Имотите имат да падат поне още две години. Цената им е още далеч от тази която изчиства пазара.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Недвижимите имоти са свръхнадценени
Collapse
X
-
Re: Бате Пешо
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от master of the seven seasА бе ти нали продаваше. Какво ще ги правиш толкова имоти??? Няма да ти стигне цял ден да ги обиколиш с кимито,то при тия задръствания
Коментар
-
Първоначално изпратено от master of the seven seasА бе ти нали продаваше. Какво ще ги правиш толкова имоти??? Няма да ти стигне цял ден да ги обиколиш с кимито,то при тия задръствания
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от ВескоСигурно е така, щом цитираш и твои познати.Паниката е лош съветник при такива решения, ама на мен ми е широко около врата. Въпроса е каква е алтернативата за тези хора, защото аз съм категорично против версията че масово ще се разпродават апартаменти на безценица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от ВескоСигурно е така, щом цитираш и твои познати.Паниката е лош съветник при такива решения, ама на мен ми е широко около врата. Въпроса е каква е алтернативата за тези хора, защото аз съм категорично против версията че масово ще се разпродават апартаменти на безценица.
. Какво ще ги правиш толкова имоти??? Няма да ти стигне цял ден да ги обиколиш с кимито,то при тия задръствания
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от ВескоСигурно е така, щом цитираш и твои познати.Паниката е лош съветник при такива решения, ама на мен ми е широко около врата. Въпроса е каква е алтернативата за тези хора, защото аз съм категорично против версията че масово ще се разпродават апартаменти на безценица.
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от yerdnaТука не съм много съгласен.
През последните няколко години цените на жилищата достигнаха такива умопомрачителни нива, че общо взето единственото, което вълнуваше купувачите, беше цената. Как иначе ще изтълкуваш факта, че най-продавани са двустайните жилища, а най-голямата група купувачи са младите семейства. И тука вече мога да говоря от собствен опит - имам жена, малко дете и второ на път и доскоро живеехме в точно такова двустайно апартаментче, така че имам преки впечатления. Такъв тип жилище просто не стават за семейство. Може за сам човек или за двама възрастни с вече пораснали и напуснали дома деца, но не и за семейство с едно, камо ли с две или повче деца.
Тъй че това с рационалното и внимателно избиране не е точно така. По-скоро схемата беше - имам едни 10 000 лева, дето тате и мама са ги пестили цял живот за мене, жената и тя има толкова, взимаме по 1000 лева заплата, дай да видим сега какъв максимален кредит ще ни дадат за максимално дълъг срок и да купуваме! И понеже при така заложените показатели максималният кредит е около 40-50 000 Евро, хората търсеха нещо в тези граници, а за толкова в разгара на балонизацията можеше да се вземе максимум двустаен панелен. За повече париците не стигаха :-).Паниката е лош съветник при такива решения, ама на мен ми е широко около врата. Въпроса е каква е алтернативата за тези хора, защото аз съм категорично против версията че масово ще се разпродават апартаменти на безценица.
Тука иде реч не толкова за паника, колкото за масова психоза. Всички се бяха вторачили в цените на имотите и непрекъснато повтаряха, че ако не купят сега, после няма да могат. Сложи и дълбоко вкорененото у българина убеждение, че собственият дом е най-важното нещо на света и трябва непременно да го имаш, независимо на каква цена. Прибави и пълната икономическа неграмотност на 99% от населението - и ето ти предпоставките за надуване на балона. А, да не забравяме и родителския натиск - понеже всички по-възрастни без изключение имат собствено жилище, приемат априори, че и децата трябва да имат такова и всячески ги насърчават.
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от ВескоСигурно е така, щом цитираш и твои познати.Паниката е лош съветник при такива решения, ама на мен ми е широко около врата. Въпроса е каква е алтернативата за тези хора, защото аз съм категорично против версията че масово ще се разпродават апартаменти на безценица.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaТука не съм много съгласен.
През последните няколко години цените на жилищата достигнаха такива умопомрачителни нива, че общо взето единственото, което вълнуваше купувачите, беше цената. Как иначе ще изтълкуваш факта, че най-продавани са двустайните жилища, а най-голямата група купувачи са младите семейства. И тука вече мога да говоря от собствен опит - имам жена, малко дете и второ на път и доскоро живеехме в точно такова двустайно апартаментче, така че имам преки впечатления. Такъв тип жилище просто не стават за семейство. Може за сам човек или за двама възрастни с вече пораснали и напуснали дома деца, но не и за семейство с едно, камо ли с две или повче деца.
