IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Недвижимите имоти са свръхнадценени

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
    Защо парите ми трябва да са в 1 влог???? За да вляза в официалната статистика и крадците да знаят?
    Аз нямам толкова много,но познавам хора които имат и едва ли са в статистиката.
    В официалната статистика влизат всички които си държат парите в банка, морски. Няма да влезеш в статистиката само ако ги държиш в буркан. А за крадците не се притеснявай, те знаят къде да пипат и не им трябват справки от банките.

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas
      Това че имотите са надценени,не значи че цената им ще падне. Много от тях са с инвестиционна цел,т.е имам излишни пари и ги влагам в най-сигурното. Повечето хора не играят на борсата и ако не ги слагаш в банка,това е единствената инвестиция.
      Ако е собствено жилище - ще плаща ипотека,защото няма къде да живее.
      Могат да паднат,ако :
      1. Има много уволнения и ипотеката е на риба на възможностите.
      2. Теглен кредит за закупуване,с идеята че цената на този НИ ще се вдигне толкова,че ще е повече от кредита с лихвите.
      Тъй като не вярвам да има много такива,цената ще падне само при масови уволнения и фалити,но се надявам това да не стане.
      Толкова ли не можете да раберете елементарни пазарни истини. След като са надценени, значи се иска повече отколкото може да се даде.
      Това, че някой ще си живее в жилището върху което има ипотека, и не го продава, въобще не значи, че цената му не може да падне и той да продължава да си плаща. Това за ПЛАТОТО В ЦЕНИТЕ съм го слушал поне няколко пъти от заитересовани личности в пазара на НИ по цял свят. На някой от тия "директори" вече компаниите им не съществуват.

Коментар

• Защо парите ми трябва да са в 1 влог???? За да вляза в официалната статистика и крадците да знаят?
        Аз нямам толкова много,но познавам хора които имат и едва ли са в статистиката.

Първоначално изпратено от panther
        Първоначално изпратено от Веско
        Не можах да разбера заяждаш ли се или си просто глупав (не е обида, то си е човешко качество). Неколкократно съм споменавал, че дължа единствено глоби от КАТ и не познавам хора които да са теглили кредит без да имат нужда и преценили добре.
        Добре бе Веско, ти колко човека познаваш дето имат 50 000 Е в банката така че да ги инвестират в Хапартамент? Щото нормален апартамент под 50 К евро в Софето няма.
        И нали си наясно, че ако ги нямат трябва да ги вземат като заем? И после да ги връщат с (нарастващи) лихви?

Една подсказка - влоговете над 50000 лева ги има в отделна колонка в статистиката на БНБ за депозитите и бога ми никак не са много. Депозитите 20-30К и 30-40К Също не са толкова много. Статистика за влогове над 50К евро няма - явно сумата им се е видяла много голяма.

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско
          Не можах да разбера заяждаш ли се или си просто глупав (не е обида, то си е човешко качество). Неколкократно съм споменавал, че дължа единствено глоби от КАТ и не познавам хора които да са теглили кредит без да имат нужда и преценили добре.
          Добре бе Веско, ти колко човека познаваш дето имат 50 000 Е в банката така че да ги инвестират в Хапартамент? Щото нормален апартамент под 50 К евро в Софето няма.
          И нали си наясно, че ако ги нямат трябва да ги вземат като заем? И после да ги връщат с (нарастващи) лихви?

Една подсказка - влоговете над 50000 лева ги има в отделна колонка в статистиката на БНБ за депозитите и бога ми никак не са много. Депозитите 20-30К и 30-40К Също не са толкова много. Статистика за влогове над 50К евро няма - явно сумата им се е видяла много голяма.

Коментар

Първоначално изпратено от yerdna
            Аз без работа ще изкарам 3 месеца под наем. А ти без работа как ще си плащаш ипотечната вноска, която е 110% от заплатата ти, защото с жената се мислите за много умни и сте взели кредит с вноска 60% от разполагаемия нетен месечен доход?
            Ти може и да не познаваш, но 90% от ипотекарите са точно такива - нагрухали са се с ипотеки много над възможностите си и ще страдат жестоко.

Коментар

Първоначално изпратено от yerdna
              Аз без работа ще изкарам 3 месеца под наем. А ти без работа как ще си плащаш ипотечната вноска, която е 110% от заплатата ти, защото с жената се мислите за много умни и сте взели кредит с вноска 60% от разполагаемия нетен месечен доход?
              Аз пък познавам доста хора взели ипотечен кредит с вноска 70-80% от дохода им. С този стрес! Пък после се чудим защо млади хора все по- често боледуват от сърдечни болести (и не само!)
              Истината е винаги някъде по средата

Коментар

• Това че имотите са надценени,не значи че цената им ще падне. Много от тях са с инвестиционна цел,т.е имам излишни пари и ги влагам в най-сигурното. Повечето хора не играят на борсата и ако не ги слагаш в банка,това е единствената инвестиция.
                Ако е собствено жилище - ще плаща ипотека,защото няма къде да живее.
                Могат да паднат,ако :
                1. Има много уволнения и ипотеката е на риба на възможностите.
                2. Теглен кредит за закупуване,с идеята че цената на този НИ ще се вдигне толкова,че ще е повече от кредита с лихвите.
                Тъй като не вярвам да има много такива,цената ще падне само при масови уволнения и фалити,но се надявам това да не стане.

