If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
виждам, че на теб са ти просветнали някой работи, скоро ще ти просветне и за централните банки и бъдещата/очаквана инфлация/дефлация и икономическия растеж ...
Тук имаше нещо за коментар, но пропуснах.
Би ли пояснил още малко тезата си. Не мога да схвана еднозначно, какво си имал за идея.
Кой ще решава проблемите ? Пазарът или политиците ?
Учил съм! И в оригинал съм го чел :-))) Тежко и досадно за смилане.
В момента не е много актуален, но взеха да си спомнят за него. Рано е още да го оценяват за действителната му роля !
Нека светът изкласи от тази криза, първо.
На този етам не виждам нищо, което би могло да бъде алтернатива на свободния пазар.
Аз искам да вярвам в пазара !
Пък нека си говорят Афтър, Д. Сорос . ...... И Джоан. :-))))
Ех, Колега - за искане - и аз искам.... Ама май вече не мога. Ама не може да ядем/консумираме до безкрай и ВСИЧКО да изядем, де! То свинете не правят така каже!
Не че мисля, че Маркс е спасението, ама пък може някак да се пръкне някой гений - не Нобелов лауреат, че вече стана за мен мръсна думичка това, ама някой на негова база да формулира нещо различно, ново, действащо....
Ех, мечтииии....
Русото бебе- много си добър! Хеле пък след 2 чаши мерло - и ще се разплача
Ама не си прав - ние отдавна си го хортуваме това тука с Афтъра....
Колега, абе ти нали си учил Маркс - я ти да вземеш да ни образоваш малко
Поправка !
Да се чете : "И Джоан"
Учил съм! И в оригинал съм го чел :-))) Тежко и досадно за смилане.
В момента не е много актуален, но взеха да си спомнят за него. Рано е още да го оценяват за действителната му роля !
Нека светът изкласи от тази криза, първо.
На този етам не виждам нищо, което би могло да бъде алтернатива на свободния пазар.
Аз искам да вярвам в пазара !
Пък нека си говорят Афтър, Д. Сорос . ...... И Джоан. :-))))
Русото бебе- да знайш, че някак си с теб изпаднахме в един отбор - да му се не види, как ли се случи ?! Гледай си поезията и хич не се коси - всичко ще мине!
Аз пиша бре, досега качвах, ето последното и бягам, че пресъхнах - душицата ми си иска една водчица вече
--------------------------------------------------------------------------------------
Пътуване
"Помъдряваш" - ми каза Раздялата.
"Оглупяваш" - прошептя Любовта.
"Разпиляваш се" - буйстваше Разумът.
"А сега накъде да вървя?"
Попитах Сърцето, то нищо не каза,
притихнах отчаян, тогава го чух,
отмерваше Времето лудо -
туп-туп, тик-так, туп-туп...
Реших да напредвам - глутница спомени,
плахо отстъпих - ято мечти,
а в огледалото пак ми се смееше
онази усмивка от детските дни.
Ай, лека вече, фондът и аз съм чиляк тик-так-а - хихихихи
Лека и спокойна!
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от INSIDER-A
Първоначално изпратено от AfterDark
Първоначално изпратено от proizvoditel
имаме един американец с ипотека и 5 кредитни карти ... та този американец притиснат от кризата и живота, започва да пести, погасява си кредитните карти и си погасява колкото може предсрочно ипотечния кредит, не си купува нова къща, не си купува нова кола, не си купува нова плазма и не ходи на екскурзии ... понеже не го прави само той ами всички са се юрнали да правят същото и хоп ... къщата му поевтиняла повече отколкото е погасил предсрочно, а фирмата, в която работи хоп и фалирала заради свитото търсене ... та в един момент той както слушал експертите и чел всички апокалиптични статии "как да пестим" и "как да намалим задлъжнялостта си" се оказва на улицата без имот с още по-големи задължения от преди ... ако пък му опростят задълженията щото не може да се прави за да му продължи живота банките ще изтрещят и ще е още по-забавно ...
