IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вероятно и кметицата е права, ама и цените паднаха и хората са си направили разчетите. Дали това е начина или да се опитат да предоговарят...това са и много данък сгради и такса смет и работни места....

По въпроса за подпочвените води - преди няколко години мой приятел си купи жилище на зелено на Сточна Гара -улица Янтра, на етап "дупка" се оказало че има плитки подпочвени води и сега имат денонощно работеща помпа, която праща водата - безценен ресурс директно в канала....

http://imoti.investor.bg/?cat=122&id=72167

Искат спиране на строителството на 14 сгради край „Ботевградско шосе“
    25.11.2008 14:02

Комисията по околна среда на Столичния общински съвет (СОС) ще иска становище от Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) по повод на даденото разрешение за строеж на три осеметажни, седем двуетажни и четири едноетажни сгради с подземни паркинги на четири нива по северната страна на бул. „Ботевградско шосе“.

Съветниците от комисията решиха още да препратят сигнала на живеещите в район „Подуяне“ граждани и становището на районната администрация до комисията по устройство на територията на СОС.

По думите на районния кмет Ева Митова, цитирана от БТА, проблемът с предвижданото застрояване на зелените площи на булеварда е от 2004 г., когато Столичният общински съвет срещу 17 нови жилища е отстъпил правото на строеж върху зелената площ на фирма „Стройкомерс 2004“. Според Ева Митова в направените от фирмата геоложки проучвания няма информация за нивото на подпочвените води в района, което е високо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muza
      Първоначално изпратено от rover
      Първоначално изпратено от panther
      Rover, Нещо се бъркаш. Никои не отрича че имотите са си нормална инвестиция по принцип. Само че инвестициите освен като избор активи трябва да се преценят и като време.
      И един въпрос. Имаш 20К БГН днес в една каса. Имаш допускане за инфлация 15%. Какво би ги направил?
      Лично аз и точно в този момент, ако искам да ги умножа ще си купя още стоки и ще ги вкарам в магазините си. Макар че там и без това е пълно със стока. За 15 дни ще ми донесат чисто след сваляне на разходите около 1800 лева. Чиста печалба около 18-20% за fortnight.
      Ако имах кредит, щях да върна част от него.
      Мога и да се разтичам и да намеря още клиенти за цеха си и да им изработя още нещо. Макар че, имам доста поръчки и май кризата няма изобщо да ме засегне ( в производството). Иначе в търговията я усещам.
      Абе диверсификацията му е майката.
      Все пак излишни пари остават. И все някъде трябва да ги похарчиш. Защо да не е за имоти?
      Rover,
      Не мога да те разбера. Казваш, че оборотът в магазините е паднал, пълни са със стока, а ти още ще купуваш стока.
      Произведеното в цеха и то трябва да се реализира. След като се отразява в магазина, защо смяташ, че няма да се отрази на производството?
      В магазините продавам и чужди стоки, а в цеха работя и с поръчки от други клиенти на едро. Кой знае защо, напоследък те се увеличиха. Може би други колеги са прекратили или намалили дейността си.
      Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от rover
        Първоначално изпратено от panther
        Rover, Нещо се бъркаш. Никои не отрича че имотите са си нормална инвестиция по принцип. Само че инвестициите освен като избор активи трябва да се преценят и като време.
        И един въпрос. Имаш 20К БГН днес в една каса. Имаш допускане за инфлация 15%. Какво би ги направил?
        Лично аз и точно в този момент, ако искам да ги умножа ще си купя още стоки и ще ги вкарам в магазините си. Макар че там и без това е пълно със стока. За 15 дни ще ми донесат чисто след сваляне на разходите около 1800 лева. Чиста печалба около 18-20% за fortnight.
        Мога и да се разтичам и да намеря още клиенти за цеха си и да им изработя още нещо. Макар че, имам доста поръчки и май кризата няма изобщо да ме засегне ( в производството). Иначе в търговията я усещам.
        Все пак излишни пари остават. И все някъде трябва да ги похарчиш. Защо да не е за имоти?
        Rover,
        Не мога да те разбера. Казваш, че оборотът в магазините е паднал, пълни са със стока, а ти още ще купуваш стока.
        Произведеното в цеха и то трябва да се реализира. След като се отразява в магазина, защо смяташ, че няма да се отрази на производството?

