IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Абе... Сякаш точно навреме я извади от нафталина, ама де да видим.

Коментар

• я какви теми имало в нафталина
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнение
        Само че там за разлика от България има изградена страхотна инфраструктура, която продължават да я развиват. Т.е. след 2 години когато се абсорбира свръхпредлагането цените там ще тръгнат пак нагоре.
        Няма да стане толкоз лесно и бързо !!!
        Може би след 5-6 години и да тръгнат де......
        http://www.youtube.com/watch?v=kbje6cyAzqY
        =================================
        http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
        Спасете Мирко !!!
        --е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
        http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнение
          и там имаше огромен балон .
          въпросът е ,че там падат , а тук на някои места специално или по точно квартали в Сф продължават спекулативно да се държат високи цени.... до време ще е обаче това нещо.
          Само че там за разлика от България има изградена страхотна инфраструктура, която продължават да я развиват. Т.е. след 2 години когато се абсорбира свръхпредлагането цените там ще тръгнат пак нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от oposymcheto
            Явно не само у нас цените са надути и падат.Май го има навсякъде това.
            http://fmoney.info/financial-article...adat-s-6-.html
            и там имаше огромен балон .
            въпросът е ,че там падат , а тук на някои места специално или по точно квартали в Сф продължават спекулативно да се държат високи цени.... до време ще е обаче това нещо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Peter(Petar)
              Първоначално изпратено от Веско
              Първоначално изпратено от Peter(Petar)
              Първоначално изпратено от Negramoten
              Веско,
              Ти с тоя апартамент си направо за стратегически инвеститор на Белене
              Жалко е, но много хора се видяха като милионери, само защото имат едно свободно жилище, което дори не е и в столицата. Веско е типичния представител на това заблудено мислене:
              1) Гледа оферти с по-добра локация, които вече са паднали с 20-30% и чака да паднат с още, като си мисли, че неговия апартамент ще продаде на цените от преди година.
              2) Докато чака мечтаната сделка, децата му ще порастнат и ще му свият "милионите"
              Откровено идеята му е по варненски цени на предлагане да вземе в София и Лондон (и евентуално във Виена) по цени на търсене ???!!!
              Да "цакаш" имотите в Лондон и Виена с единствен коз кими във Варна си е секси план, откъдето и да го погледнеш.
              Стига бе Петре! Ти си първия дето ми казва такова нещо Всички досега биеха тъпана че наште цени са по-високи от европейските. Не ми троши ентусиазма моля!
              Пък ако наистина не стигат, предложението ти за Белене е интересно също.
              Не е хубаво така да се заблуждаваме по отношение на ентусиазма. Никога не съм писал в смисъл че цените в София и Варна са по-високи от тези в останалите европейски столици. Точно от мен такова нещо не си прочел.
              Ентусиазмът ми се отнасяше за периода 2004-2007/2008. (2003г. бях все още скептично настроен). Да отчетеш възходящата тенденеция и да проумееш причините за тази тенденеция за даден период не означава, че считаш, че цените в София са минали тези във Виена и още по-малко в Лондон. Средната цена на апартамент в Лондон е 270 000 - 315 000 паунда в зависимост от това, дали ползваш методологията на Land Registry, Halifax, Nationwide, Hometrack итн. А ако гледаш asking price индексите, ще живееш с мисълта че средната цена в Лондон е 400 000 паунда.
              Апартамент в Лондон може да се купи, ако се продаде дворно място в центъра на София, Варна или Бургас.

P.S. Горенаписаното се отнася и за господаря на 7-те морета.
              Аз съм бил 1 път в Лондон и знам,че има на 6 ЦЕНОВИ зони. Ти за коя даваш цена на НИ??? Да не би да сравняваш с центъра на Лондон От статистиките не виждаш реалните активи(и местоположения)

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                Доколкото си спомням в Цариградски комплекс 10% от апартаментите бяха купени от ирландци...
                ха ха ха. Е верно може братушките да са по тъпи от ирландците. Кой обаче ще е по
                тъп да ги купи след това от тях . Имаше едно време един виц за борци дето въртели едни пари ....

Коментар

• Доколкото си спомням в Цариградски комплекс 10% от апартаментите бяха купени от ирландци...

Коментар

• Има и при предприемачите. Те обикновено свалят. В категорията описана от yerdna, влизат и обезщетените собственици - те продават ново, ама повечето са с панел-акъл-цена-макс.

