IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Веско
    Първоначално изпратено от Han Krum
    Човек с такива възможности, едва ли може да е зависим от транспорта
    Ама карай де
    Е чакай малко. Сега пестим Като продадем апартамента във Варна ще видим за какви ще стигнат паричките в София и Лондон. А за Виена ще трябва да почакам и малко от лихвите да паднат.
    Ама ти нали варненския го беше продал??? Или ти го върнаха гаранционен

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
      Първоначално изпратено от Peter(Petar)
      Веско,
      Ти с тоя апартамент си направо за стратегически инвеститор на Белене
      Жалко е, но много хора се видяха като милионери, само защото имат едно свободно жилище, което дори не е и в столицата. Веско е типичния представител на това заблудено мислене:
      1) Гледа оферти с по-добра локация, които вече са паднали с 20-30% и чака да паднат с още, като си мисли, че неговия апартамент ще продаде на цените от преди година.
      2) Докато чака мечтаната сделка, децата му ще порастнат и ще му свият "милионите"
      Откровено идеята му е по варненски цени на предлагане да вземе в София и Лондон (и евентуално във Виена) по цени на търсене ???!!!
      Да "цакаш" имотите в Лондон и Виена с единствен коз кими във Варна си е секси план, откъдето и да го погледнеш.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
        Първоначално изпратено от yerdna
        Именно. Продавачът на старо строителство не е спекулант, не е на зор, нищо не го притиска и може да чака. Година, две, три - колкото е нужно. И изобщо не е вярно, че не го е еня на колко е продал съседът. Точно така ценообразуват този тип продавачи - по слухове, разкази на познати и съседи и ровене из сайтове с обяви, за да се сравнява. Не забравяй исконния страх на българина - да не се мине :-D
        Предприемачът обаче е строил с кредит и трябва да продава бързо, иначе банката ще продава вместо него :-). А и принципно старото строителство обикновено е без гараж, често има нужда от голям ремонт и т.н.
        Не съм спекулант или предприемач, просто споделям вижданията си.
        Тук не съм съгласен. По правило хората продават когато закъсат финансово. За това и предлагането на вторичния пазар е сравнително слабо по време на бум и силно по време на криза. Друга причина за продажба е ако няколко души наследят един имот, там пък всеки има идея какво да прави с неговия дял от парите и пак продават без да чакат по-добри времена. А дори и на хората, които не следят пазара, им е ясно, че цените от преди 2 години бяха някакъв прецедент...

Като цяло медиината манипулация играе срещу продавачите на вторичния пазар. Преди ги лъжеха да не продават и много хора стискаха, а сега се видяха в чудо. Друг пример е сегашното решение, за плащане по банков път, което кара много хора да се надяват, че ще дойдат мръсните пари и ще им изкупят имотите, а междувременно новото строителство се чисти колкото може без вторичния пазар да го конкурира.
        Не мисля, че много от продавачите са на зор. Не вярвам също, че има много спекуланти. Според мен имотите на вторичния пазар са в огромната си част наследени от починали роднини или на емигранти, които нямат намерение да се връщат повече в България. Такива хора няма закъде да бързат, лепнали са една космическа цена на апартамента и чакат някой баламурник да лапне въдицата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
          Веско,
          Жалко е, но много хора се видяха като милионери, само защото имат едно свободно жилище, което дори не е и в столицата. Веско е типичния представител на това заблудено мислене:
          1) Гледа оферти с по-добра локация, които вече са паднали с 20-30% и чака да паднат с още, като си мисли, че неговия апартамент ще продаде на цените от преди година.
          2) Докато чака мечтаната сделка, децата му ще порастнат и ще му свият "милионите"

Коментар

Ама карай де
            Е чакай малко. Сега пестим Като продадем апартамента във Варна ще видим за какви ще стигнат паричките в София и Лондон. А за Виена ще трябва да почакам и малко от лихвите да паднат.
            Веско, намерил си и ти кога да пестиш Ако се беше вслушал в съвета от 2006-та на nacheff, то тогава да беше пестил и сега да имаш пари да купуваш

Коментар

Ама карай де
              Веско,

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                Именно. Продавачът на старо строителство не е спекулант, не е на зор, нищо не го притиска и може да чака. Година, две, три - колкото е нужно. И изобщо не е вярно, че не го е еня на колко е продал съседът. Точно така ценообразуват този тип продавачи - по слухове, разкази на познати и съседи и ровене из сайтове с обяви, за да се сравнява. Не забравяй исконния страх на българина - да не се мине :-D
                Предприемачът обаче е строил с кредит и трябва да продава бързо, иначе банката ще продава вместо него :-). А и принципно старото строителство обикновено е без гараж, често има нужда от голям ремонт и т.н.
                Тук не съм съгласен. По правило хората продават когато закъсат финансово. За това и предлагането на вторичния пазар е сравнително слабо по време на бум и силно по време на криза. Друга причина за продажба е ако няколко души наследят един имот, там пък всеки има идея какво да прави с неговия дял от парите и пак продават без да чакат по-добри времена. А дори и на хората, които не следят пазара, им е ясно, че цените от преди 2 години бяха някакъв прецедент...

