IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Решение за проблема с фалшивите обяви за наеми

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• tbm2,казах каквото имам да казвам от позицията на човек сблъскващ се повече от 20 год. с брокерското съсловие.
    Лично не се познаваме и дори да се наложи да се запознаеме отношението и начина ми на работа с агенцията ти няма да се различава от това което съм написала по-долу.
    Колкото до това да взема да споменавам имена,ами не съм на 15 год. за да го направя,мнението ми е крайно негативно към всички агенции за недвижими имоти и има ли начин да не контактувам с тях ще съм много доволна.
    Точно за това искам да се намери начин за регулация на този сектор.
    Не става въпрос за пари,а за липса на знание !

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
      Извинявай tbm2,но написаното по-горе е една голяма наглост и точно този начин на мислене ме отвръщава най-много при контактите ми с брокерите.
      Питам непрекъснато какво образование имат масата от брокерите и познай,ами нищо свързано с областа на недвижимите имоти,срещала съм всякакви дами с професии фризьорки,библиотекарки и всякакви с безумното обяснение,че имат завършен курс
      Много от брокерите не са от София и дори не им е ясна локацията на имотите,преписват като луди едни и същи договори,без капка мисъл,че за всеки имот и ситуация се изисква най-малкото творчество подплатено със знание.При продажбата задължението на брокера приключва с подписването на предварителния договор и получаването на комисионната.Каква наглост трябва да притежава един човек,заявяващ,че адвокатите са некомпетентни не знам
      Точно едни ваши колеги щяха да ме "изпързалят" 2000 г. с такава некомпетентност,че добре не се доверих,а проверих всичко сама,направо съм се потресла тогава.И да,вече използвам брокерите САМО да ми намерят това което съм си наумила да правя,при преговорите им забранявам да си отварят устата,а договори и нот.актове се пишат от адвокатите ми.
      И няма какво да се лъжеме,после всички искат да копират договорите
      Толкова за компетентността на брокерите,слючвали многото сделки и знаещи как се правят проверки за имоти.
      Пълни некадърници с "много големи знания" натрупани за 5-10 г.,без необходимото образование !
      Виж доста грубички обвинения...за да насочваш подобни упреци към мен или моята фирма трябва най-малкото да се познаваме, но както и да е...по форумите съм свикнал да чета подобни общи приказки. Аз мога да говоря само за моята фирма не говоря за всички "брокери", а ти можеш да посочиш също малко по-конкретно за кои фирми става дума вместо за да се заяждаш с човек който не познаваш. Аз не слагам всички адвокати под общ знаменател и е добре и ти да не слагаш всички брокери под общ знаменател. "едни ваши колеги", "моите адвокати" и т.н. кои са те всъщност?

И много моля - заявявам, че най-компетентни са адвокатите, които са специализирали в тази област, а другите нека са си компетентни в тяхната област и всяка жаба да си знае гьола. Няма как един авдокат, който не се занимава професионално с недвижими имоти да има повече опит и знания от брокер със стаж 5-10-15 години просто няма как.
      Last edited by tbm2.net; 10.02.2013, 15:12.

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
        Както вече казах желая успех, ................

Другия проблем е кой ще направи читав договор за наем след като се срещнат най-накрая двамата "спестители" ?

Ключовия момент в една сделка с недвижим имот независимо дали е за под наем или е за продажба е как ще се проведат преговорите и какъв договор ще сключите по между си. "Намирането" на имота не е това за което си плащат клиентите на нашата агенция, но наистина цари масова заблуда, че това е основното. Втората най-разпространена заблуда е - намирам си имота сам директно от собственика и си викам адвокат да ми довърши нещата. Незнам дали някой се е замислял, но адвокатите в България са може би около 70 пъти повече от брокерите и в тази връзка повечето от тях нямат нужния опит в сделки с недвижими имоти. Та ако си търсите адвокат поне търсете такъв, който да се е специализирал във вещното право, а не адвокат по семейно, наказателно или търговско право, който има зад гърба си цели 3 продажби и 6 договора за наем А хонорарите на адвокатите, които са специалисти в тази област са по-високи от нашите особено за договори за наем. А в цената на нашия комисион влизат не само преговорите, изготвянето на договора и проверките...има и други неща, но те са според клиента и според имота

Сори за дългия роман

Успех!

