IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодна ли е покупката на ваканционен имот в момента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
    Щото Бат ви Ваню не харесва бетоня по бляк сее-то.Пък и да "купува" чешмиери по 15 кв в "Елитнию курорт" за много европейски кинтари.Едва ли.
    И ти ли бруте си пореднии дигач на имотята?
    Само питам и не ми дреме.Самальото е томоро морген.

Нарочно пунтирах Панелки защото вади от нафталина забравената тема с цел ллллллекинко дигане на умрелият вече пазар НИ.
    Те така че се засечем хиер в еит аугуст лето 2013.
    Пока,амигоси.
    От островите бих избрал или Св. Иван или Змийския остров, не и елинските. Много бързо забравихте как ни презират тези елини. Моят пряк шеф всяка година почива по три пъти в Гърция, а като го попитам не са ли високомерни елиника с него, той гордо отговаря, че не ги разбира и не общува с тях.
    Егати яката почивка няма що, нищо чудно да го псуват по 10 различни начина докато му сервират.
    Аз тази година съм в едни бунгалца на ММЦ с гора наоколо и близък спокоен плитък плаж. По евростандарт до 12г. деца се настаняват и изхранват безплатно. Все пак съм патриот, който работи за българската икономика, не гол охлюв изнасящ капитали.
    Last edited by Лорда; 03.08.2013, 00:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
      Ми то ако още 7-8 лета е така тук 'що ще се връщаш от тия острови?! Ти си знаеш, не те гоня
      Щото Бат ви Ваню не харесва бетоня по бляк сее-то.Пък и да "купува" чешмиери по 15 кв в "Елитнию курорт" за много европейски кинтари.Едва ли.
      И ти ли бруте си пореднии дигач на имотята?
      Само питам и не ми дреме.Самальото е томоро морген.

Нарочно пунтирах Панелки защото вади от нафталина забравената тема с цел ллллллекинко дигане на умрелият вече пазар НИ.
      Те така че се засечем хиер в еит аугуст лето 2013.
      Пока,амигоси.

Коментар

• Първоначално изпратено от van05 Разгледай мнение
        Дигаш ли имотята а Панелкин.?С празни постове на забравени теми.Свиквай-така ще е още 7-8 лета господни(минимум)

Бат ви Ваню отива на едни острови.
        Ми то ако още 7-8 лета е така тук 'що ще се връщаш от тия острови?! Ти си знаеш, не те гоня
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
          Такива глупаци са вечно колебливите купувачи таргета на рекламите за жилищни кредити на банка ДСК. Не знам кой им е РR, но сигурно е гений!
          Дигаш ли имотята а Панелкин.?С празни постове на забравени теми.Свиквай-така ще е още 7-8 лета господни(минимум)

Бат ви Ваню отива на едни острови.

Коментар

• Първоначално изпратено от stefi Разгледай мнение
            Очевидно е ,че си Купувач
            По-Очевидно е , че си Балансиран Купувач , ако приемаш че Цената винаги е субективна
            Човек, който препуска като кон с капаци няма шанс !

конфликт Продавач / Купувач винаги ще има - иде реч за пари
            но ако в конфликта има глупак - няма сделка

Купуваш ли с Очите - винаги ще имаш Шанс
            Такива глупаци са вечно колебливите купувачи таргета на рекламите за жилищни кредити на банка ДСК. Не знам кой им е РR, но сигурно е гений!

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
              Аз от известно време проявявам интерес и следя този пазар за нещо сгодно.
              Според мен цените не са се качили много спрямо 2009 , но е и истина че евтинджосите дето се предлагат 25-30 хил евра за нищо не стават.

Лично за мен такъв имот трябва да бъде на първа линия и без възможност да дигнат нещо пред теб след време. Да е в комплекс който предлага подръжка , охрана и управление. И площа да е минимум три стаен.

Като казвам управление имам впредвит през времето в което не го ползваш, да има кои да го отдава да избиваш поне таксите за подръжка. Ясно е че пари от това не се печалят , но кеф цена няма а и живота е кратък