Много точно казано Афтъре - такава е истината но аз бих допълнил, че в малко по различен вариант... (понеже така и не се научиха българите да ползват кредитните карти освен да ги източат на първия срещнат банкомат)...положението с един българин не е по различно. В нашата фирма банките се надпреварваха да дават и рефинансират кредити на служителите ни. Всички имат 2-кратен овърдрафт върху заплатите от основната ни банка - където превеждаме заплатите им и освен това потребителски без поръчители до 10-15к. До преди 3-4 месеца нямаше ден без купчина документи за банки (кредити на служители).
Та какво ще се случи съвсем скоро в БГ - ... след галопа на безработицата който има доходи ще покрива кредитите си а за потребление ... ако остане след храната .... не съм тотален апокалиптик, а реалист!
нямаш си на представа колко дължи един американец или англичанин или холандец или испанец и т.н. и ако този сценарий наистина се разиграе какво ще се случи ...
за това от известно време ви пиша да спрете да се съсредоточавате върху БГ и колко е зле всичко у нас, а да се замислите, дали това което ще правите следващите няколко години ще има смисъл и какъв ще е той ...
за това от известно време ви пиша да спрете да се съсредоточавате върху БГ и колко е зле всичко у нас, а да се замислите, дали това което ще правите следващите няколко години ще има смисъл и какъв ще е той ...
И преди съм го споделял. Земята е с 5 млрд. години история.
Хомо сапиенса - 5 млн. години.
Т.Н. Съвременна цивилизация - 5 хил. г.
Ренесанср Възраждане - има няма 500 г.
От последната голяма световна война са минали 63 г.
Сметнете си го как се отнасят едно към друго в проценти и се налагат интересни изводи.
През 99,999 % от времето на съществуването на вида смисълът се е заключавал в това да се съхрани живота.
аз гледам на нещата по-философски, май целият свят ще трябва да се оттърсва от модела, базиран на мания към консумация и притежание и колкото по-бързо стане това, толкова по-добре ...
банките, имотите, БГ и т.н. са частни случаи на проблеми възникващи от същия този модел ... просто огромно кол-во ресурси и капитал прекалено дълго време се насочваха в тази насока, която не е нито най-ефективна, нито най-продуктивната, нито най-екологичната ...
Абсолютно! Все повече си го мисля това. Помниш ли като ми размята едни линкове за друг вид измерител на растежа? Дали и кога.......
Абе размекнах се тази вечер аз с това вино - айде да си ходя, че още малко и всичко ще си кажа без бой )))
Русото бебе- да знайш, че някак си с теб изпаднахме в един отбор - да му се не види, как ли се случи ?! Гледай си поезията и хич не се коси - всичко ще мине!
аз гледам на нещата по-философски, май целият свят ще трябва да се оттърсва от модела, базиран на мания към консумация и притежание и колкото по-бързо стане това, толкова по-добре ...
банките, имотите, БГ и т.н. са частни случаи на проблеми възникващи от същия този модел ... просто огромно кол-во ресурси и капитал прекалено дълго време се насочваха в тази насока, която не е нито най-ефективна, нито най-продуктивната, нито най-екологичната ...
Днес Д. Сорос и Афтър Дарк се изказаха критично за пазарното стопанство, манията за потребление и възможностите за саморегулиране :-))))и
имаме един американец с ипотека и 5 кредитни карти ... та този американец притиснат от кризата и живота, започва да пести, погасява си кредитните карти и си погасява колкото може предсрочно ипотечния кредит, не си купува нова къща, не си купува нова кола, не си купува нова плазма и не ходи на екскурзии ... понеже не го прави само той ами всички са се юрнали да правят същото и хоп ... къщата му поевтиняла повече отколкото е погасил предсрочно, а фирмата, в която работи хоп и фалирала заради свитото търсене ... та в един момент той както слушал експертите и чел всички апокалиптични статии "как да пестим" и "как да намалим задлъжнялостта си" се оказва на улицата без имот с още по-големи задължения от преди ... ако пък му опростят задълженията щото не може да се прави за да му продължи живота банките ще изтрещят и ще е още по-забавно ...
