IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изгодна ли е покупката на ваканционен имот в момента?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• В моята реалност, те не са хипотетични. Аз ги виждам такива, пък нека съм "луд". Допускам, че и по-високи може да се окажат. Просто ... Овлядах си импулса. Оценете го.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
      ФАКТИЧЕСКА доходност /т.е., на вече състояли се инвестиции/, ти си прав, се изчислява СЛЕД тяхното осъществяване. А тази, която аз пресмятам, наистина, ще остане "хипотетична" до момента на реализация.
      Това е достатъчно! Разбира се , че няма проблеми да си говориш и спориш за всичко - това е умствен процес. Просто при спор за реални неща, уточнявай когато имаш предвид хипотетични! Има известна разлика
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        Понеже поста ти не е специално към мен, но ме намесваш => ще ти спестя многословието и ще ти кажа, че ако нямаш париТЕ, не можеш да определяш реална доходност (на тях) с Хипотетична такава - не е интелигентно!

- защото по този начин най-малкото обиждаш всички, които имат това което ТИ нямаш /тези с парите/ - че не правят тази доходност, която ти БИ правил!
        ФАКТИЧЕСКА доходност /т.е., на вече състояли се инвестиции/, ти си прав, се изчислява СЛЕД тяхното осъществяване. А тази, която аз пресмятам, наистина, ще остане "хипотетична" до момента на реализация. Дали е или не е интелигентно, няма да споря.
        Виж, да виждаш ОБИДА в това, че някой не прави доходност, е прекалено. Не се вживявай толкова. Предпоставките, обаче, пропорциите да са тези, които аз изтъквам, са реални. Най-малкото, защото масата се бутат в навалицата и търсят доводи да продължат да правят това, което правят и сега, въпреки явните утежняващи фактори в тяхна вреда. Бутат се във водата и - да плували. А, че /щат или не щат/ се набутват с/у течението, е сериозният им проблем. Аз съм открил добро поточе в своя посока - даже, не точно поточе, а река - и ще се възползвам. Спирам да обяснявам. Трошете си главите, те са си ваши.

Лорде, чак за определението на подхода ти не се бях замислял. Нека бъде, както казваш. Но, да те обвинявам, не те. Само посочвам, какво виждам.
        Пък за момента за уцелване, си ужасно прав.
        Last edited by Pyramid; 03.08.2013, 22:53.

Коментар

Наивно е, също така, скъпи ми Лорде, /връщам топката, ама нали затова е тази игра/ че, щом ти самият мислиш по определен начин и определяш себе си като част от общност /забележи, САМ се определяш!/ от някакви хора, неколцина от които познаваш, някак автоматично, НИКОЙ не би действал по начин, по който не действаш ти. Ако сме прецизни в изказа си и неговия прочит, така излиза. Аз не мога да плувам дълго <=> никой не може да плува дълго.

В какво се инвестира /най-масово/ у нас?
          !
          Обвиняваш ме, че използвам индуктивен подход, но не е така след като имам наблюдения на конкретен пазар от 20 години. Дедуктивен ми е подхода. Една доста представителна социологическа извадка от инвестирали в покупки и рентване.
          Не знам и защо златото си го отделил от суровините
          Смея да твърдя, че ако мислиш да направиш нещо нестандартно, гениялно и твърде напредничаво # от традиционните инструменти на инвестиране, си е чиста утопия.
          Справка срива на борсата на "Енрон" и подобни........
          За мен е без значение дали ще инвестираш в НИ, суровини или акции, важен е единствено ПЕРИОДА който ще уцелиш.

Коментар

• Pyramid

Понеже поста ти не е специално към мен, но ме намесваш => ще ти спестя многословието и ще ти кажа, че ако нямаш париТЕ, не можеш да определяш реална доходност (на тях) с Хипотетична такава - не е интелигентно!

- защото по този начин най-малкото обиждаш всички, които имат това което ТИ нямаш /тези с парите/ - че не правят тази доходност, която ти БИ правил!

