IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от rover
    От всичко написано дотук напоследък разбрах, че е по-добре да си гол като пушка, отколкото да имаш каквото и да било. И тъй като много от списувателите в този форум няма да прочетат тази ми мисъл, под една или друга форма ще я оповестявам отвреме-навреме. Та да вдянат всички, че голтакът винаги ще бъде по-добре от имащия.
    Или не си чел, или си интерпретирал нещата много погрешо. Всъщност като се замисля, има една лакома и една заблудена част от народа, които ще съжаляват че не са останали "голтаци" а са станали доживотни робове на 45 м2 в Надежда и плащащи данъци върху 72м2. Или по-лошо, хем без апартамент, хем с дълг към банката.

Няма да забравя един пич в темата за коплексите, като обясняваше, че е закупил на зелено в комплекс с кредит, който му е много трудно да изплаща в момента и се е лишил от почти всичко, но знае че след година като го завършат ще го продаде и ще е на 100% печалба. Според теб дали няма скоро да съжелява че не е останал "голтак"?

Коментар

• От всичко написано дотук напоследък разбрах, че е по-добре да си гол като пушка, отколкото да имаш каквото и да било. И тъй като много от списувателите в този форум няма да прочетат тази ми мисъл, под една или друга форма ще я оповестявам отвреме-навреме. Та да вдянат всички, че голтакът винаги ще бъде по-добре от имащия.
      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
        Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
        Първоначално изпратено от Бате Пешо
        Тук има някакъв си замаушка дето май е брокерче и хич не му е приятно че ще отиде в бюрото по труда.Няма кой да ви дава толкова пари колкото искате а като нямате продажби една година къде ще ходите нали ще трябват пари за ядене топло светло.Ще продавате и ще се молите ама тези дето имаме пари ще ви гледаме сеира.Шоуто едва сега започва.Не си мисли че някой умира и припада за София.Не си мисли че само там се правят пари.Момче просто си търси работа това с имотите и бамките приключи.
        Ох, да бе - аз съм брокер на недвижими имоти, отделно можеш да си направиш извод по изказванията ми в темите за БФБ, че съм също примерно и инвестиционен посредник. В тоя форум е най-сериозната концентрация на параноя във вселената.

Нищо не продавам, ако щете купувайте, ако щете не купувайте - все ми е тая. Но не си мислете, че някой ще може лесно да набара мечтаното жилище на безценица, щото видиш ли, е много хитър. И сега (при тези цени) и утре и след 20 години - да имаш хубаво собствено жилище е било и ще бъде лукс... За останалите има наеми...щом ги кефи - да ги плащат.

Тия теми тука ми миришат на някакви жалки опити да се срива пазара на НИ...и да - може би ще сринете цената на някое голф игрище на майната си...но почнат ли да падат софийските имоти, тогава последният ви проблем ще бъде това - първо ще трябва да измислите как да се нахраните.

А с това сплескващо се Евро, защо си въобразявате, че ще запазите НЯКАКВА покупателна стойност след време?!

Единствените които няма от какво да се притесняват, са тия които вече са си купили имотите, оправили са си кредити, ипотеки и прочие...И да, знам, че гроздето е много кисело, ама е факт, че тия хора са в най-добра позиция.
        То на БФБ нещата са цъфнали и вързали.Задал се е един голям и дебел който ще натресе още борсите строителството банкерите и брокерите.ще видим кой ще устиска.Радвам се че нямам нищо общо с гореизброените професии.Така че замаушка мисли му.Не ми трябва луксозно жилище в София.Професията ми не е свързана с този град.Просто там няма каквото ми трябва.Живея на село

Коментар

• Тук липсва мнението на разбирача от гърция
          Мнението ми е препоръка за покупка или за продажба на акции.

Коментар

• Ааабе Дебнещия, ти си живееш в апартамента. За каква спекула говориш? Да не си го пуснал под наем или имаш още 2-3 за продаване ?

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
              Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
              Първоначално изпратено от Negramoten
              Дебнем на замаушка, пак не загря, че акциите имат покритие, не вярвай на Каро, като ти казва че нямат също имат и дивидент, ама не им плащаш данък смет и не ги ремонтираш и санираш. За това е по-лесно по време на криза да стискаш акции отколкото жилище.