Много точно казано Афтъре - такава е истината но аз бих допълнил, че в малко по различен вариант... (понеже така и не се научиха българите да ползват кредитните карти освен да ги източат на първия срещнат банкомат)...положението с един българин не е по различно. В нашата фирма банките се надпреварваха да дават и рефинансират кредити на служителите ни. Всички имат 2-кратен овърдрафт върху заплатите от основната ни банка - където превеждаме заплатите им и освен това потребителски без поръчители до 10-15к. До преди 3-4 месеца нямаше ден без купчина документи за банки (кредити на служители).
Та какво ще се случи съвсем скоро в БГ - ... след галопа на безработицата който има доходи ще покрива кредитите си а за потребление ... ако остане след храната .... не съм тотален апокалиптик, а реалист!
нямаш си на представа колко дължи един американец или англичанин или холандец или испанец и т.н. и ако този сценарий наистина се разиграе какво ще се случи ...
Интересен въпрос. Защо да няма смисъл?
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Даже сега се сещам, че тогава си изпуснах нервите и казах на Милото, че е тъпа, точно като пишех колко кризи се натрупаха само за тази година и че лошо съвпаднаха, и имотите ще са белия кахър.
А, сега развития свят прави най-голямата простотия за мен, т.е. да подкрепя модели, които се провалиха и да им налива пари. Временно решение / за сметка на данъци и т.н. /, после ще се види, че резултатът ще е символичен.
Белята спотед мИня е глобализацията и светкавичния пренос и концентрация на капитали, които направиха такъв дисбаланс във всичко, че до 1-2 години не виждам равновесната точка.
И за съжаление, май ни чака Война скоро до 2-3 години
Ай, наздраве докато можем
Маранди,
Не че искам да споря, ама това с войната дори ме е страх да го изрека.
Лошо! Но не и невъзможно.
След всички тези неща, които си говориме тук, а и не само тук, как да си представи човек, че ще мобилизират млади момчета и ще ги пратят срещу други такива като тях.
Защото инв. банки се напълнили с голямо количество Мики Маус пари и хедж фондовете са силно на загуба ли ?!
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от proizvoditel
Аз понеже съм стартирвал няколко фирми досега и вече съм на номер 3, просто знам, че много по-лесно е да скочиш в кюпа, отколкото после да излезеш начисто.
Предполагам, че УСА ще подпират Китай да не се сгъбяса, те пък ще усучат примката над населението, за да им държат стандарта нисък, ама малко трудно ще стане вече.
Русия ще разбере някой ден, че амбициите за супер-сила, каквато е, повече й пречат с това фукане и помпене на мускули.
ЕС ще ревизират счетоводните стандарти и лицензирането на кредит агенциите, но каквито са тромави, това иска време.
И сега се търси общ световен враг, за да могат управляващите навсякъде да обяснят защо електората им ще го духа и също така се търси свята кауза.
Малко съм циничен, сори за което
П.П. Любопитно е как през това време си върви Световната война съгласно Стария завет и вече е като процес на всички нива. Дано такава си и остане!
Коментар
AfterDark
Първоначално изпратено от marandi
Европейските много по-трудно ще се отделят от имотите и това е притеснително.
Имам чувството, че целия Свят се е наговорил да прави простотии, Русия вдига лихвите на 12% и догодина чак щяла да сваля газта, ЕЦБ пък сега се сети да сваля като невидяла, май декември може и още 1 път да свалят лихвата.
Все след дъжд - качулка!
Аз спрях да се ядосвам, а на БГ-то плюс е, че нищо не направиха нашите тъпанари, сега в тия условия е много добре
Коментар