Извинявай tbm2,но написаното по-горе е една голяма наглост и точно този начин на мислене ме отвръщава най-много при контактите ми с брокерите.
        Питам непрекъснато какво образование имат масата от брокерите и познай,ами нищо свързано с областа на недвижимите имоти,срещала съм всякакви дами с професии фризьорки,библиотекарки и всякакви с безумното обяснение,че имат завършен курс
        Много от брокерите не са от София и дори не им е ясна локацията на имотите,преписват като луди едни и същи договори,без капка мисъл,че за всеки имот и ситуация се изисква най-малкото творчество подплатено със знание.При продажбата задължението на брокера приключва с подписването на предварителния договор и получаването на комисионната.Каква наглост трябва да притежава един човек,заявяващ,че адвокатите са некомпетентни не знам
        Точно едни ваши колеги щяха да ме "изпързалят" 2000 г. с такава некомпетентност,че добре не се доверих,а проверих всичко сама,направо съм се потресла тогава.И да,вече използвам брокерите САМО да ми намерят това което съм си наумила да правя,при преговорите им забранявам да си отварят устата,а договори и нот.актове се пишат от адвокатите ми.
        И няма какво да се лъжеме,после всички искат да копират договорите
        Толкова за компетентността на брокерите,слючвали многото сделки и знаещи как се правят проверки за имоти.
        Пълни некадърници с "много големи знания" натрупани за 5-10 г.,без необходимото образование !

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
          До ТВМ 2

Напротив. Решава проблема точно по линията на това, че в сайта ще качават обяви ЕДИНСТВЕНО частни лица с всички необходими данни, за да се удостовери легитимността на обявата и нужните контакти за да се свърже директно с тях всеки заинтересован. Качваш веднъж (и както отбеляза колегата по-долу) никакви обновявания, такси, ВИП/ШИТ обяви и прочие. Ако си броки или спамър без нужните данни, обявата се трие и остават само реалните продавачи/наемодатели. Всъщност, въпросните елементи ще си направят още по-лоша с реклама с подобни действия, така че и това е ок. Както виждаш, системата е идеално замислена и то главно с цел да се направи това, което не съществуваше по времнето, когато аз си блъсках главата с фактора продажба чрез брокер в БГ. А дали сайта ще се развие вече си зависи от самите участници. Ние сме дали покрив за обявите им + всички необходими за целта на продажбата инструменти. Който има желание ще ни намери. Ако не интернет и профи/броки/сайт/корпорейшън им предлагат достатъчно богат избор.
          Както вече казах желая успех, но от теория до практика има един дълъг път. Дано поне визията да е нещо повече от тези..."неща"...http://www.bezposrednik.net/ и http://www.bezposrednik.bg/ Принципно има нещо, което хората смятат за абсолютно сигурно и то - пестенето на пари на принципа на "направи си сам", но не всички имат време да се занимават да развеждат всякакви хора по огледи да си организират срещи и да си пускат реклами. Особено за наемите мога да кажа, че шансовете да спестиш пари не са особено големи. Реално погледнато хората, които искат да си наемат имот - търсят да наемат имот това е водещото, а не е водещото, че обезателно на всяка цена ще са много радостни да си намерят имот от самия и най-личен собственик. Това съвсем не е водещото повярвай ми.

Има и друго нещо - да кажем, че все пак обезателно държиш да си спестиш някой лев от комисион и си се обаждаш сам по неактуалните и фалшиви обяви - просто си ентусиаст и действаш сам - ок. Чекваш всички 10 реални обяви от сайтовете без посредник, без комисион, директно от собственик и т.н. и виждаш, че двустайните имоти, които се предлагат в района в който търсиш така изгодно срещу без комисион просто не ти вършат работа, защото цените им са неадекватни и стигаш до момента в който трябва да се обадиш на останалите 90 оферти, които вече са пуснати от брокери. От тези 90 вероятно първите 40 по-изгодни ще са фалшиви, но ти пресметни колко ще ти струват опитите да се обадиш на 50-60 обяви и да се опиташ да си организираш огледи и накрая какво мислиш става?

Между другото наемодателите не се притесняват да си плащат 200лв комисион - тяхната най-голяма болка е да се намерят читави наематели, а читави наематели от такъв сайт, в който кандидатите искат да спестяват от комисионни не е много вероятно да открият. Другия проблем е кой ще направи читав договор за наем след като се срещнат най-накрая двамата "спестители" ?