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she
          Започнаха съкращения на работници в предприятията в Троян.

Това съобщи кметът на града Минко Акимов, цитиран от БНР.

В завода за производство на електромотори „Елма" АД работниците са пуснати в отпуск, но с очаква от 2 000 те да останат около 400.

В предприятието „Машстрой" вече са съкратени около 400 души.
          Очаква се и фирма, работеща със световноизвестно шведско дружество, също да свие до минимум производството си.

Това е от Нюз.бг. И каква стана тя? От години и до вчера ме убеждаваха, че истината била в износа. Ама сега аз си имам вътрешния пазар, а гордите износители духат супата. Във всички браншове.
          Ако произвеждаш хляб или кремвирши за вътрешния пазар, даже кризата може да ти се отрази позитивно.
          За мен истината е в алкохола, отваряш един гаражен цех за водка менте и кризата няма да те удари

Сериозно, при криза, хората бягат от реалността, и консумацията на алкохол нараства, той Тото за това се насочи към акции на пивоварни.

Коментар

В завода за производство на електромотори „Елма" АД работниците са пуснати в отпуск, но с очаква от 2 000 те да останат около 400.

Очаква се и фирма, работеща със световноизвестно шведско дружество, също да свие до минимум производството си.

Това е от Нюз.бг. И каква стана тя? От години и до вчера ме убеждаваха, че истината била в износа. Ама сега аз си имам вътрешния пазар, а гордите износители духат супата. Във всички браншове.
            Ако произвеждаш хляб или кремвирши за вътрешния пазар, даже кризата може да ти се отрази позитивно.

Коментар

аз имам спор по този въпрос и смятам, че индустриалният експорт е изключително рисково занимание, а дали е така ще покаже само времето ...

Коментар

• Започнаха съкращения на работници в предприятията в Троян.

Коментар

• Първоначално изпратено от panther

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna
                    От всичко написано дотук напоследък разбрах, че е по-добре да си гол като пушка, отколкото да имаш каквото и да било. И тъй като много от списувателите в този форум няма да прочетат тази ми мисъл, под една или друга форма ще я оповестявам отвреме-навреме. Та да вдянат всички, че голтакът винаги ще бъде по-добре от имащия.
                    Да!
                    Когато нямаш достатъчно висок доход, е по-добре да си гол като пушка и да живееш под наем, отколкото да се закрепостиш за 30 години към някоя баМка и да получиш в замяна 60 квадрата двустаен панел в Обеля, който ще изплатиш 3 пъти.
                    Най-добре е да имаш много активи добре диверсифицирани и да не ти пука много, а разбирасе да имаш и спекулативен капитал, който да множиш...

За жалост, тук основно дискусията се води от хора купили "двустаен" с доживотен кредит, молещи се да не падат цените, не за друго, а защото ги е страх да не каже някой, че са се минали и такива, който са "над нещата" ама нямат и 50 000 лв спестени...

Коментар

От всичко написано дотук напоследък разбрах, че е по-добре да си гол като пушка, отколкото да имаш каквото и да било. И тъй като много от списувателите в този форум няма да прочетат тази ми мисъл, под една или друга форма ще я оповестявам отвреме-навреме. Та да вдянат всички, че голтакът винаги ще бъде по-добре от имащия.
                      Да!
                      Когато нямаш достатъчно висок доход, е по-добре да си гол като пушка и да живееш под наем, отколкото да се закрепостиш за 30 години към някоя баМка и да получиш в замяна 60 квадрата двустаен панел в Обеля, който ще изплатиш 3 пъти.