Та мисълта ми беше че такива имоти излизат от време на време при цени 60-70хил евра. А дали е скъпо е въпрос на субективна оценка....
              …..да, съгласен съм с това ,че от 2009 насам няма движение надолу за тези имоти ( освен изпищелите вторични продажби които също се поизчерпаха) ….да, съгласен съм,че подобен имот трябва да се търси на първа, в краен случай на втора линия за да е лесен за отдаване и удобен за почивка…и разбира се да е в затворен комплекс с управление и целогодишна охрана за да ти е спокойно и подредено……Но, не съм съвсем съгласен с това, че от подобен имот не може да се печели, ( освен да избиеш поддръжката – както казваш ) …. Възвращаемостта от подобен имот, дори може да бъде по добра от такъв за целогодишно ползване, купих такъв 2009 и не съм падал под 12% годишна възвращаемост,..не съм го доверил на 100% на управляващата компания, чрез тях настанявам и ми чистят…туристите сам си намирам…. в момента подобни имоти, трудно се намират на цените от същата ( 2009) година иначе бих се замислил за втори … да не споменавам за амортизацията която е в пъти по ниска от целогодишно използваемия … и за кефа съвсем се съгласих, живота е да се живее с удоволствие, подобен имот доставя такова ( аз лично го ползвам юни и септември … юли и август връща инвестицията – това е и периода на амортизаця!! ) … едно мнение - не на теория ))))

Коментар

• Балансирано мнение

Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Аз от известно време проявявам интерес и следя този пазар за нещо сгодно.
                Според мен цените не са се качили много спрямо 2009 ,
                но е и истина че евтинджосите дето се предлагат 25-30 хил евра за нищо не стават.

Лично за мен такъв имот трябва да бъде на първа линия и без възможност да дигнат нещо пред теб след време. Да е в комплекс който предлага подръжка , охрана и управление. И площа да е минимум три стаен.

Като казвам управление имам впредвит през времето в което не го ползваш, да има кои да го отдава да избиваш поне таксите за подръжка. Ясно е че пари от това не се печалят , но кеф цена няма а и живота е кратък :)

Та мисълта ми беше че такива имоти излизат от време на време при цени 60-70хил евра. А дали е скъпо е въпрос на субективна оценка....
                Очевидно е ,че си Купувач
                По-Очевидно е , че си Балансиран Купувач , ако приемаш че Цената винаги е субективна
                Човек, който препуска като кон с капаци няма шанс !

конфликт Продавач / Купувач винаги ще има - иде реч за пари
                но ако в конфликта има глупак - няма сделка

Купуваш ли с Очите - винаги ще имаш Шанс

Коментар

• Първоначално изпратено от ablak Разгледай мнение
                  Аз съм на мнение, че в момента е най-точното време за покупка на подобен имот. Много хора загубиха средства поради кризата и част от тях продават имотите си доста евтино, също така има много предприемачи които имат непродадени имоти които гледат да продадат, на възможно по-ниски цени.
                  Това време е кратко и никога повече няма да се върне или ще е след десетилетия пак за кратко. Така де НИ са сериозни активи, не някакво пършиво злато дето пада с 12 процента за ден.

Коментар

• Аз от известно време проявявам интерес и следя този пазар за нещо сгодно.
                    Според мен цените не са се качили много спрямо 2009 , но е и истина че евтинджосите дето се предлагат 25-30 хил евра за нищо не стават.

Като казвам управление имам впредвит през времето в което не го ползваш, да има кои да го отдава да избиваш поне таксите за подръжка. Ясно е че пари от това не се печалят , но кеф цена няма а и живота е кратък

Last edited by markov; 16.04.2013, 23:20.
                    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Аз съм на мнение, че в момента е най-точното време за покупка на подобен имот. Много хора загубиха средства поради кризата и част от тях продават имотите си доста евтино, също така има много предприемачи които имат непродадени имоти които гледат да продадат, на възможно по-ниски цени.

Коментар

• [QUOTE=viona;1059428103]
                        Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Покупката на ваканционен имот никога не инвестиция (това е все едно да си купиш лична яхта или самолет - ползваш само 10-20 дни, струва скъпо и никога не си избива парите, а плащаш разходи цяла година), освен ако нямаш идеята после да го продадеш за повече пари