Коментар

• yerdna

От 10 апартамнта само един е на предприемач при ноите , те нали са продавани на зеено..тъй че може нов от собственици и по често се срещат.То това е рядкост от предприемач да се намери мисля.
                      D.Y.F-091066

Коментар

• Веско от центъра на големите градове по големи гета няма.Отдавна са превърнати в паркинг.Излизаш от вас и на никъде не можеш да тръгнеш.Освен това всичката безработица там по кафетата виси.Да не говорим че гаражи няма и няма къде да си държиш каляската.Но ние винаги сме били обратното на онези към които се стремим.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                          Именно. Продавачът на старо строителство не е спекулант, не е на зор, нищо не го притиска и може да чака. Година, две, три - колкото е нужно. И изобщо не е вярно, че не го е еня на колко е продал съседът. Точно така ценообразуват този тип продавачи - по слухове, разкази на познати и съседи и ровене из сайтове с обяви, за да се сравнява. Не забравяй исконния страх на българина - да не се мине :-D
                          Предприемачът обаче е строил с кредит и трябва да продава бързо, иначе банката ще продава вместо него :-). А и принципно старото строителство обикновено е без гараж, често има нужда от голям ремонт и т.н.
                          Не съм спекулант или предприемач, просто споделям вижданията си.
                          Първоначално изпратено от hah
                          Хехех, много забавно изказване. Само че продавача на старото строителство всъщност въобще не го е еня на колко е продал съседа му, защото не е спекулант. За разлика от множеството строителни предприемачи, които се юрнаха на да строят на скъпа земя с високи разходи. Сигурно и ти си такава?
                          Първоначално изпратено от yerdna
                          Съветвам те да гледаш само ново строителство. Старото строителство се продава от собственици, които си слагат цени все едно сме 2007-а. Така де, Пешо от горния етаж продаде 2007-а за 1300 Евро квадрата, моят апартамент е същият, а му сложих и нова дограма наскоро - поне 1400 струва!
                          Такива ще чакат и 20 години ако трябва, но няма да свалят цената.

Абсолютно съм съгласен с yerdna !!!
                          От личен опит го зная. Следя няколко имота от година поне, и искам да ви кажа, че точно този тип "продавачи" не са свалили и 10%. Никакво мърдане ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
                            Веско,
                            Жалко е, но много хора се видяха като милионери, само защото имат едно свободно жилище, което дори не е и в столицата. Веско е типичния представител на това заблудено мислене:
                            1) Гледа оферти с по-добра локация, които вече са паднали с 20-30% и чака да паднат с още, като си мисли, че неговия апартамент ще продаде на цените от преди година.
                            2) Докато чака мечтаната сделка, децата му ще порастнат и ще му свият "милионите"
                            Откровено идеята му е по варненски цени на предлагане да вземе в София и Лондон (и евентуално във Виена) по цени на търсене ???!!!
                            Да "цакаш" имотите в Лондон и Виена с единствен коз кими във Варна си е секси план, откъдето и да го погледнеш.
                            Стига бе Петре! Ти си първия дето ми казва такова нещо Всички досега биеха тъпана че наште цени са по-високи от европейските. Не ми троши ентусиазма моля!
                            Не е хубаво така да се заблуждаваме по отношение на ентусиазма. Никога не съм писал в смисъл че цените в София и Варна са по-високи от тези в останалите европейски столици. Точно от мен такова нещо не си прочел.
                            Ентусиазмът ми се отнасяше за периода 2004-2007/2008. (2003г. бях все още скептично настроен). Да отчетеш възходящата тенденеция и да проумееш причините за тази тенденеция за даден период не означава, че считаш, че цените в София са минали тези във Виена и още по-малко в Лондон. Средната цена на апартамент в Лондон е 270 000 - 315 000 паунда в зависимост от това, дали ползваш методологията на Land Registry, Halifax, Nationwide, Hometrack итн. А ако гледаш asking price индексите, ще живееш с мисълта че средната цена в Лондон е 400 000 паунда.
                            Апартамент в Лондон може да се купи, ако се продаде дворно място в центъра на София, Варна или Бургас.

P.S. Горенаписаното се отнася и за господаря на 7-те морета.

Коментар

Веско,
                              Ти не беше ли ъпър?? нали цените в БГ все отиваха нагоре. Що спорове съм прочел между теб и русото

Коментар

Веско,

Коментар

Working...
                                X