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
              Много е наивно някой да смята, че постоянно инвестициите му /бизнеса му/ би докарвал такава доходност. В отделни сделки или дивидент съм получавал от 35-50 % доходност през тази година, но една съотносимо поне 5/6 по-голяма част държа в доста по-консервативни инструменти с 5-6 % доходност. Всичко останало е или големи дебели, опашати лъжи или чиста утопия. Никой не би издържал дълго на такива рискови нива на доходност, без да фалира скоропостижно.
              Наивно е, също така, скъпи ми Лорде, /връщам топката, ама нали затова е тази игра/ че, щом ти самият мислиш по определен начин и определяш себе си като част от общност /забележи, САМ се определяш!/ от някакви хора, неколцина от които познаваш, някак автоматично, НИКОЙ не би действал по начин, по който не действаш ти. Ако сме прецизни в изказа си и неговия прочит, така излиза. Аз не мога да плувам дълго <=> никой не може да плува дълго.
              Колко е това "дълго", остава въпрос неуточнен. Това-около утопията. Иначе, да, истина е, че ден с ден не си прилича, какво остана за печалби и т.н.

Виж, ИИванов, и ти преиграваш. И, наистина, в опита си да обясниш, какво АЗ съм искал да кажа, настава смях. Това - пак, според теб но, видиш ли, колегите щяло да трябва да приемат ТВОЯТА гледна точка, нищо, че се изказваш, без да си упълномощаван, от МОЕ име. Защо смятам, че една категория се държи по определен начин? Ами, пред нас са резултатите от това тяхно поведение. Ще приведа примери.
              В какво се инвестира /най-масово/ у нас?
              1.НИ /въпреки драматичните сривове в последните години на този пазар.
              2.ВЕИ /въпреки драстичното орязване на изкупните цени последните години/. Вятър и слънце, максимум, някой микро-ВЕЦ. Въпреки, че се произвежда много повнече от потребното. Пък после, викат, протестират, губят си време, нерви и пари да препарцелират парцелираното.
              3.ЗЛАТО.
              4.ТУРИЗЪМ /въпреки, че пазарът вече е наситен/
              5.Търговия цигари, алкохол, дрънкулки. /Въпреки спада на платежоспособното търсене, който се наблюдава не точно от днес, ама карай, да върви.
              6.Суровини. /Въпреки, че и там, купуваш или продаваш, пазарът е гъчкан с "трейдъри". И всеки се изживява за Голямата Работа. Само си вижте никовете.

Добре де, ТОВА, ДА СЕ ПРАВИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, КАКВОТО НЯКОЙ ДРУГ Е ПРАВИЛ, ВЪПРЕКИ ЯВНИТЕ НЕДОСТАТЪЦИ...
              Не е ли овче поведение?
              За мен е овче, пък вие си вярвайте в басните за Големия удар, лошо няма.

Нещо от вида.
              И сега, ИИванов, ти искаш...АЗ да съм търсел не-овцата. А аз се уморих. Накъдето и да погледнеш, все Бе-е-е-е, Бе-е-е-е, Бе-е-е-е ! ! !

Коментар

• Много е наивно някой да смята, че постоянно инвестициите му /бизнеса му/ би докарвал такава доходност. В отделни сделки или дивидент съм получавал от 35-50 % доходност през тази година, но една съотносимо поне 5/6 по-голяма част държа в доста по-консервативни инструменти с 5-6 % доходност. Всичко останало е или големи дебели, опашати лъжи или чиста утопия. Никой не би издържал дълго на такива рискови нива на доходност, без да фалира скоропостижно.