Ключовия момент в една сделка с недвижим имот независимо дали е за под наем или е за продажба е как ще се проведат преговорите и какъв договор ще сключите по между си. "Намирането" на имота не е това за което си плащат клиентите на нашата агенция, но наистина цари масова заблуда, че това е основното. Втората най-разпространена заблуда е - намирам си имота сам директно от собственика и си викам адвокат да ми довърши нещата. Незнам дали някой се е замислял, но адвокатите в България са може би около 70 пъти повече от брокерите и в тази връзка повечето от тях нямат нужния опит в сделки с недвижими имоти. Та ако си търсите адвокат поне търсете такъв, който да се е специализирал във вещното право, а не адвокат по семейно, наказателно или търговско право, който има зад гърба си цели 3 продажби и 6 договора за наем А хонорарите на адвокатите, които са специалисти в тази област са по-високи от нашите особено за договори за наем. А в цената на нашия комисион влизат не само преговорите, изготвянето на договора и проверките...има и други неща, но те са според клиента и според имота.

Иначе за сайта:

1. Кой ще финансира проекта ви?
          2. Кой ще менажира обявите и кой ще му плаща за това?
          3. Какъв бюджет сте заделили за промотиране?
          4. Проучихте ли конкуренцията?
          5. Смятате ли, че концепцията ви е добра и хората ще останат доволни?
          6. Как ще "удостоверявате легитимоността на обявата"?
          6.1. Няма как да им поискате сканиран нотариален акт да ви изпратят, а сигурен съм няма да имате човек, който да палне колата и да отиде на място да види има ли такъв имот наистина.
          6.2. Ако пък вземе да отиде дали някой ще му покаже документа си собственост...?

Пъ. Съ.
          Сори за дългия роман

Успех!
          Last edited by tbm2.net; 10.02.2013, 14:41.

Коментар

• До ТВМ 2

Напротив. Решава проблема точно по линията на това, че в сайта ще качават обяви ЕДИНСТВЕНО частни лица с всички необходими данни, за да се удостовери легитимността на обявата и нужните контакти за да се свърже директно с тях всеки заинтересован. Качваш веднъж (и както отбеляза колегата по-долу) никакви обновявания, такси, ВИП/ШИТ обяви и прочие. Ако си броки или спамър без нужните данни, обявата се трие и остават само реалните продавачи/наемодатели. Всъщност, въпросните елементи ще си направят още по-лоша с реклама с подобни действия, така че и това е ок. Както виждаш, системата е идеално замислена и то главно с цел да се направи това, което не съществуваше по времето, когато аз си блъсках главата с фактора продажба чрез брокер в БГ. А дали сайта ще се развие вече си зависи от самите участници. Ние сме дали покрив за обявите им + всички необходими за целта на продажбата инструменти. Който има желание ще ни намери. Ако не интернет и профи/броки/сайт/корпорейшън им предлагат достатъчно богат избор.
            Last edited by Bones57; 10.02.2013, 13:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от tbm2.net Разгледай мнение
              За съжаление това съвсем не е така - ако човек си публикува сам обявата за наем/продажба на собствения имот в миг ще му се обадят 10-15 "брокера", които да си предложат услугите и ще мултиплицират обявата на нищо неподозиращия човечец дори без той да им е разрешил да го правят. Това се случва абсолютно всеки ден и аз съм напълно против този безумен начин на работа, но той е факт и за момента няма измислено противодействие срещу действията на тези "брокери" - слагам ги в кавчики, защото повечето, които работят по този начин за мен не са брокери. Можеш да опиташ да си пуснеш сам обявата в интернет и можеш после да напишеш на целия форум колко хора са ти се обадили включително и тези, които се правят на клиенти за да не ги отсвириш, а всъщност са "брокери".

Има все пак и около 5% от собствениците, които имат представа как да направят нещата и успяват из между обажданията на брокерите да си намерят наематели, но това са наистина около 5%. Всички други най-често не си знаят цената на имота и хем се чудят защот не се дава под наем след като са им се обадили 30-40 човека хем не могат да разкрият как им копират обявата разните му наглеци от което цената на имота спада главоломно.
              Ами на практика се получава следното :
              Доколкото помня ако пускаш обява от името на брокерска фирма в имот.бг
              ти е с някаква минимална ценичка - не я знам понеже не съм брокер.
              За всички други които не са брокери е 2,40 - може да е странно, но хората са скъпи на триците и евтини на брашното.
              Човек си пуска няколко пъти обявата , естествено го налазват брокерите, на него му писва да се занимава с това постоянно обновяване на обявата и се оставя в ръцете на брок. фирми. А и за голяма част от по-възрастните, да не кажа почти всички не могат да се оправят с това да пуснат обява в интернет.
              То някои млади не могат да се оправят или не им се занимава, какво остава за стари хора.