По време на криза (особено при такава като сегашната, като хората дължат 30 млрд евро, а не държавата като при последната криза) кешът ще е цар. Ние няма как да се борим с дефлацията, защото не можем да печатаме евро, а дължим в евро. Т.е. като семейството се нуждае от кеш няма да има избор и ще продава на каквато и да е цена, за да върже двата края. Няма как да стиска жилището, и за това ще се ядосва, че не е продало още в началото. То ако има избор, най-вероятно щеше да се придържа към първоначалния план - да стиска за по-добри времена, ама при по-добрите времена кеш не му трябва, то и за това цените на жилищата са високи. При тежките времена му трябва кеш, ама няма кой да му даде...
              Стискай си акциите и си прибирай умопомрачителния дивидент, аз ще си държа апартамента + кеш. Интересно ми е от къде ще го извадите кеша, като трябва да купите апартамента на "закъсалото семейство". От акциите ли или може би вас кризата ще ви е подминала и няма да убеднеете изобщо.
              Ти може да си стискаш апартамента и до Второ пришествие, но "предприемачът", теглил милиони Евро кредити, за да строи апартаменти, не може да стиска нищо. Може единствено да продава, и то колкото се може по-бързо, защото в противен случай баМката ще продава вместо него :-D
              yerdna, той дебнещия ще загрее, че и жена му, която бачка като сервитьорка, ще остане без работа, като предприемача спре да плаща на общаците ама ще е късно, защото предприемача ще е пуснал на промоция построеното от него и ако е гъвкав вече ще е на Хавайте, спекулантите накупили масово 2003-2005 и те така, а като дойде времето той да продава жилището ще се чуди защо никой не купува и при 80% отстъпка от върха...

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                Стискай си акциите и си прибирай умопомрачителния дивидент, аз ще си държа апартамента + кеш. Интересно ми е от къде ще го извадите кеша, като трябва да купите апартамента на "закъсалото семейство". От акциите ли или може би вас кризата ще ви е подминала и няма да убеднеете изобщо.
                Както ти написах, по време на криза кеша е цар, за това може да си направиш извода че съм на кеш. В темата "Да дойдат мечките" може да видиш кога си продадох акциите, така че не се тревожи за мен, не съм от тези който стискат и чакат 90% спад, че да продават.

А да извадя кеша за апартамента на закъсалото семейство не се надявай много. Просто с тази демографска криза, на колкото и да го купя, надали някога ще имам достатачна печалба, за да покрие инфлацията и разходите по жилището. Е зависи на колко ще продава семейството, ако продава за 10 000 евро а наема е 100 евро, то може и да купя при Р/Е 8 стига да очаквам по-висок наем (ръст на печалбите), но да си призная някоя компания с Р/Е 3 по би ми допаднала. Въпроса е да се уцеля максимално билзо дъното.

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                  Първоначално изпратено от Imotenbalon
                  Първоначално изпратено от експерт-строител
                  Първоначално изпратено от toto
                  Само кофти периодите почнаха да се застъпват и офертите растат, а цените падат, дори по центъра
                  imoti.net - 387 002 оферти
                  imot.bg - 282 873 обяви
                  В интерес на истината, в имот.бг от един месец спряха да растат, а в имоти.нет темпа на растеж намаля. Това аз го отдавам на фалити на агенции /аз познавам няколко такива/ => цифрата става все по-близка до реалния брой продаващи се апартаменти

Да ръстът намаля последните месеци- за 3 месеца само 10 000 оферти повече.
                  Друг е въпроса, че имот бг си промениха малко статистиката
                  +1
                  определено имот.бг промениха нещо в статистиката. Защо ли? От една страна те би трябвало да се борят за повече оферти от конкурентните сайтове, от друга - прекалено бързото нарастване на офертите /те са 99% "продава"/ стряска потенциалноте купувачи. Интересно е също така какво са променили точно.
                  Преди 2 месеца, на първа страница бройката беше една, докато на статистика сумата беше с близо 20 000 повече. Сега съвпадат - направиха бройката на статистика равна на тази от първа страница
                  Това и аз го забелязах, но по-интересно е защо преди се забелязваше тази голяма разлика, а сега не. Какво са пипнали в БАЗАТА данни? Още по-интересно ми е защо са го направили.
                  Преди са стояли и стари оферти сега, ако не се поднови след определен период се трие.

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                    Дебнем на замаушка, пак не загря, че акциите имат покритие, не вярвай на Каро, като ти казва че нямат също имат и дивидент, ама не им плащаш данък смет и не ги ремонтираш и санираш. За това е по-лесно по време на криза да стискаш акции отколкото жилище.

По време на криза (особено при такава като сегашната, като хората дължат 30 млрд евро, а не държавата като при последната криза) кешът ще е цар. Ние няма как да се борим с дефлацията, защото не можем да печатаме евро, а дължим в евро. Т.е. като семейството се нуждае от кеш няма да има избор и ще продава на каквато и да е цена, за да върже двата края. Няма как да стиска жилището, и за това ще се ядосва, че не е продало още в началото. То ако има избор, най-вероятно щеше да се придържа към първоначалния план - да стиска за по-добри времена, ама при по-добрите времена кеш не му трябва, то и за това цените на жилищата са високи. При тежките времена му трябва кеш, ама няма кой да му даде...
                    Ти може да си стискаш апартамента и до Второ пришествие, но "предприемачът", теглил милиони Евро кредити, за да строи апартаменти, не може да стиска нищо. Може единствено да продава, и то колкото се може по-бързо, защото в противен случай баМката ще продава вместо него :-D

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten

Коментар

• Дебнем на замаушка, пак не загря, че акциите имат покритие, не вярвай на Каро, като ти казва че нямат също имат и дивидент, ама не им плащаш данък смет и не ги ремонтираш и санираш. За това е по-лесно по време на криза да стискаш акции отколкото жилище.