Е не е баш така.Имота ,ако е в курорт ти връща поне годишните разноски минимум без да се зориш.Само от приятелите, приятелите на родствениците, колеги и тн.без да ги дереш ,а само с символично таксуване(кой колкото обича) се избива данъка и такса подръжка.-При активен сезон 40-50дни не е трудно да събереш 1000-1300лв.без да си тур оператор или арендатор,стоящ на авто-гарата с картонена табелка...
                        А по повод примера със личните еър-джетове (самолетите)всички са регистрирани за бизнес-пътувания и те също се отдават под наем.
                        Наистина не е баш така, инвестицията във ваканционен имот е не по различна от тази в такъв за постоянно живеене ( от гледна точка на математиката) … разбира се, че и едната и другата могат да бъдат изгодни, въпрос на смятане и на приоритети … твърдя го от позицията на тези които имаме и от двата типа ! Но тъй като тук се коментира ваканционния имот, принципа на локация работи със същата сила ( първа или втора линия макс..ако става дума за морето..не по назад за да е по лесно намирането на туристи, без да е категорично правило ) … важното е да имаш пряка възможност да го управляваш лично, ( да си осигуряваш туристи – платци ) без това да ти коства прекалено много време и усилия разбира се … щото нали говорим за инвестиции които носят пасивен доход, комфортна работа, а не от сутрин до вечер да го мислиш…от услугите на управляваща компания ( каквито има в почти всички комплекси от затворен тип ) … можеш да се възползваш единствено да посрещнат настанят и почистят на туриста, което всъщност е най трудоемката и не привлекателна част от упражнението, съответно ще им платиш за толкова почиствания колкото си заявил …. На много малко места, можеш да се довериш изцяло на управляващата компания, в повечето случаи е най добре лично да си организираш платци ….а таксата поддръжка ( като разход) не е нищо повече от 5-6 нощувки на туристи в пик сезон, и както по горе стана дума за приоритети – ако ще е за инвестиция, то юли и август няма да е за лично ползване, втората половина на юни и началото на септември е прекрасно време за отмора….. това е общо взето…а що се касае до това дали е момент за покупка пак стигаме до математиката + и – на кантара без емоции…. Например в момента има доста наведени продавачи ( да не споменавам закъсалите ирландци и англичани ) …. Лично мнение - дет се вика от сърце …..

Коментар

• Колега........

[QUOTE=viona;1059428502]
                          Първоначално изпратено от avramcho Разгледай мнение
                          Даа,така е колега
                          Но ми щеше в темата да се разтулкува моментната ситуация (покупка или продажба) чисто в инвеститорско-личен план в Голямите курорти от "Конструктури и Деструктори" поне с малко аргументи всеки да изложи с мнението си.Нали е Инвестор саита,не е Бг Мама?!
                          това е форум - т.е. говорилня

тук има заинтересовани страни -

останалите 80 % от присъстващите могат да те съветват дори за космически технологии

както казва Жена ми :

Спечелиш ли-ще се радваш на Пари
                          Изгубиш ли - ще се радваш на Опит

-----------
                          ако аз имах мотив за покупка или продажба -

бих попитал 100 случайни " Какво мислят по въпроса "
                          и бих направил Обратното

теб обаче не мога да не ангажирам с този подход.....

Коментар

• [QUOTE=avramcho;1059428449]
                            Първоначално изпратено от viona Разгледай мнение

спори с "Конструктори" ....те имат аргументи,изслушват, претеглят и винаги може да се научи нещо от тях!

Спориш ли с "Деструктори" - спориш съм със себе си..нещо като онанизъм

носи си винаги главата с теб , претегляй и спазвай най-важното за всеки Пазар - СЕНТИМЕНТЪТ- т.е. психологическата нагласа :

ако всички продават - Купувай
                            ако всички купуват - Продавай
                            Даа,така е колега
                            Но ми щеше в темата да се разтулкува моментната ситуация (покупка или продажба) чисто в инвеститорско-личен план в Голямите курорти от "Конструктури и Деструктори" поне с малко аргументи всеки да изложи с мнението си.Нали е Инвестор саита,не е Бг Мама?!

Коментар

• избирай си опонентите , ако можеш !

[QUOTE=viona;1059428103]
                              Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Покупката на ваканционен имот никога не инвестиция (това е все едно да си купиш лична яхта или самолет - ползваш само 10-20 дни, струва скъпо и никога не си избива парите, а плащаш разходи цяла година), освен ако нямаш идеята после да го продадеш за повече пари

Е не е баш така.Имота ,ако е в курорт ти връща поне годишните разноски минимум без да се зориш.Само от приятелите, приятелите на родствениците, колеги и тн.без да ги дереш ,а само с символично таксуване(кой колкото обича) се избива данъка и такса подръжка.-При активен сезон 40-50дни не е трудно да събереш 1000-1300лв.без да си тур оператор или арендатор,стоящ на авто-гарата с картонена табелка...
                              А по повод примера със личните еър-джетове (самолетите)всички са регистрирани за бизнес-пътувания и те също се отдават под наем.
                              спори с "Конструктори" ....те имат аргументи,изслушват, претеглят и винаги може да се научи нещо от тях!

Спориш ли с "Деструктори" - спориш съм със себе си..нещо като онанизъм

носи си винаги главата с теб , претегляй и спазвай най-важното за всеки Пазар - СЕНТИМЕНТЪТ- т.е. психологическата нагласа :

ако всички продават - Купувай
                              ако всички купуват - Продавай

Коментар

• [QUOTE=Jay Gould;1059428000]Покупката на ваканционен имот никога не инвестиция (това е все едно да си купиш лична яхта или самолет - ползваш само 10-20 дни, струва скъпо и никога не си избива парите, а плащаш разходи цяла година), освен ако нямаш идеята после да го продадеш за повече пари

Коментар

Working...
                                X