Коментар

• Споделям опита си все пак се занимавам с това от доста години, но щом имате план и смятате, че ще върши работа - желая успех. Аз на хора, които си публикуват сами обявите не звъня и те не са ми таргет нито за под наем нито за продажба. Иначе темата е за фалшивите обяви и продължавам да твърдя, че това, което предлагате вие не е решението на този проблем.

Как смяташ кога точно сайта, който визираш ще излиза по-напред в търсачките от www.imoti.net, www.imot.bg, www.homes.bg за да бъде по-полезен на наемателите и купувачите на имоти? Мога да дам пример с няколко сайтчета от типа на безпосредник.ком и т.н. които според мен са пълен провал, но знам ли може след 10-ина години да достигнат големите

Коментар

• За съжаление на брокерското съсловие, не са страшни глупости. Ще го обясня по-възможно най-елементарен начин за да не предизвикваме излишен пълнеж по темата.

Пускаш обява във въпросния сайт. Звънят ти десет брокера, които отсвирваш и уверяваш, че не искат да те представляват срещу скромните 2 - 3 %. Те от своя страна естествено ти КРАДАТ обявата и случая приключва до там. Защо? Защото всеки, който иска честни и адекватни отношения ще влиза във въпросния сайт, а не в десетките гравитиращи из мрежата брокерски капанчета.

Сайта бе създаден по идея на приятел с цел за да улесни всички, които са си имали или ще имат работа с т.нар. броУкери и предвид факта, че е с отворена платформа ще може да се развива и подобрява във всеки един момент. Без скрити условия, таксички и пр. уловки и с всички необходими препятствия срещу качване на фалшиви обяви от гладни и крадливи брокита. Първоначалната идея беше сайта да има скромна такса, но пича, който го създаде си би шута от България и каза да правим каквото намерим за добре с идеята му. Останалите бонуси не мисля да споменавам за момента, тъй като сайта тепърва ще се развива, а и ние не правим каквато и да е било реклама. Всъщност от пускането му през декември, не е даван линк или каквато и да информация из мрежата.

Та в този ред на мисли, тъй като виждам, че и двамата се борим срещи фалшивите обяви в интернет и целта ние е да услесним хората, да взема да пусна и аз един линк към сайта, пък после да разправям на всички, че това не е опит за реклама, а? Ние поне не сме нито фирма, нито сме се засилили да търсим комисионна от някого.
                  Last edited by Bones57; 10.02.2013, 13:08.

Коментар

• Страшни глупости

Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
                    Решението на проблема е повече от елементарно и беше загатнато в тази тема. Поради технически проблеми се наложи да си подновя регистрацията, but I'm the Bones.....

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=13829

Накратко. Ако човек може сам и безплатно да се рекламира в интернет, с това логично се елиминира и опасността от кражбите & залагането на лъжливи обяви в пространството. Просто е. Частното лице има интерес да пуска само СВОЯТА обява и да я обгрижва, докато се реализира някаква сделка. С други думи решението на проблема с фалшивите обяви е пълният байпас на т.нар. брокерски услуги. Моите уважения за няколкото процента читави брокери на пазара, но това са фактите.
                    За съжаление това съвсем не е така - ако човек си публикува сам обявата за наем/продажба на собствения имот в миг ще му се обадят 10-15 "брокера", които да си предложат услугите и ще мултиплицират обявата на нищо неподозиращия човечец дори без той да им е разрешил да го правят. Това се случва абсолютно всеки ден и аз съм напълно против този безумен начин на работа, но той е факт и за момента няма измислено противодействие срещу действията на тези "брокери" - слагам ги в кавчики, защото повечето, които работят по този начин за мен не са брокери. Можеш да опиташ да си пуснеш сам обявата в интернет и можеш после да напишеш на целия форум колко хора са ти се обадили включително и тези, които се правят на клиенти за да не ги отсвириш, а всъщност са "брокери".