Коментар

• Първоначално изпратено от Imotenbalon
                          Само кофти периодите почнаха да се застъпват и офертите растат, а цените падат, дори по центъра
                          imot.bg - 282 873 обяви
                          В интерес на истината, в имот.бг от един месец спряха да растат, а в имоти.нет темпа на растеж намаля. Това аз го отдавам на фалити на агенции /аз познавам няколко такива/ => цифрата става все по-близка до реалния брой продаващи се апартаменти

+1
                          определено имот.бг промениха нещо в статистиката. Защо ли? От една страна те би трябвало да се борят за повече оферти от конкурентните сайтове, от друга - прекалено бързото нарастване на офертите /те са 99% "продава"/ стряска потенциалноте купувачи. Интересно е също така какво са променили точно.
                          Преди 2 месеца, на първа страница бройката беше една, докато на статистика сумата беше с близо 20 000 повече. Сега съвпадат - направиха бройката на статистика равна на тази от първа страница
                          Това и аз го забелязах, но по-интересно е защо преди се забелязваше тази голяма разлика, а сега не. Какво са пипнали в БАЗАТА данни? Още по-интересно ми е защо са го направили.

Коментар

Има логика, а може и някой продавачи да са се отказали да продават при падащи цени, виж като започна да се срива борсата колко народ реши да изчака и в момента е на 90% загуба. И при имотите в началото ще е така, не е лесно преди година някой да ти е давал 100 000 евро и да си отказал, а сега да продадеш за 60 000.

В крайна сметка ще стане като с акциите, тези чакащи кризата да отмине, като видяха как се съкращава персонал, как се затварят предприятия и мини, преглътнаха загубата и започнаха да продават. При тези с имотите ще е подобно, само че след година-две, когато някой в семейството остане без работа, а детето трябва да ходи на кандидат гимназялни/студентски курсове и немогат да намерят наемател дори за символичен наем, то ще стигнат до продажба и ще се ядосват, че не са продали още в началото, като са разбрали че цените ще падат. Но такива са хората...
                            +1
                            Опарвал съм се от такова чакане....
                            Преди време продавах една стока за 250 единици, която струваше 200 единици /средна пазарна цена/. Аз не бързах и въпреки, че знаех, че цената ще падне, се надявах да намеря купувач за 250 единици. Мина време, пазарната цена вече беше около 150 единици и аз се принудих да смъкна офертата на 200 единици. Нищо не се получи..... и така няколко пъти смъквах офертата, приближавайки се до пазарната цена. Накрая продадох стоката за 120 единици при пазарна цена 80 единици /с голяма доза шанс/.
                            Това е реален случай. Аз за себе си съм си направил изводите от допуснатата грешка.

Коментар

• Първоначално изпратено от експерт-строител
                              imot.bg - 282 873 обяви

+1

Коментар

Има логика, а може и някой продавачи да са се отказали да продават при падащи цени, виж като започна да се срива борсата колко народ реши да изчака и в момента е на 90% загуба. И при имотите в началото ще е така, не е лесно преди година някой да ти е давал 100 000 евро и да си отказал, а сега да продадеш за 60 000.

В крайна сметка ще стане като с акциите, тези чакащи кризата да отмине, като видяха как се съкращава персонал, как се затварят предприятия и мини, преглътнаха загубата и започнаха да продават. При тези с имотите ще е подобно, само че след година-две, когато някой в семейството остане без работа, а детето трябва да ходи на кандидат гимназялни/студентски курсове и немогат да намерят наемател дори за символичен наем, то ще стигнат до продажба и ще се ядосват, че не са продали още в началото, като са разбрали че цените ще падат. Но такива са хората...
                                Аааайде поредния, който е объркал НИ с акции. Акциите не ги продаваха, защото е факт, че губиш само в момента на продажбата...когато касираш загубата. Хората предпочетоха да не го правят, защото им обещаха по-добри времена и защото акциите нямат никаква полезна стойност за тях когато им висят по кобосите.

Отделно имаше 100 фактора, влияещи, за да се стигне до това положение - лоши мажоритари, изтегляне на външни капитали, значително повече спекуланти отколкото на пазара на НИ и прочие.

За разлика от акциите, в НИ може да се живее, да се дават под наем, да се пазят за деца и т.н. И детето като тръгне на "кандидат-студентски курсове" последното нещо, което родителите му би трябвало да направят е да продадат имота, който могат да му оставят и да му спестят един цял живот бачкане (за наем или за собствен имот).

Не очаквайте жилищата да ви станат евтини. Може да намалеят цените с 10-20% защото хората почнаха да гладуват вече, но срив и да има, той ще е съпътстван с масово обедняване...сиреч - за хората да си купят апартамент и сега и в бъдеще ще бъде адски трудно начинание...

Българинът си цени имотите и слава Богу, че е така, защото много народ оцелява благодарение на това, че жилището му е собствено. Вие как виждате пенсионерите да живеят с 150 лв пенсия под наем? Или вие ще сте по-различни пенсионери? Отделно някои си отдават "свободните" жилища под наем, благодарение, на което живеят старините си прилично.

Коментар

Working...
                                X