приселци и малко повече от Бенковски (Бенковски е доста моряшко село, нещо като Траката във Варна).
Коментар
Negramoten
Kosto, ти в България или в Германия прекарваш повече време?
Първоначално изпратено от Kosto
Първоначално изпратено от Веско
Първоначално изпратено от Kosto
Master, Варна има накъде да расте, колкото си иска около магистралата посока Бургас. ...Да не говорим по езерото... Нвсякъде из Европа това щеше да е елитен квартал...
Абе оди ти да живееш покрай магистралата за Бургас. Постоянно се намират хора с един сак дрехи, дето ми правят сметки колко по-изгодно било да се живее под наем или в планината. Знаеш ли колко средни училища има другата страна на моста. Да не питам за езикова гимназия. А детската ясла в Приселци е най-добрата. Само дето се топлят с дърва, щото подстанцията не може да захрани толкова климатици в района. За канал няма да споменавам.
Бих отишъл...може би... ако не бяха посочените от тебе липси. Към момента НЕ и не ти обяснявам къде е по-изгодно да се живее.
Та, говорихме има ли накъде да расте Варна - има. Това, че дебилно се управлява не е моя вина, и не е само Варна, но пък ти го усещаш, като си търсиш място да паркираш ежедневно...
Master, Варна има накъде да расте, колкото си иска около магистралата посока Бургас. ...Да не говорим по езерото... Нвсякъде из Европа това щеше да е елитен квартал...
Абе оди ти да живееш покрай магистралата за Бургас. Постоянно се намират хора с един сак дрехи, дето ми правят сметки колко по-изгодно било да се живее под наем или в планината. Знаеш ли колко средни училища има другата страна на моста. Да не питам за езикова гимназия. А детската ясла в Приселци е най-добрата. Само дето се топлят с дърва, щото подстанцията не може да захрани толкова климатици в района. За канал няма да споменавам.
Бих отишъл...може би... ако не бяха посочените от тебе липси. Към момента НЕ и не ти обяснявам къде е по-изгодно да се живее.
Та, говорихме има ли накъде да расте Варна - има. Това, че дебилно се управлява не е моя вина, и не е само Варна, но пък ти го усещаш, като си търсиш място да паркираш ежедневно...Това, че няма комуникации и инфраструктура е тъжно а не радостно...
Master, Варна има накъде да расте, колкото си иска около магистралата посока Бургас. Но няма такава далавера с парцели и обезщетения, ако има добра инфраструктура и населението не се гъчи из града. Но кой ти гарантира за следващите години кредитен/строителен бум? Да не говорим по езерото... Нвсякъде из Европа това щеше да е елитен квартал...
Коментар