Има все пак и около 5% от собствениците, които имат представа как да направят нещата и успяват из между обажданията на брокерите да си намерят наематели, но това са наистина около 5%. Всички други най-често не си знаят цената на имота и хем се чудят защот не се дава под наем след като са им се обадили 30-40 човека хем не могат да разкрият как им копират обявата разните му наглеци от което цената на имота спада главоломно.
                    Last edited by tbm2.net; 10.02.2013, 10:24.

Коментар

• Решението на проблема е повече от елементарно и беше загатнато в тази тема. Поради технически проблеми се наложи да си подновя регистрацията, but I'm the Bones.....

http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=13829

Накратко. Ако човек може сам и безплатно да се рекламира в интернет, с това логично се елиминира и опасността от кражбите & залагането на лъжливи обяви в пространството. Просто е. Частното лице има интерес да пуска само СВОЯТА обява и да я обгрижва, докато се реализира някаква сделка. С други думи решението на проблема с фалшивите обяви е пълният байпас на т.нар. брокерски услуги. Моите уважения за няколкото процента читави брокери на пазара, но това са фактите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                        Със сигурност няма да ви звънна,както си крадете обявите,хареса ли ми нещо ще го намеря
                        Къде?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                          Благодаря, че ми вдигате темата, кажи

Нищо конкретно не си посочил/а в линка, който уж разглежда темата за "фалшивите обяви", но е посочен няколко пъти за 2 страници.
                          Има единствено съвет - сключвайте договор с брокер.

Това ли е, което те касае?

Ти, нещо градивно направи ли за собствената си тема - някаква статистика, например, нали си професионалист?

Или е достатъчно - както на въпроса ми, да отговориш - ако искате за живеене - в Люлин, ако искате за инвестиция - Младост...ЩОТО - там наплива бил много голям.
                          На база анализи или броене на звездите е мнението, някакви съотношения за сравнения?!

Ако не беше писал/а в началото, че НЕ е с рекламна цел темата, нямаше да се включа изобщо
                          ...стана малко, твойта работа - като онази работа с фалшивите
                          Посочил съм съвсем конкретни идеи с две-три стъпки как да се разкрие, че обявите са фалшиви. Явно на теб ти изглежда сякаш си правя реклама, но ок кажи как да посъветвам хората без да изглежда като реклама за моята фирма? Градивно за сега не успявам, защото се налага буквално да се браня от нападки насочени към сайта, фирмата и към мен без да съм провокирал никой с нищо...или поне аз така си мисля

Статистика писмена и нагледна не може за всяко нещо да се вади. За разликите в наплива Люлин - Младост няма никъде статистика. Брокерите го знаем добре, но за съжаление в агенцията по вписванията не ни дават точните бройки на продадените апартаменти по квартали. Вероятно единственото сравнение е да сравниш цените на имотите в Младост и тези в Люлин и ще се видят разликите. В Младост са по-високи средно с около 5000 евро сравено с Люлин най-общо говоря. По офертни и по реални цени. Информация за реалните цени на които се продават имотите също няма никъде. А и това все пак е част от нашия занаят - информация, която не може да се намери на всякъде от всеки. Как да докажа, че двустаен в Младост 1 мога да го продам за две седмици, а за двустаен в Люлин ще ми трябват поне месец и половина. Няма как да го докажа - трябва да ми се доверите.

Ето и конкретна пречка породена от фалшивите обяви - те в младост са много и са с по-ниски цени от нормалните, но ако имаш ти си сега лично един двустаен за отдаване под наем в младост и искаш да се информираш за цените по офертите в нета - няма да можеш, защото ще останеш с впечатление, че цените са много по-ниски. Защото...фалшивите обяви са мноооого и се предлагат от различни "лица" за да излгеждат нещата достоверно. Как да си направиш сметката какъв наем можеш да искаш? То е ясно, че ще питаш някой, но преди да го питаш ще искаш да знаеш все пак горе-долу как тоят нещата за да не му се доверяваш напълно нали?
                          Last edited by tbm2.net; 03.02.2013, 21:30.

Коментар

• Благодаря, че ми вдигате темата, кажи

Нищо конкретно не си посочил/а в линка, който уж разглежда темата за "фалшивите обяви", но е посочен няколко пъти за 2 страници.
                            Има единствено съвет - сключвайте договор с брокер.

Това ли е, което те касае?

Ти, нещо градивно направи ли за собствената си тема - някаква статистика, например, нали си професионалист?

Или е достатъчно - както на въпроса ми, да отговориш - ако искате за живеене - в Люлин, ако искате за инвестиция - Младост...ЩОТО - там наплива бил много голям.
                            На база анализи или броене на звездите е мнението, някакви съотношения за сравнения?!