Коментар

• Rover, Нещо се бъркаш. Никои не отрича че имотите са си нормална инвестиция по принцип. Само че инвестициите освен като избор активи трябва да се преценят и като време.

Коментар

• Първоначално изпратено от vsko
                          Усещам как още един разкаял се ЪП-ър постепенно преминава към нас Срррривльовците.

Добре ве, що никой не чух да казва че 2009та може пък да поскъпнат НИ с 20-30%

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                          Не очаквайте жилищата да ви станат евтини. Може да намалеят цените с 10-20% защото хората почнаха да гладуват вече, но срив и да има, той ще е съпътстван с масово обедняване...сиреч - за хората да си купят апартамент и сега и в бъдеще ще бъде адски трудно начинание...
                          Аааа има още един останал:

Първоначално изпратено от Scrooge McDuck
                          ОСНОВНАТА И ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПРИЧИНА ЗА ПОСКЪПАВНЕТО НА ИМОТИТЕ В БЪЛГАРИЯ НИТО Е ЕВРОСЪЮЗА, НИТО НАТО, НИТО СССР. ТЯ Е ЕДНА ЕДИНСВЕНА, КАКТО МНОГО ПЪТИ СЪМ ПИСАЛ В ТОЗИ ФОРУМ: ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ НИТО ИНВЕСТИРАТ В ИНФРАСТРУКУРА, НИТО СЪЗДАВАТ ПРАВНА СИГУРНОСТ НИТО ГРАДОУСТРОСВЕНИ ПРАВИЛА. ЗАТОВА И МАЛКОТО ГОДНИ ПАРЦЕЛИ ЗА СТРОЕЖ СТИГНАХА ТАКИВА ЦЕНИ, ОТ ТАМ - ОСТАНАЛИТЕ ТЕРЕНИ, НОВОТО СТРОИТЕЛСТВО, СТАРОТО И ПРОЧ. ТЪЙ КАТО ТАЗИ ТЕНДЕНЦИЯ ПРОДЪЛЖАВА, ЦЕНИТЕ ЩЕ СЕ ЗАДЪРЖАТ КАКВИТО СА СЕГА, А СЛЕД 2 ГОДИНИ ЩЕ СТИГНАТ ОКОЛО 1700 ЕВРО ЗА 1 КВ. МЕТЪР ПЛОЩ В СОФИЯ.
                          Интересното е освен че е последния Ъпер и дава прогноза 50% нагоре за две години, явно това му е някой клониран ник, понеже споменава че много пъти е писал по темата, пък от всичките му 17 поста във форума, само този е относно имотите.

Коментар

• http://www.rusenews.eu/news,1,19971.htm имоти и данъци

Коментар

• Огромната част от хората с охота възприеха модела на поведение, при който животът се консумира предварително. Така било в развития свят. Заробиха се и се закопаха. Не са за жалене.

Аз отворих дума за тези хора, които тук отдавна обясняват, че инвестицията в недвижимости била пълна глупост. Как държавата щяла да отреже главите на хората с данъци, как имотите се съсипвали от наематели, как по-имало сметка да се живее под наем. Абе много добре съм чел аз нещата. По-рано за борса ми говореха, допреди секунди за селскостопански земи ( ама сега мълчат), а някои при 15% инфлация ми говорят за достойнството на нещо си наречено " депозит".
                              И какво им е лошото на "Надеждите"? Днес вече и разните Ливади не са примамливи - нямали инфраструктура. Кой знае кое ще бъде добро утре?

Коментар

• Усещам как още един разкаял се ЪП-ър постепенно преминава към нас Срррривльовците.

Добре ве, що никой не чух да казва че 2009та може пък да поскъпнат НИ с 20-30%

Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка
                                Не очаквайте жилищата да ви станат евтини. Може да намалеят цените с 10-20% защото хората почнаха да гладуват вече, но срив и да има, той ще е съпътстван с масово обедняване...сиреч - за хората да си купят апартамент и сега и в бъдеще ще бъде адски трудно начинание...

Коментар

Working...
                                X