Тъй че това с рационалното и внимателно избиране не е точно така. По-скоро схемата беше - имам едни 10 000 лева, дето тате и мама са ги пестили цял живот за мене, жената и тя има толкова, взимаме по 1000 лева заплата, дай да видим сега какъв максимален кредит ще ни дадат за максимално дълъг срок и да купуваме! И понеже при така заложените показатели максималният кредит е около 40-50 000 Евро, хората търсеха нещо в тези граници, а за толкова в разгара на балонизацията можеше да се вземе максимум двустаен панелен. За повече париците не стигаха :-).Паниката е лош съветник при такива решения, ама на мен ми е широко около врата. Въпроса е каква е алтернативата за тези хора, защото аз съм категорично против версията че масово ще се разпродават апартаменти на безценица.
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от yerdnaОгромното мнозинство купува имот (апартамент), защото иска да живее в него. Тези купувачи не се интересуват от неща като доходност и инвестиции.
Тъй че това с рационалното и внимателно избиране не е точно така. По-скоро схемата беше - имам едни 10 000 лева, дето тате и мама са ги пестили цял живот за мене, жената и тя има толкова, взимаме по 1000 лева заплата, дай да видим сега какъв максимален кредит ще ни дадат за максимално дълъг срок и да купуваме! И понеже при така заложените показатели максималният кредит е около 40-50 000 Евро, хората търсеха нещо в тези граници, а за толкова в разгара на балонизацията можеше да се вземе максимум двустаен панелен. За повече париците не стигаха :-).
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от PIMP... но едва ли бих заровил една торба пари в нашите коптори. А опция за набутване винаги има. .
Ми нали това е вица. НИКОЙ от пишещите тук не е заровил торба пари в коптор. Ама всички са правили анализи и предупреждавали и т.н. Чисти теоретици. Няма нито един, който да е НАПРАВИЛ сделка последните 2-3 години и да сподели какво е станало с цената.
После Неграмотен ми говори за доказателства.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaОгромното мнозинство купува имот (апартамент), защото иска да живее в него. Тези купувачи не се интересуват от неща като доходност и инвестиции.
Коментар
-
Веско
Повече е капитала събран от банките , не е достоверна тази информация и БНБ реално не ги контролира чак толкова изкъсо.Умножи ги почти по две. Банките са яко в плюс от това че са в БГ.Да не говорим че просто могат да изнесат парите и да ударят кепенци , но не го правят и щом досега не са значи имат съвсем други и не такива измамнически интереси. Съвсем сериозно го казвам , ситуацията е напълно здравословна и ако не беше такава отдавна да бяха изчезнали.Ето една причина да спрем с песимизма и прекалено критичното си отношение , не искам да изпадам в подробности за това как статистиката не лови част от парите от набрания от банките капитал.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от PIMP... но едва ли бих заровил една торба пари в нашите коптори. А опция за набутване винаги има. .
Ми нали това е вица. НИКОЙ от пишещите тук не е заровил торба пари в коптор. Ама всички са правили анализи и предупреждавали и т.н. Чисти теоретици. Няма нито един, който да е НАПРАВИЛ сделка последните 2-3 години и да сподели какво е станало с цената.
После Неграмотен ми говори за доказателства.
Коментар
-
harpoon
Първоначално изпратено от PIMPПървоначално изпратено от ВескоАха. Депозитите са 34 милиарда и се увеличават. Трябва само малко упавниците ни да покажат неувереност в банковата система и гледай какво купуване ще падне.
1. Банковото система е стабилна и ще бъде стабилна при това още нямаме банка, която да е завършила годината на загуба, да не говорим за проблеми с капиталовата си адекватност и ликвидност.
2. Ако има проблем защо ще купувам имот нито е ликвиден нито има гаранция, че ще си запази стойността
3. много хора вече имат не по един а по 2-3 имота и само стоят, защо им са още да им плащат данъците?
4. Дори и да купуват НИ то ще е земеделска земя, а не тухли и бетон.
мога да продължа, но няма смисъл едва ли ще разбереш, щом досега не си разбрал нещата!
Първо, 34 милиарда лева изглеждат като колосална сума. Но като ги разделиш на 3 400 000 домакинства, колкото горе-долу има в България, излиза смешната сума от 10 000 лева на семейство. Какво ще правиш с тези спестявания - кола ли да си купиш, жилище ли или обзавеждане?
Второ, тия, дето купуват имоти като инвестиция, са абсолютни единици. Огромното мнозинство купува имот (апартамент), защото иска да живее в него. Тези купувачи не се интересуват от неща като доходност и инвестиции.
Коментар
Коментар