Ако не беше писал/а в началото, че НЕ е с рекламна цел темата, нямаше да се включа изобщо
                            ...стана малко, твойта работа - като онази работа с фалшивите

Коментар

• ужасТ

Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Ееее, бива, бива, мааа...чак толкова не бива

Не само че си пуснахте реклама, но и театър сте ни спретнали - на недоволството.
                              Dury, браво, добре замислено, но лошо като изпълнение

Аз лично, не съм против полезната за повече хора реклама.

Но във вашия случай - просто се спряхте до общите приказки и начесто напомняне коя е вашата коректна фирма...
                              Бил голям проблем - фалшивите реклами - миии, кажете вашата фирма какво е направила реално - оплакване в КЗП срещу конкретна агенция имате ли?
                              Как доказахте, че е фалшива една обява?
                              А "темата", която само ни цитирате и препращате към сайта ви е една алабалистика - някаква снимка на обява с кръгчета, които нямат никаква стойност, защото това е формат на сайтовете за имоти.
                              Колкото до съвета ви - не давайте по двеста левчета за телефони, а си изберете брокер и си сключете договор - много ценен съвет - едва ли някой се е сетил до този момент

Като ви разгледах сайта, освен неприятния момент с добри, но Вече продадени обяви, не разбирам и друго - как така си карате клиентите предварително да ви платят дължимата ви такса от 2-3 % за продажба, като най-малко 1 компонент не е фиксиран - време за продажба, а и друг сериозен - цена, която да се договори ...в намаление?!
                              След като е една алабалистика - моля напишете нещо по-добро по темата. Реклама сме си пуснали та чак и театър сме заформили...дойде денят на страшния съд...ужасТ...кому е нужно цялото това филмиране!? Ако няма какво смислено да напишете по темата трябва ли да пишете нещо...?

Най-лесно е да се критикува. "Мииииии" нашата фирма не е подавала жалба до КЗК, защото жалби в КЗК се подават срещу юридически лица, а анонимниците, които пускат фалшиви обяви нямат фирми или имат, но никой не знае кои са те... А жалба до КЗП се пуска от клиент ползвател на продукт/услуга срещу фирмата на която вече е платил и не е получил коректна услуга или продукт. Как да стана аз ползвател на услугата на банда анонимници и срещу коя фирма да пусна жалба? Поне като критикувате прочетете какво е писано преди да си издадете бързата "присъда"/мнение.

И е добре да уточним - ние не си "караме" клиентите да правят каквото и да е било, а относно компонентите по някой по-специфични видове услуги, които предлагаме на нашите клиенти те не са предмет на тази тема и са упоменати в договорите между нашата фирма и нашите възложители.

Продължавам да не недоумявам с какво съм предизвикал коментарите по адрес на моята фирма...толкова ли е трудно да се надгради темата с някое друго градивно мнение...?
                              Last edited by tbm2.net; 03.02.2013, 20:29.

Коментар

• Ееее, бива, бива, мааа...чак толкова не бива

Не само че си пуснахте реклама, но и театър сте ни спретнали - на недоволството.
                                Dury, браво, добре замислено, но лошо като изпълнение

Аз лично, не съм против полезната за повече хора реклама.

Но във вашия случай - просто се спряхте до общите приказки и начесто напомняне коя е вашата коректна фирма...
                                Бил голям проблем - фалшивите реклами - миии, кажете вашата фирма какво е направила реално - оплакване в КЗП срещу конкретна агенция имате ли?
                                Как доказахте, че е фалшива една обява?
                                А "темата", която само ни цитирате и препращате към сайта ви е една алабалистика - някаква снимка на обява с кръгчета, които нямат никаква стойност, защото това е формат на сайтовете за имоти.
                                Колкото до съвета ви - не давайте по двеста левчета за телефони, а си изберете брокер и си сключете договор - много ценен съвет - едва ли някой се е сетил до този момент

Като ви разгледах сайта, освен неприятния момент с добри, но Вече продадени обяви, не разбирам и друго - как така си карате клиентите предварително да ви платят дължимата ви такса от 2-3 % за продажба, като най-малко 1 компонент не е фиксиран - време за продажба, а и друг сериозен - цена, която да се договори ...в намаление?!
                                Last edited by съни(тя); 03.02.2013, 19:25.

Коментар

Working...
                                X