Абе... Сякаш точно навреме я извади от нафталина, ама де да видим.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Недвижимите имоти са свръхнадценени
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Etihad Разгледай мнениеСамо че там за разлика от България има изградена страхотна инфраструктура, която продължават да я развиват. Т.е. след 2 години когато се абсорбира свръхпредлагането цените там ще тръгнат пак нагоре.
Може би след 5-6 години и да тръгнат де......
http://www.youtube.com/watch?v=kbje6cyAzqY
=================================
http://www.vbox7.com/play:e3e388ed
Спасете Мирко !!!--е за НАДЕНИЦАТА ви отепах!!!
http://farm6.static.flickr.com/5248/5222600580_2e7c1c2264_b.jpg
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader Разгледай мнениеи там имаше огромен балон .
въпросът е ,че там падат , а тук на някои места специално или по точно квартали в Сф продължават спекулативно да се държат високи цени.... до време ще е обаче това нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от oposymchetoЯвно не само у нас цените са надути и падат.Май го има навсякъде това.
http://fmoney.info/financial-article...adat-s-6-.html
въпросът е ,че там падат , а тук на някои места специално или по точно квартали в Сф продължават спекулативно да се държат високи цени.... до време ще е обаче това нещо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Peter(Petar)Веско,
Ти с тоя апартамент си направо за стратегически инвеститор на Белене
1) Гледа оферти с по-добра локация, които вече са паднали с 20-30% и чака да паднат с още, като си мисли, че неговия апартамент ще продаде на цените от преди година.
2) Докато чака мечтаната сделка, децата му ще порастнат и ще му свият "милионите"
Да "цакаш" имотите в Лондон и Виена с единствен коз кими във Варна си е секси план, откъдето и да го погледнеш.Всички досега биеха тъпана че наште цени са по-високи от европейските. Не ми троши ентусиазма моля!
Пък ако наистина не стигат, предложението ти за Белене е интересно също.Никога не съм писал в смисъл че цените в София и Варна са по-високи от тези в останалите европейски столици. Точно от мен такова нещо не си прочел.
Ентусиазмът ми се отнасяше за периода 2004-2007/2008. (2003г. бях все още скептично настроен). Да отчетеш възходящата тенденеция и да проумееш причините за тази тенденеция за даден период не означава, че считаш, че цените в София са минали тези във Виена и още по-малко в Лондон. Средната цена на апартамент в Лондон е 270 000 - 315 000 паунда в зависимост от това, дали ползваш методологията на Land Registry, Halifax, Nationwide, Hometrack итн. А ако гледаш asking price индексите, ще живееш с мисълта че средната цена в Лондон е 400 000 паунда.
Апартамент в Лондон може да се купи, ако се продаде дворно място в центъра на София, Варна или Бургас.
P.S. Горенаписаното се отнася и за господаря на 7-те морета.От статистиките не виждаш реалните активи(и местоположения)
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenДоколкото си спомням в Цариградски комплекс 10% от апартаментите бяха купени от ирландци...
тъп да ги купи след това от тях. Имаше едно време един виц за борци дето въртели едни пари ....
Коментар
-
Negramoten
Доколкото си спомням в Цариградски комплекс 10% от апартаментите бяха купени от ирландци...
Коментар
-
Веско от центъра на големите градове по големи гета няма.Отдавна са превърнати в паркинг.Излизаш от вас и на никъде не можеш да тръгнеш.Освен това всичката безработица там по кафетата виси.Да не говорим че гаражи няма и няма къде да си държиш каляската.Но ние винаги сме били обратното на онези към които се стремим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от yerdnaИменно. Продавачът на старо строителство не е спекулант, не е на зор, нищо не го притиска и може да чака. Година, две, три - колкото е нужно. И изобщо не е вярно, че не го е еня на колко е продал съседът. Точно така ценообразуват този тип продавачи - по слухове, разкази на познати и съседи и ровене из сайтове с обяви, за да се сравнява. Не забравяй исконния страх на българина - да не се мине :-D
Предприемачът обаче е строил с кредит и трябва да продава бързо, иначе банката ще продава вместо него :-). А и принципно старото строителство обикновено е без гараж, често има нужда от голям ремонт и т.н.
Не съм спекулант или предприемач, просто споделям вижданията си.
Първоначално изпратено от hahХехех, много забавно изказване. Само че продавача на старото строителство всъщност въобще не го е еня на колко е продал съседа му, защото не е спекулант. За разлика от множеството строителни предприемачи, които се юрнаха на да строят на скъпа земя с високи разходи. Сигурно и ти си такава?
Първоначално изпратено от yerdnaСъветвам те да гледаш само ново строителство. Старото строителство се продава от собственици, които си слагат цени все едно сме 2007-а. Така де, Пешо от горния етаж продаде 2007-а за 1300 Евро квадрата, моят апартамент е същият, а му сложих и нова дограма наскоро - поне 1400 струва!
Такива ще чакат и 20 години ако трябва, но няма да свалят цената.
Абсолютно съм съгласен с yerdna !!!
От личен опит го зная. Следя няколко имота от година поне, и искам да ви кажа, че точно този тип "продавачи" не са свалили и 10%. Никакво мърдане ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВескоПървоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Peter(Petar)Веско,
1) Гледа оферти с по-добра локация, които вече са паднали с 20-30% и чака да паднат с още, като си мисли, че неговия апартамент ще продаде на цените от преди година.
2) Докато чака мечтаната сделка, децата му ще порастнат и ще му свият "милионите"
Да "цакаш" имотите в Лондон и Виена с единствен коз кими във Варна си е секси план, откъдето и да го погледнеш.Всички досега биеха тъпана че наште цени са по-високи от европейските. Не ми троши ентусиазма моля!
Пък ако наистина не стигат, предложението ти за Белене е интересно също.Никога не съм писал в смисъл че цените в София и Варна са по-високи от тези в останалите европейски столици. Точно от мен такова нещо не си прочел.
Ентусиазмът ми се отнасяше за периода 2004-2007/2008. (2003г. бях все още скептично настроен). Да отчетеш възходящата тенденеция и да проумееш причините за тази тенденеция за даден период не означава, че считаш, че цените в София са минали тези във Виена и още по-малко в Лондон. Средната цена на апартамент в Лондон е 270 000 - 315 000 паунда в зависимост от това, дали ползваш методологията на Land Registry, Halifax, Nationwide, Hometrack итн. А ако гледаш asking price индексите, ще живееш с мисълта че средната цена в Лондон е 400 000 паунда.
Апартамент в Лондон може да се купи, ако се продаде дворно място в центъра на София, Варна или Бургас.
P.S. Горенаписаното се отнася и за господаря на 7-те морета.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Peter(Petar)Веско,
Да "цакаш" имотите в Лондон и Виена с единствен коз кими във Варна си е секси план, откъдето и да го погледнеш.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Peter(Petar)Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Peter(Petar)Веско,
Пък ако наистина не стигат, предложението ти за Белене е интересно също.
Коментар
Коментар