Коментар

- Сещаш ли се, ако си гледал "МиминО", един овчар, като го пита къде се му губи една овца в стадото, и той му рече "Абе ти, като си броил, себе си пропуснал". Нещо /почти точно/ такова.
                  Усмихна ме, достави ми удоволствие.
                  Кажи сега, как да я/го/ проверя тази/този/ "не-овца"? Мога да И/МУ/ пиша на ЛС, ама нека първо той/тя/то ми пише, че сега излизам да пазарувам, ще си бъда тук след около 3 часа.
                  Ама тази хипотетична "не-овца" трябва ти да ми я намериш и покажеш /не аз на теб/, защото тя доказва твоята теория за овцата /БГ-инвеститора/... която ти си изградил въз основа на допускането за себе си - че "ТИ не си овца", щото тяхната реална доходност е по-ниска, от хипотетичната твоя! А това е хипотетично, защото още не си станал /пораснал/, че да разбереш - преведено: Нямаш многоТО пари, да разбереш, каква е нормалната дохоност която можеш да им намериш (на хипотетичните пари дето ги търсиш, но ги нямаш, но мислиш все едно са пред/у теб), та определяш всички С ПАРИ, които правят "ниска нормална доходност" за ОВЦЕ!

П.С. Ей, много ме дразни да обяснявам на "умни" хора, какво са казали или какво са искали да кажат! Като вземат докато "спорят" и това да не помнят... еВало си майката и безсмислен монолог...

П.С.2 Ето повторение на поста, от който започна да се изтъкваш /"в моя случай, се очертава да е доста над тези проценти"/, но явно се го прочел без да го разбереш:

Има един основен принцип: когато някой няма пари, винаги (!) си мисли, че АКО ги има, ще търси и със сигурност ще намери висока /посочената/ доходност. Псоле (!) разбира /съжалително/, че не е само той с много (!) и при конкретната конкуренция реалната доходност е много по-ниска!...
                  Last edited by iivanoff; 03.08.2013, 18:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
                    А защо изхождаш егоцентрично от частното към общото? Поне провери с още една хипотетична предполагаема "не-овца" как е... да не се окаже типична овца после?... но ти сам по себе си няма как да разбереш...
                    - Сещаш ли се, ако си гледал "МиминО", един овчар, като го пита къде се му губи една овца в стадото, и той му рече "Абе ти, като си броил, себе си пропуснал". Нещо /почти точно/ такова.
                    Усмихна ме, достави ми удоволствие.
                    Кажи сега, как да я/го/ проверя тази/този/ "не-овца"? Мога да И/МУ/ пиша на ЛС, ама нека първо той/тя/то ми пише, че сега излизам да пазарувам, ще си бъда тук след около 3 часа.

Коментар

• ирландски имоти

http://www.bbc.co.uk/news/business-23548452

Коментар

• Pyramid

А защо изхождаш егоцентрично от частното към общото? Поне провери с още една хипотетична предполагаема "не-овца" как е... да не се окаже типична овца после?... но ти сам по себе си няма как да разбереш...

Коментар

• Усмихнахне ме, момъци. Наистина.
                          А защо да не съм сигурен в "нищо с доходност 30-50%", си знам. Например, в моя случай, се очертава да е доста над тези проценти

Коментар

• onakilev -&gt; Pyramid

Има един основен принцип: когато някой няма пари, винаги (!) си мисли, че АКО ги има, ще търси и със сигурност ще намери висока /посочената/ доходност. Псоле (!) разбира /съжалително/, че не е само той с много (!) и при конкретната конкуренция реалната доходност е много по-ниска!...
                            Last edited by iivanoff; 03.08.2013, 15:23.

Коментар

Ваканционен имот дали би ви донесъл 30-50% годишно? Ако да, сигурно ще е изгоден. Ама не съм сигурен нещо. Българският инвестор гледа под опашката на предната овца.
                              Бе-е-е-е-е-е-е ! ! !
                              Не бъди сигурен в нищо с 30-50%доход!
                              Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Ваканционен имот дали би ви донесъл 30-50% годишно? Ако да, сигурно ще е изгоден. Ама не съм сигурен нещо. Българският инвестор гледа под опашката на предната овца.
                                Бе-е-е-е-е-е-е ! ! !

Коментар

Working...
                                X