Като цяло медиината манипулация играе срещу продавачите на вторичния пазар. Преди ги лъжеха да не продават и много хора стискаха, а сега се видяха в чудо. Друг пример е сегашното решение, за плащане по банков път, което кара много хора да се надяват, че ще дойдат мръсните пари и ще им изкупят имотите, а междувременно новото строителство се чисти колкото може без вторичния пазар да го конкурира.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum
                  Ама карай де

Коментар

• Именно. Продавачът на старо строителство не е спекулант, не е на зор, нищо не го притиска и може да чака. Година, две, три - колкото е нужно. И изобщо не е вярно, че не го е еня на колко е продал съседът. Точно така ценообразуват този тип продавачи - по слухове, разкази на познати и съседи и ровене из сайтове с обяви, за да се сравнява. Не забравяй исконния страх на българина - да не се мине :-D
                    Първоначално изпратено от hah
                    Хехех, много забавно изказване. Само че продавача на старото строителство всъщност въобще не го е еня на колко е продал съседа му, защото не е спекулант. За разлика от множеството строителни предприемачи, които се юрнаха на да строят на скъпа земя с високи разходи. Сигурно и ти си такава?
                    Съветвам те да гледаш само ново строителство. Старото строителство се продава от собственици, които си слагат цени все едно сме 2007-а. Така де, Пешо от горния етаж продаде 2007-а за 1300 Евро квадрата, моят апартамент е същият, а му сложих и нова дограма наскоро - поне 1400 струва!
                    Такива ще чакат и 20 години ако трябва, но няма да свалят цената.

Коментар

• Първоначално изпратено от johnnyBravo
                      Веско, забрави да си купиш в Шанхай
                      Аз да не съм ингилизин, да купувам по снимка Не съм ходил в Шанхай и не бих рискувал без да имам впечатления от града, ама щом казваш че е перспективно ще се заинтересувам. Ти имаш ли нещо конкретно предвид? Вид имот, квартал и т.н.

п.с. Светнах! Ти заради тази публикация
                      http://www.investor.bg/?cat=6&id=91214

Коментар

• Веско, забрави да си купиш в Шанхай

Коментар

Първоначално изпратено от Бате Пешо
                          Първоначално изпратено от Веско
                          Аз няма да купя преди лятото. ама сега като отворих, ми се уплаши окото. искат по 1200 на квадрат, че и собщи части сигурно.
                          Веско закъде си се разбързал.Цените е ясно че са надолу.Сега битува илюзията че мръсните пари ще купуват до Нова година.След януари грозната действителност ще отрезви още повече хората.Някой съвсем не искат да продават но опитват сложили са много висока цена и ако някой клъвне.Тези не продават и от такива няма да купиш.Просто не се занимавай с тях.Илюзията ЕС също се разби и вече дори на гаргите е ясно че купувачи на апартаменти в България са българите а техните доходи знаеш какви са.Освен това не разбирам манията да се живее в центъра.Навсякъде в големите наши градове центъра е мръсен няма добри магазини улиците са превърнати в паркинг кучета и мърсотия шум.Но ти си решаваш.
                          Ама аз не бързам. Реалностите са ясни, просто диверсификация. Един във Варна, един в София, един във Виена, един в Лондон ...
                          Естествено цената е важна, защото тези затворени пари трябва и доход някъв да носят А предпочитам центъра, защото не обичам да съм зависим от транспорт. А и имам един съмнеж, че комплексите прогресивно се превръщат в гета.
                          Ама карай де

Коментар

• Хехех, много забавно изказване. Само че продавача на старото строителство всъщност въобще не го е еня на колко е продал съседа му, защото не е спекулант. За разлика от множеството строителни предприемачи, които се юрнаха на да строят на скъпа земя с високи разходи. Сигурно и ти си такава?
                            Съветвам те да гледаш само ново строителство. Старото строителство се продава от собственици, които си слагат цени все едно сме 2007-а. Така де, Пешо от горния етаж продаде 2007-а за 1300 Евро квадрата, моят апартамент е същият, а му сложих и нова дограма наскоро - поне 1400 струва!
                            Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                              Аз няма да купя преди лятото. ама сега като отворих, ми се уплаши окото. искат по 1200 на квадрат, че и собщи части сигурно.
                              Веско закъде си се разбързал.Цените е ясно че са надолу.Сега битува илюзията че мръсните пари ще купуват до Нова година.След януари грозната действителност ще отрезви още повече хората.Някой съвсем не искат да продават но опитват сложили са много висока цена и ако някой клъвне.Тези не продават и от такива няма да купиш.Просто не се занимавай с тях.Илюзията ЕС също се разби и вече дори на гаргите е ясно че купувачи на апартаменти в България са българите а техните доходи знаеш какви са.Освен това не разбирам манията да се живее в центъра.Навсякъде в големите наши градове центъра е мръсен няма добри магазини улиците са превърнати в паркинг кучета и мърсотия шум.Но ти си решаваш.
                              Ама аз не бързам. Реалностите са ясни, просто диверсификация. Един във Варна, един в София, един във Виена, един в Лондон ...
                              Естествено цената е важна, защото тези затворени пари трябва и доход някъв да носят А предпочитам центъра, защото не обичам да съм зависим от транспорт. А и имам един съмнеж, че комплексите прогресивно се превръщат в гета.

Коментар

Първоначално изпратено от Negramoten
                                п.с. Забравих да питам, в "Изток" с колко горе -долу са свръхнадценени имотите?
                                Според мен поне още 40% има да падат, но като си се засилил да купуваш, гледай да не изтървеш дъното

Или както казва Kosto, падащ нож не се хваща, ама ако не си купил когато са поевтинявали, няма да имаш когато поскъпват

Коментар

Working...
                                X