Коментар

• Веско, защо не приемеш, че си закъснял за пира и не се примириш? Най - добре ще бъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
                    http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3180&sectionid=5&id=0001201
                    Пешко, ако статиите в Сега ти формират мирогледа нямаш оправяне, ама все пак ще ти обясня някои работи, дано попиеш.
                    Както вече yerdna писа - сигурно над 2 милиона души са се изнесли от тая държава. Знаеш ли какво е 2 милиона от 9 милиона? над 20%.
                    Знаеш ли какво е над 20%?
                    СССР за цялата Втора Световна Война, в условията на тотална война срещу военната машина на Хитлер и под ръководството на "добрия чичко" Сталин знаеш ли колко население губи? 13%
                    България за 20години в мир и демокрация е загубила над 20%.
                    Говори ли ти нещо?

Хората, които напускат българия са или такива които тук изобщо не могат да се оправят, или такива който смятат че там ще се оправят много по-добре.
                    Първите са основно необразовани. Вторите са много добри специалисти.
                    Първите сега се връщат но и тук намя да цъфнат и вържат. Само дето измислените статистики за безработица на мухата масларка ще станат още по-измислени. Специалистите са си много добре навън и от моите познати никой не смята да се връща. Познати в Испания нямам. Имам в САЩ, Канада, Австрия и Русия. Всичките са поне с едно висше образование.

Коментар

• Първоначално изпратено от yerdna

Коментар

• Бабите и дядовците ще помагат по стар български обичай, ще живеят по 8 души в стая, рядко ще се хапва месце, но-о-о-о апартаментя е свято нещо...

Коментар

Първоначално изпратено от Negramoten
                          Кризата развенча жилището като сигурна инвестиция
                          24 Ноември 2008 06:42:58

"Имотът е най - сигурната инвестиция", "жилищата никога не падат", "у нас нищо не става по - евтино" - такива аргументи слушам от една година насам при многото си спорове с приятели, познати и дори специалисти от бранша относно бъдещето на пазара на недвижими имоти у нас...

Всъщност цените на имотите тръгнаха стремглаво надолу в момента
                          С прости думи - всички ние като нация ядохме, пихме, строихме и се веселихме на кредит. Сега ще плащаме....

Така че, за да се върнем към някогашния си стандарт, трябва или цените да паднат три пъти /до 472 лв./кв. м. или 242 евро/кв.- м./, или заплатите да скочат три пъти....
                          Доста едностраннчиво и посредствено написана дописка. Още заглавието е малоумно. Точно кризата показва, че жилището е най-сигурната инвестиция. Пробвай живей под наем ако останеш 3 месеца без работа. При нас помощите за безработни не стигат и за хляба на месец.
                          Дълбока заблуда или може би просто глупост и алчност е в едно изречение да се смесват “сигурност“ и “цена“. Продължавам да не вярвам, че има много толкова глупави българи, взели кредити за да си закупят жилище което не им трябва. Аз лично нямам познати, които да не си правят сметката. Ако автора общува само с лакоми идиоти...
                          Сравнението със заплатите е типично популистко. Трябвало да скочат. Ами произвеждай повече и по-конкурентна продукция. Българина е свикнал да му дават, а не да си изработва.
                          И така и не разбрах ЗАЩО трябва да си продам имота за 12 хиляди.

Коментар

• Първоначално изпратено от Negramoten
                            Кризата развенча жилището като сигурна инвестиция
                            24 Ноември 2008 06:42:58

"Имотът е най - сигурната инвестиция", "жилищата никога не падат", "у нас нищо не става по - евтино" - такива аргументи слушам от една година насам при многото си спорове с приятели, познати и дори специалисти от бранша относно бъдещето на пазара на недвижими имоти у нас...

Всъщност цените на имотите тръгнаха стремглаво надолу в момента
                            С прости думи - всички ние като нация ядохме, пихме, строихме и се веселихме на кредит. Сега ще плащаме....

Така че, за да се върнем към някогашния си стандарт, трябва или цените да паднат три пъти /до 472 лв./кв. м. или 242 евро/кв.- м./, или заплатите да скочат три пъти....
                            Доста едностраннчиво и посредствено написана дописка. Още заглавието е малоумно. Точно кризата показва, че жилището е най-сигурната инвестиция. Пробвай живей под наем ако останеш 3 месеца без работа. При нас помощите за безработни не стигат и за хляба на месец.
                            Дълбока заблуда или може би просто глупост и алчност е в едно изречение да се смесват “сигурност“ и “цена“. Продължавам да не вярвам, че има много толкова глупави българи, взели кредити за да си закупят жилище което не им трябва. Аз лично нямам познати, които да не си правят сметката. Ако автора общува само с лакоми идиоти...
                            Сравнението със заплатите е типично популистко. Трябвало да скочат. Ами произвеждай повече и по-конкурентна продукция. Българина е свикнал да му дават, а не да си изработва.
                            И така и не разбрах ЗАЩО трябва да си продам имота за 12 хиляди.

Коментар

• Те, по принцип, образованите и мислещите са малцинство.

От 9 млн през 1989 сега сме 6,5 млн в България.

Ама какво са някакви си 2.5 млн...
                              В тях има всякакви. Но ще се върнат най-слабо квалифицираните.

Първоначално изпратено от Бате Пешо
                              http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=3180&sectionid=5&id=0001201
                              Тук ясно са го написали.Онези дето реват че най образованата част от младите е напуснала страната да четат.разбира се има и такива но те са малцинство.Но те и тука да си бяха останали пак щяха да живеят добре

Коментар

• http://www.segabg.com/online/article...d=5&id=0001201
                                Тук ясно са го написали.Онези дето реват че най образованата част от младите е напуснала страната да четат.разбира се има и такива но те са малцинство.Но те и тука да си бяха останали пак щяха да живеят добре

Коментар

Working...
                                X